Şimdi Ara

Klipsch RF-7 için Anfi tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
4.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Merhaba. Rf 62 (2010-11) >> rf-82-II (2012-13) ile başlayan klipsch macerama RF-7 İle noktayı koydum nihayet..Bundan sonra Hedef B&W naitulus 802 serisi olacak- Ancak Şunu anladım hoparlör klasmanında başlangıç hifi seviyesinden orta segment hi-fi seviyesine atladım ama bu seferde anfim geri kaldı :) (Pioneer A-70k ) RF-7'lere yetersiz geliyor sanırım. RF-82 de hoparlörleri yerinden çıkaracak gibi olurdu yer yerinden oynardı ama rf 7 'yi ancak yerinden oynatıyor ve seste bir zayıflık var, rf 82 daha dolgun çalıyordu RF-7'nin uçması gerekirken kalışta zorlanan araba gibi yerinde duruyor. Bunu nasıl anlatabilirim bilmiyorum belkide psikolojiktir bilmiyorum ama daha güçlü anfi arayışına girdim. Özellikle dac'lı kullanabileceğim 2. el bir anfi +dac arıyorum. Pioneer A70k 'da bulunan dac özelliği tabiri caizzse kullanıcılar için büyük kolaylık. Herşeyi bilgisayardan yapıyorum Tuner ve cd- player'a elim hiç gitmiyor. Oturduğum yerden sesi direk anfiye yolluyorum. Bundan sonra dac'sız sistem kullanmam. Anfide 2. EL tercih edeceğim zira sıfır hi-end anfiler araba parası adeta. Birde Euro 3 tl oldu fiyatlar uçuk.Benim A-70 bile 3300 TL olmuş. Ben 3100 liraya almıştım 200 lira zam yemiş :).. O yüzden sizden görsel ve teknik olarak birbirini tamamlayacak anfi dac yada anfi+dac stereo anfi tavsiyesi bekliyorum..bütçe Max 5000 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uludagnet -- 11 Mart 2014; 22:10:26 >

• öncelikle hayırlı olsun.güzel günlerde kullanman dileğiyle

rf 7 icin düşündüğün yada önerilen anfiyi aldıktan sonra rf 82 leri birde bu cihazlarla dene sonra elinden cıkarırmısın cıkarmazmısın bak bakalım .

sana önerim aynı marka olmak şartı ile PRE + POWER anfi öneririm
  • yaşlı cihazlardan uzak dur başın ağırır .sahibinden deki rotel fena deil gücüde yerinde hemde takım fiyatıda makul

klıpsc aldınmı satılmaz sonra pişman olursun gel sen dinle beni 82 leri koy kenara her türlü işine yarar emin ol durumunuda nalıyorum acele de etme illaki ilerki zamanda elin rahat olur kısa ve acele verilen karalar coğu zaman yanlış ola biliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi süper cüp -- 24 Ocak 2014; 0:16:59 >
  • Hocam satma diyorsunda nereye koycaz o hoparlörleri..Zaten rf 82 leri evde bıraktım.Odam ufaktı rf-82 bile fazla geliyordu.RF-7'yi 15m2 odada düşünemiyorum bile..RF*7'leri Büyükbabamların evine kurdum..Komşularla papazım burda. Büyükbabamlar 80 yaşında komşularıda yaşlı. kulakları zaten zor duyuyor. en üst katta oturuyorlar. Alt katları boş..Yani RF*7 bana koş kap adam gibi anfi getir takılalım diyor :) O yüzden orda sorun yok :). Ama kendi evimizde sorun oluyo. Elim ne zaman volume gitse pat babam damlıyo odaya hep yüzünde aynı ifade ile..

Birde size Advance Acusticleri soracağım http://www.n11.com/advance-acoustic-pre-power-takim-P17182234 linkteki bu ürün hakkında ne düşünüyorsunuz ?. Ah şimdi istanbulda olmak vardı. Ne kadar Hi-fi 0-2. el satan yer var hepsini gezer dener bakardım cihazlara. Zaten çoğunda rf serisi bi teşhir ürünü vardır. Onlara bağlatıp çıkan sese göre az çok RF*7 de ne olacağını tahmin ederdim sanırım. Satıcılara pek güvenemiyorum elinde ne varsa onu satmak istiyorlar. O yüzden bana " Kardeşim seni ilacın şu git al diyecek "bi prof arıyorum. Malum az rakamlar değil ödediklerimiz, işin ucunda yanılıp beğenmeyince bu olmadı deyip milyarlarca zararına satmak da var. O yüzden daha önce RF-7 serileri ile sürülmüş anfi / kullanıcı tavsiyelerine ihtiyacım var.

• Vincent kullanıyorum kesinlikle fiyat performans olarak başarılılar. Sahibinde Sv-234 vardı entegre amfi olarak 2900TL civarına. Vincent Lamba SS hibriti olduğu için hem lamba tadı hem ss tadını alabilirsin.
  • Teşekkür ederim dewrim.. Galiba linkteki cihazdan bahsediyorsunuz. Bende incelemiştim, ama başka bit sv234 daha var sonunda 1010 kodu var. Acaba o ne oluyor? Farklı cihazlarmı ? Birde Bunların ses açma kapama balans düğmeleri nerede ? :).Bir görüşelim bakalım sahipleriyle

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-hi-fi-ses-sistemleri-vincent-sv-234-151420757/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-hi-fi-ses-sistemleri-vincent-sv-234-1010-149597464/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uludagnet -- 24 Ocak 2014; 12:53:55 >

• uludagnet kullanıcısına yanıt
    O kod 1010 değil. Arkadaş 10/10 demek istemiş kozmetik olarak.

Balance için channel tuşu ile ayarlıyoresun.
    Ses açma kapama sağdaki level tuşları.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Vincent sv234 biraz eski bir model + dac girişi yok. 2800 tl isteniyor+ 1000-1500 tl de dac maliyetini eklediğimde 4300 tl gibi bir rakama yaklaşıyor. Bir üst modeli olan sv237 hybrid için 5500 TL (sıfır) fiyat aldım. Dolayısıyla sv234 o fiyata pek mantıklı gelmiyor. O yüzden sv234'ü eliyorum. 237 takibe devam. Tavsiyeleri bekliyorum arkadaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uludagnet

Vincent sv234 biraz eski bir model + dac girişi yok. 2800 tl isteniyor+ 1000-1500 tl de dac maliyetini eklediğimde 4300 tl gibi bir rakama yaklaşıyor. Bir üst modeli olan sv237 hybrid için 5500 TL (sıfır) fiyat aldım. Dolayısıyla sv234 o fiyata pek mantıklı gelmiyor. O yüzden sv234'ü eliyorum. 237 takibe devam. Tavsiyeleri bekliyorum arkadaşlar.

Usta kızmada sana bu vilcent ti kim önerdi. Hangi akla hizmet cok güçlü bir buldozer duşun ama her sey detaysiz dan dun bi cihaz yapma etme kiyma parana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 24 Ocak 2014; 18:22:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

quote:

Vincent sv234 biraz eski bir model + dac girişi yok. 2800 tl isteniyor+ 1000-1500 tl de dac maliyetini eklediğimde 4300 tl gibi bir rakama yaklaşıyor. Bir üst modeli olan sv237 hybrid için 5500 TL (sıfır) fiyat aldım. Dolayısıyla sv234 o fiyata pek mantıklı gelmiyor. O yüzden sv234'ü eliyorum. 237 takibe devam. Tavsiyeleri bekliyorum arkadaşlar.

Usta kızmada sana bu vilcent ti kim önerdi. Hangi akla hizmet cok güçlü bir buldozer duşun ama her sey detaysiz dan dun bi cihaz yapma etme kiyma parana

Hocam yabancı forumlarda da araştırdım ve satıcılarla da görüştüm ve aynı sonuca vardım ve Vincentlerin bana uymadığını anladım. İstanbul daki satıcılarla görüşmem neticesinde SV237 Özellikle sert müzik dinleyenler için ideal ama benim gibi yumuşak ve derin tonlar arayan bir kullanıcı için uygun olmadığı söylendi.Tavsiyelere devam lütfen

Bu arada süpercüp arkadaşımızın bahsettiği bryston'ı bende gördüm verdiğiniz modelin İlan sahibini aramadım henüz. Ama daha alt modeli hakkında bilgi aldım Hatta bugün Tayf audio Aydın Bey ile görüşmem neticesinde kendiside bana 3 anfi modeli önerdi bunlardan birisi Bryston b60 & bp 26 modeliydi sanırım. Diğerleride Sonus FaBer Musica - ve Classe Ca150 Modeliydi. Sanırım bana İstanbul yolu gözükecek.1-2 günümü ayırıp en azından 5-10 sene beni idare edecek bir nokta koymak istiyorum bu anfi olayına.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uludagnet -- 24 Ocak 2014; 22:32:12 >

• önerdiğim ilandaki pre power bu özelliklere sahip araştır istersen
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: süper cüp

önerdiğim ilandaki pre power bu özelliklere sahip araştır istersen

Peki bu anfi kaç yıllık acaba. Biraz araştırdım nrb serisi 1991'de üretilmeye başlamış internet sitesinde ise ismi bile yok. 4B modelinin yeni serisi var SST koduyla bitiyor. Bu ilan ise nrb kodlu power amp içeriyor. Şimdi Bu cihaz 20-25 yıllık mı acaba ? Bu arada bryston'larda garanti 20 Yılmış ama bunun garantiside dolmuştur o zaman :)..

Bak ustat bu is güç ısı var sa bütçeniz. Bir kere alın tam alın sizin o hoparlör leri yerinden sökecek. Bir cok anfinin içerisinde bulunmayan kaliteli malzeme üretilen butik urun olan el yapımı cihaz Alın birkere alın pazarlık yapın

http://mobile.audiophile.org/ContentDetails.php?CID=22&ID=22133&arc=0

• herkeze selamlar, arkadaşlar abiler benim bir sorunun var ve canımı çok sıkıyor..hi fi bilgim pek yok net ve sesli müzik dinlemeyi seviyorum,harman kardon hk 3490 stero amfim var hoparlör secimimi iyi yapamadım trabzonda deneyip dinleyeme olanagım olmadığından dolayı,yamaha ns 777 hoparlör aldım 1aydan sonra twiiterları yandı tekrar istettim tekrar yandılar memnun kalmadım servise yolladım 5 aylık henüz..klipsch sub var ve kalitesini görmesemde hoparlörleri sub dan dolayı farkettim inceledim ve hoparlör almaya karar verdin birazda bana göre pahalı geliyor şartları zorlayıp temiz 2.el rf 62 veya rf 82 almak istiyorum, satılık rf 62 veya 82 için benimle irtibata geçerseniz çok memnun kalacam telefon numaram 0532 593 93 83 hayırlı akşamlar dilerim..
  • Rf7 mi Rf7_II mi aldınız anlayamadım. İkisi arasında crosover olarak fark var. Rf7_II ise tartışmasız memnuniyet yaşarsınız. Ampli uyumuna gelince ben Luxman prepower ile
    (m03-c02) mükemmel sonuç aldım. Klipsch gücü sever fakat yaqin mc13s el34 lambalı ampli ile de inanılmaz sıcak ve detaylı saund aldım.
    En başta bahsettiğiniz sony tan80es prepower da kullanmıştım 2 sene kadar. Temizini bulursanız kaçırmayın. Zamana meydan okuyamayarak kuruyup şişecek tek tarafı kondansatörleri olsa o da işten anlayan bir usta ile değiştirilir dert değil. O sınıf cihazlar üretilse sıfırı bugün 5000 doları öldürmezdi
    80 li yıllarda olduğu gibi. Resimli arama yaptırın içinin yapısına bir bakın hiç anlamasanız bile o fiyattaki güncel ürünlerle kabaca kıyaslayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 29 Ocak 2014; 22:56:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: goktun61

herkeze selamlar, arkadaşlar abiler benim bir sorunun var ve canımı çok sıkıyor..hi fi bilgim pek yok net ve sesli müzik dinlemeyi seviyorum,harman kardon hk 3490 stero amfim var hoparlör secimimi iyi yapamadım trabzonda deneyip dinleyeme olanagım olmadığından dolayı,yamaha ns 777 hoparlör aldım 1aydan sonra twiiterları yandı tekrar istettim tekrar yandılar memnun kalmadım servise yolladım 5 aylık henüz..klipsch sub var ve kalitesini görmesemde hoparlörleri sub dan dolayı farkettim inceledim ve hoparlör almaya karar verdin birazda bana göre pahalı geliyor şartları zorlayıp temiz 2.el rf 62 veya rf 82 almak istiyorum, satılık rf 62 veya 82 için benimle irtibata geçerseniz çok memnun kalacam telefon numaram 0532 593 93 83 hayırlı akşamlar dilerim..

Harman kardon cok guclu bi cihaz. Yamahayla eslesmesi kotu olmus. Bu ikili bende var hk 3490 ve rf 82. Bulabilirsen guzel bi ikili olur. Bu basliktaki arkadasta var. Bi gorusun

• quote:

Orijinalden alıntı: goktun61

herkeze selamlar, arkadaşlar abiler benim bir sorunun var ve canımı çok sıkıyor..hi fi bilgim pek yok net ve sesli müzik dinlemeyi seviyorum,harman kardon hk 3490 stero amfim var hoparlör secimimi iyi yapamadım trabzonda deneyip dinleyeme olanagım olmadığından dolayı,yamaha ns 777 hoparlör aldım 1aydan sonra twiiterları yandı tekrar istettim tekrar yandılar memnun kalmadım servise yolladım 5 aylık henüz..klipsch sub var ve kalitesini görmesemde hoparlörleri sub dan dolayı farkettim inceledim ve hoparlör almaya karar verdin birazda bana göre pahalı geliyor şartları zorlayıp temiz 2.el rf 62 veya rf 82 almak istiyorum, satılık rf 62 veya 82 için benimle irtibata geçerseniz çok memnun kalacam telefon numaram 0532 593 93 83 hayırlı akşamlar dilerim..

Harman kardon cok guclu bi cihaz. Yamahayla eslesmesi kotu olmus. Bu ikili bende var hk 3490 ve rf 82. Bulabilirsen guzel bi ikili olur. Bu basliktaki arkadasta var. Bi gorusun

• Hoparlörlerim RF-7-II... Birinci versiyon değil. Made in U.S.A. California üretimi. Dediğiniz Sony Ta n80 es ve Ta8es pre power anfi ile bu daha bu hafta cumartesi test ettim ama memnun kalmadım, Çok yavan ve boğuk çalıyordu. Ancak harici technics bir eQ ile seste bir düzelme yaşadıysamda tam istediğim detaylı sesi alamadım. İsteyene tekrar T-an 80 es 'i RF-7'ler ile denetebilirim bence kesinlikle memnun kalınacak bir anfi değil. Cihaz 1991 Japonya üretimi gerçekten çok kaliteli cihaz ama Zamanın hoparlörlerine db değerlerine uyumsuz bence. Kağıt konili hafif zarlı eski nesil crosover'sız hoparlör sistemleriyle çok daha güzel çalıyor
  • Sony TAN80es aklımda kaldığı kadar 8 ohm da 200w, 120 desibel, güç bandı 10Hz...100Khz (8 Ohm, THD 0,02%) 25 kilo cihaz.
    Böyle bir cihaz ile ben jamo,klipsch forte_II ve infinity denemeleri yaşamıştım. izleri halen kulağımda.
    Sizin denediğiniz cihazın iç donanımı oynanmışmı merak ettim!
  • Hocam cihaz orijinal bir cihazdı almak için gitmiştim ama RF-7 'ye takınca hayal kırıklığına uğradım. Cihazda güç var evet, kağıt üstünde yada gerçekte 200-300-500 watt her ne olursa olsun, önemli olan ses netliği ve detayı, ama detay incelik yok Sonylerde, Bu Sony'nin karakteristik özelliği sanırım.AVR'leri bile biraz boğuk çalar. Çok boğuk ve kısık seste basslar zayıftı n80'de de. Ses almak ses potansını saat 10:00 yönünün üstüne çıkmanız gerekiyor. Denediğim cihaz kesinlikle orijinal. Çıkışlarda v.s Lehim v.b yoktu. Hatta yukarıda resmini yüklediğiniz anfinin 4 kapasitörü değişmiş. Orjinallerde kapasitörlerin üzerinde siyah ES logolu muhafaza kabı bulunuyor. Bu resimde kapasitörler mavi renk. Yani değişmiş. Aslında değişmiş olması daha iyi zira o mavi kola kutusu gibi olan kapasitörlerin tanesi 75 Euro..:). Ama Tan 80 es benim cihazım değil. Yukarıda mesajların birinde adı geçen HK 3490'dan bahsetmiyorum bile. O cihaz oyuncak. 120 watt*2 dendiğine bakmayın, Daha önce kullandığım RF-82'lerde bayılmıştı. Arkadaşımın evinden getirip benim A-70 i söküp 3490'ı bağladık . -10db den sonra distortiona giriyor. Bence Klipschleri hakkıyla besleyecek anfiler 3000 TL üzerinde. Denon 1510ae ve kullandığım Pio -A70k klipschler için başlangıç seviye anfiler. Üzerine basa basa söylüyorum Bu yazdığım 3-4000 TL'lik anfiler bile Klipsch Kule hoparlörler için giriş seviyesi sınıfında benim fikrime göre. İsteyen buyursun denesin. Özellikle İstanbulda oturan arkadaşların hi-fi marketlerde bu cihazları yakından deneme imkanı var. Benim gibi getle -gitti gidiyorla- sanal pazardan bulduğu anfilerle her seferinde her cihaz için 30-40 lira kargo parasıyla, oldu olmadıyla, iadesiyle uğraşmasın doğru cihazı bulana dek. 1 ayda 10 tane anfi denedim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uludagnet -- 30 Ocak 2014; 0:06:21 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.