Şimdi Ara

Kodlama Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar teknolojiyi seviyorum ve yakından ilgileniyorum bu yüzden kodlama dillerini öğrenip kendimi geliştirmek istiyorum size bu konuda danışmak istedim. arkadaşlar tavsiye ettiğiniz kitap,site,youtube kanalı vs var mı yeni başlayanlar için ? (size soruyorum çünkü yanlış kaynaktan yanlış bilgiler öğrenmek istemiyorum) ve bana tavsiyeleriniz var mı bu alanda kendimi gerçekten geliştirmek istiyorum
    sizce bu site ile başlamalı mıyım :http://ders.koddostu.com/
    hepinize teşekkür ederim.

• Hocam hangi dili öğrenmek. İstiyorsunuz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sefil_Arbaletçi kullanıcısına yanıt
    hocam o konuya tam olarak tam hakim değilim ancak hedefim en baştan en sona kadar her şeyi öğrenmek süre önemli değil
  • Hocam Phyton öğren

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Java ortogon vardı güzel anlatır ama ağır gelebilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PhysicsofRap kullanıcısına yanıt
    hocam o hangi alanda işe yarıyor ve başlangıç için uygun mudur ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • En baştan en sona herşeyi ögrenemezsiniz.bilgisayar dünyası uçsuz bucaksızdır çünkü.
    Öncelikle ögrenmek istediğiniz kodlama diline karar vermelisiniz.elimde şöyle bir tablo var bundan faydalanabilirsiniz
     Kodlama Hakkında
    İngilizcenizi mutlaka geliştirin eğer ilerlemek istiyorsanız.youtube daki türkçe eğitim videolarıyla başlarsınız biryere kadar gelirsiniz profesyonelleşmek için yabancı kaynaklardan faydalanmanız sart olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sefil_Arbaletçi -- 6 Mayıs 2016; 18:33:44 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• liselisin diye tahmin ediyorum, Phyton hem kolaydır, hemde eğlencelidir, yeni başlayanlara önerilir her zaman.Ayrıca şöyle bir resim atacağım hangi dil ne işine yarar bakarsın ama senin konumunda birisinin phyton'dan başlamasını tavsiye ederim, java veya c++ zorlayabilir okuldan vakit bulamazsın, sıkılırsın falan filan. Veya az çok ilgin varsa html falan öğren website yapıp para bile kazanabilirsin

resim çok büyük simage koyuyorum
     Kodlama Hakkında

üstteki benden hızlı davranmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Br00klyn28 -- 6 Mayıs 2016; 18:38:04 >

• C ile başla sonra nesne yönelimli programlama dillerinden birisini öğren. Ama C ile başlamanı öneririm eğer sabırlı birisiysen
  • En baştan sona kadar her şeyi öğrenmek istiyorum derken neyi kastettiğini tam anlamadım. Üniversite de veritabanı dersine giren yaklaşık 30 yıldır SQL(adının SEQUEL olduğu zamanlardan beri) ile uğraştığını söyleyen, üniversiteyi, yüksek lisansı Amerikada yapmış, Türkiye de THY ve Hava Harp Okulunun ABD Hava Kuvvetleri ile ortaklaşa gerçekleştirilen veritabanı sistemlerinin ilk kuruluşlarında Proje Yöneticisi olarak görev almış olan bir hocam bile SQL'i herşeyiyle biliyorum demedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Management -- 6 Mayıs 2016; 18:47:13 >
  • Öncelikle benim sana tavsiyem c#la başlaman olur. Çünkü c# hem kolay bir dildir, hem programlama mantığını gayet kavrarsın, hem de object-oriented programlama dilinin de ne olduğunu öğrenirsin böylelikle javayı da öğrenmiş sayılırsın çünkü c# ve java arasında fark yok. C# da visual studioda daha rahat bi şekilde yazıldığı için öneriyorum yoksa java da yazabilirsin ama c# dediğim gibi işini daha çok kolaylaştıran bir compilera sahip. İlk başta c öğrenmeni tavsiye etmişler ama bana mantıksız geliyor çünkü bir kere c çok ağır bir dil olduğu için yeni başlayan kimse c ile başlamaz çünkü kodları mı kavrıcaksın yoksa algoritmayı mı derken işler çamura döner zorlaştırır işini. Ancak daha kolay insan diline yakın diller seçersen böylelikle önce mantığı kavramış olursun ondan sonra çok istiyosan c, c++ öğrenirsin ki ne yazmak istediğine bağlı olarak diller değişir web programcılığı yapacam diyosan c# java falan sana hayli hayli yeter, c++, c gibi diller daha çok oyun, antivirüs bilmem ne gibi daha kapsamlı yazılımlarda kullanılıyor. Ama önce algoritmanın ne olduğunu öğrenmen lazım ve onlarca örnek çözüp mantığını geliştirmen lazım. Ondan sonra da programlama dilindeki mantık uygulamalarını yapa yapa kendini geliştirirsin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.