Şimdi Ara

Kodi dahili oynatıcısını değiştirme ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, yeri burası mı bilemedim ama kodi ile ilgili mesajları burada gördüğüm için, bu kısıma yolluyorum.

    Kodi oynatıcı ile ilgili garip bir sorunum var. Şöyle ki; ekrandaki görüntünün en alt kısmında yaklaşık 1 cm'lik bir bandı, garip bir şekilde bozuk gösteriyor. Kayma gibi birşey ama kaymadan da bozuk bir görüntü. İzlerken ara sıra karşı karşıya kalıyoruz ve sıkıntı oluyor. Özellikle alt yazılı film izlerken bütün izleme keyfini kaçırıyor.

    TV, android TV, Philips 55pus9109. Kodi de haliyle TV'ye kurulu. 16.1 jarvis versiyonu. Zaten daha üst versiyon yok TV'ye uyumlu olan.

    Filmlerde bir bozukluk yok. PC'de gayet güzel oynuyor. TV'nin kendi oynatıcısı ile oynatınca da sorun yok. Sadece Kodi'nin oynatıcısında bu durum ortaya çıkıyor. Kodi neredeyse tamamıyla modüler bir yazılım ve kullanmaktan büyük keyif alıyorum. Dolayısıyla bu sıkıntıyı çözmem gerekiyor.

    Söz konusu problem daha önce başkasının başına geldi mi, geldiyse nasıl çözdü? Eğer bu yolla çözüm bulunamıyorsa, kodi tarafından kullanılmakta olan "medya oynatıcısını" değiştirme şansım olabiliyor mu? Yani kodi tamam, ama sadece medyayı oynattığı parçayı değiştireceğim. Ama bunu nasıl yapacağım da önemli zira yazılım TV'ye kurulu ve öyle sağını solunu kurcalayıp, registry türü editlemeler yapma şansı da kısıtlı.

    Ne yapabilirim/yapmalıyım ?

    Selamlar...







  • bir öneri olarak spmc indirip kurar mısınız? kodi dursun öyle. onunla bir ilgisi olmadan spmc kurup deneyebilirsiniz.


    http://spmc.semperpax.com/
  • SPMC kurdum. Zaten eski versiyon çıkıyordu google play'de (2014 yılından, kodinin kendisi ise 2016 nisan güncellenmiş en son play store'da).

    Fakat soruna bir çözüm getirmedi. Oynatıcı ile ilgili sorunum var benim. Kodi'nin (ya da SPMC'nin) default oynatıcısını değiştirmeden de çözüleceğini sanmıyorum.

    Sorun şu ki, onları nasıl değiştireceğimi bilmiyorum. Değişebildiğini ve harici oynatıcı kullanılabileceğini tahmin ediyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum :(

    not: Diğer mesaja da aynı cevabı copy paste yaptım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ray2 R kullanıcısına yanıt
    http://kodi.wiki/view/HOW-TO:Use_external_players_on_Android

    burada anlatılıyor. ben dahili oynatıcıdan memnunum. denemedim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.