Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (909. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
20 Misafir - 20 Masaüstü
5 sn
57.242
Cevap
703
Favori
4.432.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 907908909910911
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: 7272murat7272

    quote:

    Orijinalden alıntı: eozen81

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy
    tabi zaten normalde su borusu bakır boru ile dışarı çıkratılıp gidere bağlanır. ben arkadaşınıza yardımcı olmak adına sorduğunuza binaen yazmıştım. arkadaşınızn evinde gider olmadığı için içeride bırakılmış.


    Yanıtınız için teşekkür ediyorum. Konuyu aslında doğru yeri olan aşağıdaki yere açtım, burayı
    kirletmemek adına oradan devam etmek isterim sakıncası yoksa, oradan da bakar mısınız?

    http://resim.donanimhaber.com/m_23190981/mpage_8/f_/key_//tm.htm#64196812

    sn 9 köy bi resim yükledim tabi yüklendiyse..sizin de bi yorumunuza alalım lütfen.daha önce tamir görmüş olabilirmi aceba..kaynak isi falan var.elimi sürüdğümde is oluyor.
    ve servisin yazdığı değerler var ne kadar vicdan var bilmem ama.normal dedi.şunlar;

    besleme voltajı-213
    hava üfleme;8,6
    alçak basınç 12,5 bar
    hava emiş sıcaklığı;28 c iç ünite
    hava emiş sıcaklığı;31 (dış ünite)

    hava üfleme S. ;45 drece (dış ünüte)
    cihaz akımı ;3,77

    besleme kablo kesiti.3x25 falan filan..
    not; UYKU MODU DEĞERLERİ ALINDI CİHAZ DEĞERLERİ ALINDI ÇALIŞMA DEĞERLERİ ALINDI NORMAL VE ELEKTRİKSEL ARIZA YOK DİYE..
    OLANLAR BUNLAR BİLGİLERİNİZE arkadaşlar.
    TŞK
    resim ekte

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]


    yahu kardeşim yeni bir klima almak arefesindeyim kaya 727 arkadaşa sormak için girdim yazmışsınız. nedir benim sizden çektiğim yahu biğr nexadam bir siz.. sizden çektiğimi ne klima 55 ten nede serhat63ten çektim

    gerçekten serhatta alınmasın burdan şaka yapıyorum. ben elimden geldiğince sizlere elinizdeki malın kıymetini bilmeniz içinyardımcı olmaya çalışıyorum. yani zarar edemedinğiz kaldınız e verin eskiciye gitsin ozaman ne diyimki ama eskici az para verir utanmadan der tartıp hurda demir fiyatına alırım bunu bilgin olsun. götürür 500 e klimacıya satar klimacıda 500 üstüne koysa yeni klimadan o kar ı elde edemez aradan zaman geçr dersiniz bir abi vardı okadar dedi bize ama dinlemedik. ver klimayı ben alim yahu nediyim sana söktür ordan servise gazını toplasın sana 1000 tl kargo bana ait verim burdanda me montajına ömür boyuda sana dua ederim sen git arçelik vestel vs al ozaman. nediyim şimdi sana ben kurtarıyorum işte seni. acayip kar edersin az tüketir onlar

    bak nazım geçtiği için yazıyorum yanlış anlama beni forumda gerbera var pm yapın daha biraz evvel ona mail attım klimayı 16C aldım 250 lerden 860 lara yükseldi bütün odalar açık 100 m2 ama 16m2 de çalışan klima var. 85 m2 diyelim Allaha yemin olsun kardeşim. ara sor saat 14:30 gibiydi saat 17:30da baktım 841 watt şuan baktım saat 20.00 gibi 820 ben diyordum 1110 watt ıda geçer geçmemiş kısmaya başlamış.

    şmdi burda faktör çok ok satıcı size laboratuvar değerlerini söylemiş yanlış tabiki savunmuyorum onu ama ben devamlı yayınlıyorum burda resim ve video şuanda çektimama uğraşamıycam istendiği zaman müsait olunca yüklerim. bakın benim evin klma bulunan bölümü 4cm dıştan yalıtımlı çatı 4,5 5 cm spray poliüratn yalıtımlı ha bu yalıtım yetermi yetmez avrupada çok daha kalın yapıyorlar. ama klima kısyor kendisini eminim sizdede sorun yoktur ama yalıtım vs her durum etkile bunu. hele adanalı arkadaşın nem durumunu incelersek bu durum tamamen bölgesel olarakta açıklanabilir ben şahse mhi leri zjx ve eski srk hyperler haricinde pek sevmem.

    ama almaya çalışıyorum şuan gücüm dahilinde.. Allaha yemin olsun hatta enjoyu bile uygun bulsam evdekilerin zoruyla daikin olsun parasına göre mitsubishi ME alamıyorsak diyorlar hiç beğenmesemde belkide almak zorunda kalıcam. ozaman burda benim günahımı alanların gözüne sokucam istemedende olsa aldım diyicem inanın. ben her marka hakkında yorum yapıyorum elimden geldiğince alarkoyu toshu da çok öneririm ama yeri geldimide hiç birisi hakkında doğruyu söylemekten çekinmem.

    birde lütfen diyorsun bana sanki ben satmışımda imaltçısıda benim. yahu zaten bu ayki paramı göndermedi klimaplus kızdırma beni ok öneriyorum bu klimaları herkeze ama size ben aldırttığımı hatırlamıyorum sadece gördüm ve klimanız çok güzel dedim.. ve hala üstünede şuan klima yoktur diyorum kendi segmentinde. daikinin v serisi bile 3200 olmuş bu klima ondan katbe kat iyi yahu lafı dolaştırıyorumda gerekiyor işte 2200 tl dandik enjoy 12liğin fiyatıyken. biraz dinle büyükelerini korkma..

    yazınız görünce gidip baktım kendi klimama bence orda birşey yok mesela bendeki iki klimada içten punta kaynak yapılmış veya sıcak yapıştırma gözüküyor. sıcak kaynak okadar sağlıklı olmaz firm asanırım zamanla bu durumun önlemini almış.

    sizinkisinde ise dediğim gibi sanırım daha sağlam bir yol seçilip direkt kaynaklanmış. piyasada o kayanağı o şekilde kimse yapamaz bence gayet düzgün o resimdeki kaynaklar. siz sanıyorumusunuzki piyasada oraya kaynak yapmaya uğraşacak usta olsun. tamamen fabrikasyon bu.

    bir ara resim basarım bu mesajın içine çektim resimleri. korkma Allah için korma benim ne zorum varki size dil dökeyim hepimiz aynı zor geçinen inanlarız üzülmeyin diye yazıyorum.

    şimdi öncelikle sizi bilmiş sayıp bişeyler sorduk ki bizlere nazaran öylesinizde ..ben hiç bir zaman klima kötü demedim ki.bana ikide bir klimanın kıymetini bil diyorsunuz.
    ama size başka arkdaşların hatta bu sitede yazanlardan örnek verdim elektrik tüketiminin benimkiyle 3 t 1 fiyatına fark olduğunu diyorum hiç oraya değinmiyorsunuz.
    vede eskici meskici hikayelerle dalga geçiyorsunuz...
    vede size zorlama satın aldığımı hatırlamıyorum diyorsınuz size öyle olduğunu iddia eden mi var..bu yazdıklarınızdan sonra elbet bi daha sormam.
    şimdi..
    ben ŞU MSZ GE 35 VA adlı klimayı diğer klimalarla kıyaslamıyorum yakın çevremde kullananların klima adlarını yazmıyorum reklam olmasın
    ama bi kıyas edersem bak bakalım msz =3 bin tl para mı yoksa kkendisinden daha az elektrik tüketen ve fiyat farkı az olan XX marka mı?
    çok affedersiniz ama sorumu farklı yerlere çekmişsiniz.
    ben klimada sorun olabilir diye yazıyor bu vesile ile hem satın almak isteyen arkadaşlar bilgileniyor vede dolaylı yoldan fabrikayı kötülememiş ve
    belkide fayda sağlayacak şeyler yazıyorum yok eğer değerler normal tüketimi budur deseler klima problemi yok deseler bende malesef kendilerine MALUMUN
    İLANI derim.demek ki hiç te ekonomik değil derim.burada tavsiyem ya negativ yada nötr derim..bir gariplikyok sanırım?
    ve sizi hiç bir zaman itham etmedim ki farbrikanın adamıyım değilim diyorsunuz..tenzih ederim...öyleseniz bile hakikatı yazarım bildiğim yolu izlerim.
    biz burada istişare ediyoruz.emek vermek isteyen gönüllü veya satın almak isteyen arkadaşlarla ..satıcılar la değil elbet..varsada günahları boyunlarına.
    3 bin tl fiyatıda küçümsemeyin ben yeni evliyim 15 bin tl daha borcum var elbette 50 tl daha fazla elketrik borcum gelse peşine düşerim kodaman değilim israfıda sevmem haramıda..hayırlı sahurlar.polemik olsun diye yazmadım.. teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: irish

    quote:

    Orijinalden alıntı: .Antika.


    quote:

    Orijinalden alıntı: irish

    2 katlı binanın 2. katı, 18 m2 oda yalıtım çok iyi değil.
    hem ısınma hem soğutma için
    Samsung Maldivies 12000 btu aqv12psln yeterli olur mu? tavsiye eder misiniz acaba?

    Aırfel yada uğur 12000 ınverter alınız

    Aralarındaki fark ve avantajları nedir acaba?

    http://www.ugurklima.com.tr/teknik-ozellikler/

    http://www.airfel.com.tr/tr/urunler/urun_detay/as12-0933inv.html




  • şimdi öncelikle sizi bilmiş sayıp bişeyler sorduk ki bizlere nazaran öylesinizde ..ben hiç bir zaman klima kötü demedim ki.bana ikide bir klimanın kıymetini bil diyorsunuz.


    kardeşim eğer bilmeden sizi üzdüysem baştan özür dilerim samimi olarak.. ben daha önceki duruma dayanark takıldım size. size söyledimde alınmayın dedim bu yazımda..

    inanın bilgiçlikte taslamıyorum. öyle olsam neden size yazimki. bana ne mesajlar geliyor. hepsinide vaktim oldukça zevkle cevaplıyorum. foruma giremeyeceğim zamanları bile söyliyorum kimse alınmasın diyerek. inanın bunun karşılığında teşekkür vb beklemiyorum ozaman işin amatörlüğü biter. sizede kesinlikle şuan kızmıyorum ben daha ne arkadaşlarla karşılaşıyorum adam bu gün benden alıyor ikaz ediyorum. ustalara sor diyorum. 2-3 gün sonra forumda banada forumada ders vermeye çalışanlar bile var.

    diyorum insanlarda gurur kibir mefhumu olduktan sona normaldir onlarada birşey demiyorum. dersem yardımın amacı şaşar.


    ben de size şuan polemik olsun diye yazmıyorum. Allaha yemin olsun. evet klimanızın kıymetini bilin diyorum genede üstüne basıyorum.



    ama size başka arkdaşların hatta bu sitede yazanlardan örnek verdim elektrik tüketiminin benimkiyle 3 t 1 fiyatına fark olduğunu diyorum hiç oraya değinmiyorsunuz.

    kardeşim gözde kaçırdığım net bir örnek varsa tekrar yazın. bakın ben ta ramazanın başında yazdım buraya herzaman giremeyebilrim diyerek. buna zevkle bakarım ama dikkatli ol bazen yanlış yazanlarda var şayet klimam 24 saat çalıştı faturama 25-30 lira yük getirdi diye örnek verme bana. o adama direkt yaz nerdeyse git evinde 24C al ve ölçtür o klimayı. bul bir elektrikçi ölçtür o klimayı istanbuldaysa beraber gidelim söz sana.

    klimayı 30 derecedemi kullanıyorlar anlamıyorum ben. kışında Allah bilir 18derecede kullanıyorlardır. sana şuan 27-28 derceler yetiyormu onu söyle bana.

    bu tip yazan arkadaşlardan en doğrusu benim çektiğim videolar gibi klimayıda derecesi ile gösterecek videolar istemektir.

    daikinin ve ME ni teknolojisimi yok. neden daikin klimaların eer ve cop değeri yüksek değildir neden Me klimaların cop ve eer değeri yüksek değildir. neden daikin 4400 den aşağı düşemez. çünkü onların altında verim olmazki o yüzden iki frimada bu yüksek cop değerlerini çok iplemiyorlar emin olun buna..

    şimdi bu 30-40 tl 24 saat tüketim yaptım diyen arkadaşlar doğruda söylüyorlardır neden olmasın üstte dediğim gibi.. adam laboratuvardamı yaşıyor. tosh 70 watt gibi ha tüketim düşermi düşer mutlaka xraytr isimli arkadaşımızda grafiklerle bunu ıspat ediyor. ama gene günde 6kwh tüketiyorum diyor demekki o derecelere düşmesi iş görmüyor. ve arkadaşımız açıkça yazmış bu değer 27 derecede alınmıştır diyor. kısar nede kısmasın.

    ben zaten örnek konusunada herzaman değiniyorum elimden geldiğnce tüketimin artmasını çeşitli sebelerinden bahsediyorum. burda günahımı almayın lütfen.



    vede eskici meskici hikayelerle dalga geçiyorsunuz...
    vede size zorlama satın aldığımı hatırlamıyorum diyorsınuz size öyle olduğunu iddia eden mi var..bu yazdıklarınızdan sonra elbet bi daha sormam.

    ayıp ediyorsun ama bak.. daha önce sende benle şakalaştın ben onada güvenerek yazdım bukadar sinirli olma. nededik daha önce ben şaka yaptım sizde bana dediniz zaten sizin ME nin adamı olduğunuzu biliyordum dediniz. be buna dayanarak şaka yapıyorum size.



    şimdi..
    ben ŞU MSZ GE 35 VA adlı klimayı diğer klimalarla kıyaslamıyorum yakın çevremde kullananların klima adlarını yazmıyorum reklam olmasın
    ama bi kıyas edersem bak bakalım msz =3 bin tl para mı yoksa kkendisinden daha az elektrik tüketen ve fiyat farkı az olan XX marka mı?
    çok affedersiniz ama sorumu farklı yerlere çekmişsiniz.
    ben klimada sorun olabilir diye yazıyor bu vesile ile hem satın almak isteyen arkadaşlar bilgileniyor vede dolaylı yoldan fabrikayı kötülememiş ve
    belkide fayda sağlayacak şeyler yazıyorum yok eğer değerler normal tüketimi budur deseler klima problemi yok deseler bende malesef kendilerine MALUMUN
    İLANI derim.demek ki hiç te ekonomik değil derim.burada tavsiyem ya negativ yada nötr derim..bir gariplikyok sanırım?


    güzel kardeşim daha geçen gün 8kwh tüketim yazmışsınız bu normal dedim size. bende 6kwh tüketiyorum dedim. izolasyon durumları vs etkendir dedim başka markalara bakmayın şimdide diyorum size. onlar korkudan aç kapa çalıştırıyorlardır. idda ediyorum komşularınızn klasik makinelerinden bahsediyorsanız.

    siz gerçekten sıkılmışsınız zaten diğer yazınızdada belliydi ben takıldm orda gene mesela lütfeniniz çok sertti dedim biraz takılayım.. iyice kızmışsınız bu yazınızın sonundaki teşekkürünüze gerek yoktuki.. bakınız lütfen kelimesin araştırırsanız geçen konuya göre zaman zaman toplumda emir olarak algılanır. yani ben burda size takıldıysam neden kızyorsunuzki takıldığımı zaten yazının içinde belirtiyorum.




    ve sizi hiç bir zaman itham etmedim ki farbrikanın adamıyım değilim diyorsunuz..tenzih ederim...öyleseniz bile hakikatı yazarım bildiğim yolu izlerim.
    biz burada istişare ediyoruz.emek vermek isteyen gönüllü veya satın almak isteyen arkadaşlarla ..satıcılar la değil elbet..varsada günahları boyunlarına.
    3 bin tl fiyatıda küçümsemeyin ben yeni evliyim 15 bin tl daha borcum var elbette 50 tl daha fazla elketrik borcum gelse peşine düşerim kodaman değilim israfıda sevmem haramıda..hayırlı sahurlar.polemik olsun diye yazmadım.. teşekkürler.

    güzel kardeşim itham ettinizmi dedim ben. merak etmeyin burda dolu satıcıda var herpis bellidir kendine madalya takılacağını sananlara kadar ne ararsanız görürsünüz hepsi bellidir. sadece lütfeninize karşı takıldım dedim üstte..

    ayrıca bende sert eleştiriyi severim evet dost acı söyler ve firmalar en büyük yol göstericidir kendilerini düzeltmek için. ama doz aşılmamalı tabi oda var.

    hemde tekrar dikkat edin yanlış anlamayın diyerek diğer arkadaşlarada takıldım size . sonra nasıl 3000 tl yi küçümseyebilirim yaklaşık 3,5 aylık maaşım o benim. ben defalarca dedim üzülmenizi istemiyorum sizin üstüme vazifede değildi aslında. keşke hiç daha evvelden yazınızı görmeseydim.

    hem sonra bir sorun olduğunu düşünüyorsanız yazınıza cavap verilmediyse neden klimaplus ı aramıyorsunuzki buda bir yöntem. arayın fazla sinirlenmeden anlatın durumunuzu. ozamanda ilgilenmezlerse yapın yapıcağınız sitemi yine. satıcya çok kızmışsınız hak veriyorum size. ama biraz düşünmek lazım ayda 40 tl gelmez bir fatura. günde 10 saat çalışırsa o faturanın gelmesi için evin çok iyi yalıtımlı olması lazım.

    keşke bakmasaydım şuan foruma ya gerçekten yarın resim eklerim diyordum. gün içinde yazınızı gördüğümde hava kararmadan resimlerinizi çekmiştim bile. ama şuan bakmasaydım keşke uykusuz kalcaz.


    ben son olarak tüketim açısından size şunları tavsiye edim. daha önce hatırlıyorum yanlış hatırlamıyorsam. sanırım gün doğumundan batımına kadar güneş görüyor daireniz. yalıtım yok demiştiniz. en büyük faktör şuan betonla beraber, camlarınız suçlu gözüküyor (bakın defalarca yazdım ME güney batı cephede kurulu. ben ortalam tüketimi söylüyorum 300W diyorum öğleden sonra güneş görüyor haliyle ME nin alanı. inanın rüzgar vs olmadımı 900Watt çektiğini gördüm. yetmiyormu bu açıklama size) en büyük ısı kaçak kaynağıdır camlar. şuan en azından camlarınızı güneşlik perde ile kapatın ısıyı yansıtsın dışarı. kısa sürede bina karar almazsa izolasyonla ilgili. evinizi 4cm xps köpükle içten yalıtın.

    kesinlikle ısı içeride kalıcaktır. bakın benim kuzey cephem çok daha iyi ısınıyor ve soğuyor. sebebi içten yalıtımlı. alın size bir örnek daha camı açıyorum 24- 25-26C çalıştıryorum midea zibro en basit inverter 350-370 watt harcıyor.

    şayet mitsubishi kuzeyde kurulu olsa daha az tüketir inanın buna çünkü bu klimadan daha iyi kısıyor. ama ben size yalıtım yaptırın demiyorum şimdi. onda benden bilirsiniz şaka bir yana.

    keşke bendeki wattmetrelerden bir adet taksanız klimanıza. mesela ben iddia ederim bugün tüketiminiz az olurdu.. neden bugün hava hafif bulutluydu istanbulda ve rüzgarlıydı. klimayı 16c aldım deneme yaptım 860 ları gördü rüzgar olmasaydı bence 1100 watt ları da geçerdi bununda videosunu aldım ama şuan işlemeye vakit yok. yani demek istediğimi iyi anlayın.


    ben resimleri işleyim size. klima alt sacına ait.


    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]


    inverter ME


    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]


    bu da klasik ME




  • cinman dostum sharplar iyi klimadır bizde klasiğini kullanıyoruz.
  • yatak odasına inverter, sessiz ve mümkün mertebe ucuz klima arıyorum. tavsiye lütfen
  • vakumlama denen olay nedir. nereden ve ne vakumlanıyor yani biz servise vakumlama yapıcakmısınız yaptınız mı diye sorduğumuzda adamlar yaptık veya yapıyoruz diyebilir ama yapmamıştır bilmiyoruz çünkü bunu biraz izah edilirse olayın ne olduğunu bilelim bizde hakkımızı arayalım. Servisler kaçınıyorlarmış nedense?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    cinman dostum sharplar iyi klimadır bizde klasiğini kullanıyoruz.

    Teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demirdöküm Dd A-410 12 Hp 12000 Btu R-410 Gazlı Split Klima... 1089 tl
    Demirdöküm DD A-2 12 Hp 12000 Btu/h Duvar Tipi Split Klima A Enerji Sınıfı ....969tl gold

    r-410 gazlı olması ile ilgili bazı olumsuz yorumlar okudum yokarıdaki 2klimadan hangisi doğru tercıh olur..sağolsun mat35 arkadaş bazı tavsıyeler yazmıştı ınverter olmayanlara bakarken bu 2 klimayı gördüm...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nicknick

    quote:

    Orijinalden alıntı: OSİBAY

    selamlar dostlarım ve üstatlarım, bu foruma katılalı katılmayalı, gerçekten müthiş bilgiler öğrendim.28m2 salonumuz için ben alarko flair 18AA düşünmüştüm.ancak malesef eve ben yoken Arçelik active power 15030 modeli alınmış.klima geçen geldi ve geçtiğimiz pazar günü de sabahtan yetkili servisten arkadaşlar geldi. öncelikle şunu belirteyim.Arçelik yetkili servisi apartmanımızın hemen karşısındaki binanın altında ve yürüyerek 1-2 dakika bile sürmüyor. pazar günü gelen servisçi arkadaşlar klimanın montajını yapmaya başladılar.biri genç biri de yaşca biraz daha büyüktü.duvarı delmeye başlayınca ben, "vakum yapacak mısınız ustam?" diye sordum.kendisi de bana, "bu klima inverter olmadığı için gerek yok.sizin ki düz model." dedi.ben ısrarlı olup, yine de vakum istediğimi söyledim. arkadaş, o zaman biz yarın sabahtan gelip vakum işlemini yapalım dedi.gazı sakın ama sakın açmayın dedim.yarın vakum işlemi bittikten sonra gazı bırakırsınız dedim..onay verdiler.klimanın montajını sorunsuz yaptılar.hatta elektrik bağlantısını da kendileri sorunsuz yaptı.gerçekten temiz çalıştıklarını söyleyebilirim.Zira apartmanda mantolama da vardı. dış üniteyi taktıktan sonra, ben tekrar onlara hatırlattım."biz aslında 5 metre ve üzeri için vakum yapıyoruz ama siz istediğiniz için yine de yapalım dedi.ama isterseniz vakuma gerek de yok.süpürme işlemi ile de işi çözerim" dedi.ben kabul etmedim ve iş bir sonraki güne kaldı.arkadaşlar pazartesi ben iş yerindeyken eve gelmişler.ben 20 dakikadan az yapmayın ve vakum motorun derecesi 0 dan aşağı inmedikçe bırakmayın demiştim.annemin dediğine göre, 10 dakika vakum yapmışlar.ayrıca, vakum bittikten sonra, motoru çıkarıp boruyu yerine tekrar takmışlar.yani anlıyacağınız vakum işlemini sanırsam düzgün yapmamışlar.ama artık yapacak birşey yok.oldu artık bir kere.Klimaya gelince, ısıtması B sınıfı.gerçi çok fark etmediğini forumdan öğrenmiştim.ancak bence tek sıkıntısı soğutma için 4334W, ısıtma için de 4685W elektrik kullanması.yani bunlar inanılmaz büyük rakamlar bence.Bu bilgiler arçelik'in kendi sitesinde yazıyor.yani elektrik faturasını yazın baya da çok ödeyebiliriz.herkese hayırlı günler arkadaşlar.umarım herkes sorunsuz bir servisle karşı karşıya gelir.

    O değerler tüketim değerleri değil ısıtma ve sogutma performans degerleridir, ~18 bin btu/h karşılık gelir, kafanıza takmayın.

    Sn kocausta, Mat35 ve nicknick ustalarım, verdiğiniz bilgiler gerçekten çok değerliydi. gerçekten çok teşekür ediyorum.içim rahatladı diyebilirim.Bu arada, klima tavsiyeleri ile ilgili gelen isteklere, forumdan edindiğim bilgiler çerçevesinde cevap vermek istiyorum ama, sizin gibi ustaların yanında ayıp olur diye yazmıyorum. (:D) ee, malum; bu bilgileri de ben sizlerden öğrendim.Sizlerin bilgilerini siz varken anlatmak pek de hoş değil.Aslında kocausta üstadımın da dediği gibi, son 5-6 sayfa okunursa, gerçekten hangi odaya hangi klimanın alınacağı kendini belli eder. gerçekten çok harika bir forum konusu olmuş.devamını dilerim.hayırlı günler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Önceki mesajlarımda sipariş ettiğimi söylediğim Samsung klima hala kargoya verilmediği için iptal ettim para iadesi yapıldı hemen.

    Şimdi internetten veya bir mağazadan 15mt2'lik odayı soğutmak için(çok soğuk olmayan günlerde ısıtmak için) bir klima arıyorum.Fiyat 1100e kadar olabilir.

    -Evim 4 katlı binanın 3.katında.
    -4 cephesi açık.
    -Günün her saatinde güneş görüyor.
    -Yalıtım vs.yok.

    Bu özelliklere göre bana bir klima önerebilir misiniz? Mümkünse iyi markalar olsun(ME,Daikin,General,Sharp,Panasonic vb.gibi) Lütfen Arçelik,Beko gibi markalar önermeyin.

    Şimdiden teşekkür ederim.
  • Fiyat ve performans olarak iki klima arasında kaldım.Fiyatları aynı sayılır.
    Toshiba 10 skvr ve Panasonic etheria modelini hakkkında olumlu ve olumsuz görüşlerinizi almak istiyorum.Bu iki arasından hangisi tercihiniz olurdu.
    Teşekkürler.





    Panasonic Etheria KIT-E9MKEW Inverter Klima

    Soğutma Kapasitesi : 8,530 Btu/h
    Isıtma Kapasitesi: 11,600 Btu/h
    Soğutma Sarfiyatı :0,535 kW
    Isıtma Sarfiyatı :0,735 kW
    Çalışma Akımı (Soğutma): 2,50 A
    Çalışma Akımı (Isıtma): 3,40 A
    EER : 4,67 W/W
    COP : 4,63 W/W


    Toshiba 10 skvr

    Cop: 4.07 soğutma , 4.21 ıstma

    http://www.alarko-carrier.com.tr/Urun/Montaj/Toshiba_DaiseikaiSKVR_tveri.pdf




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mat35

    quote:

    Orijinalden alıntı: irish

    quote:

    Orijinalden alıntı: .Antika.


    quote:

    Orijinalden alıntı: irish

    2 katlı binanın 2. katı, 18 m2 oda yalıtım çok iyi değil.
    hem ısınma hem soğutma için
    Samsung Maldivies 12000 btu aqv12psln yeterli olur mu? tavsiye eder misiniz acaba?

    Aırfel yada uğur 12000 ınverter alınız

    Aralarındaki fark ve avantajları nedir acaba?

    http://www.ugurklima.com.tr/teknik-ozellikler/

    http://www.airfel.com.tr/tr/urunler/urun_detay/as12-0933inv.html

    Teşekkürler...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ScienceTR

    Önceki mesajlarımda sipariş ettiğimi söylediğim Samsung klima hala kargoya verilmediği için iptal ettim para iadesi yapıldı hemen.

    Şimdi internetten veya bir mağazadan 15mt2'lik odayı soğutmak için(çok soğuk olmayan günlerde ısıtmak için) bir klima arıyorum.Fiyat 1100e kadar olabilir.

    -Evim 4 katlı binanın 3.katında.
    -4 cephesi açık.
    -Günün her saatinde güneş görüyor.
    -Yalıtım vs.yok.

    Bu özelliklere göre bana bir klima önerebilir misiniz? Mümkünse iyi markalar olsun(ME,Daikin,General,Sharp,Panasonic vb.gibi) Lütfen Arçelik,Beko gibi markalar önermeyin.

    Şimdiden teşekkür ederim.

    Panasonic kıt-12-NKE.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 07 note

    Fiyat ve performans olarak iki klima arasında kaldım.Fiyatları aynı sayılır.
    Toshiba 10 skvr ve Panasonic etheria modelini hakkkında olumlu ve olumsuz görüşlerinizi almak istiyorum.Bu iki arasından hangisi tercihiniz olurdu.
    Teşekkürler.





    Panasonic Etheria KIT-E9MKEW Inverter Klima

    Soğutma Kapasitesi : 8,530 Btu/h
    Isıtma Kapasitesi: 11,600 Btu/h
    Soğutma Sarfiyatı :0,535 kW
    Isıtma Sarfiyatı :0,735 kW
    Çalışma Akımı (Soğutma): 2,50 A
    Çalışma Akımı (Isıtma): 3,40 A
    EER : 4,67 W/W
    COP : 4,63 W/W


    Toshiba 10 skvr

    Cop: 4.07 soğutma , 4.21 ıstma

    http://www.alarko-carrier.com.tr/Urun/Montaj/Toshiba_DaiseikaiSKVR_tveri.pdf





    Panasonic Etheria




  • quote:

    Orijinalden alıntı: web101


    quote:

    Orijinalden alıntı: ScienceTR

    Önceki mesajlarımda sipariş ettiğimi söylediğim Samsung klima hala kargoya verilmediği için iptal ettim para iadesi yapıldı hemen.

    Şimdi internetten veya bir mağazadan 15mt2'lik odayı soğutmak için(çok soğuk olmayan günlerde ısıtmak için) bir klima arıyorum.Fiyat 1100e kadar olabilir.

    -Evim 4 katlı binanın 3.katında.
    -4 cephesi açık.
    -Günün her saatinde güneş görüyor.
    -Yalıtım vs.yok.

    Bu özelliklere göre bana bir klima önerebilir misiniz? Mümkünse iyi markalar olsun(ME,Daikin,General,Sharp,Panasonic vb.gibi) Lütfen Arçelik,Beko gibi markalar önermeyin.

    Şimdiden teşekkür ederim.

    Panasonic kıt-12-NKE.

    İyi güzel demişsinde hocam fiyatı çok yüksek ben en fazla 1100 TL verebilirim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yildirayy

    Demirdöküm Dd A-410 12 Hp 12000 Btu R-410 Gazlı Split Klima... 1089 tl
    Demirdöküm DD A-2 12 Hp 12000 Btu/h Duvar Tipi Split Klima A Enerji Sınıfı ....969tl gold

    r-410 gazlı olması ile ilgili bazı olumsuz yorumlar okudum yokarıdaki 2klimadan hangisi doğru tercıh olur..sağolsun mat35 arkadaş bazı tavsıyeler yazmıştı ınverter olmayanlara bakarken bu 2 klimayı gördüm...

    ikiside alınmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 07 note

    Fiyat ve performans olarak iki klima arasında kaldım.Fiyatları aynı sayılır.
    Toshiba 10 skvr ve Panasonic etheria modelini hakkkında olumlu ve olumsuz görüşlerinizi almak istiyorum.Bu iki arasından hangisi tercihiniz olurdu.
    Teşekkürler.





    Panasonic Etheria KIT-E9MKEW Inverter Klima

    Soğutma Kapasitesi : 8,530 Btu/h
    Isıtma Kapasitesi: 11,600 Btu/h
    Soğutma Sarfiyatı :0,535 kW
    Isıtma Sarfiyatı :0,735 kW
    Çalışma Akımı (Soğutma): 2,50 A
    Çalışma Akımı (Isıtma): 3,40 A
    EER : 4,67 W/W
    COP : 4,63 W/W


    Toshiba 10 skvr

    Cop: 4.07 soğutma , 4.21 ıstma

    http://www.alarko-carrier.com.tr/Urun/Montaj/Toshiba_DaiseikaiSKVR_tveri.pdf





    Panasonic.

    EER-COP değerleri göz algılaması, kişi sayısına, kişinin bulundugu yere göre çalışması (insan hareketleri algılama)
    Güneş ışıgını algılama.


    http://www.panasonic.com.tr/html/tr_TR/Ürünler/Ev+Tipi+Klimalar/Genel+Bakış/6533267/index.html#anker_6533219




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ScienceTR

    quote:

    Orijinalden alıntı: web101


    quote:

    Orijinalden alıntı: ScienceTR

    Önceki mesajlarımda sipariş ettiğimi söylediğim Samsung klima hala kargoya verilmediği için iptal ettim para iadesi yapıldı hemen.

    Şimdi internetten veya bir mağazadan 15mt2'lik odayı soğutmak için(çok soğuk olmayan günlerde ısıtmak için) bir klima arıyorum.Fiyat 1100e kadar olabilir.

    -Evim 4 katlı binanın 3.katında.
    -4 cephesi açık.
    -Günün her saatinde güneş görüyor.
    -Yalıtım vs.yok.

    Bu özelliklere göre bana bir klima önerebilir misiniz? Mümkünse iyi markalar olsun(ME,Daikin,General,Sharp,Panasonic vb.gibi) Lütfen Arçelik,Beko gibi markalar önermeyin.

    Şimdiden teşekkür ederim.

    Panasonic kıt-12-NKE.

    İyi güzel demişsinde hocam fiyatı çok yüksek ben en fazla 1100 TL verebilirim

    Üstüne 400-500 tl koy carrier xpover gold al başın ağırımaz çok güzel klimadır arkasında alarko gibi bir firma var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: arsenelupin

    Sayın koca ustam yarı hemşerim olarak sizden klima konusunda yardımınızı istiyorum.Şehir olarak Edirne'de ikamet ediyorum ve bina yalıtımı iyi arka cephede kalan kapalı balkonlu yatak odasına 17 m2 olan odaya sadece soğutma amaçlı olarak kullanımı bakımından enerji verimliliği ,sessizlik ve kullanım ömrü açısından hangi markayı tavsiye edersiniz acaba Samsung marka için servis sıkıntım yok aynı şekilde ön cephede kalan salon 30 m2 odaya da aynı klimalardan almak istiyorum ne dersiniz acaba şimdiden teşekkürler cevaplarınız için

    Samsung Boracay AQ12TSMN
    Samsung Crystal AQ12ESMNSTK
    Auer AG12-0929/R2 R410A
    Airfel AS12-0930/R2 Green
    Uğur UAC 12 I Duvar Tipi Klima
    LG ESNH1264SA3 Jet Cool Klima
    ARÇELİK 121410 R410 A 12000BTU
    G LIBERO R410A A Sınıfı 13.000 BTU Split Klima


    Samsung'da servis/parça konusundan çekinceniz yoksa tavsiye ederim.
    Oldukça sessiz aletler, verimlilikleri iyi.

    Sağlamlık konusunu henüz bilmiyoruz, siz alıp kullandıkça yıllar içinde öğreneceğiz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: {£ffeCtiv£}

    Klima konusunda yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

    5 katlı binanın 4 katındayım (Yeni taşındım tabi acil).Binada yalıtım yok oturma odası biraz küçük gibi 18 mt2 tahminim,güneşi akşama dogru görüyor.Binanın 3 cehpeside kapalı.Hemen yanında ki salon güneşi daha fazla görüyor ve daha cok ısınıyor.Bulunduğum il siirt gündüz ortalama sıcaklık 38C den aşağı değil, akşam gündüze göre biraz daha iyi ama yaprak kımıldamıyor 3 cephe kapalı olmasından sanırım.

    Klima işinden anlamadıgım için seçeneklerde çok oldugundan hangi özellikte ne alınır bilemedim.Şimdi sizlerden bu konuda bana yardımcı olmanızı isterim.Vatanbilgisayarda indirim var ve orda baymak ın 9 btu 'lük kliması var yeterli oldugu kanısındayım ama verilecek bu paraya bu ürün özellikleri bakımından tatminkar bırakırmı? yok derseniz ortalama 1100 tl ye kadar ne alınabilir.Sessiz, serin, enerji tüketimi iyi, servisi sorun cıkarmayacak bir marka ve model.

    http://www.vatanbilgisayar.com/ev-bakim-urunu/baymak-elite-9000-elite-9000-btuh%c2%a0duvar-tipi-split-klima-(a-enerji-sinifi)/productdetails.aspx?I_ID=60717




    Oraya 9 binlik biraz zor olur gibi, yalıtım kötü diyorsunuz.
    Ama ben olsaydım (dışarıyla içerisi arasında çok fark istemeyeceğimi için) gene 9'luk alırdım.

    Aletler orta/alt segment, "köfte/ekmek" hesabı geçerli.
    Ama verilen parayı inkar etmeyen aletler, alın.

    Servis konusunu tam bilemiyoruz, bu konuda kesinlik arıyorsanız Arçelik/Beko bakın.
    Model olarak son çıkan seriler biraz daha sessiz. 9'lukların zaten eskileri de hep A sınıfıydı.
    Bayilerden bakıp beğenin, internet satıcılarında daha ucuza da bulabilirsiniz.




  • 
Sayfa: önceki 907908909910911
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.