Şimdi Ara

Klimalar sınavda (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
2
Favori
15.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: koko69

quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

harika bir konu kaybolmasın

Merhaba hocam. Nasılsın görüşmeyeli ? Klimalarından memnun musun ?

Bu yaz düne kadar antalyada hava sıcaklıkları gayet iyiydi ve klima kullanmadık desem yeridir. Ancak dün 45 dereceymiş hava antalyada. Biz dün denizdeydik Allahtan

Bugün de sıcaklar aynı tempoda devam ediyor ve klimalar çalışmaya başladı. Bu ara nem yok. Kuru sıcak var. Antalyaya tatile geleceklere duyrulur.

Ben yine 2 panasonic 3 arçelik inverterle devam ediyorum. Bir klimaları temizlemek lazım . Geçen gün sprey aldım 1 tanesini temizledik. Bu konuya da dikkat etmek lazım yoğunluk başlamadan klimalarınızı temizleyin sağlık ve performans açısından etkisini görürsünüz.

merhaba koko69 hocam, çok teşekkür ederim sizlerde iyisinizdir inşaallah.

hocam Allaha hamd olsun şuan sorun yok maşaAllah sübhanAllah diyorum. başka bir şey olsa bukadar dua etmeyiz ama bildiğiniz üzere can sıkıcı oluyor uğraşmak:))

hocam tuhaf bir hava durumu var haklısınız. yalan değil biz uzun süredir çalıştırıyoruz. normalde sizin oralar herzamn daha nemli olur ama aksi gibi bu yıl geçen yıllara göre daha nemli istanbul.

45C öf demek lazım hocam ama nem olmaması güzel gerçekten. bird ebu derecede nem olsa Allah korusun sanrıım 60C geçer.

panasonicler eski topraklardan ölmez onlar. herhalde 15yılı aşmıştır hocam. ilk arçeliğinizde oldukça kalite çıkmıştı. ben hala aynı modeli almadığıma dövünüyorum hocam yalan değil. sonrasında sonuna Y kodu getirip gene kendi ayaklarına kurşun sıkmışlardı.

temizlik çok önemli hocam aynen klimanın ömrünüde arttırıyor. ben zorda olsa 3ünü temizledim. baya eskiden kalma solventim vardı bolca su ekledim. yanlız burdan kimseye kliöma temizleme kimyasalı önermiyorum. çok kötü bir şey ister istemez soluyorsunuz bu zehiri. mutfak yağ sökücülerde çok masum değiller ister istemez miktarı azaltılsada içinde solvent var.

bir ara tekirdağlı klimacı arkadaş tamamen solventsiz bir üründen söz etmişti bir ara o yazısınız bulmak lazım. selamlarımla hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9köy -- 24 Haziran 2013; 1:19:20 >

• Bizler de iyiyiz hocam.Saolun

Eskisi kadar klima konusuna takılmasam da malum sıcakların da bastırmasıyla klimalarımıza ilgimiz arttı birden

Bugün diğer klimalara da temizlik yapıldı. Artık geceleri de çalıştırmadan uyunmaz oldu. Nem vs de yavaşdan başladım mı antalya da klimasız mekanlar out olur iyice.

Bu yapı marketlerde satılan klima temizleyici spreylerden almıştım. Onlarda da mı solvent var hiç bakmadım .Bilgisiz ve ilgisizim artık klima konusunda
  • quote:

Bizler de iyiyiz hocam.Saolun

Eskisi kadar klima konusuna takılmasam da malum sıcakların da bastırmasıyla klimalarımıza ilgimiz arttı birden

Bugün diğer klimalara da temizlik yapıldı. Artık geceleri de çalıştırmadan uyunmaz oldu. Nem vs de yavaşdan başladım mı antalya da klimasız mekanlar out olur iyice.

Bu yapı marketlerde satılan klima temizleyici spreylerden almıştım. Onlarda da mı solvent var hiç bakmadım .Bilgisiz ve ilgisizim artık klima konusunda

iyi olduğunuza sevindim hocam. klima konusundan bazen banada gına geliyor:)

hocam şayet gazlı spreyse onları hiç bilmiyorum. ben normalde en ucuz mutfak yağ çözücü alıp kullanıyorum. birkez fakir klima spreyi almıştım çokt afarkı yoktu sadece ismi değişikti inanın.

daha evveldende asit almıştım klima malzemesi satan bir firmadan. çok güçlü olduğu için bir kez kullndım duryordu en sonunda bolca sulandırdım aynı mutfak yağ çözücü oldu. formül okununca ve gösterdikleri etkiye bakılınca zararlı maddeler mutfak yağ çözücülerdede var hocam. tabi sizin kullndığınız ürünü bilmiyorum. fakir gibi sıvı ise sadece ismi değişiktir:)) bu arada değiştir ismi diyorlar ya

• quote:

quote:

hocam şayet gazlı spreyse onları hiç bilmiyorum. ben normalde en ucuz mutfak yağ çözücü alıp kullanıyorum. birkez fakir klima spreyi almıştım çokt afarkı yoktu sadece ismi değişikti inanın.

daha evveldende asit almıştım klima malzemesi satan bir firmadan. çok güçlü olduğu için bir kez kullndım duryordu en sonunda bolca sulandırdım aynı mutfak yağ çözücü oldu. formül okununca ve gösterdikleri etkiye bakılınca zararlı maddeler mutfak yağ çözücülerdede var hocam. tabi sizin kullndığınız ürünü bilmiyorum. fakir gibi sıvı ise sadece ismi değişiktir:)) bu arada değiştir ismi diyorlar ya

Hocam sizin muhabbete dalicamda simdi general marka klimanin dry modu ne ise yarar derken bu konuya geldim
    .Sicaklik degisken fan autoda bu klimada neyse benim sorum su olacak bu klima bakimi ne kadar surede bi gecerli totalde 1.5 2 ay kadar yazin sogutmak icin kullaniliyor ama araliksiz degil gunluk 5-6 saat denilebilir.(Yazlikta oldugu icin)Filtleri cikarip yikama gibi islemleri yapiyoruz da bu yag cozle vs neresini temizlememiz lazim ?ya da iklimsayi arayip eleman mi cagirmak lazim 2-3 senede bir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ridian

quote:

quote:

Hocam sizin muhabbete dalicamda simdi general marka klimanin dry modu ne ise yarar derken bu konuya geldim
    .Sicaklik degisken fan autoda bu klimada neyse benim sorum su olacak bu klima bakimi ne kadar surede bi gecerli totalde 1.5 2 ay kadar yazin sogutmak icin kullaniliyor ama araliksiz degil gunluk 5-6 saat denilebilir.(Yazlikta oldugu icin)Filtleri cikarip yikama gibi islemleri yapiyoruz da bu yag cozle vs neresini temizlememiz lazim ?ya da iklimsayi arayip eleman mi cagirmak lazim 2-3 senede bir

kardeş klima bakımı hakkında herşey isimli konuya bakınız

http://forum.donanimhaber.com/m_44324380/tm.htm gerçekten çok faydalı

• quote:

quote:

quote:

quote:

Aman yarabbi o resimler ne öyle bizimkindede hafifde olsa bi koku var odayi sarmiyor ama yakindan klimaya yuzunuzu cevirdiginizde anlasiliyor.Temizleme vakti geldi yani ^_^ link icin tesekkurler hocam...Bide General inverter 12k dry mode da ortami inanilmaz havasiz birakiyor.Yani dry diye bi mode yok general inverter serisinde..

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Aman yarabbi o resimler ne öyle bizimkindede hafifde olsa bi koku var odayi sarmiyor ama yakindan klimaya yuzunuzu cevirdiginizde anlasiliyor.Temizleme vakti geldi yani ^_^ link icin tesekkurler hocam...Bide General inverter 12k dry mode da ortami inanilmaz havasiz birakiyor.Yani dry diye bi mode yok general inverter serisinde..

ricaederim kardeş ne teşekkürü bende dün gece yarısına kadar kaç gündür söz verip üstünüze afiyet dişimin apsesi yüzünden annemlerin evindeki sharp klimayı temziledim ma gene dayak zoruyla annnem bağrığ çağırmasa elimi süreceğim yoktu kafam yerind eolmadığından:)) yaklaşık 7 yılın içinde bu klima cep telefonumla çektim resimeleri net değil klimanın serpantinleri kesinlikle sizin o gördüğünüz resimler gibi değildi.

Klimalar sınavda

zaten belli durumu. sadece iç ünite plastik kasayı plazma sistemine zarar vermekten korktuğum için sökmey uğraşmadım birde aspratörü temziledim oda bonus oldu bana komple dağıttım.

Klimalar sınavda

arçelik harbiden güzel üretim yapmıyormuş eskiden 1999 dan beri söküp temizleyip kullnıyoruz. konu dışına çıktım ama burdanda bakımın önemini belirtmek istedim.

yani size demek istediğim durumlar bunlar. klima 6 seneyi aşmış ve daha bakım görmemiş devamlı kontrol altında turarsanız klimanızı 2 yılda bakım yaptırmakla kurtulursunuz. birol usta hep öyle der.

bana bakmayın, ben ve benim gibi bir kaç arkadaşta hastalık olmuş artık klimalarla uğraşmak. siz iz olun klimanıza bakın ozaman klimanızı söktürerek bakım yaptırmaktan kurtulursunuz. çünkü her usta söküp dağıtıp toplam işinde ehil olmayabilir.

dry mdoumu yok gerçekten. yoksa dyr modunda nasıl havasız kalıyorsunuz. taşlamak içinmi yazıdnız anlamadım inanın. yoksa hala generallerde nem alma sorunumu var. eski lgc serilerindeki gibi. varsa yaıp gerçekten. ben çok bunaldımmı nem alma modunda kullanırım klima çok etkindir ve daha çok nem aldığı için evi ferahlatır. en basi zibro mideada bile çok etkin bu mod.

acaba çok soğuk olduğundan evde nem kalmıyorda boğazınızmı kuruyor diyeceğim ama zaten dayanazmsınız okadar soğuk odaya. nem alma mdou insanı donurur.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ricaederim kardeş ne teşekkürü bende dün gece yarısına kadar kaç gündür söz verip üstünüze afiyet dişimin apsesi yüzünden annemlerin evindeki sharp klimayı temziledim ma gene dayak zoruyla annnem bağrığ çağırmasa elimi süreceğim yoktu kafam yerind eolmadığından:)) yaklaşık 7 yılın içinde bu klima cep telefonumla çektim resimeleri net değil klimanın serpantinleri kesinlikle sizin o gördüğünüz resimler gibi değildi.

Klimalar sınavda

zaten belli durumu. sadece iç ünite plastik kasayı plazma sistemine zarar vermekten korktuğum için sökmey uğraşmadım birde aspratörü temziledim oda bonus oldu bana komple dağıttım.

Klimalar sınavda

arçelik harbiden güzel üretim yapmıyormuş eskiden 1999 dan beri söküp temizleyip kullnıyoruz. konu dışına çıktım ama burdanda bakımın önemini belirtmek istedim.

yani size demek istediğim durumlar bunlar. klima 6 seneyi aşmış ve daha bakım görmemiş devamlı kontrol altında turarsanız klimanızı 2 yılda bakım yaptırmakla kurtulursunuz. birol usta hep öyle der.

bana bakmayın, ben ve benim gibi bir kaç arkadaşta hastalık olmuş artık klimalarla uğraşmak. siz iz olun klimanıza bakın ozaman klimanızı söktürerek bakım yaptırmaktan kurtulursunuz. çünkü her usta söküp dağıtıp toplam işinde ehil olmayabilir.

dry mdoumu yok gerçekten. yoksa dyr modunda nasıl havasız kalıyorsunuz. taşlamak içinmi yazıdnız anlamadım inanın. yoksa hala generallerde nem alma sorunumu var. eski lgc serilerindeki gibi. varsa yaıp gerçekten. ben çok bunaldımmı nem alma modunda kullanırım klima çok etkindir ve daha çok nem aldığı için evi ferahlatır. en basi zibro mideada bile çok etkin bu mod.

acaba çok soğuk olduğundan evde nem kalmıyorda boğazınızmı kuruyor diyeceğim ama zaten dayanazmsınız okadar soğuk odaya. nem alma mdou insanı donurur.

Dry mode sözde varda usta geçen gece birakmistim.Babam icerde yatiyor sabah namazina kaldirmak icin odaya geldiginde naptin oglum bu odanin hali ne dedi.Sonra bende abdest almak icin cikip girdigimde odaya Cool moda gore inanilmaz havasiz buldum odayi.Nasil anlatsam bilemrdim yani icerde oksijen yok gibiydi bilmiyorum hic yaptiniz mi 3-5 kisi cam ve kapi kapali bi odada yattiginda.Sabah odaya giren birisi havayi ceker icine nefes almis gibi hissetmez oksijen azligindan oturu olsa gerek..Sirküle edemedi sanirsam dry modunda bi absurdluk vardi kisaca :D

• quote:

Dry mode sözde varda usta geçen gece birakmistim.Babam icerde yatiyor sabah namazina kaldirmak icin odaya geldiginde naptin oglum bu odanin hali ne dedi.Sonra bende abdest almak icin cikip girdigimde odaya Cool moda gore inanilmaz havasiz buldum odayi.Nasil anlatsam bilemrdim yani icerde oksijen yok gibiydi bilmiyorum hic yaptiniz mi 3-5 kisi cam ve kapi kapali bi odada yattiginda.Sabah odaya giren birisi havayi ceker icine nefes almis gibi hissetmez oksijen azligindan oturu olsa gerek..Sirküle edemedi sanirsam dry modunda bi absurdluk vardi kisaca :D

babnıza ve size maşaAllah kardeşim.

evet durum ilginç ridian dostum. dry modunda sorun olabilir ben çok kirli olacağını sanmam. burda iklimsacı datayyusf isimli arkadaş var ona soralım bu durumu.
  • sadece içindeki filtreleri normal su ile yıkıcaksınız içindeki peteklere müdehale etmiceksiniz ancak servisleri bakar o cihaza oda kolay kolay değil en az bazılarına göre 8 sene bazıularına göre 4 yada 5 yılda bakım gerektiririse oda ilaçlı su ile temizlenir sizn normalde yapmanız gereken kapagı kaldırınca beyaz renkte olan filtreleri temizlemniz 2 haftada bir su ile yıkayın 5 dk kurusun takın yerine kesinlikle saç kurutma makinasıyla bu işlemleri yapmayın eritir plastiği norömal çeşme suyu altına sok biraz yıka bırak 10 dk kurur o takarsınız yerine
  • bu arada dry modundaken cihaz nemi çeker bu yüzden sanki oksijen yokmuş gibi oluyor hava ortamı .normal olarak camı kapıyı aç odanı havalandır daha sonra soğutma moduna getir 24 genelde yeterli oluyor insan vicuduan göre ama 24 - 25 - bu derecelerde kulanın o zaman sorun olmaz dediklerimi yapın deneyin arkadaslar

çokta soğutup hasta olmanın anlamı yok .her ne marka olursa olsun klimalar hava ortamını fiziksel olrak kurutan cihazlardır ve ayrıca sharp klimanın plasmacluster özeliğine sahip oldugu için klima çalışırken mutlakma iyon düğmesine basın çünki hava ortamını exrta nemlendirri ve mikropları öldürür bu işleyiş shapr harici hiç bir klima yapamıyor dünya genelinde sağlık üniversitelerinden ödül alan tek klimadır sharp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi detayyusuf -- 8 Temmuz 2013; 16:37:38 >
  • Yelken85 kullanıcısına yanıt
    olması gerekende aslında bu zaten otomatik moda getirince cihaz dış ve iç ünite dışarıdaki hava ortamına göre kendini dengeler çok fazla herkes detaya iniyor aslında soğutucanmı kardeşim odanı soğuk moduna alıcaksın fanı otamatik yapıcaksın gerisini düşünme cihaz zaten akılı bir işlem olrak yapıyor bu işlemleri
  • iyi günler arkadaşlar ben gaziantep de oturuyorum ailemeden yardımsız olarak kendi başıma odama 2. el bi klima almak istiyorum
    ve en fazla verecegim 250 lira yani yoksa bişi alammam mı bu paraya çünkü sahibnden .com da 150 liradan başlıyo klimalar 12 büt veya 18 büt bunlardan alsam sorun çıkartırmı yangın gibi veya astarı bezinden aşkın tamir ücretli gibi şöyle 200 liraya 18 vey 12 but klima alayımmı almayımmı neden nelere dikkt etmem lazım alacaksam kç liraya adar bütçe çıkmalıyım

ha yani 1 yaz kualndıktan sonra bozulmaz dimi şöle 3 yaz geçirsem yeter sadece sogutma amaclı kulanılacak çünkü oda 2-4 ay arası bişi
  • quote:

Orijinalden alıntı: detayyusuf

bu arada dry modundaken cihaz nemi çeker bu yüzden sanki oksijen yokmuş gibi oluyor hava ortamı .normal olarak camı kapıyı aç odanı havalandır daha sonra soğutma moduna getir 24 genelde yeterli oluyor insan vicuduan göre ama 24 - 25 - bu derecelerde kulanın o zaman sorun olmaz dediklerimi yapın deneyin arkadaslar

çokta soğutup hasta olmanın anlamı yok .her ne marka olursa olsun klimalar hava ortamını fiziksel olrak kurutan cihazlardır ve ayrıca sharp klimanın plasmacluster özeliğine sahip oldugu için klima çalışırken mutlakma iyon düğmesine basın çünki hava ortamını exrta nemlendirri ve mikropları öldürür bu işleyiş shapr harici hiç bir klima yapamıyor dünya genelinde sağlık üniversitelerinden ödül alan tek klimadır sharp

hocam odada nem kalmazsa insanın üst solunum yolalrı kurur acam ridan arkadaşın anlatmak iğstediği sorun aynımı zira ben bunu üsttede yazdım. zaten bu duruma gelse insan hastanelik olur çünkü içerisi buzhaneye döner.

hocam yanlız sharptaki içeriyi nemlendirme durumu yanlış. böyle bir özellik sadece daikin ururu sararada var.

sharp klimadaki plasmacluster sistemini ise biz kullanmıyoruz klima ilk alındığında bir müddet kullandık ama klimanın kendi ürettiği nem kokusunu dahi kırmıyordu. sonrasında cengizumur arkadaşımız vardı girmiyor artık foruma çok önemli bilgiler elde ettim. kendi adıma ve korkudan bu modu kullanmadık artık.

burayada özel konu açtım.

http://forum.donanimhaber.com/m_75106257/tm.htm

• 9köy kullanıcısına yanıt
    bu teklonoloji en üst seviye sharplarda vardır kataloglarındada özellikle belirtir japonya olsun abd olsun almanya olsun bir çok ülkeniin astım hastaneleri tarafındna onaylanmıştır plasmacluster özelliği neyse çok üstünde durmuyalım ..bu özellik hava akımını nemlendirmenin yanı sırası oda içindeki mikropları %99 etkisiz kılar diye onaylanmış belgeleri vardır shap ürünlerinin ..sizin klimanız kaç senelik normalde yapılması gereken bakımlarını ne zaman yaptırdınız şimdi klimanı almışındır aradan geçmiştir 7 sene hiç bakım görmemiştir elbetki belli bir süre sonrasıdna pas küf kokusu gelmeye başlıcaktır bulundugu ortama göre filtrelerin ne kadar sürede bir temizliyorsunuz ? iç filtreleri haftada bir normalde yıkamanız lazım dış ünitesini normalde yıllık bakımı olması gerekiyor bunalrı düzenli yaptırdınız mı ? diyelim arabanız var içine yağını suyunu katmassanız ne yapıcaktır performanstan düşücektir ve hasar görmeye başlıcaktır buişte böyle ..sharp ürünlerini satarken biz müşteriye kesinlikle sorarız nefes darlığı çekiyormusnuz astım hastalığınız varmı var ise kesinlike sharp ürününnü öneriyoruz . kii bu olaylar başımıza çok geldi astım hastaları bir çok klimada öksürürler insanın genzi kurudugu için bu klimayı açınca hemen ardından iyon tuşuna basılır ve oda içersini hem nemlendirir hem salgılamış oldugu madde mikrop öldürür samiyetimle söylüyorum bir müşteirm vardı astım hastası klimaları hiç sevmezdim dedi rahatsızlığı konusunda ikna ettim ve sharp ürnü sattım dediklerimin ayrnısını uyguluyor müşterim ve gelip bana tşk etti magazamda .plasmaculuster teknolojisiyle gerçekten üstün bir cihazdır sharp ..ve gözlemlediğim kadarıylada mitsubishiye göre daha çabuk ısıtma yapabiliyor suanki yeni serileride dsaha geliştirilmez oldukça etkili cihazlar bir tane müşteri daha shap arızasınla bize gelmiş değil böylede sağlam bir cihaz taktıran bir daha arayıp sormaz vbile ama dediğim gibi iç ve dış ünitesi bakımları yılık olması gerekiyor düenli olması laızm bunu yapmasanız elbetki belli bir süre sonra cihaz dışarıdan almış oldugu toz birkintileri mikroba dönüşüp koku yapmaya başıyacaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: detayyusuf

bu teklonoloji en üst seviye sharplarda vardır kataloglarındada özellikle belirtir japonya olsun abd olsun almanya olsun bir çok ülkeniin astım hastaneleri tarafındna onaylanmıştır plasmacluster özelliği neyse çok üstünde durmuyalım ..bu özellik hava akımını nemlendirmenin yanı sırası oda içindeki mikropları %99 etkisiz kılar diye onaylanmış belgeleri vardır shap ürünlerinin ..sizin klimanız kaç senelik normalde yapılması gereken bakımlarını ne zaman yaptırdınız şimdi klimanı almışındır aradan geçmiştir 7 sene hiç bakım görmemiştir elbetki belli bir süre sonrasıdna pas küf kokusu gelmeye başlıcaktır bulundugu ortama göre filtrelerin ne kadar sürede bir temizliyorsunuz ? iç filtreleri haftada bir normalde yıkamanız lazım dış ünitesini normalde yıllık bakımı olması gerekiyor bunalrı düzenli yaptırdınız mı ? diyelim arabanız var içine yağını suyunu katmassanız ne yapıcaktır performanstan düşücektir ve hasar görmeye başlıcaktır buişte böyle ..sharp ürünlerini satarken biz müşteriye kesinlikle sorarız nefes darlığı çekiyormusnuz astım hastalığınız varmı var ise kesinlike sharp ürününnü öneriyoruz . kii bu olaylar başımıza çok geldi astım hastaları bir çok klimada öksürürler insanın genzi kurudugu için bu klimayı açınca hemen ardından iyon tuşuna basılır ve oda içersini hem nemlendirir hem salgılamış oldugu madde mikrop öldürür samiyetimle söylüyorum bir müşteirm vardı astım hastası klimaları hiç sevmezdim dedi rahatsızlığı konusunda ikna ettim ve sharp ürnü sattım dediklerimin ayrnısını uyguluyor müşterim ve gelip bana tşk etti magazamda .plasmaculuster teknolojisiyle gerçekten üstün bir cihazdır sharp ..ve gözlemlediğim kadarıylada mitsubishiye göre daha çabuk ısıtma yapabiliyor suanki yeni serileride dsaha geliştirilmez oldukça etkili cihazlar bir tane müşteri daha shap arızasınla bize gelmiş değil böylede sağlam bir cihaz taktıran bir daha arayıp sormaz vbile ama dediğim gibi iç ve dış ünitesi bakımları yılık olması gerekiyor düenli olması laızm bunu yapmasanız elbetki belli bir süre sonra cihaz dışarıdan almış oldugu toz birkintileri mikroba dönüşüp koku yapmaya başıyacaktır

hocamözür dilerimde nemlendirme yok sharpta. nerden çıkarıyorsunuz anlamıyorum affınıza sığınarak.

daikin ururu sarara haricinde hiç bir klimada nemlendrime özelliği yok.

her firma her sistemi aşağı yukarı yapabiliyor. plasmacluster sharp a ait anca patent verdiği firmalar ücretini öderse kullanabilir. yasal süreçte. belli bir zaman sonrasındada zaten aynı ürünü yapmak serbest oluyor..

ama daikin ururu sarara modelindeki nemlendirme özelliğini 15 yıldır hiç bir firma henüz çözememiş.

nemlendiricili klima yapılamazmı yapılır ne olacakki klimanın içünitesin ekel ufak bir su birimi bir miktarda elekterik kullan sıcakta çalışırken odayı nemlendirsin.

ama daikinde çözemedikelri durum havadan nemi topalayarak yoğuşturup içeri veriyor ve gerçekten çözülememiş bir durum olmasa 15 yıldır çoktan üretilirdi bu tip klimalar. dikakt ederseniz plasmacluster sistemi benzer adalar adı altında üretilmeye başladı panasonicin ismi farklı br çalışması var bununla ilgili demekki sharp ın belli bir zamana dayalı patentinin zamanı dolmuş olabilir.

ben daikinin reklamını felan yapmıyorum burda. sahrp a bir gıcıklığımda yok gayette swevdiğim bir ürün ayrıca benim evde buzdolabımda sharptır.

ama siz illede sharpta nemlendirme özelliği var diyorsunuz hocam yok böyle bir şey sattığınız ürünü nasıl bilmiyorsunuz üzülerek söylüyorum size.

hocam mikropların %99 unu kırabilir patente inanmıyor değilim. ama veriliş şekillerinede çok inanıyor değilim. orası ayrı konu.

ama ben şahsen odadaki mikropların %99 unu kıran bir ürün kullnmam zira bu işlevi ozon üreterek yapıyor bu tür cihazlar.. benim inancıma göre kesinlikle odada boşken kullnılmalı bu cihazlar. aksi durumda mikroplarda canlı bizde canlıyız... (size diğer mesajda verdiğim konu linkine bakın mutlaka.)
    düşünürsek insanın ciğerlerini çürütür ozaman. siz ozonun nedemek olduğunu bir kez daha araştırın lütfen.

sonrasında gelelim 7 yıllık temizliğe. kardeş klimayı alın isterse 3 gün olsun o kliama koku yapar.

zamanında bunun izahını düzgün yapamayan merkez servisiniz bizim iç üniteyi değiştirdi gözüm inanın benden genç olduğunuzu düşünerek gözüm dedim affınıza sığınarak.

siz alın bu yazıyı merkezdeki Aslan beye iletin hala oradays asaygı değer bir kişidir. o kim olduğumu bilir benim size söyler. ozamanki servis müdürünüzün ismini unuttum inanın birbirimize girdik onunla. ama daha sonrası ben gene burdan sharpların en büyük savunucusu oldum.

size demek istediğim her nekdar klimanın kendi ünitesini çalışmadan sonra kurutması çok gerekli değilse. plasmacluster sistemide daha 1 aylık klimaın evap ve fanındaki kokuyu öldüremedi.. benim demek istediğim buydu size. aslında buda iyi bir şey demekki odaya fazla ozon vermiyor. çünkü çok uyarılar var plasma cihazlar hakkında kesinlikle her cihaz için dengeli çalışır diyemezyi şeklinde yayınalr var. sanırım sahrp bunu başardığı için patent almış. evet en baba plasma sistem sharpta kabul buna itirazım yok ama ben gene kullanmam elektrikel çalışan hiç bir şeye güvenmem. neden derseniz sharp klimaların kullanım kılavuzlarındaki

http://www.sharpklimalar.com/images/kullanim-kilavuzu/sharp-klima-kullanim-kilavuzu.pdf

servis çağırmadan sorun giderme bölümüne bakınız.

Klimalar sınavda

ozonun zararlı olduğunu burdanda görünüz.

sharpların ısıtmasındaki mitsubishiden güçlü demişsiniz. doğru evet tabiki sizin mistubsihi heavy lerden üstündür sebepse hava debisi yüksektir..

zaten klimanın ısıtmasından soğutmasından yana hiç bir sıkıntım yok maşaAllahı var. canavar gibi. geçen gün alelacele bri miktar temizledim gıcır gıcır hala sadec fanı kaldı onuda bir tarif ette iç üst plastiği sökeyim bir ara vidaların yerini ve flapın nasıl söküldüğünü gçsterseniz yeter ban fanı zaten sizler gelsenizde el sürdürttmem. ben bu şekilde sökersem fana ulaşırım önce kirli halini fotolayıp sonrasındada temzi halini gösteririm size. oanun için temzilikten yana kaygım yok. elim ayağım romatizmadan zor çalışsada az çok becerim var.

• 9köy kullanıcısına yanıt
    valla arkadasım ne diyeyim şimdi herkese göre farklı tabiki klişma kulanımları birde şehir şehir hava akımları oldukça değişiyor kimi yer daha sıcak kimi yer daha soğuk kimi yerin nemi yüksek kimi yerin az ..fakat biizm eğitimlerdede gördüğümüz yeni serilerde %5 oranında nemlendirme yapabildiğine dair bilgiler var kataloglarındada o şekil yazıyor yeni katalog gelince tarayıp eklerim foruma ama yinede dedğim gibi klima markadası ister a olsun isterse b olsun sonuçta işinizi görüyorsa istediginiz gibi size hitap ediyorsas bence hiç bir sorun yok demektir..bazıları ucuz klima alır yılar boyunca sorun etmez adam memnun kalır bazıları çok araştırır o olsun bu olsun der bilerek alır 5 bin tl para verir her sıkıntı sorunu yaşar lanet eder elektoronik cihaz bunlar diyecek birşey yok herkesin kendi keyfine ve zevkine göre klimalarda işinizi rahat şekilde görüyorsa memnunsanızda diyecek birşey yok :)) burası sonuçta from bilgi paylaşım yeri arada 3 beş cümle bende yazıyorum ama en azından m2 karelere göre doğru bilgi vermeye çalışıyorum bende umarım yardımcu olabiliyorumdur teknik bilgilerle .. klima satıyorum ama evimde bile klima yok ben mesela klimalardan hangisi olursa olsun rahatsız oluyorum iş yerinde bile klima açmam pek en kalitelisi olsa nemlendirsede yok olmuyor rahatsız ediyor beni ..bu yüzden klima kulanıcılar memnunlarda hallerinden klimasından ısıtıp soğutuyosa kulanmaya devam diyelim o zaman :))

• koko69 K kullanıcısına yanıt
    selamlar...
    ben bu konuda baya bi cahilim bu yazıdan sonra bunu anladım sizden ısrarla sorucağım bir kaç soruya cevap vermenizi rica ediyorum.
    1. sorum 2 sene once demırdokum klıma aldım 24 luk denılenden :) genelde adana sıcagında 25 derecede çalıştırıyorum.ve galıba ıcerı o sogukluğa geldıgınde dıs unıte yanı motoru duruyor iç unıte fan (galıba) calısmaya devam edıyor sımdı sorum su sızın dur kalk dedıgınız sey bu mu oluyor. yanı dıs unıtenın motorunun durmasımı?

2. sorum su gece yatarken 23 derecede baslatıyorum ve uyku moduna alıyorum 2 saat sonra klıma kendını 25 dereceye sabırlıyor ve sabaha kadar o derecede kalıyor.ama gece modu yapmadankı 25 derecen daha az soguttugunu hıssedıyoruz.

umarım tam anlamıyla derdımı yazabılmısımdır.şimdiden tşk cevap için...
  • quote:

Orijinalden alıntı: desparado_01

selamlar...
    ben bu konuda baya bi cahilim bu yazıdan sonra bunu anladım sizden ısrarla sorucağım bir kaç soruya cevap vermenizi rica ediyorum.
    1. sorum 2 sene once demırdokum klıma aldım 24 luk denılenden :) genelde adana sıcagında 25 derecede çalıştırıyorum.ve galıba ıcerı o sogukluğa geldıgınde dıs unıte yanı motoru duruyor iç unıte fan (galıba) calısmaya devam edıyor sımdı sorum su sızın dur kalk dedıgınız sey bu mu oluyor. yanı dıs unıtenın motorunun durmasımı?

2. sorum su gece yatarken 23 derecede baslatıyorum ve uyku moduna alıyorum 2 saat sonra klıma kendını 25 dereceye sabırlıyor ve sabaha kadar o derecede kalıyor.ama gece modu yapmadankı 25 derecen daha az soguttugunu hıssedıyoruz.

umarım tam anlamıyla derdımı yazabılmısımdır.şimdiden tşk cevap için...

Selamlar

1. cevabı evet

2. soru anlaşılmadı sorudan ziyade yorum yapmışssınız gibi

• koko69 K kullanıcısına yanıt
    HAKLISINIZ SORUYU TAM SORAMAMISIM GECE MAHMURLUGU :)) klımanın motorunun durmasını nasıl engelleyebılıırm.ıkıncısı gece modunda neden daha az sogutuyor. en uygun tarıfı yaparsanız cok memun kalıcam cunku elektrık faturası baya bı kabarık geldı sanırım son cıkanlardan klıma yanı duz bı klıma degıl ama galıba ben ayar yapamıyorum sımdıden tsk...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.