Şimdi Ara

Kobo Kullanıcıları (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.130
Cevap
105
Favori
159.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uzun süredir Kobo Touch kullanıyorum ancak artık ışıksız ortamda okuyamama olayı canımı sıkmaya başladı. Işıklı model alayım diyorum ama almışken daha büyük olsun diye bakarken Kobo Aura One dikkatimi çekti.



    Yalnız fiyatı malum, öğrenci olarak bütçemi aştığından 2. Ele yöneldim. Alet daha nispeten yeni olduğundan da bulunmuyor.



    Mesajım burada bulunsun, satmayı düşünen olursa özel mesajdan ulaşabilirsiniz. İstanbulda elden alabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sakinharman S kullanıcısına yanıt
    o silme işini nerden yapacam ?
  • Arkadaşlar merhaba kobo auro edition 2 kullanicisiyim.Cihazi kilifsiz kullaninca hicbir sikinti yasamiyorum ancak ne zaman orjinal kilifiyla kullansam sarji su gibi akip gidiyor.En son kapagi acinca uyku modundan cikma ozelligi bile kapattim ama bu sefer de isigi aciyor kapagi acinca.Dun gece 37 den direk %1 e dustu ve bu sorun kilifsiz kullanirken olmuyor sebebini bilen varsa yardimci olabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • halithalit kullanıcısına yanıt
    kitapların olduğu klasörlerde resimler vardır o resimleri sileceksin.
  • Kobo Auro One alarak aranıza katıldım. Şimdilik memnunum cihazdan, bakalım böyle devam edecek mi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Öz...


    quote:

    Orijinalden alıntı: Fleetwood Mac

    kobo aura edition 2 cihazıma her zamanki gibi meritokrasi'den kitap atmaya çalışıyorum, fakat usb kablom olmadığı için bilgisayarımdaki kitapları mediafire sitesine yükleyip cihazıma internet ile indiriyordum fakat artık hiçbir kitabı cihaza yükleyemiyorum bu şekilde, download penceresi geliyor downloada tıklıyorum indiriyor gibi gözüküyor fakat sonra hiç tepki vermeden internet sayfasına geri dönüyor. başına gelip bu durumla karşılaşıp yardımcı olacak birileri var mıdır ?

    Son güncellemeden sonra bende de bu yöntem çalışmıyor malesef artık mecbur kabloyla yüklüyorum kitapları...

    Bende de Glo HD var. Aynı durum söz konusu. Bozmuşlar resmen. Bundan sonra balıklama atlamamak lazım yeni sürüme. Yurt dışı forumlarda da bu son sürümden olduğunu söylüyorlar. Umarım yakında düzelten bir firmware çıkar.




  • tarrega T kullanıcısına yanıt
    ben güncellemeyi kapattım bu gün wifi yi açtım kitap indirmek için ama kendi kendine güncellemeyi de yaptı. Şuan yarı türkçe yarı ingilizce saçma salak bir şekle girdi makine eski sürümlere dönemez miyiz veya yeni güncelleme ne zaman gelir ki..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rmdy

    ben güncellemeyi kapattım bu gün wifi yi açtım kitap indirmek için ama kendi kendine güncellemeyi de yaptı. Şuan yarı türkçe yarı ingilizce saçma salak bir şekle girdi makine eski sürümlere dönemez miyiz veya yeni güncelleme ne zaman gelir ki..

    fabrika ayarlarına döndürürsen muhtemelen ilk fimware versiyonuna dönecektir.çünkü ben daha önce fabrika ayarlarına döndürmüştüm.firmware update ilk versiyona dönmüştü.
    bu şekilde ilk firmware versiyonuna dönebilirsin ama bir önceki versiyona dönebileceğini sanmam.
    en güzeli bu şekilde bekle muhtemelene yakın zamanda güncelleme gelecektir.
  • kobo cihazında yarı ingilizce yarı türkçe sorunuyla karşılaşan arkadaşlar sorun düzeldiğinde haber verebilirlermi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dnzklds

    Banada yeterli geldi. Evet bahsedilen sorunlar senin değindiğin sorunla muhtemelen aynı.Kararımı verdim.Pazartesi Aura One alacağım . Sağol kardeşim.

    arkadaşlar artık e-reader seçiminde e-reader modellerinin batarya konusunu sorun etmenize gerek yok
    bir kere e-readerlar bir cep telefonu yada tablet değil.her halikarda onlardan daha iyi bir batarya ömrü sunuyor.sonuçta siz sadece okuma yapacaksınız.tam şarjla zaten dışarı çıksanız bile bütün gün çok rahat okuma yapabilirsiniz.bu cihazlar sabah şarj edip akşamda bataryası biten cihazlardan değil.bütün gün okuma yapsanız bile şarjını kolay kolay bitiremezsiniz.he ben dağa ormana gidip günlerce şehre geri dönmeyeceğim dersenizde yanınıza bir powerbank alırsanız batarya sorununu çözmüş olursunuz.




  • E-reader almayı düşünüyorum Kobo'yu Kindle'a tercih etmek doğru bir karar mı (malum kindle'ın marketi trde yok vs) ve en iyi model Aura 2 mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cholo

    E-reader almayı düşünüyorum Kobo'yu Kindle'a tercih etmek doğru bir karar mı (malum kindle'ın marketi trde yok vs) ve en iyi model Aura 2 mi?

    ikiside iyi marka
    tamamen tercih meselesi.en güzeli ikisinide görüp hangisi içine siniyorsa ve kesene uygunsa onu alman.

    format zenginliği açısından kobo daha üstün bir ürün.
    internette yaygın olarak bulacağın epub formatındaki kitapları kobo cihazı ile açabilirsin.hernekadar kindle kullanmasamda
    internetteki özelliklerine göre desteklediği özelliklerde epub formatı yok.

    tabiki kindle'nda kobo ya göre üstün olduğu noktalar muhakkak vardır.kindle kullanamadığım için bunu belirtemiyorum
    her ikisinide kullanan arkadaşlar sana bununla ilgili yardımda bulunur.

    kobo daki en iyi cihaz kobo auro one ama onunda fiyatı tabiki diğer modellere göre daha pahalı.
    sonuçta hangisini alacağına sen karar vermelisin.özelliklerini incele gerekirse burdaki diğer arkadaşlardan da yardım al
    ama dediğim gibi isteklerine en uygun cevabı hangi marka model veriyorsa gidip onu al.sonuçta bu ürünü sen kullanacaksın
    başkalarına hangisinin tercih etmeliyim diye sorma bence. çünkü eminim ki kafan karışacak
    bir arkadaş kindle al diğer arkadaşta kobo al diyecektir muhakkak :)




  • Cholo kullanıcısına yanıt
    Hocam ben yaklaşık 5 sene kindle kullandım. Her zaman önceliğim okuyacağım kitapları satın almaktı ve kindle de bu gerçekten çok ciddi bir problem. her seferinde başka problemler ile uğraşmak durumunda kalıyorsun.
    Ürün doku kalitesi ve hissiyatı bakımından bence kindle çok güzeldi ancak Türkiyede kullanım kolaylığı bakımından Kobo benim için vazgeçilmez oldu. 1 seneyi geçkin bir süredir kobo kullanıyorum ve çok memnunum. Dönem dönem güncellemelerden kaynaklı problemler yaşasam da Kobodan şaşmam kendi adıma.
  • arconim kullanıcısına yanıt
    Aura 2 hakkında ne düşünüyorsunuz peki test etme şansınız oldu mu? Bütçem kısıtlı çünkü ve ilk e-readerım olacağı için f/p ürünü almak istiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu sayfa sayıları mantığı nedir arkadaşlar bir ileri, bir geri gidiyor ya da hareket etmiyor?
  • Cholo kullanıcısına yanıt
    Fikrimi çok kısaca baştan ileteyim; gözünüz kapalı alabilirsiniz.

    Detaya inersek ben Kobo Glo HD Kullanıyorum, Eşime de Aura Edition 2 aldım. Glo HD 300 ppi Aura 2 ise 221 ppi olarak geçiyor. Ben yanyana koyup karşılaştırdığım zaman ise gözle ayırt edilebilecek bir farkı zorlamama rağmen göremedim. Zaten bu ppi değeri dışındaki tüm özellikleri ise bildiğim kadarı ile aynı.
    Bunun yanında estetik olarak ve malzeme bütünlüğü bakımından Aura 2 bana daha şık geliyor. Arka kısmı kenarlara doğru kavisli bir yapıda ve tutarken / kullanım esnasında kolaylık sağlıyor ve daha az yer kaplıyor. Yalnızca Eşim Güç tuşunun bulunduğu yerden biraz şikayet ediyordu Glo HD ye göre ancak bu saydıklarımın hepsi kişiye göre değişiklik gösterecek çok ufak farklar.
    Kapaklı mıknatıslı kılıflardan aldım her ikisine de aliexpress üzerinden orada şöyle bir sıkıntı yaşadık. Glo HD için bir çok kaliteli seçenek var iken Aura 2 de fazla seçenek bulamadık ve aldığımız ürün cihaza tam oturmadı. Mühendis olmamdan kaynaklı simetri takıntımdan dolayı ben çok takıldım bu konuya ama eşim gayet mutlu :)
    Güncellemelere gelince her iki cihaza da paralel olarak güncelleme geliyor.

    3 farklı e kitap okuyucu kullanmış birisi olarak tekrar alacak olsam bakacağım yegane parametre Ekran aydınlatması olan bir ürün almak olur. Bunun yanında ekran panelinin berraklığı ve sayfa hissiyatı. Yani kesinlikle Aura H2O / Kindle Voyage gibi uçuk fiyatlı fazla vaadi olmayan ürünlere yönelmem.
    Kafa rahatlığı ile Kobo Aura 2 ve ya Kindle paperwhite alabilirsiniz. Hatta bence 2. El de fiziksel kondisyonu iyi bir cihaz alınabilir.
    Umuyorum yardımcı olabilmişimdir.




  • arkadaşlar kobo aura ed.2 aldım 2 gün önce d&r dan. ilk gün zaten güncelledim yarı TR yarı En saçma oldu menüler, evde calibre ile arzu ettiğim kitapları yükledim şimdi ise aynı işlemleri yaparken "cihazla iletişimde hata" uyarısını alıyorum. cihaz kısmından görüyor bağlanıyor içindeki kitapları gösteriyor vs vs.




    calibre videoları izledim kepub eklenti yükledim convert ettim geri attım ne yapsam olmadı her kitap için hep aynı hatayı alıyorum. daha önceki gece böyle bir şey olmamıştı halbusi




  • metebyr kullanıcısına yanıt
    cihazını resetleyip tekrar dene arkadaşım.
  • merhabalar,
    benim bir ipadim var ve ara ara ordan ibooks uygulamasını kullanarak okuyorum, ama muhtelemelen sizlerin de farkettigi gibi tabletten kitap okumak ekranindan dolayi cok da konforlu olmuyor. o yuzden bir ebook reader alsam mi diye dusunuyorum, gecenlerde dr'da kobo marka e-readerları gordum cok pratik gorunuyordu, daha once de bir cok kisiden kobonun cok iyi oldugunu kindledan daha iyi oldugunu filan duymustum, drdaki arkadaslar da tabi kobonun daha iyi oldugunu iddia ettiler turkce karakteri destekledigini turkiyede teknik servisi oldugunu (kindle'in aksine) anlattilar.
    fakat merak ettigim konu su ki bildiginiz uzere ekitap storelarda her istedigimiz kitabi bulamayabiliyoruz, ornegin ben apple storeun ebook bolumune girdigimde turcke icerikler cok kisitli,istedigini bulmak cogunlukla mumkun olmuyor veya cok pahalı da olabiliyor:) o yuzden ben genelde ipadimde safariden googlea istedigim kitabin adini yazip ariyorum ve cesitli web sitelerden buluyorum aradigim kitabi, forumlarda, bloglardan vs vs nerden bulursam artik, e pub olur pdf olur, tabi epub tercih ediyorum ama istedigim kitabin hangi formatini nasil bulursam onu indirebiliyorum, cunku kitap isteklerim cok spesifik olabiliyor. sonra bu online ebook sitelerinde forum veya bloglarda paylasilan dosya depolama sitelerinde paylasilan linklere tiklayip kitabi indirip onu da ibooks goodreader vs gibi ebook okuma applarinde acip okuyorum. tabi gonul isterdi ki illegal kitap paylasilmasin okunmasin filan ama dedigim gibi appstoredaki icerikler cok kisitli o yuzden biz de her genc gibi korsana basvurmak zorunda kaliyoruz bazen:) yani kisaca demek istedigim apple ipadim simdiye kadar bu konuda beklentilerimi karsiladi acaba kobo veya kindle da ayni seyleri yapabilecek miyim? yoksa sadece kendi storelarindaki kitaplara mi ulasabilecegim?
    cok tesekkurler simdiden

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • @metebyr, calibreyi PC'den kaldirip kurulum klasorunu sildikten sonra guncel versiyonunu tekrar kurmayi deneyiniz. Ilk olarak eklenti kurmadan e-kitap yuklemenizi oneririm.
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.