Şimdi Ara

KOD YAZMAK ÇOK MU ZOR? (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
368
Cevap
39
Favori
28.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Saian Sakulta Salkım

quote:

Orijinalden alıntı: rashid52

quote:

Orijinalden alıntı: Saian Sakulta Salkım

Lanet olsun o kodu bulana ömrümden ömür gitti program yazmak için hayatımda en çok küfür ettiğim ve beddualar savurduğum yapı

bilg müh. mi okumuştunuz?

Okuyorum hocam

Sana göre neyi zor hocam yani Bilg. müh.'e gittikten sonra sonra neler beklediğiniz gibi değildi ????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rashid52 -- 9 Şubat 2013; 19:24:17 >

• Bilgisayar mühendisliği okuyanlar hangi dersleri görüyoruz tam olarak ? Matematik ve İngilizce çok önemli mi ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

kod yazmayı üniversiteye başlamadan

hatta orta okul lisede başlamalısın

bu seviyelerde zaten başladı isen üni ye giderik bunu resmi hale getirmiş olursun

gerisi gelir

ama üniye giderek coder olayım dersen genius dediğimiz coder olman zor.

zannetmiyorum mesela Doktorluk çok daha zordur ama kimse 5 sene önceden tıp eğitimine ufaktan başliyayım demiyor.. diğer mühendisliklerde olduğu gibi 4 sene yeterli bir zaman bence

Ben tıp istiyordum ve lisede başlamıştım tıp kitaplarını okumaya

çapa'dan tanıdık doktor bulup boş zamanlarımda yanına gidiyordum ortamı görmek için

ameliyatları görmek için bile çok ısrar ediyordum ama izin vermiyordu

tıpı kazanamadım puanım yetmedi

yani demek istediğim nokta şu içinizde doğuştan varsa harikalar yaratırsınız

fakulteyi bitiren çok arkadaşım var hepsi yazılım üzerine çalışıyor ama geçinmek için çalışıyor

quote:

Orijinalden alıntı: Storm Worm

Bilgisayar mühendisliği okuyanlar hangi dersleri görüyoruz tam olarak ? Matematik ve İngilizce çok önemli mi ?

Tam olarak sana 4 yılın listesini veriyorum

• quote:

Bilgisayar mühendisliği okuyanlar hangi dersleri görüyoruz tam olarak ? Matematik ve İngilizce çok önemli mi ?

quote:

Tam olarak sana 4 yılın listesini veriyorum

:ölmüssaskinadam.gif: tırstım zor bir yolculuk gibi ama değer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Worm -- 9 Şubat 2013; 19:54:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: boot00

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Faunus

Kod yazmak degil zor olan. O kodu nasil yazacagini bilmek.
    Bunu Turkce bilmek ve roman yazmak arasindaki fark gibi dusunebilirsin.

Çok iyi türkçe konuşurum ama bir sayfa roman yazacak yeteneğim yok. Şimdi ben kodu yazmayı öğrenince iyi bir kodcu olabilecekmiyim nerden bilicem. mesela matematiğin iyiyse olursun gibi bir ölçü de yok elimde

hayir hocam asla oyle dusunmeyin.kod yazmak bambaska bir sey calisirsan ve aklini calistirirsan iyi programlama dili ogrenip iyi program yazabilirsin.hatta yukarida bi arkadasta soylemis ios ve androidden bile para kazanabilirsin.programlamada belli mantiklar var belli.kodlari belli aktiviteler altinda yazarsin.cok seversen cok gelistirirsin. ilk baslangic olarak game maker ve ya javayla basla.

benimde bi sorum olacak bende bilg. muh. olmak istiyorum.cevremdeki herkes bil. muhendisi issiz olur diyorlar.iyi bi is sahibi olmam icin illa itu odtu gibi okullarimi bitirmem gerek?

bunu ben demerak ediyorum ama çalışırsan herşey olur tarzı cevap istemiyorum daha realist olalım istiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: myka

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Faunus

Kod yazmak degil zor olan. O kodu nasil yazacagini bilmek.
    Bunu Turkce bilmek ve roman yazmak arasindaki fark gibi dusunebilirsin.

Çok iyi türkçe konuşurum ama bir sayfa roman yazacak yeteneğim yok. Şimdi ben kodu yazmayı öğrenince iyi bir kodcu olabilecekmiyim nerden bilicem. mesela matematiğin iyiyse olursun gibi bir ölçü de yok elimde

hayir hocam asla oyle dusunmeyin.kod yazmak bambaska bir sey calisirsan ve aklini calistirirsan iyi programlama dili ogrenip iyi program yazabilirsin.hatta yukarida bi arkadasta soylemis ios ve androidden bile para kazanabilirsin.programlamada belli mantiklar var belli.kodlari belli aktiviteler altinda yazarsin.cok seversen cok gelistirirsin. ilk baslangic olarak game maker ve ya javayla basla.

benimde bi sorum olacak bende bilg. muh. olmak istiyorum.cevremdeki herkes bil. muhendisi issiz olur diyorlar.iyi bi is sahibi olmam icin illa itu odtu gibi okullarimi bitirmem gerek?

bunu ben demerak ediyorum ama çalışırsan herşey olur tarzı cevap istemiyorum daha realist olalım istiyorum

evet aynen

sevgili dh'li abilerim,ablalarım konuya bekleniyorsunuz...

sorunuz bilgisayar mühendisinin iş bulması için gereken illa harika bir üniversiteden mi mezun olması gerekiyor? ise şöyle cevap vereyim;

her meslek grubunda olduğu gibi bu meslekte de şirketler hangi üniversite çıkışlı olduğuna tabii ki bakıyor. ama bunun yanında bildiğin yabancı diller, bildiğin yazılım dilleri, katıldığın seminerler, aldığın belgeler, yaptığın projeler, stajını yaptığın ve part time çalıştığın yerler de var. o yüzden üniversite sadece bu belirleyen faktörlerden birisi.

gerçekten çok alakasız üniversitelerden mezun olunmadığı sürece bilgisayar mühendisi aç kalmaz. ama o görünen 3 bin lira maaşmış, 5 bin lira maaşmış bunları da her bilgisayar mühendisi alamaz.

kendini geliştirmesi, belli bir seviyeye gelmesi, bi alanda ustalaşması gerekir. bir site var. mesleklerin hangi şirkette ortalama kaç paraya çalıştığı yazıyor. ve veriler oldukça güvenli. buradan yazılımla uğraşan kişilerin ortalama maaşlarını görebilirsiniz. **** kısımları göremezsiniz. sadece üye olanlar görebiliyor onları. görünenlerle yetininiz.

http://www.iskolig.com/maas/arama.htm?emp=&pos=yaz%C4%B1l%C4%B1m

hocam bunlar yazılım müh. ama bilg değil sanırım

• Geçen sene C dersi vardı çok sıkıcı ve zor geldi ama yazmak zorunda olduğumuz için galiba şimdi programlama dersi yok ama keyfii olarak c ve java kullanıyorum nedendir bilinmez şimdi zevkli geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ParadoxL

Bende Bu Sene ATML Ye Başladım Güzel Şeyler Olucak Sanırım Veri Tabanı Alt Dalı Alıcam Hangi Programa Dillerini Görürüm ?

asp.net ve php

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kulaklarım çınladı
    belki psikolojim bozuk, bilmiyorum. evet, acayip zevk alırım. saatlerce oturup kod yazabilirim. hele ki aklıma bişey gelir uygulamak için bilgisayara gittiğim o saniyelerden inanılmaz haz alıyorum. bir şeyler çıktığını gördükce hevesim katlanıyor. perdeyi çekerim, kapıyı kapatırım. saatlerce kalkmadan binlerce satır yazabilirim.
    ömür törpüsü olabilir ama kodlarla boğuşmaktan aldığım zevk katlanmaya değer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -doctoR-

kulaklarım çınladı
    belki psikolojim bozuk, bilmiyorum. evet, acayip zevk alırım. saatlerce oturup kod yazabilirim. hele ki aklıma bişey gelir uygulamak için bilgisayara gittiğim o saniyelerden inanılmaz haz alıyorum. bir şeyler çıktığını gördükce hevesim katlanıyor. perdeyi çekerim, kapıyı kapatırım. saatlerce kalkmadan binlerce satır yazabilirim.
    ömür törpüsü olabilir ama kodlarla boğuşmaktan aldığım zevk katlanmaya değer.

Hangi okuldasınız hocam?
  • Hocam sizce asp asp.net php css html jquery gibi internet programcılığı alanı mı daha iyidir yoksa c# c++ vb.net delphi gibi yazılım alanı mı ? İyi den kastım maaş iş bulma durumu eğitim zorluğu gibi ? Birde matematiğin önemi ne kadar her konu mu önemli yoksa belli başlı konular mı ?
  • quote:

Hocam sizce asp asp.net php css html jquery gibi internet programcılığı alanı mı daha iyidir yoksa c# c++ vb.net delphi gibi yazılım alanı mı ? İyi den kastım maaş iş bulma durumu eğitim zorluğu gibi ? Birde matematiğin önemi ne kadar her konu mu önemli yoksa belli başlı konular mı ?

İkisi de iyidir.

Ama her iki alanda da yogunlasirsan zorlanabilirsin yani bu soruyu sorduguna gore bilgin yok diye dusunup yazdim.

Ben universite mezunu degilim universite 2. sinifta makina muhendisligi okuyorum..

Egitimini de asla alamam. Okuyorum dediysem sayisal diye gitmiyorum ama isim var yani egitim de almadim okulunda vs.

Maas durumu is yaptigin yerlere gore degisiyo.

Sana su kadar alirsin demek yanlis olur

Mesela ben C# konusunda bilgiliyim. Asp.NET teknolojisinde de bilgi sahibiyim. Php ile vs. ama her ikisini de kullanmaya calismam.

Bi konuda is bulurum oraya yonlenirim..

Diger arkadaslarin farkli dusunceleri de vardir bence onlar da paylasmali.

• İnternet dünyayı küçültmeye odaklı bir teknoloji.
    Yazılımcılık çok zor bir iştir, yani koskoca doktor dediklerimizin yaptığı işten milyon kat daha zor bir iştir.

Hal böyle iken tam anlamıyla yazılımcı olunamadığı zaman hiçbirşeye yaramaz.
    Dediğim gibi internet dünyayı küçültmeye çalışan ruh hastasıca bir teknoloji.

Bu nedenle bu teknolojinin etkisinde yazılımcı sıfatını hakedebilmek, tıp okuyup ilaç yazmaya benzemez.

Çok zor olduğunu bil ve öküz gibi çalışman gerektiğini bil, yeterlidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: samed.yıldırım

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: samed.yıldırım

Kod yazmaktan zevk almıyorsan tam bir baş ağrısıdır. Algoritma kurmak, kod yazmak, problem çözmek zevkli şeylerdir ama herkesin zevkleri farklıdır.

Hocam algoritma kurmak ve problem çözmek ne anlama geliyor?

Algoritmayı burada uzun uzun anlatmak olmaz. Linki incele, orası gayet açık.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Algoritma

Algoritma kurma da bir problem çözmedir. Aynı zamanda elimdeki bir uygulamada oluşan hataları bulma ve düzeltme de bir problem çözmedir. Kodu yazarken oluşan hataları düzeltme de bir problem çözmedir

orda pek bir şey yazmıyor seni buraya alıyım:

http://en.wikipedia.org/wiki/Algorithm

• Algoritma ile kafaya gore program yazmak arasinda farklar var.

Birisinde herseyi en bastan katarsin buna Algoritma dersin.

Birisinde program ilerledikce aa sundan da olsa ya dersin biseler katarsin buna da kafana gore takilmak dersin..

Algoritma kurdugunda kattigin seylerin verecegi olasi hatalari da cozumlersin ki bu yararlidir. Programi yazarsin hatalari cozumlemis olarak. Obur turlu tekrar coz dur vs. uzun is. Ama algoritmayi kullanabilmek onemli..
  • quote:

Orijinalden alıntı: griefofsoul

İnternet dünyayı küçültmeye odaklı bir teknoloji.
    Yazılımcılık çok zor bir iştir, yani koskoca doktor dediklerimizin yaptığı işten milyon kat daha zor bir iştir.

Bu nedenle bu teknolojinin etkisinde yazılımcı sıfatını hakedebilmek, tıp okuyup ilaç yazmaya benzemez.

bilg. müh. tıptan daha zor olduğu konusunda eminmisin hocam
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: griefofsoul

İnternet dünyayı küçültmeye odaklı bir teknoloji.

bilg. müh. tıptan daha zor olduğu konusunda eminmisin hocam

Okul olarak düşünme, iş olarak diyorum.
    Tıpla kıyaslanamaz, bir yazılım mühendisi için kan analizi yapan makine yapmak hayal değildir.
    Fakat bir tıp doktorunun yaptığı iş yazılım mühendisliğinden milyon kat daha kolaydır.
    Doktorların hiçbiri gerçekten doktor değil, ama ilaç yazıp öküz gibi maaş alıp saygı görüyorlar.
    Tam olarak mesele gerçekten yazılım mühendisi olmayınca bir hiç olunduğu mevzusu.

• Peki sizce lisede sağlam ders çalışıp iyi bir üniversiteye gitmek mi yoksa lisede php asp vb.net gibi dil öğrenip orta düzey bir üniversiteye mi gitmek iyidir ?
  • quote:

Peki sizce lisede sağlam ders çalışıp iyi bir üniversiteye gitmek mi yoksa lisede php asp vb.net gibi dil öğrenip orta düzey bir üniversiteye mi gitmek iyidir ?

Ders çalışıp güzel bir üniversiteye gitmek
  • quote:

quote:

Peki sizce lisede sağlam ders çalışıp iyi bir üniversiteye gitmek mi yoksa lisede php asp vb.net gibi dil öğrenip orta düzey bir üniversiteye mi gitmek iyidir ?

Ders çalışıp güzel bir üniversiteye gitmek

Yazılımın akademisyenlikle hiçbir alakası yoktur, yazılım mühendisliği mezunu çok boş beleş adam tanıyorum girmişler aile yardımıyla bir firmaya orada sabahtan akşama GTA oynuyor adamlar. Ama ne yazılım uzmanları tanırım ki biri benim çok yakın arkadaşım, garanti bankasında yazılım uzmanı olarak görev yapıyor lise mezunu ama benden kat kat fazla para kazanıyor ve diğer üniversite mezunlarından. Ha üniversite eğitimi gerekli midir? Evet olursa artısı olucaktır sana ama sıfır bilgiyle üniversiteden yazılım uzmanı olarak ayrılacağını sanıyorsan yanılırsın, çok çabalaman lazım sürekli işinde en iyilerden birisi olmak için.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.