Şimdi Ara

koç tıp mantıksız mı olur (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
8.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Açıkça Cerrahpaşa hacettepe va daha köklü okullar tus başarısı yüksek kişi ye takılma bnce oraya giren insanların geneli başarılı da çıkıyor zaten önemli olan bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya tabiki hacettepe de ki asam da başarılı o da zorunlu görev yapıyor tusa giriyor yani başka bölüm olsa neyse de bn de özelde tıp cok gereksiz diye düşünüyorum birde koç un kendi Hastanesi var mi

• PwaGG kullanıcısına yanıt
    Koç mezun olunca ne gibi imkanlar veriyor ?merak ettim de hocam

• Sadece ilk mesaji okudum 50×7 yap 350 bu parayla bilkentte muhendislik oku git is kur

• koçun öyle abarttığınız kadar bir vasfı yok ayrıca okul dağın başında otobüs gitmiyor yurtların dönemlik ücreti 20k ve tam burslu olsan bile yurt bursu vermiyor koç yemeklerin 1 öğünü 10 lira ve ortamdaki herkes zengin cool tayfa normal bir ailedeysen çok yabancılık ve sıkıntı çekersin mühendislik için sabancı düşünebilirsin amerikan tipi eğitim veren tek üniversite trdeki
  • ayrıca nerden mezun olursan ol türkiyede çalışacaksan zorunlu göreve her türlü gidiyorsun medipol üniversitesinden tanıtıma gelmişlerdi bize uluslararası tıp diye bir bölümleri var istersen onu araştır
  • quote:

Orijinalden alıntı: PalizatParankiması

koçun öyle abarttığınız kadar bir vasfı yok ayrıca okul dağın başında otobüs gitmiyor yurtların dönemlik ücreti 20k ve tam burslu olsan bile yurt bursu vermiyor koç yemeklerin 1 öğünü 10 lira ve ortamdaki herkes zengin cool tayfa normal bir ailedeysen çok yabancılık ve sıkıntı çekersin mühendislik için sabancı düşünebilirsin amerikan tipi eğitim veren tek üniversite trdeki

hocam yorumunuzda cok fazla yanlis bilgi var nereden girsem bilemedim

• quote:

koçun öyle abarttığınız kadar bir vasfı yok ayrıca okul dağın başında otobüs gitmiyor yurtların dönemlik ücreti 20k ve tam burslu olsan bile yurt bursu vermiyor koç yemeklerin 1 öğünü 10 lira ve ortamdaki herkes zengin cool tayfa normal bir ailedeysen çok yabancılık ve sıkıntı çekersin mühendislik için sabancı düşünebilirsin amerikan tipi eğitim veren tek üniversite trdeki

Bloklayın geçin. Dediklerinin tek cümlesi bile doğru değil.

• bubbachuck B kullanıcısına yanıt
    Doğruları neler hocam?

Bir de bu sene burslu kontenjan çok fazla düşmüş neredeyse hepsi burssuz

Anadolu bursiyerinden çok kişi mi alacaklar bilginiz var mı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alimmm78

Doğruları neler hocam?

Bir de bu sene burslu kontenjan çok fazla düşmüş neredeyse hepsi burssuz

Anadolu bursiyerinden çok kişi mi alacaklar bilginiz var mı

hocam dilerseniz bildigim kadariyla ben cevap vereyim

iett 154 haciosman hatti var

minibus olarak ise sariyerden 15 dakikada bir kalkiyor

dilerseniz okulun kendi shuttle sini de kullanabilirsiniz

ancak shuttle ucretli diye biliyorum

yurt ise 2018 doneminde 2 donem olarak (yaz okuluna kalmazsaniz)

tam burslu kazanirsaniz bu burs yurtu da kapsiyor

hatta yanilmiyorsam kitaplar icin de burs aliyorsunuz

ancak kismi burslara yurt ucretleri dahil degil

dort kisilik yurtlar (banyo tuvalet dus katta ortak)

8.000 tl den basliyor

3 kisilikler ranzali

2 kisiliklerde ise ranzali olup olmamasina gore fiyat 9.700-12.700 arasinda degisiyor

en luksu ise tek kisilik ve ozel banyolu onun da guncel fiyati 21.900 tl

benim 3 kisilik ranzali ve ortak tuvaletli yurtta kalma sansim oldu bence ideal oda icinde kucuk calismak icin alan var ama buyuk ihtimal kampus imkanlari varken kullanmazsiniz.

yemek ise sizin kac cesit yiyeceginize bagli ancak en kucuk menu bile gecen sene 6.5 tl den basliyordu 4 kap ve salata falan alirsaniz 12-13 lirayi buluyor

yemekleri guzel ama deger mi bilmiyorum yemekhane disinda okul icindeki yerlerden yemek isterseniz de buyuk ihtimal daha ucuz olmayacaktir

son cumlesine yorum yapmiyorum kisisel gorus :D

sizin sorulariniza gelir isem

tam burslularda %30 civari azalma var (2015 yilinda zaten kontenjanlar daha dusuktu tekrar o civara yaklasmis₺ ama %50 burslu kontenjanlari ise neredeyse tamamini kapatmislar

anadolu bursiyeri programi genisletildi sanirim ayrica koc un kendi icinde cok cesitli burslari da var ama bu osym puanindan azalan kontenjani karsilar mi bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PwaGG -- 28 Haziran 2017; 17:6:2 >

• bubbachuck B kullanıcısına yanıt
    yazdıklarım kafamdan uydurduğum veya ordan burdan duyduklarım değil koç üniversitesi tanıtımında bize anlatılanlar ve kendi izlenimlerim öğün 10 lira 4 tabak istediğinden alıyosun ama normal bir develet üniversitesinde örn boğaziçinde 2 lira okul sabancıyada gittim bize yapılan açıklamada amerikan tipi eğitimin sadece onlarda olduğu söylendi ve koçtaki gibi zengin tayfa göze batmıyorki zaten burslu/burssuz oranı %80 olan bir üniversite söylediklerimi neye göre bir cümlesi bile dığru değil diyebiliosun ?
  • Sadece maddiyat olarak bakarsak, durumunuz gerçekten iyiyse tabii ki gidin. Ama okul masrafı + harcamayla yıllık en az 60 bin lirayı okula verebilmek için kat ve kat fazlası bi gelirinizin olması gerekir.
    Öyle bi geliriniz de varsa bunu düşünmeye bile gerek yok?
    Konuyu okuyunca sanki aylık 5bin lira gelirimiz var özele gidilir mi gibi bi algı oluştu.
  • quote:

yazdıklarım kafamdan uydurduğum veya ordan burdan duyduklarım değil koç üniversitesi tanıtımında bize anlatılanlar ve kendi izlenimlerim öğün 10 lira 4 tabak istediğinden alıyosun ama normal bir develet üniversitesinde örn boğaziçinde 2 lira okul sabancıyada gittim bize yapılan açıklamada amerikan tipi eğitimin sadece onlarda olduğu söylendi ve koçtaki gibi zengin tayfa göze batmıyorki zaten burslu/burssuz oranı %80 olan bir üniversite söylediklerimi neye göre bir cümlesi bile dığru değil diyebiliosun ?

Koç üniversitesinde okuyorum ona göre yazdıklarının yalan olduğunu söyleyebiliyorum. Okulda etrafa bakıp insanları ekonomik düzeylerine göre yargılayacağına size okulu tanıtan arkadaşı biraz dinleseydin keşke. Yukarıda arkadaş salladığın kısımları ana hatlarıyla açıklamış anlamadığın kısım kaldıysa hala çekinme sor. Yeterki fikrin olmayan konular hakkında yanıltma insanları.

• Bende senin gibi düşünüyordum %50 sini ama cidden biraz saçma olduğuna karar vedim sonuçta çoğu çok kaliteli doktor türkyede lisans yapıp amerikada research yapıyor çok azı uzmanlığını orda yapıyor en mantıklısı devlet + kalan parayla USMLE yardırmak çalışmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jony___ -- 28 Haziran 2017; 19:23:14 >
  • Beyler k.bakmayin cahillim,merak ettiğim şey mezun olunca özel bı hastanede doktorluk yapacaksaniz %50 burslu okuduğunuzu öğrenebiliyorlar mı ve bunun olumsuz bir etkisi olur mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: EclipseIV

Sadece maddiyat olarak bakarsak, durumunuz gerçekten iyiyse tabii ki gidin. Ama okul masrafı + harcamayla yıllık en az 60 bin lirayı okula verebilmek için kat ve kat fazlası bi gelirinizin olması gerekir.
    Öyle bi geliriniz de varsa bunu düşünmeye bile gerek yok?
    Konuyu okuyunca sanki aylık 5bin lira gelirimiz var özele gidilir mi gibi bi algı oluştu.

5000 lira gelirle orada okumak buyuk ihtimal orayi kazanmaktan daha zordur :D

• PwaGG kullanıcısına yanıt
    Ya açıkça tip ta her zaman devlet öndedir diye düşünüyorum hatta hacettepe nin 15.sinin puani koctan da yüksektir zaten ve yani iyi üniversiteler titiyorken ne gerek var ve tıpta mecburi hizmet uzmanlık tus yine aynı şeyler e giriceksiniz ne avantajı olacak ki ve tus var mezun verdi mi tus ta ne jadar başarılılar ona da bakmak lazım ama köklü okullar varken çok mantıklı değil

• 44 bin lira biraz çokmuş :D yine de koç tıp mezun verdi diye biliyorum. mezunlar ne yapıyor onu araştırıp kararını ver. para sorun değilse ve ülkede kalma niyetin yoksa verilebilir gibi. yine de cidden çok para.
  • guitarhero111 G kullanıcısına yanıt
    Usmle ye gitmek gerek yurtdışı için baya masraflı ve zor yani hacettepe Cerrahpaşa da gitsen koç a da gitsen o yönden bi fark yok

• quote:

Orijinalden alıntı: guitarhero111

44 bin lira biraz çokmuş :D yine de koç tıp mezun verdi diye biliyorum. mezunlar ne yapıyor onu araştırıp kararını ver. para sorun değilse ve ülkede kalma niyetin yoksa verilebilir gibi. yine de cidden çok para.

zaten 2010-11 de egitime baslamis :D

mezunlar napabilir daha

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.