Şimdi Ara

koç üniversitesi rezaleti (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
2
Favori
7.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Boğaziçinde profesörlerin çatır çatır gönderildiğinden haberiniz yok sanırım? Odtü ve İtü önceden çok iyi üniversitelerken ülkenin dibe vurmasıyla eski prestijlerini kaybettiler. Sizce Koç gibi bir şirketin batması olasılığını düşünmek ne kadar mantıklı? Ülkenin batma olasılığı daha yüksek

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Koç, Sabancı ve Bilkent dönem dönem parlayan vakıf üniversiteleri değil, Türkiyenin en iyi 3 üniversitesi. En iyi hocalar da, en iyi imkanlar da bu okullarda. Bana da üniversite sınavında ilk 500'e giren birinin devlet okulu tercih etmesi ilginç geliyor ama herkesin öncelik verdiği şeyler farklı olduğu için anlayabiliyorum.

ghostofsparta, Daydream33, Urzais100, uğur37, drangela61, oboynukisa, kazimerd89, agahefendi10, mali76, rza_35, süsse, Motörbreath, crypto81, rick dangerous, Wes7, Almbyskrlbnm, charleston, devrankaptan, AX400, ersno, natureltiqqy, Alpheratz, U2ME2, ilkerbursa, talhakurnaz59
  • ChiFi C kullanıcısına yanıt

Hocam Koç Holdingin tarihi Türkiye Cumhuriyeti kadar eski, ve hemen her yıl en çok kar elde eden holding olmaya devam ediyor. Koçlar bile batarsa birinci endişem Koç Üniversitesine ne olacağı olmaz açıkçası. Sanmıyorum böyle bir şeyin gerçekleşeceğini.

ghostofsparta, Daydream33, Urzais100, uğur37, drangela61, oboynukisa, kazimerd89, agahefendi10, mali76, rza_35, süsse, Motörbreath, crypto81, rick dangerous, Wes7, Almbyskrlbnm, charleston, devrankaptan, AX400, ersno, natureltiqqy, Alpheratz, U2ME2, ilkerbursa, talhakurnaz59
  • Koç Holding batmaz tabi. Ben sadece bu üniversitelerin şu an paranın gücü ile iyi imkanlara sahip olduklarını vurgulamak istedim. Yine önümüzdeki yıllarda bir Arap şeyhi gelir milyarları döker, kaliteli hocaları toplar (Koç'un hocalarını da transfer eder) ve tüm derece öğrencileri orayı tercih eder.

Sosyal bilimler özelinde gayet zayıfmış liste. Bir tek Leiden ve Institut Science politiques de paris var elle tutulur. Sabancı’nın kendisi listedeki okulların kat kat üstünde bahsettiğim alanda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar hala Bogazici'nin hocalari gitmis vs. onermelerle okulu kotuluyorsunuz. Bogazici'nin hicbir zaman kendini pazarladigi nokta hocalari olmadi, her zaman Turkiye'nin en parlak ogrencileri bu okula gitti ve bu ortamda egitim gorenler surekli kendisini yukariya cekti. İmkanlari kotuymus, yurdu soyleymis boyleymis vs. bunlar bu okulun Turkiye'nin en iyi okulu olmasina hicbir zaman golge dusuremez.

100k yapmis ogrenciyle ilk 1000'den ogrencinin bir arada okudugu ortamla butun ogrencilerin ilk 1000'den alindigi ortam kesinlikle ayni olamaz. istediginiz kadar fiziksel imkanlardan bahsedin.

Ailesi varlikli olmayan ve ilk 1000 yapmis butun ogrenciler tartismasiz bir sekilde Bogazici'ni secmeli. Ailenizin maddi durumu iyiyse bu okulun yaninda Koc ve Bilkent'i dusunebilirsiniz. Ailenizin imkani olmadigi icin kazandiginiz tam bursu bir firsat olarak goruyorsaniz, Koc ve Bilkent dahil gideceginiz herhangi bir ozel okulda sosyal anlamda kendinizi gosterebilmeniz icin o bursun da yetmeyecegini farkedeceksiniz.

Abi zengin arkadaslar edinirim, bu sayede kendime is baglarim vs. diye dusunuyorsaniz etrafinizdaki ozel okul mezunu tanidiklariniza kac tane cok zengin samimi arkadasi oldugunu sorun. Bu onermenin ne kadar buyuk bir yalan oldugunu farkedeceksiniz.

Bunlari saydigim 3 okulda da okumayan biri olarak soyluyorum. Turkiye'de her ogrencinin oncelikli olarak tercih etmesi gereken kurum Bogazici Universitesi'dir, digerleri onun arkasindan gelir.

• AvşalıTavşan kullanıcısına yanıt
    Okulda prof kalmasa, araştırmalara fon sağlanmasa manzarasını gösterip yine Türkiyenin en iyi okulu dersiniz sıralamalarda 1. Olmasa da.

Fanatikliğe gerek yok iyi okul ama kan kaybediyor, en iyisi değil.

Yok hocam öyle olmaz üniversite ne ki zaten. Profesör imkanlar dersler araştırmalar bunlar boş iş. En iyisi türkiyenin en parlak öğrencilerini toplayalım boş bi binaya koyalım orda beraber takılsınlar yeterli

o bahsettiğin durum medipol için geçerli

• sanarsın bounun her bölümü ilk binden alıyor aw lafa bak. oraya da anadoludan sırf bounda okumak için bölüme bakmadan gelecek bir sürü aptal saptal insan olacak. anadoluda aile evinde yaşayamadıklarını orada yaşamaya çalışacaklar. ayrıca öğrencilerin iyi olması okulun tamamen etkisi altında olan bir parametre değil. asıl parametreler denildiği gibi lablar, hocalar, yurtlar vs.dir bunlara göre üniversite değerlendirilmelidir. ve son olarak boğaziçi ambalajı güzel içi boş bir üniversiteden fazlası değil.

• Koç’ta üçüncü sınıf burslu birinin bu karar ile içine düştüğü durum en hafif tabirle rezalettir. Bunu da dönem başlamadan yaklaşık 2 hafta önce açıklıyor okul. Geçen senelerde de yurda yerleşmelerde problem oluyordu. Burslu öğrencisini bu derece mağdur edebilen bir okul yönetimine güvenilmez. Gerçi aynı yönetim taşeron işçilerin hak arayışını akpvari yöntemlerle engelleyip okula jandarma sokup ardından işten attırdığı için farklı bir şey beklememek lazımdı.

Alıntı

metni:
    100k yapmis ogrenciyle ilk 1000'den ogrencinin bir arada okudugu ortamla butun ogrencilerin ilk 1000'den alindigi ortam kesinlikle ayni olamaz.

Bunu o kadar abartiyorsunuz ki. Ben dersin akisini kismen olumsuz etkileyen sadece 1 (bir) kisiye denk geldim 2 yılda/24 ayri derste. Herkes ilk 1000 olunca egitim kalitesi firlamiyor, 100kdan gelenler de mal olmuyor. Benim su ana kadar tanistigim en kral bilkent mezunlari parali hazırlığı 2 yilda atlayan isletmecilerdi (sirayla 11 13 ve 14 mezunlari)

pm'lere çok dönemiyorum, aciliyeti olan şeyler için konudan haberdar edin
  • Benim bahsetmek istedigim bahsettigim, Turkiye'nin genelini olusturan maddi durumu pek de elverisli olmayan ailelerin ilk tercihinin Bogazici olmasi gerektigi. Yoksa Koc veya Bilkent'in bu okuldan eksik yani oldugunu soylemedim. Tam burslu okuyan bircok ogrencinin ozel okullarda asagilik kompleksine girdigini biliyorum, duyuyorum. Gelirleri iyi durumda degilken ozel okulda burssuz okuyan ogrencilerle asik atmaya calisiyorlar.

Ayrica Koc ve Bilkent ozel okul, bir zahmet Bogazici'nden fiziksel imkanlari daha iyi olsun. Olmazsa sorun vardir zaten.

Yukarida bir arkadas aptal saptal Anadolu ogrencilerinin Bogazicine gelip suurunu kaybedecegini yazmis. Bunun sorumlusu Bogazici mi yoksa bu ogrencilerin aile evinde gordugu baski mi peki arkadasim?

Boun'da turizminden bilgisayar muhendisligine tutun 8-9 bolumde okuyan arkadasim mevcut. "Sirf bogazicinde okumak icin" diye ornegini verdigin turizm bolumu bu sene 3.5k dan kapatti, bu bolumde okuyan son sinif bir arkadasim unlu oteller zincirinin birisinde 8-9k ya calismaya basladi. forumda bos bolum olarak atfedilen sosyoloji mezunu birisi yurtdisinda hr lik yapiyor. kocta bilkentte gozunuz kapali felsefe bitirebilir misiniz, bitirirseniz iciniz rahat eder mi? hic zannetmem.

Su an Turkiye'de top sirketlerin yuksek departmanlarinda gorev alan insanlarin cogu odtu ya da bogazicili. bu donguyu kolay kolay kiramazsiniz, bu okulun mezunlar dernegi diye bir gercegi var. ustte olan alttakini tutuyor.

yukarida bir arkadasin yazdigi programlardan bahsedersek Koc'un harvard programi ogretim uyeleri icin gecerli ve bir egitim programi, stanfordla arasindaki yaz okulu programi ise indirimli hali 8.000 dolar. tam burslu olmadan koca giremeyecek arkadaslar icin cerez parasi tabi cok onemli degil(!).

mesele manzara, o, bu, su degil. yukarida dediklerimi tekrar soyluyorum, hem bogazicine girecek siralamaniz hem de koca bilkente yarim burs veya burssuz girebilecek maddi durumunuz varsa o zaman girin. cebinizde paraniz varken fiziksel imkanlardan tabii ki yararlanin. ha elinizde sadece siralamaniz varsa ozel okula gidip bosuna kendinizi asagilik kompleksine sokmaniza gerek yok.

bu ozel okullar size bogazicinin vermedigi kariyer firsatini vermeyecek. yoksa boyle yurt cikmadi diye okulu dondurmayi dusunen onlarca tam burslu gariban ogrenciden biri olabilirsiniz. zekeriyakoyde de arkadaslarinizla 20k ya tutarsiniz evinizi, fiziksel imkanlardan da bolca yararlanirsiniz orada.

• AvşalıTavşan kullanıcısına yanıt

Ben de az çok katılıyorum bu yazdıklarınıza boğaziçinde okuyan bir öğrenci olarak. Şunu söylemek isterim maddi durum konusunda çekinceleriniz varsa özel yazmamanızı tavsiye ederim. Burslar zaten sadece yemek ücretiyle bile geri alınıyor. Çevrenizdekiler zekeriyaköyde sıradan bir öğün için 200-300 tl harcamak için sizi çağırırsa biraz kötü hissedebilirsiniz psikolojik olarak da daha önce böyle ortamlarda bulunmadıysanız. Boğaziçinde iyi bölümlerde çevremdeki kişiler sağlam burslar buldu ( ben dahil ), özel ders vererek ( boğaziçiliden özel ders ) ve daha şimdiden stajlarla vs. işinde gücünde olan çok insan var.

Yeni kimle tanışsam neredeyse herkes bir şeyde derece yapmış sınav olsun ya da herhangi bir şey. Öğrenci kalitesi olarak tartışmasız en iyi boğaziçidir o kadar olaya rağmen vs. hala tercih edilmesi düşmüyor aksine artıyorsa buradaki kurum kültürü bir başkadır. ( okul diğer okullar gibi cezbedici burslar neredeyse hiç vermiyor buna rağmen :) )

Özel sektörde her departmanda mutlaka boğaziçili yöneticiler vardır. Network ve markanın itibarı olağanüstü özel sektör açısından. Linkedinde çoğu şirkette daha kişinin ismine bile tıklamadan kesin boğaziçilidir diyorum genelde de doğru çıkıyor.

Eğer cidden akademiden devam etmek istiyorsanız ( master ya da phd ) o zaman özel okullar daha avantajlı olabilir çünkü sınıfların kapasitesi az ve hocaya vs. ulaşmak daha kolay oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ray Allen 20 -- 31 Ağustos 2022; 11:2:3 >

• Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt

hele sukur anlatmak istedigimi anlayan bir arkadas. tesekkur ederim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.