Şimdi Ara

Klipsch 7.2 THX Ultra 2 Home Theatre System (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
250
Cevap
14
Favori
16.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çift bağlayınca aynı lfe çıkışda daha alt frekansları biri , daha üst frekansı biri vuruyor. Çift sürücü ve çift lfe girişli buna göre ayarlanmış bir sub süper oluyır ama iki tane ayrı ayrı koyunca oda durumu vs performans almak için baya etken oluyor. Ben tek tabanca olmasından yanayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Klipsch 7.2 THX Ultra 2 Home Theatre  System

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen. Ben de front high takarak 5.2.1 yaptım, Atmos bi dinleyelim bakalım diye ama pek etkilendiğimi söyleyemem. Ayarlarda hoparlörleri front high değil de top middle yapınca biraz daha net ses aldım ama, stereo dan surround a geçiş gibi bir fark yok. Çok övüyorlardı ama ben pek anlamadım. Tavan yüksekliğim de 4 metreye yakın, onda da sorun yok. Bilmiyorum belki direk top middle takmadığımdan olabilir. :/
  • Tavana ben 4 adet takmıştım hiç bişey duyulmuyor dolby atmos demolar hariç , db +12 full yaparak deneme amaçlı sesi baya yükselttiğimde yankı sesleri artarak ses bozukluğu yarattı. Bende 4 ünü iptal ettim. Hiç olmassa avr yi birazdaha torklu kullanırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mehmet Ali Karakaya

    Tavana ben 4 adet takmıştım hiç bişey duyulmuyor dolby atmos demolar hariç , db +12 full yaparak deneme amaçlı sesi baya yükselttiğimde yankı sesleri artarak ses bozukluğu yarattı. Bende 4 ünü iptal ettim. Hiç olmassa avr yi birazdaha torklu kullanırım

    Ben 4dmax sinema filmlerinde bile bu Atmos olayını tam alamadım bu iş evde nasıl hallolur orası ayrı bir konu olsa gerek.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla ben atmos olayını çözemedim zaten onlardan gelen sesleri mevcut 7.1 de duyuyorun , en güzeli 7.1 ses fazla fazla yetiyor. 5.1 ses bile ev sinemasında ideal ses 7.1 olmasa bile olur. Çok net

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atmos setup dan başarılı prezentasyon için geniş m3 lü bir mekan m3 diyorum ki yüksek tavan şart. Hoparlörlerin kesinlikle tavanda monte olmuş bir atmos kurulum ve ona göre mixkenmiş bir DOLBY ATMOS film gerekli zaten filmin sadece birkaç sahnesinde özellikle eklenmiş efektler de devreye giriyor. Çoğunlukla da suskun kalıyor hoparlörler. Ancak ben zaten 7.1 setupta da o sesleri duyuyorum savı pek doğru olmayabilir. Sesler 7.1 TRU HD ye indirgense bile yüksekten aşağıya doğru inen bir etkiyi almak imkansız.

    Ayrıca hoparlör üzerine konan atmos enabled hoparlörler ile alına. Etki de tavandan direk alınana göre %20-30 gibi bence birkaç kez evde denedim kesinlikle uzaktan yakından alakası olmayan bir prezentasyon.

    Şimdi holywood keşfetti özellikle yağmur yağdırıyorlar tüm filmlerde bu etkiyi öğretmek için burada tavan hoparlörü olan sistemlerde izleyenler hemen farkı hissediyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • En son Thor Ragnarok 4Dmax izlemiştim filmdeki

    seslerde tavandan gelen ses bir kaç sahnede

    belli belirsiz varidi sesten çok filmin görüntüsünü

    beğenmiştim evimizde bu iş zor vesselam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet yurt dışında fena takmış bu Atmos olayına.(Bu arada, her daim tercihim, Dolby değil, DTS dir) Özellikle İngilizler biliyorsunuz zaten ses konusunda çok hassaslar :)

    Top middle yapmama nedenim, front high tam etki vermese de Dolby ve DTS ile 3D Auro da destekliyor. Şimdi çok lazım olmayabilir ama ileride belki işe yarayabilir dedim. Sistemi 7.4.2 yapayım diyordum ama Atmos deneyimimden çok memnun kalmadım. Kararsızım, o kadar uğraşıp taktığım 2 front high ı bile söküp tekrar düz 7.1 e mi dönsem bilemedim :/

    Ancak sadece bazen, Front high lar varken sanki sahne daha genişliyor ve çok ilginçtir ki sanki surroundlardan daha net ses almaya başladım. Ama detaylı test yapmadım. Birkaç film de öyle geldi.

    Başka front high lı 7.1 kullanan var mı? Deneyimleriniz nedir?
  • joven kullanıcısına yanıt
    Ben de neden bu aralar filmlerde devamlı yağmur yağıyor diyordum

    Yalnız, yanlışım varsa düzeltin lütfen ama yağmur yağarken sesin gökyüzünden değil de damlanın yere çarptığında yerden gelmesi gerekli değil midir? :)
  • JuMu kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle..

    Aynen yağmur damla sesleri yere düşünce gelir, bunlar yukarıdan şıp şıp sesleri kodlamışlar. Yanlış teori..

    Evet Bazen bazı filmlerde beklentinize cevap vermiyor yazılımlar.En son Jumanji2 de atmos ve helikopter geçiş sesleri güzel yazılmış..

    Yinede atmos mevzusu hoparlörlerin tavandan asılı olduğu müddetce (doğru metrajlara yerleşim ile) duyumu en sağlıklı olandır. Diğer hop üstü gibi yerleşimler tırt..😉

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben tavana 4 adet klipschin R-2650-C ll serisini kullandım fskat hiç memnun kalmadım ses vermiyor hiç demo cd lerinde bile çok isteksiz cansız sanal sesler duydum daha çok setero amaçlı kullanılan tavan hopleriydi Ama belki Klipsch PRO-7502-S THX kullansam işler değişebilirdi ama baya büyük oluşları ve fiyatların front hop gibi bir rakam oluşundan ötürü tavana bu lüksü yaratmamıştım .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-05E683A58 -- 16 Mart 2018; 14:47:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avforums, Avsforum gibi sitelerde öve öve bitiremiyorlar da, ben de şaşırdım, ben de mi bir yanlışlık var dedim.

    Yakında bir fuar var, eğer orada özel hazırlanmış odada özel bir demo dinleyebilirsem belki bir şeyler daha çok yerine oturur. Bakalım.
  • JuMu kullanıcısına yanıt
    Merak etmeyin uygun komponentler uygun mekan ve iyi bir film ile inanılmaz bir deneyim yaşanabiliyor. Dolby Digital vs Dolby True HD arasında bir evrim vardı . Dolby True HD vs ATMOS arasında devrim var.
  • Evet ses rengi olsun basslardaki derinlik olsun cidden çok fark var sadece tavanlardki seslerin tatminsizliği ama şuan başlangıç boyutunda tru hd üzerinden yayın yapması belki ilerleyen süreçlerde atmosun kendine bağımsız bir codec oluşturması beklenebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında tam tersi bir durum var yani CODEC Native Dolby ATMOS olarak disklere yükleniyor ancak eski nesil BLURAY Oynatıcıları bir nevi kandırmak gerekiyor keza onlar ATMOS nedir bilmiyor,Oynatıcının DOLBY TRUE HD olarak algılamasını sağlamak için TRUE HD meta data upletleri kullanılıyor. Ancak Bitsream olarak AVR 'ye gelince AVR içinde ATMOS olarak encoder'ı manuel olarak tetiklemek gerekebiliyor.Yani AVR'yi tetiklemezseniz tavan hoparlörleri hariç ATMOS ses alıyorsunuz ama ekranda TRUE HD yazıyor.Bu ATMOS ilk çıktığında DOLBY'nin merak etmeyin ilk nesil Bluray oynatıcılar bile uyumlu olacak derken yaptıkları açıklamadan hatırlıyorum.Bunu otomatik olarak algılayan AVR'ler de varmış galiba ama ben rastlamadım.
  • Atmos konusu biraz karışık. Kesinlikle Hi-def-Man’in dediği gibi hoparlörler tavanda olmalı. Yoksa ön yada arka hoparlörlerin üstüne koyulanlardan ses çıkacak da tavandan yansıyacak da siz de o ses seviyesinde o sesleri duyacaksınız . Bunun pek mümkünatı yok.



    Tavana koyulan hoparlörlerde de sanırım yerleşim çok önemli. Benim salon ve izleme mesafem kısa olduğu için atmos hoparlörü olarak aldığım alttaki Canton’lar tam oturma pozisyonumun üstünde kalıyor. Onları da top middle olarak tanımladım. Amfiden de diğer hoparlörlere göre +3 db verdim. Çünkü diğer hoparlörlerim 90 db, bu Cantonlar 87 db. Bu haliyle yukarıdan gelen sesler gayet belirgin ve ayrı bir tat katıyor.

    https://www.amazon.de/gp/aw/d/B004I9J7YE/ref=oh_aui_i_d_old_o3_img?ie=UTF8&psc=1



    Hiç atmos deneyeyimim olmadığı için ve de bu işe fazla para bağlamamak için ucuz yollu bu hoparlörleri aldım. Beyaz oldukları için de tavanda daha az sırıtıyorlar. Konuyla ilgili yerleşim montaj vs resimlerini Dolby Atmos başlığında paylaşmıştım. Açıkçası 100 €’luk bir ekleme ile gayet başarılı bir sonuç elde ettim.



    Misal Dts X sesli American Made filminde filmin başlarında elemanın başının üstünden geçme sahnesinde baya o efekti yakalıyorsunuz. Bunun dışında normalde dts-hd sesli olan Bourne’nun 2.filminde amfinin neutral x modu ile tavan hoparlörlerine de ses gidiyordu. Filmde bourne kaçarken metro istasyonunda gelen trenin anonsu yapılıyor. İşte o ses sadece sol üst hoparlörden geliyor. Karakter de o anda geriye dönüp sol üste bakınca siz de baya etkileniyorsunuz.



    Demem o ki, atmos yada dts X sese ayrı bir hava katıyor. Sonuçta sadece yatay eksende olan sese 3.boyutu katıyor. Bu da daha iyi bir saran ses oluşturuyor. Bence tekrar bir şans verebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • EVET sisteminizi gördüm hayırlı olsun , aslında oda yerleşiminde Atmos set up için dolby sitesinde yerleşim metrajlarını tam ayarlamıştım. 2 adet tavan hop kullanılcaksa oturma planını koltuğu hop tam altına koyuyorlar 4 adet kullanılcaksa sizde bilirsiniz tam ortalarına nizamı şeklde oturma planı oluşturuluyor Sistemi kurduktan sonra tavandan gelen sesleri bilincinde olduğum için duyabiliyordum hatta çok hoşuma gitmişti ama gelen misafirlerim işin hevesli biraz anlayan arkadaşlarımla konu üzerinde konuştuğumuzda evet biraz duydum demeleri çokta iç açıçı değildi. Sonra çokta önemli değil sesi çok takip etmemek gerek olduğunu düşündük ses geliyor mu geliyor. Sonra bir süre sonra tavanların diğer hop THX lisansını bozduğunu düşündüm THX ler daha düz bir sesken tavanların daha parlak oluşları ortaya çıktı , ya sesleri duymayacaktım çünkü THX lerin yanında çok güçsüz sönük kaldılar yada db ayarlarını ARC kalibrasyon dışında tutup tabiki hiç bir anlamı kalmıyor deneme amaçlı sesi yükselttiğimde tamamen surround boyutunda ana seslerde yankı içeriği fazla olup ses kirliliği oluştu. Açıkcası odamda ufak olduğu için sesler birbirine girdi diğer türlüde hiç duyulmadı ben tavan hoparlörlerin sistemle uyumlu olması en az diğer hop ler gibi belli bir güçte olması taraftarıyım Dolby Atmos ses içeriği artık olmaz ve olmazlardan diyebiliyorum aşırı derecede fark yaratıyor ama bence 12 adet hop için en az 30m2 yer olması daha sağlıklı olacaktır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-05E683A58 -- 17 Mart 2018; 16:21:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Atmos da iki hoparlör kullanılacaksa, oturma noktasının 30 derece önünde ve yere tma paralel olması gerekiyor. Standart öneri bu şekilde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni La Z Boy Sinema Koltuklarım

     Klipsch 7.2 THX Ultra 2 Home Theatre  System

     Klipsch 7.2 THX Ultra 2 Home Theatre  System

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.