Arkadaşlar bir konuda sizden bilgi rica edeceğim, Halamın Arçelik 18.000btu normal kliması var.. Ve dış üniteden çok ses geliyor diye servis çağırdı.. Servis bugün geldi ve dış ünitede tozlanma var ondan dolayı bakım yapılması gerekir.. Yıllık bakımı gelmiş dedi. Ve bakım ücreti olarak 60 Ytl istedi. Ve klimayı alalı 1 sene oldu. Bu durum böylemidir. Yani dış ünitenin bakımı yapılmadı diye bir ses artışı görülür mü. birde gelen servis iç üniteye bakmış dış üniteye bakmış ve cavabını bu şekilde vermiş. Ama sadece bakmış.. Bu normal bir durummudur. yoksa başka bir servise baktırmak mı gerekli. cevaplarınızı bekliyorum. Bana çok enteresan geldi.. Saygılarımla,
Dış ünitenin sesi pislenmeden dolayı fazlalaşmaz..servisin işgüzarlığı olabilir..1 sene içinde iç ve dış ünitenin kirlenebilmesi için çok tozlu bir ortamda çalışmasını gerektirir ki bu aşamada bile klima sesli çalışmasına sebep olamaz..
Ses nedenlerinden bazıları; 1-Dış ünite bu soğuk havalarda karlanma yapar..hatta buzlanır..buzlanma eğer aşırı olursa fan pervanesi bu buza çarpıp ses yapabilir. 2-Kompresörü mekanik olarak kısmi aşınmış olup ses yapar. 3-Dış ünite konsollarında bir dengesizlik meydana gelip, kompresör her devreye girdiğinde klimayı sarsabilir.
Ana nedenlerini saydığım bu sonuçları başka bir servisin görmesi gerekir, mamülünüz garantili olduğundan çağırma ve kontrol ettirme hakkınız vardır..
SAyın Serkonetti, Bende sizin gbi düşünüyorum.. Bir sesin sadece tozlanmadan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.. Konu ile ilgili yarın yeni bir servis çağıracağız..Bakalım o nasıl bir uygulama yapacak.. Umarım belirtttiğiniz noktalar gibi noktalara dikkat eder ve konu ile ilgili yapılması gerekini en iyi şekilde yapar.. Ve umarım bizde çağırdığımız servisten maksimum fayda elde ederiz.. Yanıtın için teşekkürler.. Saygılarımla..
arkadaşlar benim dış üniteyle ilgili ses problemim var.yaklaşık 18 ay önce izmir de ki bir bayiden daikin 12000 btu inverter klima aldım..20 metrekare lik bir odada takılı.klimanın dış ünitesi ise iç üniteyle sırt sırta yani balkonda takılı ve aralarında 20 cm lik bir duvar var sadece..klimacı arkadaşlar oraya uygun gördüler.ama sorun dış ünite aşırı ses yapıyor.yani kompresör devrinin düşüp arttığını hissedebiliyorsunuz..yani benzetme yapacak olursak arabada vites küçülttüğümüzde motor devri düşerkenki ses gibi..ilk defa klima kullandığım için pek bi bilgim yok artık kullandığım tabirleri idare edin klimayı servis olarak özkay group bağladı..ses problemi için 4 kere falan geldiler 3. gelişlerinde klima kirlenmiş ondan ses yapıyor dediler ücretli olarak kendi servisine temizlettik ama dış ünite sesi hala devam etti 4. gelişlerinde ben kendim ewde bulunamadım evdekilere kumanda üzerinde silent tuşu var ses yaparsa buna basın demişler. yani baştan savma gibi olmuş. işin ilginç tarafı dış üniteyi yanına gidip dinlediğimde gerçekten ses çıkmıyor ama odadaki ses aşırı bir şekilde var.acaba klimanın dış ünitesini başka bir yere mi taşımamız gerekir yada montajla ilgili bir sorunmudur..bir soru daha klimanın garantisi devam etmekte.şimdi dış ünitede bir yer değişikliği olursa benden bir ücret talep ederlermi yani bakır boru gibi..yoksa kesin çözüm ben direk bunları şikayet mi edeyim ısısan ayardımlarınız yardımlarınızı bekliyorum...
kardeş o senin duvarının yapımından kaynaklanan bir sestir yapacak birşey yok 500 kerede klimacı gelse o sesi duyarsın klimanın dış ünitenin yerini değiştireceksin çözüm bu duvardan kaynaklanaın ses duvara elinin yanıyla yumrukla vur ses nasıl çıkıyor vonng ediyormı yansıyormu ses eğer klimanın içinden bir yere değme sesi değilse kesin duvar hatasıdır
shelcuch'a cevap: iç ve dış ünite arka arkaya montaj olmaması gerekir.. dış ünite ile arasındaki mesafe en az 2 m. civarında olmalı ki hem kompresörün sesini duymayın hemde soğutkan akışkanın dış üniteden çıktıktan sonraki buharlaşmasına veya yoğunlaşmasına yardımcı olsun.. Servis, klima yer değişimi için sizden ücret isteyebilir..ilk montaj anında bu kadar mesafenin sorun çıkarabileceğini servis bilmeliydi..bu yüzden ilgili yer değişiminin servis tarafından ücretsiz olmasını isteyin..bölge servis müdürlüğünü arayıp şikayette bulunabilirsin..
Arkadaşlar bu gün Alarko nun sitesini dolaşırken toshıba-ras-13 skv-e ve toshıba-ras-13skhp-e yi ayrıntılı olarak inceledim bildiğiniz gibi biri inverterli biri düz model benim ilgimi çeken skv-e yani inerterli olan ısıtma da güç tüketimi kw 1.13 diğeri skhp-e yani düz olan ısıtmada güç tüketimi kw 1.18 diyor.skv-e yani inverterli olan 14.400 btu ısıtma,skhp-e yani düz olan 14.000 btu sıcak hava veriyor.skv-e inverterli olan liste fiyatı 2.090 ytl,skhp-e düz olan liste fiyatı 1.350 ytl.şimdi bu ikisininde hiç ekonomi yapmadan çalıştığını var sayarsak skv-e inverterli 1.13x24=27.12 kilovat günde 27.12x30=813.6 kilovat ayda elektrik harcar.skhp-e düz olan ise 1.18x24=28.32 kilovat günde 28.32x30=849.6 kilovat ayda elektrik tüketir.skv-e inverterli ayda toplam 813.6x165=134.244 ytl fatura gelir(elektrik birim fiyatı 165 ykr olarak kabul edersek).skhp-e düz olan 849.6x165=140.184 ytl fatura gelir.şimdi ben inverterliyi amorti etmek için aradaki farkı aylık 5.94 ytl gördüm.şimdi inverterli ile düz model arasın da liste fiyatı üzerinden hesaplarsak arada 740.00 ytl fark var.ben bu 740.00 ytl farkı ancak 124 ayda kapatmış olacam.oda yaklaşık on sene demek on seneye kadar kim öle kim kala.benim gördüğüm kadarı ile araların da üç fark var skv-e inverterli olan eer = 3.27 cop = 3.72,skhp-e düz olan eer = 2.89 cop = 3.47 ve inverterli olan soğutma -10/46 ısıtma -15/24,düz olan soğutma 15/43,ısıtma -10/24 ve inverterli r410 gazlı düz olan r22 gazlı.şimdi bu drum bütün markalar da aynımı bilemiyorum tek tek inceleyip bakmak lazım.hal böyle olunca ben ısıtma amaçlı kullanacam çoğunlukla sizce değer mi inverter almaya?kusura bakmayın ben kafan kaıştığı için sizlere bilgili olan arkadaşlara bir sorup aydınlanmak istedim yoksa başka bir amacım yok.ayrıca düz olan ısıtma nominal kapasitesi 4.10 kw,inverterli olan ısıtma nominal kapasite 4.20 kw.
quote:
Orjinalden alıntı: enjoy46
Arkadaşlar bu gün Alarko nun sitesini dolaşırken toshıba-ras-13 skv-e ve toshıba-ras-13skhp-e yi ayrıntılı olarak inceledim bildiğiniz gibi biri inverterli biri düz model benim ilgimi çeken skv-e yani inerterli olan ısıtma da güç tüketimi kw 1.13 diğeri skhp-e yani düz olan ısıtmada güç tüketimi kw 1.18 diyor.skv-e yani inverterli olan 14.400 btu ısıtma,skhp-e yani düz olan 14.000 btu sıcak hava veriyor.skv-e inverterli olan liste fiyatı 2.090 ytl,skhp-e düz olan liste fiyatı 1.350 ytl.şimdi bu ikisininde hiç ekonomi yapmadan çalıştığını var sayarsak skv-e inverterli 1.13x24=27.12 kilovat günde 27.12x30=813.6 kilovat ayda elektrik harcar.skhp-e düz olan ise 1.18x24=28.32 kilovat günde 28.32x30=849.6 kilovat ayda elektrik tüketir.skv-e inverterli ayda toplam 813.6x165=134.244 ytl fatura gelir(elektrik birim fiyatı 165 ykr olarak kabul edersek).skhp-e düz olan 849.6x165=140.184 ytl fatura gelir.şimdi ben inverterliyi amorti etmek için aradaki farkı aylık 5.94 ytl gördüm.şimdi inverterli ile düz model arasın da liste fiyatı üzerinden hesaplarsak arada 740.00 ytl fark var.ben bu 740.00 ytl farkı ancak 124 ayda kapatmış olacam.oda yaklaşık on sene demek on seneye kadar kim öle kim kala.benim gördüğüm kadarı ile araların da üç fark var skv-e inverterli olan eer = 3.27 cop = 3.72,skhp-e düz olan eer = 2.89 cop = 3.47 ve inverterli olan soğutma -10/46 ısıtma -15/24,düz olan soğutma 15/43,ısıtma -10/24 ve inverterli r410 gazlı düz olan r22 gazlı.şimdi bu drum bütün markalar da aynımı bilemiyorum tek tek inceleyip bakmak lazım.hal böyle olunca ben ısıtma amaçlı kullanacam çoğunlukla sizce değer mi inverter almaya?kusura bakmayın ben kafan kaıştığı için sizlere bilgili olan arkadaşlara bir sorup aydınlanmak istedim yoksa başka bir amacım yok.ayrıca düz olan ısıtma nominal kapasitesi 4.10 kw,inverterli olan ısıtma nominal kapasite 4.20 kw.
Isınmak için kullanacağın klimanın özellikle R 410 gazlı olması ve yeni nesil bir klima olması bence şart. K. maraş gibi soğukların görülebildiği bir şehirde yaşayıp da bu ayrıntıyı ıskalarsan sonra çok sıkıntı çekersin. Ayrıca yukardaki hesaplama da yanlış olmuş. İnverterli cihazlar sürekli sabit akım cekmeyerek verim dolayısıyla ekonomi yaparlar. Yani aradaki fiyat farkını kullananıma bağlı olarak daha kısa sürede amorti etmesi lazım. Ekonomik durumun uygunsa bence inverter klima almalısın. Bence Toshiba da sanırım iyi seçimlerden biri. Yaşadığın yerde satış ve servis hizmetini aynı firma veriyorsa bu da artı puan. Ayrıca mutlaka firmadan keşif yaptır ve belgesini de mutlaka al. Sonra modeli küçük almışsınız şudur budur olaylarıyla muhattap olmazsın. Belki bunlar ufak ayrıntılar ama bence klima alacakların " olmazsa olmazlarıdır".
Sevgili enjoy o hesabı bende önceden öyle yapıyordum ama tasarrufu bu şekilde sağlamıyor inverter klimalardaki en az tasarruf %30 dan başlıyor ve bu tasarruf çalıştıkça daha çok yükseliyor %70 lere çıktığını panasonic merkezden net olarak aldım benzeri yazılar bu forumdada var ama inverter klimadaki benim korktuğum baş problem tamir masrafı bende hala düşünüyorum 2. klimayı invertermi düzmü alsam diyerek malum size attığım pm lerden hatırlarsanız cereyan problemi en büyük etken ne kadar densede korkmayın ben korkuyorum zira kompresörü bir kalite klima fiyatına kartlarının en ucuzuysa market malı klima fiyatına olduğunun ispatı zaten forum birde ithalatçı firma cereyandan bize ne derse işte ozaman düşünmek lazım bunları hesap etmek lazım yoksa en fazla taş çatlasa 2 senede kendini amorti ediyor inverter klima hatta dahada düşer bu süre ama tersini düşündükmü benzinli araba tekmelesen gider derler dizelse pompadan başalyıp her şeyi derttir derler ya bir kesin rahatlatan çıkmadı daha
quote:
Orjinalden alıntı: enjoy46
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme