Şimdi Ara

Klipsch Heresy 3 için amfi önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba elimde Klipsch Heresy 3 ve Klipsch RF 82 kolon, Yamaha a-s 700 amfi ve Benchmark Dac1 bulunmakta. Şu an Heresy için bir amfi almayı düşünüyorum ancak lambalı mı ss mi karar veremedim. Yamaha ile Hersery'de aradığım sıcaklığı bulamadım. Lambalı ile Heresy çok uyumlu olur diye düşünüyorum. Ancak mart aralık döneminde toplam 2000 saat çalıyorum şeklinde hesapladım ve lambalı alırsam sürekli lamba masrafı olur gibime geliyor. Lambada bas zayıf olması sorun değil zaten benim kolonda 12 inc bas sürücü olsa da 60hz altına inemiyor. 100watt rms gücü ve 99db hassasiyeti var. Hem lamba hem pioneer a-70 kullananlar ikisini karşılaştırırlarsa lambanın a-70 karşısında ses sıcaklığı ve enstruman ton ve detayları olarak çok kayda değer artısı var mı. A-70 çok övülüyor ve ödüllü iyi amfi olduğu söyleniyor. Lambalı olarak forumda Yaqin mc-13s konusu var yorumlar olumlu. Şu anda Pioneer A-70 ve Yaqin mc-13s alternatifler olarak düşünüyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Heresy'yi, Yamaha A-S2000 ile çok beğenmiştim..
    Bir de 99 db olması sebebiyle tripath ampli ile denemenizi öneririm.
    Bir şey kaybetmezsiniz...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun yıllar hersy kullandım ve 2 sene önce dayıma sattım. Çok güzeldir sesi ancak tartışmasız lambalı ampli ile sürmelisiniz.
    Lambalı seçiminde de El34 güzel sonuç verecektir. Güç önemli değil. Terminalinde 4ohm-8ohm seçeneği olan tercih edersiniz.
  • Zayıf amfilerle beklentilerin üzerinde ses alabiliyor olabilirim ama farkında olmadan amfiyi zorlayıp tweeter yakmaktan korkuyorum. Dolayısıyla Tripath karşı endişem var.

İlk dinlediğim Klipsch 80 model La Scala idi. Alt sesler çok zayıftı ama davullu müziklerde ortam hissini çok iyi verdiği için çok beğenmiştim. Sonrasında Heresy'e kadar geldim. Detayları çok iyi ama yumuşak bir amfiyle detaylar çok keyif verecektir.
  • Equalizer kullanmadığınız ve sesi ampliden flat dinlediğiniz sürece Herigate serilerinde twiter yakamazsınız.
    La-scala o ailenin babasıdır, doğru ampli ile sürdüyseniz kulakta izi uzun yıllar kalır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.