Şimdi Ara

Kobo Kullanıcıları (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
2.382
Cevap
112
Favori
179.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Glo HD kullaniyorum ben, otomatik parlaklik yok onda.

Kiliflari yillardir buradan aliyorum ben:http://www.geckocovers.com

Kargo ucreti almiyorlar, kaliteli urunler. Tum Kobo'lar, Kindle'lar, iPad'ler ve Macbook'lar bunlardan kilifli bende. Sadece Glo HD'nin kilifini D&R'dan aldim guzel gorundugu icin. Aura One icin bunu satiyorlar:http://www.geckocovers.com/kobo-aura-one-cover-waterproof-deluxe.html

• iPad ile kitap okumaktan gözlerim mahvoldu. E-ink panelli, ekran aydınlatması olan, yüksek çözünürlüklü, dokunmatik, geniş dosya destekli bir e-okuyucu araştırması sonunda Kobo Glo Hd'de karar kıldım.

Ayrıca cihazın arka kapağının kolay açılabilmesi, hafızasının micro sd kart olması da bir avantaj. Mevcut hafıza kartını daha geniş kapasiteli ve daha hızlı bir karta klonlayıp, yeni kartı partition yöneticisi ile genişletince kapasite sorunu da ortadan kalkıyor.

Sipariş vereceğim ama stoklarda yok. Birde az okuyan milletiz derler
  • Kirk Lee kullanıcısına yanıt
    Bu kadar satılacağını tahmin etmedikleri için stoğu az tutmuş olabilirler, bu da zaten az okuduğumuzu gösterir.

Elektronik kitap okuyucuyu sadece elektronik olduğu için tercih edip kitap okuma alışkanlığına sahip olmayan, bir kitabı aylarca okuyan insanları düşünün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 2 Ekim 2016; 18:11:32 >
  • Berk Muhtar B kullanıcısına yanıt
    Amazon ve ya aliexpress tercih edebilirsin.

quote:

Orijinalden alıntı: Kirk Lee

iPad ile kitap okumaktan gözlerim mahvoldu. E-ink panelli, ekran aydınlatması olan, yüksek çözünürlüklü, dokunmatik, geniş dosya destekli bir e-okuyucu araştırması sonunda Kobo Glo Hd'de karar kıldım.

Ayrıca cihazın arka kapağının kolay açılabilmesi, hafızasının micro sd kart olması da bir avantaj. Mevcut hafıza kartını daha geniş kapasiteli ve daha hızlı bir karta klonlayıp, yeni kartı partition yöneticisi ile genişletince kapasite sorunu da ortadan kalkıyor.

Sipariş vereceğim ama stoklarda yok. Birde az okuyan milletiz derler

Yeni model Aura'ları satmak için Kobo Glo HD stoğunu düşürüp tekrar stok yapmamışlardır büyük ihtimal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doancrula -- 3 Ekim 2016; 10:31:56 >

• Merhabalar, bu aletin son sürümü 29.12.2015 tarihine mi ait? Ayarlar > Cihaz bilgilerinden böyle görünüyor. Yeni güncellemeleri kaçırmışım gibi hissettim.
  • panthy93 P kullanıcısına yanıt
    3.19.5761 son sürüm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok değişik bir satış politikası izlemişler. Sitede satışı gözükmüyor bile Glo HD stoklarını tamamen erittiler sanırım.
    Aura'nın 450 TL olan modelini satıyorlar şuan. Ekran kalitesi bir tık aşağıda olmasına rağmen Glo HD'den 20 tl fazla olmasının sebebi ne acaba ?

• Merhaba,

kobo glo hd aldım yaklaşık 1,5 hafta önce fakat kullanım kılavuzunda yazdığı gibi 4 saat şarj etmedim ilk aldığımda fakat şarjında bir sorun yok gayet iyi gidiyor, ilerde bir sıkıntı yaratır mı?

bir de şarjı tam bitmeden mesela 40-50lerde şarja taksam sorun olur mu?
  • Bir sıkıntı olmaz ama arada sırada %10 seviyesine kadar bekleyip sonra doldurmak lazım bence.

• Anil.K kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ettim, benim de öyleymiş. Güncelleme tarihi yerine niye sürümü yazmadım bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anil.K

Bir sıkıntı olmaz ama arada sırada %10 seviyesine kadar bekleyip sonra doldurmak lazım bence.

teşekkürler
  • Nicholai Hel kullanıcısına yanıt
    İdefix'ten sipariş verecektim ama sözlük yorumlarından dolayı vazgeçmiştim. Orada da tükenmiş.

Döviz kuru yüksek seyrediyor ama ürün satıyorsa eninde sonunda getirirler. Firmalar kârından vazgeçmez.
  • şarj %50 üzerindeyken pc den birkaç kitap attım kabloyu çıkarmamla beraber şarj %8 gibi bir değere indi ve pil uyarısı verdi.Böyle bir sorun yaşayan oldu mu daha önce?
  • Kirk Lee kullanıcısına yanıt
    maalesef zor zira Glo HD üretimi durduruldu. Artık Aurora serisi ile devam ediyorlar. Maalesef yeni 6 inch Aurora ppi değeri 300 değil 212 ppi 449 TL, 300 ppi olan yüksek çözünütlüklü model ise Aurora One ama 7.8 inch ve 799 TL. Neden böyle yaptı kobo bilmiyorum 6 inch seviyesinde 300 ppi bir ürün kalmadı insanı kindle almaya itiyorlar resmen. Glo HD kullanıcısı olarak byük bir okuyucu istemem zaptı ve elde tutması zor oluyor.

Mecidiyeköy Trump AVM içindeki D&R'da vardı 2 gün önce kobo glo dh almak isterseniz eğer bir arayıp sorabilirsiniz tabi İstanbulda yakında iseniz. Hatta teşhirde ürünler yan yana duruyor hemen anlıyorsunuz ekran farkını. Yalnız Aurora One incecik çok kaliteli duruyor. Ekran kocaman olmasa nefsime yenilip alabilirdim yani o derece
  • Aura 2 ayrica Turkiye disinda her yerde Glo HD'den daha ucuz. D&R kazigi basan su anda. Glo HD'nin uretimi cok maliyetli oldugu icin kaldirildi bir sene piyasada kaldiktan sonra. Kar edecek kadar satamadilar.

Aura One ama su anda piyasadaki en iyi e-okuyucu teknolojik acidan. RGB isik filan cok iyi. Aura 2 alinirdi fiyati yurtdisindaki gibi olsaydi, ama D&R...
  • kobo glo hd 4 gb size yetmiyorsa 8 ,16 veya 32 gb sd kart alıp
    kapasite artırabilirsiniz

yalnız bunu yaparken arka kapağı açmak gerektiği için garantiniz yanar bunu da bilin

1-önce arka kapak fazla zorlamadan açılır arka kapağı tutan hiçbir vida falan yok
    yavaş yavaş zorlamadan kapağı açın

2-kobonun içinde 4 gb lık bir mıkro sd kart göreceksiniz onu çıkartın ve sonra bunu bir kart okuyucunun içine koyun bilgisayara takın

3- USB Image Tool.exe programını çalıştırın

4 -programın sol tarafında kobo ile bilgiler göreceksiniz onu seçip sağ tarafta backup yazan düğmeye basın

5-bu sayede program koboyu bir img dosyası olarak bilgisayara kopyalıyor

6-daha sonra aldığımız örneğin 32 gb mikro sd kartı kart okuyucuya koyup bilgisayara takıyoruz

7-yine USB Image Tool.exe programı çalıştırılır

8-bu sefer programda restore düğmesine basılır ve az önce backup yaptığımız img dosyası yeni mikro sd karta yazılır

9-sonra minitool software partition manager çalıştırılır programda 4 gb gibi gözüken mikro sd kart 32 gb kadar büyültülür(extend)

10-daha sonra yeni mikro sd kart koboya takılıp çalıştırılır

usb image tool

http://www.alexpage.de/usb-image-tool/download/

minitool software partition manager

http://www.partitionwizard.com/download/pwfree91.exe

• Adachi A kullanıcısına yanıt
    ikisini hemen orda yanyana test ettim, Aurora ile Glo HD aynı kitap, aynı sayfa, aynı font, font boyu ve ağırlığa ayarladım. Kesinlike farkı görüyorsunuz, glo hd daha dolgun iken aurora 2 daha silik, sönük gibi. Adaptif ışığın rahatlığını bilmiyorum yorum yapamam ancak GloHD ışığı gözümü çok rahatsız etmiyor.
  • rmdy kullanıcısına yanıt
    Bir keresinde şarjdayken yarıda kesmiştim, bir anda yüzde 10 filan düşmüştü tam hatırlamıyorum. Ama kitap atarken değil sadece şarj olurken. Normalde şarj ortalarda iken kitap atıyorum sık sık böyle bir şey başıma gelmedi hiç.
  • Bence Aura 2'nin Glo HD'den daha pahalıya satılıyor olmasının sebebi Aura'nın Türkiye'ye pahalı gelmesi değil Glo HD'nin ucuza gelmesiydi. Glo HD burada 430 lira iken amazon fiyatı tl kurunda 360-370 lira civarıydı (110 ya da 120 dolardı diye hatırlıyorum), ki dolar daha da yükseldi, bir de üstüne 400'e düşürdüler bir süreliğine. Yurtdışından tedarik edilen elektronik bir ürünün neredeyse aynı fiyata satıldığını daha önce görmedim ben, vergisi de var bunun. D&R bu pazarı yaymak için başta ucuz fiyat verdi diye düşünüyorum.
  • Aura one pahalı gibi görünsede durumu olan arkadaşlara öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Handsome2000 -- 6 Ekim 2016; 19:32:59 >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.