Şimdi Ara

KM Mutfak ve Dekorasyon-Emin ÖZDEMİR (DOLANDIRICILIK İÇERİR)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Özellikle belirtmek isterimki, amacım kesinlikle herhangi bir firmayı karalamak ya da diğer firmalara fayda sağlamak değildir. Sadece yaşadığım olumsuzlukları anlatarak, benim gibi araştırma içinde olan arkadaşlara fikir vermek amacıyla başımdan geçenleri paylaşıyorum. Kaldıki bu şahsın çeşitli tüketici mahkemelerinde davaları olduğunu ve nitelikli dolandırıcılık sebebiyle yargılandığını sonradan öğrendim. Dairemin 30 gün sonundaki fotoğrafları elimde. İsteyen pm atabilir ya da Ankara’da olup da işçiliğini görmek isteyen arkadaşlar var ise misafir edebilirim. Yazı uzun oldu, sıkılmazsınız umarım.

KM Mutfak – Emin ÖZDEMİR
    Çetin Emeç Bul. 1365 Sk. No: 1/13
    Balgat / ANKARA

Ayrı ayrı ustalarla vakit kaybetmemek adına 27.04.2014 tarihinde evimin tüm tadilatını yaptırmak için KM Mutfak - Emin Özdemir ile anlaştım. Bedelin yarısını da peşin verdim (Hata burada zaten). Sözleşme bitiş zamanı 25.05.2015 +-3 gün opsiyonlu. Düğün öncesi olduğu için hem acelemiz vardı hem de ev ile dekorasyoncu ilgilenirken biz kalan işleri yetiştirelim diye düşünmüştük. Ama düğünün tatlı koşuşturması bizim ağzımızdan burnumuzdan geldi. Tabi sözleşmeyi yaparken o kadar acemice yapmışızki, konuşulan şeylerin birçoğunu yazmamış, marka ve ürün fiyatlarında aralık belirtmemişiz. Bunun sebebi de güven duyduğumuz içindi. Sözleşme altında küçük puntolarla yazan “fiyatlara kdv dahil değildir” ibaresi de ayrı bir durum tabiki.
    Yapılacak işler:
    - Banyo fayanslarının değişimi, duşakabin, klozet, havlupan ve banyo dolapları (İstediğimiz malzeme olacak)
    - Mutfak dolapları, çimstone tezgah, tezgar arası fayans, kombinin balkona alınması için tesisat. (İstediğimiz malzeme olacak)
    - Evin boyası.
    - Doğramaların vernik ve fitiller ile bakımı.
    - Bazı duvarlara ilave priz ve tv girişi, tv tesisatının değişimi.
    25.05.2015 tarihine gelindiğinde evde yapılan sadece boya (o da yarım yamalak şekilde, alttaki boyayı bile kapatmamış halde) banyo fayansının da yarısı bitmişti, banyo fayanslarının tamamının döşenmesi 2 haftayı buldu. Yani 30 gün boyunca 3 günlük iş tamamlanmıştı. Tabi bu 30 gün boyunca sürekli kavga edildi. “Bu hafta bitiyor abi, 3 gün sonra tamam abla” diyerek iş uzadıkça uzadı. İş süresi içerisinde 10 gün eve hiç usta girmedi. Sözleşme tarihinden 40 gün sonra ne mutfak ne banyo vardı. Emin Özdemir’de para olmadığından, başka anlaşma yapmayı bekledi ki oradan alacağı ödeme ile bizim işimizi tamamlayacaktı. Zaten çalışma sistemi de buymuş. Hiçbir iş zamanında bitmiyormuş ya da tamamlamayıp mahkemelik oluyormuş. İlker, Çiğdem, Öveçler semtlerinde bir çok tamamlayamadığı işi olduğunu öğrendik.
    İşin hafif hafif ilerlediği zamanlarda da başta anlaşma yapıldığı gibi istediğimiz malzemeyi de kullanmadı. İnanamayacağınız bir pişkinlik ile “O pahalı almam, bu olmaz, baştan öyle konuştuk ama onu almayacağım.” gibi insanı cinnete sürükleyen laflarla sürekli zor durumda bırakıldık. Bir insan evladının nasıl bu kadar omurgasız olabileceğine, çoluklu çocuklu bir yetişkinin nasıl bu kadar kıvırabileceğine şaşırıyorsunuz. Şahıs geçmişinde inşaat işçisi, daha sonra çalıştığı yeri devralarak (bu konu ile ilgili de eski firmasına taktığı borç olduğu öğrenildi) düzgün bir firma gibi görünüyor. Bu nedenle de bir iç mimar veya mimar tecrübesiye iş yapamıyorsunuz.
    Şu an Emin ÖZDEMİR adına, savcılığa dolandırıcılık nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu. Adam profesyonel olduğundan bir şey çıkar çıkmaz bilemem ama şu mubarek Ramazan ayında hakkımı helal etmiyorum.

Ev tadilatı yaptıracak arkadaşlara bu 2 aylık deneyimlere dayanarak birkaç tavsiyede bulunmak istiyorum:
    - Mümkünse malzemelerin tamamını kendiniz alıp evinize getirin ve iş başına usta ile anlaşın. Banyo ve mutfak dolapları için ise Siteler’de metre tül fiyat 250-300 liradan başlayan imalatçılar var. Siz çiziyorsunuz ya da fotoğrafını gösteriyorsunuz, onlar yapıyorlar. (Sonradan öğrendik)
    - Ücreti kesinlikle başta ödemeyin. (ne yarısını ne de üçte birini). İşi bitirip parasını alsınlar. Kaparo verilebilir makul miktarda.
    - Evde çalışanlara yok öğle yemeği, yok çay-pasta servisi gibi insani olaylara girmeyin. Bitirip gitsinler.
    - Eğer iş yaptırdığınız yer marka değilse, sözleşmenizi kesinlikle ayrıntılı hazırlayın. Hangi malzeme, fiyat aralığı nereye ne kullanılacak şeklinde.
    - Sözleşmenize cezai şart koyun. (Örneğin işin şu tarihte bitirilememesi durumunda geciken her gün başına %10 ceza indirimi gibi). Mümkünse muhatabınızın bağlayıcılığı açısından sözleşmeyi imzalamadan avukatınızdan fikir alın.
    - Fatura talep edin, KDV dahil pazarlık yapın. Piyasada genelde kdv dahil anlaşma yapılmaz gibi laflara gelmeyin. Ya da iş bitince şu kadar lira ödenmiştir deyip borcun kalmadığına dair bir yazı imzalatın. Daha sonra maliyeye şikayet edebilirsiniz.
    - Dövmeyin, bıçaklamayın, vurmayın. Haklı iken haksız olmayın. Sözleşmenizi düzgün yapıp, başlangıçta çok az bir para verirseniz zaten parayı almak için bitirmek zorunda kalıyorlar. Bitirmeseler bile gider başka usta bulursunuz.
    - Özellikle KM Mutfak (Usta & Mimar) Emin Özdemir’den uzak durun. Yoksa bir önceki tavsiyeme uyamayabilirsiniz..

• Hocam geçmiş olsun inşallah davayı kazanır hakkınızı alırsinız malum şahsın adı bana yabancı gelmedi 60 lı yaşlarında birimi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkür ederim, yaşı 40 civarı. farklı kişi sanırım düşündüğünüz.
  • Allah yardımcınız olsun. mahkemeden bi şey çıkacağını sanmıyorum vurmak en mantıklı olanı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.