Şimdi Ara

KLİMA VAKUMU A DAN Z YE HERŞEY. (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
636
Cevap
22
Favori
76.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Size bu yüksek voltaj koruması ile ilgili canlı bir örnek vereyim.

    Şebeke gerilimi 238 voltları buluyor.



    Koruma rölesi yüksek voltaj 240 ayarlı durumda iken sistem hata verip sistemi devre dışı kalıyor.



    Röle ayarını 250 volta alınca sistem görüldüğü gibi devrede





  • süper bilgiler benim için. eski bilgilerimdie tazelemiş oldum.

    lektrik işleri gerçekten zor durum. ben kaç yıl öncesinden otomatik regülatörleri araştırmıştım çok pahalıydı gerçekten. iyikide almamışım çünkü iş yerinde dünyanın parası erilen 2 dev ups arıza yapıp canımız çıktığından. ozmanki teknik müdürümüzde beni vaz geçirmişti. sanırım biraz daha araştırıp bu sistemlerden kurmak daha iyi. zaten şimdide hemen yapacak param yok. bakalım hayırlısı.
  • Voltaj regülatörleri yüksek gerilimide düşürerek regüle edebilirler. Genelde üst sınır 265 Volt(faz-nötr) civarlarındadır. Servo regülatör bir adet veya 3 adet varyak, servo motor ve sürücü devrelerinden oluşur. Yüksek veya düşük gelen gerilime göre varyağın kolunu çevirerek gerilimi artırır veya azaltır, ancak servo regülatör daha çok gerilim yüksekltme amaçlı imal edildiğinden üst çalışma aralığı dardır ve mekanik bir sistem olduğundan bir tepki süresi vardır sizi anlık gelen pik yapan yüksek gerilime karşı koruyamaz.

    Gerilimi düzgün elde etmek için online ups kullanmak gerekir. Online ups AC-DC-DC-AC şeklinde gerilimi sürekli düzenler ve kontrol altında tutar, tepki süresi çok yüksektir ancak fiyatlarıda epey tuzludur, evde medikal cihaz kullanan bir hasta yoksa ve ya çok pahalı elektronik cihazlar(LCD televizyondan bahsetmiyorum) kullanmıyorsanız almaya gerek yoktur.

    @kemal1414

    Sorularınızı maddeler halinde cevaplıyorum,

    1) Gerilim koruma rölesi kontaktör ile birlikte kullanılır, çünkü gerilim koruma rölesinin kontaklarının akım dayanımı düşüktür.

    2) Kaçak akım koruma rölelerinin 300mA ve 30mA olmak üzere 2 standart tipi vardır. 300mA olanı bina girişine yangın koruma, 30mA olanı evler için can güvenliği amacıyla konur. İkisi bir binada birlikte kullanılacaksa 300mA olan kaçak akım rölesi selektif tip seçilir, çünkü 300mA'lik kaçak akım rölesi kuvvetli kaçak akımlara 30mA olanla aynı anda tepki verebilir. Bunun önüne geçmek ve tüm inanın enerjisiz kalmasını engellemek için selektif tip seçilir.

    3) Kaçak akım rölesi 3 fazlı tesisatlarda nötr hattı kopsa bile giriş ve çıkış akımları birbirine eşit olacağından devreyi açmaz. Sadece faz-toprak ve nötr-toprak hatalarında devreyi açar.

    @9köy

    Regülatörü ne amaçla almayı düşünüyorsunuz?

    @mbirol

    Hocam elinizdeki pensampermetrenin bir üst modeli bende var, daha kaliteli bir multimetre ile aynı noktadan gerilim ölçümü yaptığımda arada 3-4 Voltluk fark oluyor. (200 Volt ve üzeri değerlerde) düşük gerilimlerde ise %tolerans daha düşük bir değere tekabül ettiğinden sonuç daha doğru oluyor.

    Ölçüm yaptığınız işletmenin kendi trafosu varsa veya ölçüm yaptığınız yer trafo binasına yakınsa 230-235 Volt gerilim okumanız normaldir.

    Ayrıca tüm elektrik motorları gerilim değişikliklerine %5 toleranslı çalışır.

    Saygılarımla....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra
    Öncelikle geçmiş olsun, inş. tez zamanda sağlığınıza kavuşursunuz.

    Kısa süreli elektrik kesintileri dolabın sıcaklığı fazla değişmeyeceğinden ilaçlarınızın bozulmasına neden olmaz tahminimce. İlacın ismi nedir? Ancak elektrik kesintisinin ne zaman olacağı kaç dakika kaç saat kesileceği belli olmaz. Bana sorarsanız eğer böyle bir korkunuz varsa 24 saat esaslı önlem almanız en doğru olandır, eğer ilaçlarınız çok önemli ise ya benzinli jeneratör alın ya da en azından derin dondurucuda bol miktarda buz aküsü stoklayın.

    Ufak tefek gerilim değişiklikleri motorlu aygıtları fazla etkilemez 10 Volt artsın azalsın sorun değil, servo regülatör milisaniyelik iniş çıkışlar için kullanışsızdır.

    Klima için regülatör almanıza gerek yok zaten gerilim değerleri normal diyorsunuz.

    Servislerin her dediğine inanmayın, mutlaka bilgisine güvenilir bir kaç kişiden daha bilgi alın.

    Saygılar....


    @alpernbugra kardeşim iyi dileleriniz için teşekkürler.

    bu hastalığın çaresi yok anca ilaçalrla biraz rahat edebiliyorsunuz. yantesirleri ise çok büyük. benim şuan kullndığım ilacın ismi humira bir görüntü yayınlayayım kemal14 hocaya daha önce iğnenein nasıl vurulduğunu anlatmıştım.


    birkaç ilaç daha var simponi remicade enbrel vs. hepside riskli ilaçlar bir tür kanser ilacı olmakla birlkte. aynı zamandada çeşitli kanserler yapabiliyorlar.



    zaten bu forumu imzalamadan ilacı alamıyoruz formalite gibi gözüksede hatanede herkez bir birinine şahit olarak imza atsada sağlık siteminin kendini garantiye alması için yeterli bir kanıt bu forum. e başk açare olmayınca gır gır geçerek imzayı basıyoruz:)

    hocam doğruı söylüyorsunuz akü durumunuda, en fazla 3 saat koruyor akü devamlıda hali hazırda durur hep elimizde her yer akü kaynıyor. eczaneler bile almıyor birde çevre psiliği:) yani Allaha emanet kullanıyoruz ilacı işte. çünkü demiş olduğum kesintide 6 saat kadar farkında olamadık durumdan gece ve perdeler kapalı dışarıdaki ışıklar görünmüyor. erken kesinti oldumu camdan bakıyor insan çünkü belli bir bölümün hattı ayrı. bizimki kesildimi o bölümün ışıkları gözükür. bu tür erken kesilmedlerde camdan takip yapıyoruz. uzadımı kesinti alo diyoruz.

    am geö saatte uykuda kesildimi geç geldiğini anlasan heme çaresine koşarsın. (hadi birde tatilde olduğunuzu düşünün. 3 kez bu kesinti sonrası uzun süreli evden çıktık hamd olsun problem yaşamadık. tabi diken üstü mesele. )

    o kesinti zamanında doktorlara ve eczaneye sordum bir şey olmaz dediler ilaç firmasınden gelen görevli ise ilk anlatımda bozulur taşıyın demişti aramadım bile. arasam bozulmuş diyecek çünkü. eczanelerede güvenmem soğuk zincire bile uymuyorlar doktorlarsa çoğu masal bakmıyorlar bile insana. sağlık bakanlığı ise güzel reklam yapıyor sağlık sistemini düzelttik diye yalan söylüyor.

    şuan zatürre aşısı vurulmam lazım ilaç piyasada yok. ayrıca tvşerde duyarsınzı çok dah aönemli kanser ilaçlarını bile pahalı diye ithalatçı firmalarla kavga halindeler. hasta ilacı kullanmış kullnmamış umurunda değil devletin. gene güzel siyaset yaptım kocaustaya ve mbirola duyrulur

    hocam dediğiniz gibi elektrik gayet stabil tek korkum ani bir voltaj yükselmesi olurda ana sigorta atarsa sorunu.
    çünkü sebep belirleyemedik kışın olan duruma. hatta Birol ustayı dahi aramıştım ark varmı vs kontrol ettir dedi geldi baktı elektrikçi problem yok mahellede bir çok evde olmuş bu sabah tek yaptığım sigortaları kaldırmak oldu deyip tedaşa attı tuttu. tedaşa anlatınca durumu tedaşta elektrikçiye atıp tuttu. öyle kaldı bakalım. 6 yadan fazladır tekrar bu durumu yaşamadık cereyan haftada bir 2 kez bazen daha fazla kesilir geldiğinde tüm cihazlar çalışır şeytan kulağına. maşaAllah süphan Allah diyeyim kendi nazarım dahi değmesin.

    bende sizin dediğiniz gibi çok düşünmek istemiyorum düşündükçe insanın başına geliyor.

    ve yazılandları gördükçede kafam karışıyor çünkü elektrik durumunda kesin çare yok gibi. tedaşta çalışanlar bile durmlar Allaha emanet diyorlar.

    hele geçen sene yaz sonun doğru uzun süre yağış olmamıştı. bri ara sıklaştı kesintiler ben gene tedaşı aradım bir kaç kişi yalan palvar atınca kızdım bana dediler üretim yeinin barajın numarasın vericez size geçmiş gün şimdi komik baraj demememin ama bu söz söylendi bana. aradım ordaki adam bana dediki ah bir yağmur yağza bu sorunalrı aşıcaz çok zkötü durumadyı havalar nemlendi akşamaları bu nem çamura dönüyor vs. ozaman inanmıştım. daha sonra ise akeriyenin içinden geçen telelr meseleside bu durumu onayladı bana.

    yani tesadüfen yaşıyoruz derler ya. ben binada duruma anlatsamda sizde arayın desemde. yüzüme aval aval bakıyorlar. hele 2005lerde kışın gece sık sık elektrik kesintisi olmuştu aşır soğukalrada bunun üstüne doğalgazda komple arızaya geçmişti elktrik kesiliyor gelince herkez doğalgaz yükleniyor mahaledeki doğalgz kutusu arızay geçiyor alo diyoruz igdaş ee sizle işimzi var elektrik idaresini arayın ölürmsün öldürürmüsün.

    neyse gene çok uzattım. unutmadan son olarakta şunu sorayım elimde 2 battal poşet tasarruflu ampul birikti bu iştede büyük sahtekarlık var bu birken lambalar diğer evde diğer evde orayıda tedaş kontrol etmiş sözde ben çağırmadım. yöneticiye demişler ampuller kalitesiz bina tesisatınızda anormallik gözükmüyor:)) herşey tüketim fişleri faturaları bile silinmiş ve kayıp bu ampullerin. kesinlikle kalitesiz ürünlerin ülkemizde ****ığına inanıyorum.

    bendende saygılar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    @alpernbugra kardeşim selamlar,%5 telorans demek 240 voltu geçince sıkıntı demek değilmi.Zaten bizim sistemde geceleri kendini korumaya alıyor.Burası İzmir deAlsancak semtinde lüçük bir ilaç ithalatçısının soğuk oda cihazının dış makinesi.Alsanvak bölgesinde gündüz elekyrik kullanımı ile gece kullanımı arasında çok büyük fark var ,dolayısı ile gündüzleri 230 larda seyrrden gerilim.gece240 ların üzerine çıkıyor vr sistem kendini korumaya alıyot.Fakat bu seferde soğutmada sorun yaşanıyor.6_8 derecelerde olması gereken oda ısısı 16 ları buluyor.Bizde gerilim ayarını 250 yaptık ama risk tabiki bu durum.İşi asış çözmesi gereken Gediz elektrik,müşteriyi o tarafa yönlendirdik ama zor oluyor inandırmak.Bizzat kendinrde foto larla raporladık.

    Ölçü aletine gelince,bende var farklı ürümler .Bunların hiçbiri tam kalibreli değil zaten.Max.%2oynar oda bu işte su götürür.Bu ölçü aletinin güzel tarafı çok hassas termometresi var..



    %5 demek 240 Volt neredeyse üst sınır demek düşündüğünüz gibi, ancak bu değerde motor gene çalışır.

    Gerilimin yüksek olmasının sebebi ezbere trafo kademesi düşürülmesi.

    Aslında bu tip elektronik-mekanik sistemlerde motorları şebekeden besleyip elektronik aksamı ve röle-kontaktör grubunu bir online ups cihazı üzerinden beslemek kısa bir çözümdür, ancak sistemi mutalak iyi incelemek gerekli. Daha önce bir kazan dairesinde bu problemi yaşadık bu şekilde çözmeyi düşünüyorduk haberiniz olsun. Ancak düşük gerilime karşı koruma mutlaka yapılmalı, elektrik motoru için koruma yoksa düşük gerilim çok büyük sıkıntıdır.

    Saygılar....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra
    Öncelikle geçmiş olsun, inş. tez zamanda sağlığınıza kavuşursunuz.

    Kısa süreli elektrik kesintileri dolabın sıcaklığı fazla değişmeyeceğinden ilaçlarınızın bozulmasına neden olmaz tahminimce. İlacın ismi nedir? Ancak elektrik kesintisinin ne zaman olacağı kaç dakika kaç saat kesileceği belli olmaz. Bana sorarsanız eğer böyle bir korkunuz varsa 24 saat esaslı önlem almanız en doğru olandır, eğer ilaçlarınız çok önemli ise ya benzinli jeneratör alın ya da en azından derin dondurucuda bol miktarda buz aküsü stoklayın.

    Ufak tefek gerilim değişiklikleri motorlu aygıtları fazla etkilemez 10 Volt artsın azalsın sorun değil, servo regülatör milisaniyelik iniş çıkışlar için kullanışsızdır.

    Klima için regülatör almanıza gerek yok zaten gerilim değerleri normal diyorsunuz.

    Servislerin her dediğine inanmayın, mutlaka bilgisine güvenilir bir kaç kişiden daha bilgi alın.

    Saygılar....


    @alpernbugra kardeşim iyi dileleriniz için teşekkürler.

    bu hastalığın çaresi yok anca ilaçalrla biraz rahat edebiliyorsunuz. yantesirleri ise çok büyük. benim şuan kullndığım ilacın ismi humira bir görüntü yayınlayayım kemal14 hocaya daha önce iğnenein nasıl vurulduğunu anlatmıştım.


    birkaç ilaç daha var simponi remicade enbrel vs. hepside riskli ilaçlar bir tür kanser ilacı olmakla birlkte. aynı zamandada çeşitli kanserler yapabiliyorlar.



    zaten bu forumu imzalamadan ilacı alamıyoruz formalite gibi gözüksede hatanede herkez bir birinine şahit olarak imza atsada sağlık siteminin kendini garantiye alması için yeterli bir kanıt bu forum. e başk açare olmayınca gır gır geçerek imzayı basıyoruz:)

    hocam doğruı söylüyorsunuz akü durumunuda, en fazla 3 saat koruyor akü devamlıda hali hazırda durur hep elimizde her yer akü kaynıyor. eczaneler bile almıyor birde çevre psiliği:) yani Allaha emanet kullanıyoruz ilacı işte. çünkü demiş olduğum kesintide 6 saat kadar farkında olamadık durumdan gece ve perdeler kapalı dışarıdaki ışıklar görünmüyor. erken kesinti oldumu camdan bakıyor insan çünkü belli bir bölümün hattı ayrı. bizimki kesildimi o bölümün ışıkları gözükür. bu tür erken kesilmedlerde camdan takip yapıyoruz. uzadımı kesinti alo diyoruz.

    am geö saatte uykuda kesildimi geç geldiğini anlasan heme çaresine koşarsın. (hadi birde tatilde olduğunuzu düşünün. 3 kez bu kesinti sonrası uzun süreli evden çıktık hamd olsun problem yaşamadık. tabi diken üstü mesele. )

    o kesinti zamanında doktorlara ve eczaneye sordum bir şey olmaz dediler ilaç firmasınden gelen görevli ise ilk anlatımda bozulur taşıyın demişti aramadım bile. arasam bozulmuş diyecek çünkü. eczanelerede güvenmem soğuk zincire bile uymuyorlar doktorlarsa çoğu masal bakmıyorlar bile insana. sağlık bakanlığı ise güzel reklam yapıyor sağlık sistemini düzelttik diye yalan söylüyor.

    şuan zatürre aşısı vurulmam lazım ilaç piyasada yok. ayrıca tvşerde duyarsınzı çok dah aönemli kanser ilaçlarını bile pahalı diye ithalatçı firmalarla kavga halindeler. hasta ilacı kullanmış kullnmamış umurunda değil devletin. gene güzel siyaset yaptım kocaustaya ve mbirola duyrulur

    hocam dediğiniz gibi elektrik gayet stabil tek korkum ani bir voltaj yükselmesi olurda ana sigorta atarsa sorunu.
    çünkü sebep belirleyemedik kışın olan duruma. hatta Birol ustayı dahi aramıştım ark varmı vs kontrol ettir dedi geldi baktı elektrikçi problem yok mahellede bir çok evde olmuş bu sabah tek yaptığım sigortaları kaldırmak oldu deyip tedaşa attı tuttu. tedaşa anlatınca durumu tedaşta elektrikçiye atıp tuttu. öyle kaldı bakalım. 6 yadan fazladır tekrar bu durumu yaşamadık cereyan haftada bir 2 kez bazen daha fazla kesilir geldiğinde tüm cihazlar çalışır şeytan kulağına. maşaAllah süphan Allah diyeyim kendi nazarım dahi değmesin.

    bende sizin dediğiniz gibi çok düşünmek istemiyorum düşündükçe insanın başına geliyor.

    ve yazılandları gördükçede kafam karışıyor çünkü elektrik durumunda kesin çare yok gibi. tedaşta çalışanlar bile durmlar Allaha emanet diyorlar.

    hele geçen sene yaz sonun doğru uzun süre yağış olmamıştı. bri ara sıklaştı kesintiler ben gene tedaşı aradım bir kaç kişi yalan palvar atınca kızdım bana dediler üretim yeinin barajın numarasın vericez size geçmiş gün şimdi komik baraj demememin ama bu söz söylendi bana. aradım ordaki adam bana dediki ah bir yağmur yağza bu sorunalrı aşıcaz çok zkötü durumadyı havalar nemlendi akşamaları bu nem çamura dönüyor vs. ozaman inanmıştım. daha sonra ise akeriyenin içinden geçen telelr meseleside bu durumu onayladı bana.

    yani tesadüfen yaşıyoruz derler ya. ben binada duruma anlatsamda sizde arayın desemde. yüzüme aval aval bakıyorlar. hele 2005lerde kışın gece sık sık elektrik kesintisi olmuştu aşır soğukalrada bunun üstüne doğalgazda komple arızaya geçmişti elktrik kesiliyor gelince herkez doğalgaz yükleniyor mahaledeki doğalgz kutusu arızay geçiyor alo diyoruz igdaş ee sizle işimzi var elektrik idaresini arayın ölürmsün öldürürmüsün.

    neyse gene çok uzattım. unutmadan son olarakta şunu sorayım elimde 2 battal poşet tasarruflu ampul birikti bu iştede büyük sahtekarlık var bu birken lambalar diğer evde diğer evde orayıda tedaş kontrol etmiş sözde ben çağırmadım. yöneticiye demişler ampuller kalitesiz bina tesisatınızda anormallik gözükmüyor:)) herşey tüketim fişleri faturaları bile silinmiş ve kayıp bu ampullerin. kesinlikle kalitesiz ürünlerin ülkemizde ****ığına inanıyorum.

    bendende saygılar.




    Büyük geçmiş olsun, Allah şifa versin.

    Sizin isteğiniz sigorta attığında size bir ihbar uyarı gelmesi mi? Yoksa kendiliğinden tekrar devreye mi girsin istiyor musunuz?

    Saygılarımla...




  • verdiğiniz bilgiler için teşekkürler ,ayrıca bizden de selam ve saygılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    @alpernbugra kardeşim selamlar,%5 telorans demek 240 voltu geçince sıkıntı demek değilmi.Zaten bizim sistemde geceleri kendini korumaya alıyor.Burası İzmir deAlsancak semtinde lüçük bir ilaç ithalatçısının soğuk oda cihazının dış makinesi.Alsanvak bölgesinde gündüz elekyrik kullanımı ile gece kullanımı arasında çok büyük fark var ,dolayısı ile gündüzleri 230 larda seyrrden gerilim.gece240 ların üzerine çıkıyor vr sistem kendini korumaya alıyot.Fakat bu seferde soğutmada sorun yaşanıyor.6_8 derecelerde olması gereken oda ısısı 16 ları buluyor.Bizde gerilim ayarını 250 yaptık ama risk tabiki bu durum.İşi asış çözmesi gereken Gediz elektrik,müşteriyi o tarafa yönlendirdik ama zor oluyor inandırmak.Bizzat kendinrde foto larla raporladık.

    Ölçü aletine gelince,bende var farklı ürümler .Bunların hiçbiri tam kalibreli değil zaten.Max.%2oynar oda bu işte su götürür.Bu ölçü aletinin güzel tarafı çok hassas termometresi var..



    %5 demek 240 Volt neredeyse üst sınır demek düşündüğünüz gibi, ancak bu değerde motor gene çalışır.

    Gerilimin yüksek olmasının sebebi ezbere trafo kademesi düşürülmesi.

    Aslında bu tip elektronik-mekanik sistemlerde motorları şebekeden besleyip elektronik aksamı ve röle-kontaktör grubunu bir online ups cihazı üzerinden beslemek kısa bir çözümdür, ancak sistemi mutalak iyi incelemek gerekli. Daha önce bir kazan dairesinde bu problemi yaşadık bu şekilde çözmeyi düşünüyorduk haberiniz olsun. Ancak düşük gerilime karşı koruma mutlaka yapılmalı, elektrik motoru için koruma yoksa düşük gerilim çok büyük sıkıntıdır.

    Saygılar....

    Burada gerekli olan güç 3 kw. Ama demeraj akımını da düşündüğünüzde (yaklaşık 3 katıdır kompresörde) yani 9 kw çıkıyor.Ve 9 kw lık bir güç kaynağıda iyi para,artık orası müşteriye kaldı.Karar onun.

    Ayrıca bu resmini koyduğum kontrol devresi hem yüksek hemde düşük gerilime karşı korumalı,burada üretici 210 almış düşük gerilimi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra
    Büyük geçmiş olsun, Allah şifa versin.

    Sizin isteğiniz sigorta attığında size bir ihbar uyarı gelmesi mi? Yoksa kendiliğinden tekrar devreye mi girsin istiyor musunuz?

    Saygılarımla...

    Allah razı olsun cümlesiyle birlikte.

    @alpernbugra, kardeşim. yazdıkça çok güzel bilgiler çıkıyor ortaya.. aslında yeri burası dahi değil ama en azından vakum zorluğundan konu okunuyor. aslında elektrik konusunda uzmanlığınıza dair siz bir başlık açsanız ne bilim evinizdeki klima vb eşyalarınızı düşük ve yüksek voltajdan korumak gibi çok daha iyi olur burdaki yazılarıda alıntıya taşırsınız bende yardımcı olurum hem.

    tabi beni yanlış anlamazsanız ben burda yazmanızdan kesinlikle rahatsız değilim zaten soran benim. hatta okunduğu için daha iyi diyorum. benim amacım her konu hakkında üyelerimiz seçici olsunlar. arasınlar bilgiyi esas kaynaktan alsınlar konularımız toplu dursun istiyorum..

    ben şahsen bu konuda tavsiye sorulmasını dahi istemiyorum. koskoca tavsiye topiğimiz var ve altın değerinde bilgiler varken bizim milletimiz hemen yeni konu açıyor veya bir konuda yazı varsa oraya soruyor sonrada cevap hemen gelemeyince, hem devamlı yazanlara ne cevap vermiyorsunuz diye fırça çekiyor. ikaz edince gururuna kibirine yediremeyip biz geri zekalımıyzı diyor ağzını çok affedin mahalle piçi ağzına çeviriyor.

    peşindende 2 günde klimacı olup millete terbiyesizce akıl vermeye çalışıyor. yok ben şunu keşfettimde klimacılar klimacı geçinenlere inanmayın vs. bu yazdıklarım tabi okuyanlar tarafından genelleme sayılmasında. ama çoğunlukta bu huy var maalesef.

    yoksa ben gibi sizin ahlaklı genç amatör ruhla insanlara yardımcı olmaktan mutluluk duyan arkadaşarın bu konuda yazmasından gurur duyarım.

    durumu sizin takdirinize bırakıyorum ama Allah için beni yanlış anlamayın. istediğiniz her konudan herkeze cevap vermeyin vs gibi birşey demiyorum. zaten şuanki yazıştığımız maddeler için için demiyorum bu durumu. bu konudaki cevaplarımıza devam edelim:) benim istediğim güzel bir elektrik konumuz olsun klima bölümünde. çünkü ihtiyaç var başta ben olmak üzere topraklama nedir onu bile bilmeyen bir çok arkadaşımız var. elektrikçilerimiz dersenzi topraklamaya ne gerek var 3lü prizde yapay topraklama oluşturursunuz diyorlar. okadar sakat bir durum bildiğiniz üzere.. bu gibi yanlış bilinenler ve güzel tavsiyeleriniz için size güzel bir konu yakışır:)

    şimdi konuya dönersek:)
    sorunuz.
    Sizin isteğiniz sigorta attığında size bir ihbar uyarı gelmesi mi? Yoksa kendiliğinden tekrar devreye mi girsin istiyor musunuz?

    güzel hocam ihbara gerek yok tabiki voltaj düzelince kendisi devreye girsin istiyorum. ama bu sistemi ben bina girişine kurmalıyım.

    çünkü demiş olduğum durum binadaki panodan attı sigorta. 6 7 ay önce yıllrdır birkez olan durum bu. ama yine oradan atarsa korkum var resmen diken üstündeyim.

    öncelikle sizin bu konuda o sigorta neden attığına dair başka önerileriniz olabilirmi acaba n ebilim birkez daha başka bir elektrikçi çağırmalımıyım

    (çünkü bizim burdaki elektrikçi geldi baktı arklanma vs yok marka siemens bunlar bozulmaz uygun seçilmiş vs dedi. zaten adam aksi ve tembel:) zamanında asansördeki dalgalanmdan dolayı faz değiştirtmiştim bir arkadaş 3 fazıda dene demişti. tabi bizim elektrik trifaze değil monofaze ama hidrofor ve asansöre alınan cereyan ayır trifaze.. adama dedim olmazsa bir iki gün sonrada diğer fazı deneriz olur dedi bri kaç gün sonra yanına gidip dedim ya gene aynı dalgalanma var gel idğer faza alalım kabloyu. tövbe kalkmadı yerinden dedi bişe olmaz değişsek bile aynı olur. Allah için beni kaldırma dün çok yoruldum vs bu mahallenin her şeyini biliyorum. klimalara etki etmez o dalgalanma. ben ozaman kızmıştım ama şimdi sizde aynını söyleyince rahatladım.)

    belki kontrol ettirmem gereken es gçeilenler olabilir.

    aksi durumda ben önceden bilgsiini vermiş olduğunuz otomatik sistemleri kendi daire girişime yaptırmam sonuç vermeyebilir korkusundayım. 7 kat aşağıdaki sigorta attı yukarıdaki korusa bile ne yapabilir. ben önce bu durumu çözmeliyim.

    sonrasında fiayat vb önerilerine kadar sorarım sizlere yine herşey için teşekkürler ve saygılar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    @alpernbugra kardeşim selamlar,%5 telorans demek 240 voltu geçince sıkıntı demek değilmi.Zaten bizim sistemde geceleri kendini korumaya alıyor.Burası İzmir deAlsancak semtinde lüçük bir ilaç ithalatçısının soğuk oda cihazının dış makinesi.Alsanvak bölgesinde gündüz elekyrik kullanımı ile gece kullanımı arasında çok büyük fark var ,dolayısı ile gündüzleri 230 larda seyrrden gerilim.gece240 ların üzerine çıkıyor vr sistem kendini korumaya alıyot.Fakat bu seferde soğutmada sorun yaşanıyor.6_8 derecelerde olması gereken oda ısısı 16 ları buluyor.Bizde gerilim ayarını 250 yaptık ama risk tabiki bu durum.İşi asış çözmesi gereken Gediz elektrik,müşteriyi o tarafa yönlendirdik ama zor oluyor inandırmak.Bizzat kendinrde foto larla raporladık.

    Ölçü aletine gelince,bende var farklı ürümler .Bunların hiçbiri tam kalibreli değil zaten.Max.%2oynar oda bu işte su götürür.Bu ölçü aletinin güzel tarafı çok hassas termometresi var..



    %5 demek 240 Volt neredeyse üst sınır demek düşündüğünüz gibi, ancak bu değerde motor gene çalışır.

    Gerilimin yüksek olmasının sebebi ezbere trafo kademesi düşürülmesi.

    Aslında bu tip elektronik-mekanik sistemlerde motorları şebekeden besleyip elektronik aksamı ve röle-kontaktör grubunu bir online ups cihazı üzerinden beslemek kısa bir çözümdür, ancak sistemi mutalak iyi incelemek gerekli. Daha önce bir kazan dairesinde bu problemi yaşadık bu şekilde çözmeyi düşünüyorduk haberiniz olsun. Ancak düşük gerilime karşı koruma mutlaka yapılmalı, elektrik motoru için koruma yoksa düşük gerilim çok büyük sıkıntıdır.

    Saygılar....

    Burada gerekli olan güç 3 kw. Ama demeraj akımını da düşündüğünüzde (yaklaşık 3 katıdır kompresörde) yani 9 kw çıkıyor.Ve 9 kw lık bir güç kaynağıda iyi para,artık orası müşteriye kaldı.Karar onun.

    Ayrıca bu resmini koyduğum kontrol devresi hem yüksek hemde düşük gerilime karşı korumalı,burada üretici 210 almış düşük gerilimi.

    Hocam kompresörü güç kaynağı üzerinden beslemenize gerek yok, güç kaynağı ile elektronik aksamı koruyun sadece. Elektronik aksam güç kaynağından beslenirse kontaktör bobinleride güç kaynağından beslenmiş olur, motora giden uçları gene şebekeden verirsiniz. Bu anlattığım sistemi anlık gerilim artış ve azalışları için kullanabilirsiniz. Sistem dikkatli bir şekilde incelenip bir sakınca oluşturmayacaksa bahsettiğim sistemi kullanabilirsiniz.

    Direk ups üzerinden beslenirse 15 kVA ups anca yeterli gelecektir.

    210V alt sınırı uygun seçilmiştir. Daha düşük gerilimlerde motor daha fazla akım çeker termik attırır.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra
    Büyük geçmiş olsun, Allah şifa versin.

    Sizin isteğiniz sigorta attığında size bir ihbar uyarı gelmesi mi? Yoksa kendiliğinden tekrar devreye mi girsin istiyor musunuz?

    Saygılarımla...

    Allah razı olsun cümlesiyle birlikte.

    @alpernbugra, kardeşim. yazdıkça çok güzel bilgiler çıkıyor ortaya.. aslında yeri burası dahi değil ama en azından vakum zorluğundan konu okunuyor. aslında elektrik konusunda uzmanlığınıza dair siz bir başlık açsanız ne bilim evinizdeki klima vb eşyalarınızı düşük ve yüksek voltajdan korumak gibi çok daha iyi olur burdaki yazılarıda alıntıya taşırsınız bende yardımcı olurum hem.

    tabi beni yanlış anlamazsanız ben burda yazmanızdan kesinlikle rahatsız değilim zaten soran benim. hatta okunduğu için daha iyi diyorum. benim amacım her konu hakkında üyelerimiz seçici olsunlar. arasınlar bilgiyi esas kaynaktan alsınlar konularımız toplu dursun istiyorum..

    ben şahsen bu konuda tavsiye sorulmasını dahi istemiyorum. koskoca tavsiye topiğimiz var ve altın değerinde bilgiler varken bizim milletimiz hemen yeni konu açıyor veya bir konuda yazı varsa oraya soruyor sonrada cevap hemen gelemeyince, hem devamlı yazanlara ne cevap vermiyorsunuz diye fırça çekiyor. ikaz edince gururuna kibirine yediremeyip biz geri zekalımıyzı diyor ağzını çok affedin mahalle piçi ağzına çeviriyor.

    peşindende 2 günde klimacı olup millete terbiyesizce akıl vermeye çalışıyor. yok ben şunu keşfettimde klimacılar klimacı geçinenlere inanmayın vs. bu yazdıklarım tabi okuyanlar tarafından genelleme sayılmasında. ama çoğunlukta bu huy var maalesef.

    yoksa ben gibi sizin ahlaklı genç amatör ruhla insanlara yardımcı olmaktan mutluluk duyan arkadaşarın bu konuda yazmasından gurur duyarım.

    durumu sizin takdirinize bırakıyorum ama Allah için beni yanlış anlamayın. istediğiniz her konudan herkeze cevap vermeyin vs gibi birşey demiyorum. zaten şuanki yazıştığımız maddeler için için demiyorum bu durumu. bu konudaki cevaplarımıza devam edelim:) benim istediğim güzel bir elektrik konumuz olsun klima bölümünde. çünkü ihtiyaç var başta ben olmak üzere topraklama nedir onu bile bilmeyen bir çok arkadaşımız var. elektrikçilerimiz dersenzi topraklamaya ne gerek var 3lü prizde yapay topraklama oluşturursunuz diyorlar. okadar sakat bir durum bildiğiniz üzere.. bu gibi yanlış bilinenler ve güzel tavsiyeleriniz için size güzel bir konu yakışır:)

    şimdi konuya dönersek:)
    sorunuz.
    Sizin isteğiniz sigorta attığında size bir ihbar uyarı gelmesi mi? Yoksa kendiliğinden tekrar devreye mi girsin istiyor musunuz?

    güzel hocam ihbara gerek yok tabiki voltaj düzelince kendisi devreye girsin istiyorum. ama bu sistemi ben bina girişine kurmalıyım.

    çünkü demiş olduğum durum binadaki panodan attı sigorta. 6 7 ay önce yıllrdır birkez olan durum bu. ama yine oradan atarsa korkum var resmen diken üstündeyim.

    öncelikle sizin bu konuda o sigorta neden attığına dair başka önerileriniz olabilirmi acaba n ebilim birkez daha başka bir elektrikçi çağırmalımıyım

    (çünkü bizim burdaki elektrikçi geldi baktı arklanma vs yok marka siemens bunlar bozulmaz uygun seçilmiş vs dedi. zaten adam aksi ve tembel:) zamanında asansördeki dalgalanmdan dolayı faz değiştirtmiştim bir arkadaş 3 fazıda dene demişti. tabi bizim elektrik trifaze değil monofaze ama hidrofor ve asansöre alınan cereyan ayır trifaze.. adama dedim olmazsa bir iki gün sonrada diğer fazı deneriz olur dedi bri kaç gün sonra yanına gidip dedim ya gene aynı dalgalanma var gel idğer faza alalım kabloyu. tövbe kalkmadı yerinden dedi bişe olmaz değişsek bile aynı olur. Allah için beni kaldırma dün çok yoruldum vs bu mahallenin her şeyini biliyorum. klimalara etki etmez o dalgalanma. ben ozaman kızmıştım ama şimdi sizde aynını söyleyince rahatladım.)

    belki kontrol ettirmem gereken es gçeilenler olabilir.

    aksi durumda ben önceden bilgsiini vermiş olduğunuz otomatik sistemleri kendi daire girişime yaptırmam sonuç vermeyebilir korkusundayım. 7 kat aşağıdaki sigorta attı yukarıdaki korusa bile ne yapabilir. ben önce bu durumu çözmeliyim.

    sonrasında fiayat vb önerilerine kadar sorarım sizlere yine herşey için teşekkürler ve saygılar.




    Teşekkür ederim.

    Yeni konu açınca fazla talep olmuyor başka konularda sorular soruluyor daha öncede denedik olmadı o yüzden konu içlerinde yazsak daha iyi olacak gibi, siz bilirsiniz.

    Şimdi siz böyle yazınca biri benden rahatsız olmuş gibi bir soru işareti oluştu kafamda.

    Klima, otomobil, elektronik, bilgisayar bu dört konuda atıp tutan çok olur. Hele otomobil konusu....

    İyi bir usta bulmak zordur, iyi bir klima ustası bulmak ise çok daha zordur. Şuan klima alanında çalışan bir çok kişi delme-vidalama işi yapıyor sadece, sonrada buralarda konular açılıyor şu oldu bu oldu iyi soğutmadı vs. Mesela ben İzmir'de yaşasam Sn.mbirol'dan satın alırım, onun işi bildiğini ilerde bir sorun yaşadığımda derdimi anlayacak birinin olduğunu biliyorum çünkü.(geçmişte kendisi ile tartışmışlığımda vardır ancak severim kendisini)

    Forumda şuan geçmişte olmayan bir saygı sorunu var, otomobil, elektronik gibi forumlarda tavan yapıyor. Ehliyet alan otomobil ustası, havya alan elektronik ustası oluyor forumda.

    Forumda bilgili olduğum tüm konularda doğru bilgiyi insanlara aktarmaktan, doğru bilgiyi diğer bilgili üyelerden almaktan mutluluk duyarım. Teknik konularda bilgi sonsuzdur siz öğrendikçe bir yere geldiğinizi düşünürsünüz ama öğrenmeniz gereken daha çok şey vardır. Ben önemli ve doğru olan tüm bilgileri mutlaka kayıt altına alırım, bir tanede defterim vardır önemli kısımları not ederim. Aslında bakım onarım işinde çalışan herkesin(usta, teknikyen, tekniker, mühendis farketmez) bir tane arıza defteri olmalı.

    Şimdi konuya dönelim

    Şimdi şu durumu göz önüne almak lazım acaba biz bu sistemi size kursak, elektrik ani dalgalanma yaptığında röle mi önce açma yapar yoksa sigorta mı? Bir de sistem zaten ana sigortadan sonra bağlanacağı için eğer sigorta önce atarsa size gene faydası olmaz.

    Ben sizin sorununuzu ve yapmak istediğinizi net olarak anladım.

    Sizin düşünceniz gerilim yükselmesinde sigortanın atarak evde sigorta attığı için mi yoksa elektrik kesildiği için mi enerjisiz kaldığınızı anlayamamanız. Dalgalanma şikayetiniz yok.

    Bunun için en iyi çözüm ana sigorta ve buzdolabının bağlı olduğu sigorta için sigortaya alarm ihbar kontağı ilave emektir. İhbar ışığını evin göreceğiniz bir noktasına bağlarsınız. Sigorta atarsa haberiniz olur inip kaldırırsınız tekrar. Alarm ihbar kontağı sadece sigorta atarsa kontağını kapatır sigortayı elle off durumuna getitirseniz uyarı vermez, sizin durumunuz için en etkili çözüm budur. Sadece evden uzun zaman ayrılırsanız sorun olur (takip edemezsiniz) o durumda da ilaçlarınızı birine emanet etmeniz en iyi çözümdür.

    Bunun dışında bir sürü ek önlem üretilebilir ancak yönetmelikler bizim yapabileceğimiz işlemleri sınırlıyor ve en mantıklı çözümde bu.

    Saygılarımla....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerosen -- 13 Eylül 2013; 16:45:23 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    @alpernbugra kardeşim selamlar,%5 telorans demek 240 voltu geçince sıkıntı demek değilmi.Zaten bizim sistemde geceleri kendini korumaya alıyor.Burası İzmir deAlsancak semtinde lüçük bir ilaç ithalatçısının soğuk oda cihazının dış makinesi.Alsanvak bölgesinde gündüz elekyrik kullanımı ile gece kullanımı arasında çok büyük fark var ,dolayısı ile gündüzleri 230 larda seyrrden gerilim.gece240 ların üzerine çıkıyor vr sistem kendini korumaya alıyot.Fakat bu seferde soğutmada sorun yaşanıyor.6_8 derecelerde olması gereken oda ısısı 16 ları buluyor.Bizde gerilim ayarını 250 yaptık ama risk tabiki bu durum.İşi asış çözmesi gereken Gediz elektrik,müşteriyi o tarafa yönlendirdik ama zor oluyor inandırmak.Bizzat kendinrde foto larla raporladık.

    Ölçü aletine gelince,bende var farklı ürümler .Bunların hiçbiri tam kalibreli değil zaten.Max.%2oynar oda bu işte su götürür.Bu ölçü aletinin güzel tarafı çok hassas termometresi var..



    %5 demek 240 Volt neredeyse üst sınır demek düşündüğünüz gibi, ancak bu değerde motor gene çalışır.

    Gerilimin yüksek olmasının sebebi ezbere trafo kademesi düşürülmesi.

    Aslında bu tip elektronik-mekanik sistemlerde motorları şebekeden besleyip elektronik aksamı ve röle-kontaktör grubunu bir online ups cihazı üzerinden beslemek kısa bir çözümdür, ancak sistemi mutalak iyi incelemek gerekli. Daha önce bir kazan dairesinde bu problemi yaşadık bu şekilde çözmeyi düşünüyorduk haberiniz olsun. Ancak düşük gerilime karşı koruma mutlaka yapılmalı, elektrik motoru için koruma yoksa düşük gerilim çok büyük sıkıntıdır.

    Saygılar....

    Burada gerekli olan güç 3 kw. Ama demeraj akımını da düşündüğünüzde (yaklaşık 3 katıdır kompresörde) yani 9 kw çıkıyor.Ve 9 kw lık bir güç kaynağıda iyi para,artık orası müşteriye kaldı.Karar onun.

    Ayrıca bu resmini koyduğum kontrol devresi hem yüksek hemde düşük gerilime karşı korumalı,burada üretici 210 almış düşük gerilimi.

    Hocam kompresörü güç kaynağı üzerinden beslemenize gerek yok, güç kaynağı ile elektronik aksamı koruyun sadece. Elektronik aksam güç kaynağından beslenirse kontaktör bobinleride güç kaynağından beslenmiş olur, motora giden uçları gene şebekeden verirsiniz. Bu anlattığım sistemi anlık gerilim artış ve azalışları için kullanabilirsiniz. Sistem dikkatli bir şekilde incelenip bir sakınca oluşturmayacaksa bahsettiğim sistemi kullanabilirsiniz.

    Direk ups üzerinden beslenirse 15 kVA ups anca yeterli gelecektir.

    210V alt sınırı uygun seçilmiştir. Daha düşük gerilimlerde motor daha fazla akım çeker termik attırır.

    Saygılarımla...





    İyide bizim voltaj yüksekliği anlık bir durum değilki, gece başlıyor 240 ve üzeri,ancak sabah 9-10 arası 230 larda.Zaten o aralıkta kompresör yüksek voltajda çalışırsa vay haline..Bu röle voltaj normale dönünce zaten otomatik olarak tekrar yol veriyor...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    @alpernbugra kardeşim selamlar,%5 telorans demek 240 voltu geçince sıkıntı demek değilmi.Zaten bizim sistemde geceleri kendini korumaya alıyor.Burası İzmir deAlsancak semtinde lüçük bir ilaç ithalatçısının soğuk oda cihazının dış makinesi.Alsanvak bölgesinde gündüz elekyrik kullanımı ile gece kullanımı arasında çok büyük fark var ,dolayısı ile gündüzleri 230 larda seyrrden gerilim.gece240 ların üzerine çıkıyor vr sistem kendini korumaya alıyot.Fakat bu seferde soğutmada sorun yaşanıyor.6_8 derecelerde olması gereken oda ısısı 16 ları buluyor.Bizde gerilim ayarını 250 yaptık ama risk tabiki bu durum.İşi asış çözmesi gereken Gediz elektrik,müşteriyi o tarafa yönlendirdik ama zor oluyor inandırmak.Bizzat kendinrde foto larla raporladık.

    Ölçü aletine gelince,bende var farklı ürümler .Bunların hiçbiri tam kalibreli değil zaten.Max.%2oynar oda bu işte su götürür.Bu ölçü aletinin güzel tarafı çok hassas termometresi var..



    %5 demek 240 Volt neredeyse üst sınır demek düşündüğünüz gibi, ancak bu değerde motor gene çalışır.

    Gerilimin yüksek olmasının sebebi ezbere trafo kademesi düşürülmesi.

    Aslında bu tip elektronik-mekanik sistemlerde motorları şebekeden besleyip elektronik aksamı ve röle-kontaktör grubunu bir online ups cihazı üzerinden beslemek kısa bir çözümdür, ancak sistemi mutalak iyi incelemek gerekli. Daha önce bir kazan dairesinde bu problemi yaşadık bu şekilde çözmeyi düşünüyorduk haberiniz olsun. Ancak düşük gerilime karşı koruma mutlaka yapılmalı, elektrik motoru için koruma yoksa düşük gerilim çok büyük sıkıntıdır.

    Saygılar....

    Burada gerekli olan güç 3 kw. Ama demeraj akımını da düşündüğünüzde (yaklaşık 3 katıdır kompresörde) yani 9 kw çıkıyor.Ve 9 kw lık bir güç kaynağıda iyi para,artık orası müşteriye kaldı.Karar onun.

    Ayrıca bu resmini koyduğum kontrol devresi hem yüksek hemde düşük gerilime karşı korumalı,burada üretici 210 almış düşük gerilimi.

    Hocam kompresörü güç kaynağı üzerinden beslemenize gerek yok, güç kaynağı ile elektronik aksamı koruyun sadece. Elektronik aksam güç kaynağından beslenirse kontaktör bobinleride güç kaynağından beslenmiş olur, motora giden uçları gene şebekeden verirsiniz. Bu anlattığım sistemi anlık gerilim artış ve azalışları için kullanabilirsiniz. Sistem dikkatli bir şekilde incelenip bir sakınca oluşturmayacaksa bahsettiğim sistemi kullanabilirsiniz.

    Direk ups üzerinden beslenirse 15 kVA ups anca yeterli gelecektir.

    210V alt sınırı uygun seçilmiştir. Daha düşük gerilimlerde motor daha fazla akım çeker termik attırır.

    Saygılarımla...





    İyide bizim voltaj yüksekliği anlık bir durum değilki, gece başlıyor 240 ve üzeri,ancak sabah 9-10 arası 230 larda.Zaten o aralıkta kompresör yüksek voltajda çalışırsa vay haline..Bu röle voltaj normale dönünce zaten otomatik olarak tekrar yol veriyor...

    Trafo binası nerede peki hocam çok mu yakınsınız? 240'ı geçmese sorun olmaz aslında ama geçiyormuş.




  • Valla orası beni aşıyor.O işi müşteri çözsün tedaşla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    Valla orası beni aşıyor.O işi müşteri çözsün tedaşla...

    Çok yakınsa yapacak bir şey yok ama uzaksa bu kadar gerilim gelmesi normal değil. Kendi problemi tabi...

    Saygılar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra
    Büyük geçmiş olsun, Allah şifa versin.

    Sizin isteğiniz sigorta attığında size bir ihbar uyarı gelmesi mi? Yoksa kendiliğinden tekrar devreye mi girsin istiyor musunuz?

    Saygılarımla...

    Allah razı olsun cümlesiyle birlikte.

    @alpernbugra, kardeşim. yazdıkça çok güzel bilgiler çıkıyor ortaya.. aslında yeri burası dahi değil ama en azından vakum zorluğundan konu okunuyor. aslında elektrik konusunda uzmanlığınıza dair siz bir başlık açsanız ne bilim evinizdeki klima vb eşyalarınızı düşük ve yüksek voltajdan korumak gibi çok daha iyi olur burdaki yazılarıda alıntıya taşırsınız bende yardımcı olurum hem.

    tabi beni yanlış anlamazsanız ben burda yazmanızdan kesinlikle rahatsız değilim zaten soran benim. hatta okunduğu için daha iyi diyorum. benim amacım her konu hakkında üyelerimiz seçici olsunlar. arasınlar bilgiyi esas kaynaktan alsınlar konularımız toplu dursun istiyorum..

    ben şahsen bu konuda tavsiye sorulmasını dahi istemiyorum. koskoca tavsiye topiğimiz var ve altın değerinde bilgiler varken bizim milletimiz hemen yeni konu açıyor veya bir konuda yazı varsa oraya soruyor sonrada cevap hemen gelemeyince, hem devamlı yazanlara ne cevap vermiyorsunuz diye fırça çekiyor. ikaz edince gururuna kibirine yediremeyip biz geri zekalımıyzı diyor ağzını çok affedin mahalle piçi ağzına çeviriyor.

    peşindende 2 günde klimacı olup millete terbiyesizce akıl vermeye çalışıyor. yok ben şunu keşfettimde klimacılar klimacı geçinenlere inanmayın vs. bu yazdıklarım tabi okuyanlar tarafından genelleme sayılmasında. ama çoğunlukta bu huy var maalesef.

    yoksa ben gibi sizin ahlaklı genç amatör ruhla insanlara yardımcı olmaktan mutluluk duyan arkadaşarın bu konuda yazmasından gurur duyarım.

    durumu sizin takdirinize bırakıyorum ama Allah için beni yanlış anlamayın. istediğiniz her konudan herkeze cevap vermeyin vs gibi birşey demiyorum. zaten şuanki yazıştığımız maddeler için için demiyorum bu durumu. bu konudaki cevaplarımıza devam edelim:) benim istediğim güzel bir elektrik konumuz olsun klima bölümünde. çünkü ihtiyaç var başta ben olmak üzere topraklama nedir onu bile bilmeyen bir çok arkadaşımız var. elektrikçilerimiz dersenzi topraklamaya ne gerek var 3lü prizde yapay topraklama oluşturursunuz diyorlar. okadar sakat bir durum bildiğiniz üzere.. bu gibi yanlış bilinenler ve güzel tavsiyeleriniz için size güzel bir konu yakışır:)

    şimdi konuya dönersek:)
    sorunuz.
    Sizin isteğiniz sigorta attığında size bir ihbar uyarı gelmesi mi? Yoksa kendiliğinden tekrar devreye mi girsin istiyor musunuz?

    güzel hocam ihbara gerek yok tabiki voltaj düzelince kendisi devreye girsin istiyorum. ama bu sistemi ben bina girişine kurmalıyım.

    çünkü demiş olduğum durum binadaki panodan attı sigorta. 6 7 ay önce yıllrdır birkez olan durum bu. ama yine oradan atarsa korkum var resmen diken üstündeyim.

    öncelikle sizin bu konuda o sigorta neden attığına dair başka önerileriniz olabilirmi acaba n ebilim birkez daha başka bir elektrikçi çağırmalımıyım

    (çünkü bizim burdaki elektrikçi geldi baktı arklanma vs yok marka siemens bunlar bozulmaz uygun seçilmiş vs dedi. zaten adam aksi ve tembel:) zamanında asansördeki dalgalanmdan dolayı faz değiştirtmiştim bir arkadaş 3 fazıda dene demişti. tabi bizim elektrik trifaze değil monofaze ama hidrofor ve asansöre alınan cereyan ayır trifaze.. adama dedim olmazsa bir iki gün sonrada diğer fazı deneriz olur dedi bri kaç gün sonra yanına gidip dedim ya gene aynı dalgalanma var gel idğer faza alalım kabloyu. tövbe kalkmadı yerinden dedi bişe olmaz değişsek bile aynı olur. Allah için beni kaldırma dün çok yoruldum vs bu mahallenin her şeyini biliyorum. klimalara etki etmez o dalgalanma. ben ozaman kızmıştım ama şimdi sizde aynını söyleyince rahatladım.)

    belki kontrol ettirmem gereken es gçeilenler olabilir.

    aksi durumda ben önceden bilgsiini vermiş olduğunuz otomatik sistemleri kendi daire girişime yaptırmam sonuç vermeyebilir korkusundayım. 7 kat aşağıdaki sigorta attı yukarıdaki korusa bile ne yapabilir. ben önce bu durumu çözmeliyim.

    sonrasında fiayat vb önerilerine kadar sorarım sizlere yine herşey için teşekkürler ve saygılar.




    Teşekkür ederim.

    Yeni konu açınca fazla talep olmuyor başka konularda sorular soruluyor daha öncede denedik olmadı o yüzden konu içlerinde yazsak daha iyi olacak gibi, siz bilirsiniz.

    Şimdi siz böyle yazınca biri benden rahatsız olmuş gibi bir soru işareti oluştu kafamda.

    Klima, otomobil, elektronik, bilgisayar bu dört konuda atıp tutan çok olur. Hele otomobil konusu....

    İyi bir usta bulmak zordur, iyi bir klima ustası bulmak ise çok daha zordur. Şuan klima alanında çalışan bir çok kişi delme-vidalama işi yapıyor sadece, sonrada buralarda konular açılıyor şu oldu bu oldu iyi soğutmadı vs. Mesela ben İzmir'de yaşasam Sn.mbirol'dan satın alırım, onun işi bildiğini ilerde bir sorun yaşadığımda derdimi anlayacak birinin olduğunu biliyorum çünkü.(geçmişte kendisi ile tartışmışlığımda vardır ancak severim kendisini)

    Forumda şuan geçmişte olmayan bir saygı sorunu var, otomobil, elektronik gibi forumlarda tavan yapıyor. Ehliyet alan otomobil ustası, havya alan elektronik ustası oluyor forumda.

    Forumda bilgili olduğum tüm konularda doğru bilgiyi insanlara aktarmaktan, doğru bilgiyi diğer bilgili üyelerden almaktan mutluluk duyarım. Teknik konularda bilgi sonsuzdur siz öğrendikçe bir yere geldiğinizi düşünürsünüz ama öğrenmeniz gereken daha çok şey vardır. Ben önemli ve doğru olan tüm bilgileri mutlaka kayıt altına alırım, bir tanede defterim vardır önemli kısımları not ederim. Aslında bakım onarım işinde çalışan herkesin(usta, teknikyen, tekniker, mühendis farketmez) bir tane arıza defteri olmalı.

    Şimdi konuya dönelim

    Şimdi şu durumu göz önüne almak lazım acaba biz bu sistemi size kursak, elektrik ani dalgalanma yaptığında röle mi önce açma yapar yoksa sigorta mı? Bir de sistem zaten ana sigortadan sonra bağlanacağı için eğer sigorta önce atarsa size gene faydası olmaz.

    Ben sizin sorununuzu ve yapmak istediğinizi net olarak anladım.

    Sizin düşünceniz gerilim yükselmesinde sigortanın atarak evde sigorta attığı için mi yoksa elektrik kesildiği için mi enerjisiz kaldığınızı anlayamamanız. Dalgalanma şikayetiniz yok.

    Bunun için en iyi çözüm ana sigorta ve buzdolabının bağlı olduğu sigorta için sigortaya alarm ihbar kontağı ilave emektir. İhbar ışığını evin göreceğiniz bir noktasına bağlarsınız. Sigorta atarsa haberiniz olur inip kaldırırsınız tekrar. Alarm ihbar kontağı sadece sigorta atarsa kontağını kapatır sigortayı elle off durumuna getitirseniz uyarı vermez, sizin durumunuz için en etkili çözüm budur. Sadece evden uzun zaman ayrılırsanız sorun olur (takip edemezsiniz) o durumda da ilaçlarınızı birine emanet etmeniz en iyi çözümdür.

    Bunun dışında bir sürü ek önlem üretilebilir ancak yönetmelikler bizim yapabileceğimiz işlemleri sınırlıyor ve en mantıklı çözümde bu.

    Saygılarımla....




    bende yanlış anlaşılma olacak korkusuyla yazmıştım az bişede olmuş gene:) ama siz beni anladınız bende teşekkür ederim.

    tabi takdir sizin canım benim konuma yazmanızdan zaten mutlu olurum herzaman benim çekincem millet yanlış anlamasın konu vakum konusu konuyu açan benim birde elektrik durumu soruyorum. birtaraftanda bu hatamı düzeltmek için güzel bir elektrk konusu istemiştim.

    tespitinzide çok doğru önemli konu açıyorsunuz nekadar emek sarfediyorsunuz kimse anlamıyor işte.

    hele o arab konularına inanın girmeye korkuyorum arabaya silecek lazım 85 kahıt diyorum yan sanayi alayım kaç gündür bakıcam konulara yazsam ordan alıp başka yerlere gidiyor konu inanın cesaret edemedim:) defter meselenisnede katılıyporum herşey dijital oldu mertlik bozuldu eskilere baktıkmı ellerind eille bir not defteriyle dolaşırlardı bu not defteri kitap okumak gibi insanın zihnini açıyor gerçekten yazarken 2. kez insan sanki aklına mühürlüyor ve ihtiyacı olduğundada olaki unuttuklarına bakması büyük kaynak.

    evet gene konuya dönersek

    hocam durumu aynen çok net anlattınız ağzımdan alıp gerçekten dalgalanma ile sorun yok. tamamen bina girişindeki sigorta ile zorum. oda olmasa zaten birşey soracağım yok. (onund aolduğu satece uzun süre önce birkez sigorta atması.

    aslında otomatik sigortayada gerek olmayabilirmi şimdi sorayım size şu işlemim doğrumdur yanı şekilde yeniden kullnsam.

    zamanında bir telefonumun pili üst üste 3 kez bozulmuştu ama çok eski tarihte ve başka bir evde. klima felan vs yoktu o tarihlerde. ve oradada sık sık kesinti olurdu. telefonum ericssondu pilleri ise ni cd pildi

    servis bana bu piller uzun şarj süreli kalın pil ama ni mh değil ni cd pil oyüzden bitmeden şarj etmemelisiniz ceryan kesildiğinde dahi şarjdan çıkartın içindekini bitirin öyle şarj edin yoksa kısa sürede bozulur demişlerdi.

    bende evdeki eski bir radyolu dijital saat var yeşil dijtal ekranlı saat cereyan kesildimi direkt durur. cereyan habersiz kesilip gelincede. yanıp söner ayarla beni der. ben uzun süre bu radyoyu kullandım cereyanın kesildiğini hemen anlardım bu durjmda bir tür ihbar kontağı olabilirmi. olursa radyo benden habersiz atılmadıysa balkondaki kasada duruyordur. nedersiniz aynı işlevi görürmü.

    artık aşağıdaki sorunada sonra bakarız. çünkü bana göre orada bir sorun aramak lazım.




  • Köylü soğuk odarın sıcaklık verilerini takip etmek için veri kayıt eden aletler var sıkıntı ilaç bozuldumu acaba ise böyle bir ürünle raporlama yapabilrsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    @alpernbugra kardeşim selamlar,%5 telorans demek 240 voltu geçince sıkıntı demek değilmi.Zaten bizim sistemde geceleri kendini korumaya alıyor.Burası İzmir deAlsancak semtinde lüçük bir ilaç ithalatçısının soğuk oda cihazının dış makinesi.Alsanvak bölgesinde gündüz elekyrik kullanımı ile gece kullanımı arasında çok büyük fark var ,dolayısı ile gündüzleri 230 larda seyrrden gerilim.gece240 ların üzerine çıkıyor vr sistem kendini korumaya alıyot.Fakat bu seferde soğutmada sorun yaşanıyor.6_8 derecelerde olması gereken oda ısısı 16 ları buluyor.Bizde gerilim ayarını 250 yaptık ama risk tabiki bu durum.İşi asış çözmesi gereken Gediz elektrik,müşteriyi o tarafa yönlendirdik ama zor oluyor inandırmak.Bizzat kendinrde foto larla raporladık.

    Ölçü aletine gelince,bende var farklı ürümler .Bunların hiçbiri tam kalibreli değil zaten.Max.%2oynar oda bu işte su götürür.Bu ölçü aletinin güzel tarafı çok hassas termometresi var..



    %5 demek 240 Volt neredeyse üst sınır demek düşündüğünüz gibi, ancak bu değerde motor gene çalışır.

    Gerilimin yüksek olmasının sebebi ezbere trafo kademesi düşürülmesi.

    Aslında bu tip elektronik-mekanik sistemlerde motorları şebekeden besleyip elektronik aksamı ve röle-kontaktör grubunu bir online ups cihazı üzerinden beslemek kısa bir çözümdür, ancak sistemi mutalak iyi incelemek gerekli. Daha önce bir kazan dairesinde bu problemi yaşadık bu şekilde çözmeyi düşünüyorduk haberiniz olsun. Ancak düşük gerilime karşı koruma mutlaka yapılmalı, elektrik motoru için koruma yoksa düşük gerilim çok büyük sıkıntıdır.

    Saygılar....

    Burada gerekli olan güç 3 kw. Ama demeraj akımını da düşündüğünüzde (yaklaşık 3 katıdır kompresörde) yani 9 kw çıkıyor.Ve 9 kw lık bir güç kaynağıda iyi para,artık orası müşteriye kaldı.Karar onun.

    Ayrıca bu resmini koyduğum kontrol devresi hem yüksek hemde düşük gerilime karşı korumalı,burada üretici 210 almış düşük gerilimi.

    Hocam kompresörü güç kaynağı üzerinden beslemenize gerek yok, güç kaynağı ile elektronik aksamı koruyun sadece. Elektronik aksam güç kaynağından beslenirse kontaktör bobinleride güç kaynağından beslenmiş olur, motora giden uçları gene şebekeden verirsiniz. Bu anlattığım sistemi anlık gerilim artış ve azalışları için kullanabilirsiniz. Sistem dikkatli bir şekilde incelenip bir sakınca oluşturmayacaksa bahsettiğim sistemi kullanabilirsiniz.

    Direk ups üzerinden beslenirse 15 kVA ups anca yeterli gelecektir.

    210V alt sınırı uygun seçilmiştir. Daha düşük gerilimlerde motor daha fazla akım çeker termik attırır.

    Saygılarımla...





    İyide bizim voltaj yüksekliği anlık bir durum değilki, gece başlıyor 240 ve üzeri,ancak sabah 9-10 arası 230 larda.Zaten o aralıkta kompresör yüksek voltajda çalışırsa vay haline..Bu röle voltaj normale dönünce zaten otomatik olarak tekrar yol veriyor...

    Trafo binası nerede peki hocam çok mu yakınsınız? 240'ı geçmese sorun olmaz aslında ama geçiyormuş.

    hocam bana en son şikayetimde birkaç gün üst üste delirdim. bizim bölgeye bakan müdür telefonda söyledi bu uzak yakın konusunu çok sinirlendim acaba tamamen kurtulabilirmiyim diye denedi sandım o esnada..


    bende dedim sn Z bey (ismi o harfle başlıyordu.) ben şikayet ettikçe voltaj normale dönüyor 2-3 gün boyunca ve sizde bu sürelerde gelip ölçüm alıyorsunuz sözde kendinizi kurtaracak raporu yazıyorsunuz. siz bana yemin edermsiniz gece ölçüm yaptınızmı 3 gün öncesine kadar (çünkü bir akşam çok sıkıştırıp o gece voltajı düşürttürdüm.) hiçte bukadar rahat konuşuyorsunuz. o ilaçların ve klimların parasını sizmi verdinizde bukadar rahatsınız kem küm tabi cevap.

    bu sesi kaydettim üst müdürüyle birlikte devletin her birimine mailen gönderdim. birde üst müdürüne cebini vermişti sms attım eninde sonunda Z beyi, savcılığa vereceğim dedim. siz ba adirekt numarasını veriyorsunuz am ao sizn kadar iyi niyetli değil çünkü beni başından savmaya çalıştı obenim sorunum değil şeklinde konuşmaya kalktı dedim.

    hocam şuan 235i geçmez geceleri voltaj.

    sormak istediğim bu yakınlık durumu acaba gerçek bir durummu yani önlenecek bir şey değilmidir.

    ben ozamanlar işyerinde teknik ekipteki elektrikçi arkadaşalara sordum doğru söylüyorlar ama salında yalan para harcalrarsa her yere istene voltajda elektrik verirler demişti.

    inanın ben 250 lere bile ses çıkarmıyordum o duruma gelmiştim. bir akşam baktım 253te voltaj canlarını okudum dediler bakıcaz ertsi günde 257 de fıttırdım dedim bu akaşam uyumıycaksınız o voltajı ayarlamadan. hiç beni başınızdan savmaya çalışmayın 240 çekeceksiniz o voltajı görmiyim o voltajı bakın neler yapıcam size.. arayın müdürlerinizi şu kişileri ism,mi söyleyin 3 saat ,çinde voltajı 237 ye çektiler. demek olabiliyro dedim ben. peşinden bir süre sonrada üstte yaınladığım yazılar geldi. daah öncede dediğim gibi sıkıştırınca 3- bilemdin 4 gün normale dönüyordu. ama en son iyice cıvıtmışlardı. kavga döğüş yola girdi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    Köylü soğuk odarın sıcaklık verilerini takip etmek için veri kayıt eden aletler var sıkıntı ilaç bozuldumu acaba ise böyle bir ürünle raporlama yapabilrsin

    ya yapılabilride o zaman geçti artık. o iğneleri kullandım bile. Allah uğraştırmasın bu devletle insanı çünkü elerinden geleni yapmamak için ellerinde geleni yapıyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    Valla orası beni aşıyor.O işi müşteri çözsün tedaşla...

    Çok yakınsa yapacak bir şey yok ama uzaksa bu kadar gerilim gelmesi normal değil. Kendi problemi tabi...

    Saygılar...

    ben bunada karşıyım neden derseniz firmalarda bir şeyler yapmalı. hem vatandaş hem firmalar birlikte uğraşırsa daha çabuk sonuç alınması ve tadaşın kendisini düzeltmesi mümkün olabilir.

    birol bu iş neye benziyor biliyormusun sağlıkta paracı doktorlar varya. şimdi yasakalndığı için onalrın çoğu emekli oldu ama halda da var diyorla ben görmesemde. zaten özel hastaneler var daha beter onlardan aratıyor bile eski sistemi. gidersin muayenehanesine parasını verirsin herşey normal hastan sedyeye yatar tam o esnada kahıt imzalatır ulen pzvnk riski baştan söylesene belki bizde hastada kabul etmiycez.

    bu ülkede herşey ucuz herşey Allaha kalmış. ne verilirse onu yemek zorundayız.




  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.