Bildirim
koç/boğaziçi matematik?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir - 3 Masaüstü

Giriş
-
İyi para kazanırsın ama pişman olman sana bağlı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
şuan gittiğim etütte boğaziçi mezunu matematik hocası var. teogların dersine giriyor. ve çok mutsuz ve pişman. keşke mühendislik tercih etseydim diyor.
Bilkent'i öneririm. benim lys'de ilk 10'a giren okuldan arkadaşım matematikte.
eğer akademik kariyeri düşünüyorsan matematik oku. Ekonomi ile matematik falan fantazi olur anca. odtü EE olmazsa itü ehb olur, odtü makina olur git işte birine. Temel bilim okumak riskli -
Tanıdık boğaziçi mat yazdı makinesine geçti sonra senin kafan makineye yatkın demişler. Babamın iş arkadaşının kiziydi babamın uydurması da olabilir ama Boğaziçi'nde mümkün de olabilir sosyolojiden psikolojiye geçenler de duyduk orda tm yim mf ile ilgim yok duyduğumu söylüyorum bu arada
Kocta çap olanakları çok iyi
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
1k oldum ben koç matematik+ekonomi planlıyorum fakat başka üniversitelerde planladığın gibi gideceğini düşünmüyorum. Çok istekliysen puanını arttır koç git. Ekonomik olarak ise bildiklerimden koç matematik mezunu ya akademisyen oluyor ya matematik+ekonomi yapıyor ya da matematik+programlama yapıyor. Akademisyen olmak istemiyorsan tek matematik gitme ama, yoksa kendini teoglara köklü sayılar anlatırken bulursun.
--quote:
Orijinalden alıntı: karavahset
ygs 6k dayım. eğer lys de istediğim bölüm gelmezse(odtü ee) matematik yazayım diyorum. sizce pişman olur muyum? biraz araştırıyorum da üstüne ekonomi master yapmak felan çok mantıklı geliyor. sadece boğaziçi felan değil yani ekonomi-matematik ilgiliyim hoşuma giden şeyler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhur beste -- 16 Mart 2018; 23:53:2 > -
Bogazici mat + ekenomi çift ana dal yap sonra bir yüksek yaparsin doktor kadar kazanirsin koçta yazdigimin aynısını yapan behzatin öğrencisi suan ingilterede çalışıyor
---quote:
Orijinalden alıntı: Scientifique
Bogazici mat + ekenomi çift ana dal yap sonra bir yüksek yaparsin doktor kadar kazanirsin koçta yazdigimin aynısını yapan behzatin öğrencisi suan ingilterede çalışıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhur beste -- 16 Mart 2018; 23:53:26 > -
quote:
Orijinalden alıntı: muhur beste
quote:
Orijinalden alıntı: dungeon0
onu hakkıyla yaparsan ortalama doktor maaşının (8 bin tl de) 2 katından fazlasını dolar olarak kazanırsın (aylık 20k$ civarı yani). doktor maaşı çok abartılıyor bu ülkede.
tabi hocam bahsettiğim kişinin aylık en azından ortalama bir maaş olarak 6k sterlin aldığını düşünürsek bu tr parası ile 24-25 bin ediyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scientifique -- 20 Mayıs 2016; 13:41:34 > -
quote:
Orijinalden alıntı: muhur beste
quote:
Orijinalden alıntı: karavahset
ygs 6k dayım. eğer lys de istediğim bölüm gelmezse(odtü ee) matematik yazayım diyorum. sizce pişman olur muyum? biraz araştırıyorum da üstüne ekonomi master yapmak felan çok mantıklı geliyor. sadece boğaziçi felan değil yani ekonomi-matematik ilgiliyim hoşuma giden şeyler.
Matematik okumanın lys-ygs netleriyle alakası yok. lys matematikte zamanında 49 net yapmış biri olarak, bilkent'te functional analysis dersinde 15 aldım 100 üzerinden. Demek istediğim, hayatında eğer toplasan 3-5 formül ispatı anca yapmışsan şu ana kadar, topoloji, reel analiz, fixed point theorem, measurement theory, fonksiyonel analiz gibi kelimeler hiçbir şey ifade etmiyorsa, matematik bölümünde yapabileceğin max not ortalaması 3.00, yani akademik kariyer için orta-vasat bir gpa.
ha sen diyorsan ben ilkokuldan beri matematiğe hayranım, boş zamanlarımda elime kitabı alıp tüme varım ispatları yapıyorum, tubitak ve diğer olimpiyatlarda madalya zorladım, o zaman bilkent matematik seni princeton'a, stanford'a gönderir. zaten aç bak daha 2014'te alper inecik gitti bilkent matematik'ten princeton'a econ phd'sine. bilkent matematik'te de böyle bir sürü olimpiyatçı arkadaş var. ama dediğim gibi bu bölüm belki de en soyut üni bölümüdür. eğer matematikçi olmak gibi bir amacın yoksa, yani mezuniyetten sonra econ veya cs kasacağım diyorsan lys'de iktisat veya bilgisayar müh'e yerleşmen çok daha kolaydır direkt. zaten iyi bir iktisatçı için gereken dersler (çok değişkenli calculus, linear algebra, differansiyel denklemler, kısmen reel analiz, istatistik ve olasılık) matematik bölümü için devede tırnak kalan dersler, mat bölümünde bu saydıklarımın 3-5 katı zor, sayfalarca tutan ispat soruları sorulan dersler var. eğer lys'de edebiyata gireceksen direkt bilkent-koç iktisat yazabilirsin, daha sonra minor yaparsın mat'tan veya seçmeli olarak alırsın saydığım dersleri. ben azından öyle yapıyorum.
olimpiyatlar alakam yok. fazla abartılı olmayan formüllerin ispatlarıyla ilgilendim biraz. zaten sürekli çözdüğüm soruları götürebilidğim kadar formulsüz çözerim. öyle alışmışım. belki bir olimpiyatçı kadar matematik kasmadım ama anlama kavrama kabiliyetim gerçekten yüksek. ygs lys netlerime göre düşünüyordum başta ama bıraktım artık şu aralar gerçekten kafama yatıyor bu ikili. ama iyi bir yere gelmek için çok okumak gerekiyor ... master felan ne kadar sürer bunlar toplasan ki..
ama şunu da söylim. bu yazdıklarım (bilgili, benim gibi soranları görmüş gibisin) düz bir şekilde orta okul matematiği iyi birinden gerçekten fazlasıyım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karavahset -- 21 Mayıs 2016; 16:22:43 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X