Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (809. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: yediyıldız , dr_orhan Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 15 Misafir (2 Mobil) - 15 Masaüstü2 Mobil
5 sn
57.231
Cevap
703
Favori
4.431.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 807808809810811
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Birol bey uyarmış fujitermelar için biz geçen sene almıştık memnunduk eger iyi değilse es geçiniz.
  • Biz TRONIC kullanıyoruz 3 yıldır. Bozulmuyor bir şey olmuyor ama çok randıman alamadık Buz kırma olayı var kışın özellikle bu sebepten iyi ısınamıyoruz. Tam ısınıyor oda tak bir duruyor 10 dakika bekliyor gıcık bir şey. Bir de hi. estetik değil çok büyük. uvv.
  • airfel as12 3004s 12000 lık klıma nasıldır r410 gaz varmıs.kullanan yada bılıgısı olan var mı
  • Bugün üye olmuşsunuz iklimsadan klima almışsınız çok memnunmuşsunuz.
    İnandık sağol.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    Fujıtermalar bu senekiler Chigo üretimi.daha öncekiler Gree idi.Dikkat edin aynı mal değil....

    Chigo'ya fena takmışsın ama, harika aletleri var be usta
    Bendekinin muhabbetini yapmıştık, komşu çocuğun makinası hepten kahramanlık öyküsü
    Alet bu yıl eylül sonundan mart sonuna kadar 7/24 çalıştı (ceryanı sayacsız kullanıyor).
    Birkaç defa zorla toz filtresini temizlettim, resmen keçe gibi oluyordu
    Alet te, birinin 7-8 sene kullandıktan sonra buna öylesine hibe ettiği bişey, yani adam çöpe atmak yerine kapıcıya vermiş.
    Böyle bir klima işte.
    Geçen hafta başka yere taşınmak için sökecekti (söküp takmasını da kendisi yapıyor), alet fısır fısır sessiz çalışıyor.
    Gazı toplamak için ters çalıştırıyordu, hiç ses-titreşim yok. Buz gibi de üflüyordu.
    Sanki yeni alınmış gibi.
    Bendeki 2005 te aynı öyle.

    Edit:
    Pardon, hiç te yeni gibi değil tabii, iç ünitenin kapağı kopuk, koli bantıyla yapıştırılmış, her iki yanı da boru çıkışları için kötü kırılmış, hurda gibi duruyor, borularında birkaç tane ek yeri-ezikler var.
    Bu duruma rağmen harika ve sessizce çalışıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocausta* -- 29 Mayıs 2012; 3:07:37 >




  • pöfff iyi karışmış gene buralar. kaç gündür bilgisayarım arızalıydı giremedim.

    birazdan birkaç yazı yazıcam. ama önce bilgisayarım çöktüğü esnada yarım bıraktığım konuya starafor meselesine el atıcam:))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    quote:

    amele 70 tl ye hergün işmi bulabiliyor. adam aldığı parayı bilir sen 1000 tl veriyorum demiştin silinen topikte tamam ssk sıyla adamın maliyeti devlete ödediğin senelik vergisyle vs aylığı sana 2000e gelir.. itiraz edenmi var. ama sen bu adama 2000 maaşmı verdinde konuşuyorsun. bu 1000 tl maaş alan adam evine klima almasınmı olamazmı ha daikin veya me almazda gide marketten 650 tl ye x marka alır. ne yapsın buadamında serinelmey icabında kışın ısınmaya ihtiyacı yokmu. hayvanmı bu adamda inde yaşıyacak. ne yapsın adam eşide çalışyorsa 1700 2000 tl arasında maaaş alır. bir şekilde geçinebildiği kadar geçinir. ban aşimdi ekonomi anlattırma. bu adam tutupta ev taşıdımı bir klimaya sök tak 300 tlyi nasıl versin ille çoluk çocuğu olacak daşmı yiycekler ailecek. bırak ya 2-3 kuruşada o işini gördürsün ya. sen ne sanıyorsun türkiyeyide işeen geldiği gibi konuşuyon olum ya. akıllı ol biraz piyasının iyi kötü yürüdüğüne şükret. herkez her şeyi biliyor. yani paraya gelince avrupalı olucaz ya sonada ittir et türk milletimi diycez el mantık. durum böyle olursa afedersin nah döner bu piyasa. daikin bile enzort seriyle dansözlük yapıyorsa düşün artık. enflasyon deve llosyon ekomonik durum = muz yiyonmu sen cumhuriyetine döndü ortalık.


    Köylü kardeşim sıkıntı şu,1000 TL net maaşın üstü artık kurtarmıyor ve malesef 1000 TL yede artık 4x4 usta bulunamaz hale geliyor.Bizde çalışma saatleri öyle 8-5 değil.Sabah 9 akşam en erken 19.Yaz oldumu 2 ay gecelersin.Mesai verme şansında çok yok,boş oturduğun gün çok.Dolayısı ile usta adam(tabi sadece montajcı değil 4x4 usta) 1000 Tl ye çok zor.Bende olsa çalışmam.Adam 1000 TL ye böyle kahırlı iş i çekecegine bir fabrikada 8 saat mesaili işe giriyor 700-800 T ye.Çünkü orada siğorta garanti.Ben şahsım olarak Ustayı siğorta yapsamda piyasanın çogu çakal,ha bugün ha yarın sallıyor.Biri giriyor biri çıkıyor işten.Malesef sektörde çalışanda çalıştıranda memnun değil hal,neden.Sebep ise kazanılan para.Bana göre bu işi hakkıyla yapan adam net aylık 1500 TL nin altında olmamalı ve yaznda adamı pirim vs.desteklenmeli ki ustan yıllarca senle olsun.Ama bence çok imkan yok bunun için.

    Bu arada 90 TL ye söktak demek işler sakat demektir.Yada montaja eklentiler yaparsın.3 mt besleme kablosuna 30 TL yazarsın,dranaj lazım yaz10-20 TL vs.vs. Yada boş kaldın yapacak bir şey yok,buda çırpınışların sonudur.

    Ha ben dükkanı kapatsam,seyyar takılsam 70 TL ye iyi para montaj.Ama kim sorumlu olacak ,kimi arayacaksın cihazın içine edilince,oda ayrı mesele.

    yav birol usta ben bunları bilmezmiyim. ben zaten konunun çarpıklığından bahsediyorum sen kızıyorsun. bilgisayarım çökmeden önce yazı hazırlıyordum strafor konusunda bak. ancak yazabildim. çünkü uygulama tamamen yanlış ülkemizde.

    sen şimdi diyorsun iyi bir adam maaşı 1500 tlden aşağı olmamalı. neden diyorsun buda aslında anca idare edilebilecek bir maaştır aslında hiçbir değişiklik olmadan şuanki şartlarda.. bir insan adam gibi yaşayacaksa maaş 2500-3000 bunu ben demiyorum mantık diyor. zaten hesaplamalara göre 1500 tl bile açlık sınırı ayarında bir rakamdır.

    bak ne güzel doğrulara değinmişsin. sen şimdi diyorsunki adam 8-9 ay yatar sende 2-3 ay bana gelir getirir. burdada mesai felan aranmaz. mantıken doğru.. ama devlet nediyor yook o adama mesai verceksin. bu mesaiyide sigortaya kadar gösterceksin. yani devlet bunu anlamıyor. kafadan diyor ya yap yada kapat.

    e bu durumda iş idareye kalıyor işçi ve sen akıllı olursan gül gibi geçinir gidersiniz ne yapcan çaremi var. yiyorsa vergisiz adım atmada gör gününü. demezler ama bu adam bşrkaç ayda olsa 3-4 kişi çalıştırıp bozuk olan piyasanın gazını alıyor demezler. hele birde insanlık haşdir ya sen kabalık yaparsın yada işçin al ozaman asıl belayı başına.. çünkü sen kendine göre haklısın o kendine göre haklı. adam tutar dav açar 2de şhitle al işte davulu zurnayı etin budun ne.. bence her ne olursa olsun balık baştan kokuyor. adil vergi politikası adil denetim.. adil şekilde kısa sürede yargı. sonuçta biz millet olarak yetinmesini bilen ahlakta bir milletiz hala. sen hem baştan emekliye işçiye olmadık maaşlara layık gör sonrada eline geçirdiğin esnaftan sanayiciden fahiş vergi al. sanayici kaçsın işçi emekli bunalıma girsin. doktorlar bile bunalıma girdi muayenehaneleri kapanınca bakmıyorlar hastalar sonra kavga çıkıyor maalesef. düzgün politlar geliştirlmeli.

    birolcum 90 tl söktak işlemi yapan adamdan niye hayır gelmesinki adam olursa. 3 metre besleme kablosuna 30 tl drenenaj hortumunada 10-20 evet yaparsın adamla baştan anlaşırsan nolucak. yeni montaj yapılınca 150 tl diyorsun işte. boru dahil buna. adam razı gelirse olur. aynen boru kullnılmış montaj gibi:)) ama 90 tlde kurtarmıcak rakam değil. benle konuşan arkadaşa yakın bir servis yapıyor bu işlemi. dediğin gibi boş oturmaktan iyidir. çırpınış mırpınış yok hocam ne yapcan. kaç sene önce tmizlikle ilgili bir yazına katılmıştım senin iyi temizlik iyi para. sonunda sen sayfa açtın millet cife döndü işte.

    sen seyyar takılsan 70 tl iyi para diyorsun. e iyi niyetli değilsen montajı kötü yaparsın zaten.. merak etme vatandaş seni bulur. gır gır bir yana ekmeğini çiğnemeyen haramdan korkan adam işini bilir. diğer şekildede akmasada damlar şeklinde devam.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: antısekurıt

    quote:

    Orijinalden alıntı: albani

    Köylü bu sallamacı denen tip arada gelip azar işitmeye alıştı gari

    Başlıkta tutanamıyor ve ona buna bok atmak için uğraşıp,kafa buluyor garibim

    ülen senin gibi İzmirli bu başlıkta çok gördük ve aynen hepsini salladık


    Sen önce adam gibi FAKE lik ten kurtul sonra gel yaz burada!!

    Yoksa senin gibi Fake ve diğer sallamacı tipleri aynen iteleriz gidersin!

    ++

    albani:
    Sn.Teknoka selamlar

    Ben TF den bildiğin Can Özyaman(albanez)

    Önce hayırlı Bayramlar olsun diyerek başlıyorum,baktım nereye yazayım diye ve bundan
    dolayı buraya yazdım şimdilik+

    Seninle bir konuyu görüşmek istiyorum;kısaca konuda yukarıda başlıkta yazdığım durumdur
    ilgilenirsen beni ara veya ben seni arayayım ve daha detaylı bilgiler vereyim,konuyu
    bizim Sadri de biliyor(sadays)bir görüşelim diyorum??

    Aslında sende belki anladın sanırım konun mahiyetini!
    şöyleki bizler(DH/TF den TV bölümünün kullanıcıları) yeni bir forumda bulunmak istiyoruz
    zira DH/TF den artık hiç bir cacık olmaz bizler için!!!
    TV bölümü zaten TF de bitik,DH de ise sadece Satıcıların(özellikle anlaşma yaptıkları İStanbul Bilişim)Fake lerin,
    İB yalakalarının!!! yemlemeci-gazcı Firma elemanları!! diğer bilimum Satıcılar takımı!! v.s v.s ile dolu ve
    Bilgi hak getire,zaten adam gibi adamda kalmadı DH de bilgi babında!!

    Durumun özeti budur,Sadays ne der bilemem(forum alt yapısı v.s olarak) ilgilenirsen,milleti buraya yönlendiririz
    bütün faul adamlarıda geride bırakırız yada gelirlerse anında şutlarız!

    Saygılar

    CAN+


    canozy@yahoo.com
    ozyman20002001@yahoo.com



    TEKNOKA:
    selam,

    gelene herzaman kapımız açık, gidenede neden gittin demeyiz :)

    gerekli bölüm açarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz tabiki,

    saygılar

    albani:
    Merhaba

    Anladığım kadarıyla burası bize uygun değil Sn.Teknoka

    Size kolaylıklar gelsin,hayırlı işler ve hayırlı Bayramlar olsun

    CAN+

    EVET ARKADAŞLAR ALBANİ BÖYLE BİR KİŞİLİK SAHİBİ İNSANDIR

    ya anti kardeşim gerçekten komik olmuş gibi, ama hiç hoş değil aslında. bu tür şeyleri hepimiz yaparız. ama buralarda resmetmek gerçekten yanlış.

    herkez herkeze küfürde eder diğer arkadşıyla yan yana gelince dedikoduda eder. ama böyle şeylerin yazılması yanlış. zaten albanininde normal sıradan bir yazısı bu.

    kayıtişlerinde ben oldukça ileriyimdir kendi komik teknoljimle. hiç bir danışma merkezi bana yalan söyleyemez hepsini kaydederim yeri geldim çat diye yüzlerine vururum. ama bu arkadaş sana şunu dedi demek gerçekten çok yanlış bence kaldırın karşılıklı bu yazıları bende silerim. bak ben kabul ediyorum albanide zaman zaman sana bağırıyor oda yanlış ama bu dahada yanlış. ya paylaşamayacağımız ne varki burası altı üstü bir forum. millet bir şeyler öğrenmek için giriyor kavganın ne alemi var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gprsnedir

    ...

    bu neydi

    quote:

    Mat35
    Yüzbaşı




    Mesaj: 658
    [X]


    Dün; 17:15:27

    Seçtiğiniz mesajın linkini aşağıdaki kutudan kopyalayabilirsiniz.

    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=61381276
    Yeni mesajlar yok Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.
    Bugün üye olmuşsunuz iklimsadan klima almışsınız çok memnunmuşsunuz.
    İnandık sağol.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


    birde bu neydi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cos65

    arkadaşlar iyi pazarlar , uzun bir süreden sonra forumda sizden yardım almak istediğim bir konu var .

    şuanki evimizde diamond electric inverter rv18 ve 3 tane dijital seri kullanıyoruz birtanede art cool var 9 luk aynalı olandan ( rezalet bir şey uzak durulması gerek ) , bu evimizden taşınıyoruz . Yer antalya . Nem çok yüksek lara tarafındayız yeni evmizde aynı sırada .

    12 yıllık daikin inverter klimalar mevcut taşınacağımız evde . onları söktüreceğiz . Klima tesisatı 12 yıllık öncelikle bu eve mutfağa 12 lik standart salon 22 ya da 24 inverter çocuk odasına 12 lik inverter ve ebeveyn odasına 12 lik standart klima düşünüyoruz . salon 45-50 m2 civarında çocuk odası 25 m2 ebeveyn odası 28m2 civarında mutfak güneş alıyor 25 m2 civarında . size sorum panasonic-diamond ya da samsung klima tercih etmemiz gerekiyor bir yakınımızdan alacağız . sizce multi serisi diamond mı alalım yoksa iki tane 12 lik standart panasonic 1 tane inverter 12 lik birtane 24 lük inverter panasonic mi alalım ? etherea serisi iyi midir yoksa normal inverter daha mı iyidir ? çocuk odası iki odayı ortadaki duvarı kaldırmışlar ancak tavanda bir kiriş var yaklaşık 40 cm aşağıya iniyor ve şuanki klima kirişin sol tarafında ykarıda kalmış . odayı soğutup ısıtırken o kiriş yüzünden sorun yaşar mıyım ? kaçlık klima almam daha doğru olur ? panasonic inverter serisi iyi midir yoksa diamond electric mi alalım ?


    yardımcı olursanız çok sevinirim . daha çok soğutmada kullanacağız ısıtma kalorifer ile .

    arkadaş ben olsam eski inverter daikinleri söktürmem. zevk meselesi mutlaka ama tipi çirkin olsada şuanki klimalara taş çıkartırlar diye düşünüyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dows11

    http://www.alarko-carrier.com.tr/AC_icerik.asp?IDH=AC55&ID=1381&VT=haber



    süper bilgiler maalesef hiç bir şeyde denetimimiz yok:((


    Klimalar İçin Enerji Verimliliğinde Harfler Bir Anlam İfade Etmiyor


    Alarko Carrier Bireysel ve Ticari Klimalar Ürün Yöneticisi Koray Fedar; Mevcut standarttaki toleranslar nedeni ile “Verim oranı 2,8 olan bir cihazın verim oranını 3,28” yazabiliyorsunuz. Bu da şu demektir; siz aslında C sınıfı olan bir cihazı kataloğunuza A sınıfı olarak yazabiliyorsunuz çünkü standart size bu hakkı tanıyor. O yüzden enerji verimliliğinde harflerden ziyade cihazların kullanıldığında harcadığı elektriğin veya tükettiği enerjinin ne olduğu bence çok daha önemli. Harfler artık özellikle Türkiye’de bir anlam ifade etmiyor ama insanlar hep harfler üzerine odaklanmış durumdalar.”


    bir başka topiğe yazmıştım.

    aynen alıyorum. yazan arkadaşta konusunu sıcak fırsatlarden buraya taşısa daha kalıcı olur.

    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=60765951

    quote:

    bu konunun sıcak fırsatla ne alakası var onu anlayamadım. baktım şimdi acaba ucuz yalıtım yapan bir şirket link vs yapan bir yermi var diyerek ama bilgi yok. konunun yeri burası değil öncelikle bunu belirteyim. çünkü burdan kolay bilgi çıkmaz. bizlere lazım olan bilgi çünkü. konuyu açan arkadaş kusura bakmayın size karşı kırıcı gözüksede yazım. gerçek bu.

    ben izin verirseniz bir kaç açıklama yapim.. tv deki reklamlara felan kanmayınız. bazı arkadaşlar yazmışlar. şekerbank vs kredi felan. paramızı çöpe atmaktan başka birşey değil bu durum. herkezi buradan uyarıyorum ısı yalıtımı ılıman iklimi olan bölgelerimizde en az 8-10 cm daha yulkarısı ise 16 cm den aşağı olmamalıdır. avrupanın uygulaması budur. iklimimizse aşağı yukarı aynıdır. 16cm strafor için belirtilen değer taşyünü vb malzemelerin yalıtım özelliği strafora göre daha düşüktür. ve daha kalın uygulanması gerekebilir.

    bu durumlarıda ingilizcesi kuvvetli olan arkadaşlar araştırıp bulsunlar. sorsunlar almancılarımız çoktur. sorsunlar akrabalarına oralarda bir duvarın kalınlığı kaç santimdir.

    banka reklamları izoder reklamları felan bunların hiç birisi gerçekçi değil.

    ilk önce şunu belirtim istanbul için 4 cm strafor belirtilmiş çok bir şey beklemeyiniz istanbul için dahi işe yaramıyor. yapacağınız tasarruf %3-5 tir ancak..

    çünkü ts825 ısı yalıtım kanunu yönetmeliği veya her neyse. KOCA BİR YALAN. büyük yazmamın amacı dikkat çekmek haykırmak. foruma karşı saygısızlık değil.

    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=59738864 şu linkte baya açıklamam var bakınız. ve kendinizi sömürtmeyiniz. 3-4cm straforla yalıtım felan umup en az 3-4 bin tl zor zamanınızda daire başı ödemeyiniz. aynı yalıtımı piyasada daha ucuza yaptırırsınız. izoderin adına felan aaldanmayınız sonuçta onalra bağlı çalışan firmalarda toplama adam çalıştırıyorlar.

    arkadaşlar resmen sömürülüyoruz. ülkemizde herşey popülizm için yapılıyor öyle 2017 de kanun vs olsa bile göstermeliktir. kimse bu kanundan felan korkmasın. masaldır çünkü.

    vatandaşı üretici firmalara peşkeş çekmekten başka birşey değildir. uyanık olalım. hiç yoktan iyidir demeyelim. hiç yoktan iyi olması için en azından 4cm yalıtımı evimizin içine yaparsak tavanlar dahil. daha çok fayda sağlayabiliriz evimize birde havalandırma yaparsak en azından havada almış olur evimiz. zaten bu tür malzemelerin hepsi dıştanda yapılsa hava akımını kesiyor. buna çok takamıycaksınız.. mesela taşyünü ve cam yünü. en iyi hava alabilen kaplama çeşitlerinden biri. ama nekadar doğru sonuçta oda plastik esaslı kimyasal. taşımı eğrip yün yapmışlar.

    havalandırma sistemi pahalıdır haliyle. devletimiz maden binalarımıza enerji sınıfı etiket sistemine geçecek. inanmıyorumda şimdiden kadük bir kanundur. kanun olsa ne olcak söz gelimi bizim bina A enrji etiketi aldı neya göre aldı uyduruk ts825 e göremi?

    sen vatandaşını düşüneceksen cari açığı kapatacaksan konu ile ilgilen havalandırmaya kadar kanun getir ve teşvik ver firmalarına kadar. avurpa ülkeliri ile aynı şartnameleri çıkart.. paramızın çoğu doğalgaza gitmesin.. ama ne gezer.. kullanamadığımız benzini 95 kuruşa avrupaya satıp dizel oto ile ülkemizi pisletiyoruz. sanki avrupaya size ucuz benzin sağlıycaz diye söz vermişiz..


    sen yüksek vergi toplayıp vatandaşını yontmayı düşünene kadar ilk önce yönetmeliklerini kanunlarını bir zahmet dünyaya denk yap. ve kesinlikle KONTROL sağla.. uymayan sağından solundan dolaşanı çok ağrı cezalandır..

    enerji konusu olduğu için benzer bir örnek vereceğim. avrupa için klimalarda eurovent kurumu vardır.

    türkiyedede ayağı var bu kurumun. iskid olarak bir oluşum. fakat yerli üreticilerin ürünlerini etiketlemiyor. yani split vs.. daha ziyade klima santralleriyle ilgili çalışıyor. alarko carrier vs benzer firmaların klima santralleri için parça vb benzer ürünlerine onay veriyor diye biliyorum.

    ama bu kurum ne yapmış.. neymiş türkiyede A sınıfı klima olması için bir klimanın. ts EN 14511 diye bir standart oluşturmuşlar

    yani B lerde olan bir cihaz anında A sınıfına yükseliyor. buradan hesap ediniz kandırıldığımız kesin. Arçelikmi Profilomu Vestelmi A sınıfı klima üretmiş. hep yalan A değil D bile değildir o cihazlar..

    dikkat edin daikin bizi kandımak için geldi ülkemize. FTKN serisi olan klimaların euroventte sadece sonu J ile biten bir modeli mevcut.. ve bu klimalar D.E. F sınıfı.. (def olsunlar) DAIKIN efendiler. bu cihazı bile getirmeyip uyduruk sonu L ile biten bir cihazla bizleri kaskallamak üzere ekonomik model adı altında markasını 2 kat fazlasına iteleyecek bizlere.. euroventte bulunmayan. bir cihazı A sınıfı diye kakalıyorlar TÜRK'LERE. e kardeşim euroventte benzer kodlu ürün D iken senin hiç bir sertifikazyonu olmayan ürünün nasıl A olur:((


    bakınız.http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=60089170

    vehttp://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=60171709 nasıl üçkahıt çeviriyor koca daikin.


    durum böyleyken yerli firmalar, birkez ilk önce euroventten onay alsınlar daikin üçkahıt yaparken bizimkilermi yapmıycak.... bu durmların kanunların reklamların amacı nedir? sanayici ile işbirliği yapıp milletimizi kazıklamaktır. en basit örneği budur. zamanında mitsubishi electric klima bu durumları broşürlerde belirtiyordu.





    tkm mühendislik com alanından bakabilirsiniz.

    şimdi budurumu bile kaldırtmışlar yerli firmaların yalanları ortaya çıkmasın diyerek.

    düşünün artık euroventte hile olursa yalıtım işinde olmazmı. bize düşen şu ürün bu üründen ziyade. duvarlarımızı oldukça kalın malzeme ile kaplamak.

    içten yalıtım yapıcak olan arkadaşlarımız. havalandırma olarak zamanında bir arkadaşımızın önerisi vardı.

    cengizumur arkadaşımız şöyle demişti. hermetik kombi ve soba bacalarından örnek alarak eve devamlı taze hava girişi ve çıkışı sağlayabiliriz. çünkü hermetik sistem içeri hava alır ama soğuk almaz demişti. çünkü rüzgar alsa kombimiz ve hermetik sobamız söner gayet mantıklı. normal havalandırmaya göre oldukça ekonomik çözümdür demişlerdi. kolay kolay foruma girmiyor bu arkadaş girdiğinde sorabilirsiniz..

    bu durumu havalandırma firmalarına sorulabilir. adam yüzünüze öküz gibi bakan esnafsa bile anlatabilirsiniz. beyni varsa, müşteri kovma huyu yoksa. anlar heralde. yanlız işini seven temiz bir ustayı herzaman zorda olsa bulabilirsiniz.

    yada yeni ev yapacak arkadaşlar vermiş olduğum linkteki gibi. yüksel beyin önerisine uyup. en az 40cm tuğla kullanarak binalarını inşaa edebilirler.. gene ısı kaçağı olacaktır ama hava geçirgenliği konusunda sağlıklı oluşu tartışılmaz.

    sizi sizden başka kimse korumaz bilmiş olun.

    devletimizi yönetenler malesef muz cumhuriyetliğini, ipe sapa gelmez kanunlarla kabul etmiş gözüküyor.. lütfen siyaset değil bu yazım silinmesin. tüm siyasetçiler aynı zaten benim hiç biriyle işim olmaz.

    komşularınız akıllı insanlarsa yoğunluğu yüksek izolasyonu kabul ederler ve hep birlikte rahat edersiniz kesinlikle faturalarınız yarı yarıya düşer. aksi durumda hep birlikte paranızı çöpe atmış olursunuz. yargısına kadar üçkahıt olmuş bir ülke avukatlar olsun yargıçlar şunlar bunlar hep en boktan kararları örnek alarak hareket ederler. hepsini bozmanız mümkündür sakin kafa ile uğraşırsanız. yanlış kanuna karşı dahi haklı çıkarsınız. uğraşma gücünüz varsa.

    son olarak şunu söyliyim dıştan yapılan yalıtım 4cm yeterli olmayacaktır istanbul için diyorum. ve sizlerde eninde sonunda içten yalıtımı düşüneceksiniz..

    çatı katındayım dış cephe yapılmadan önce içten izolasyonyaptırdım.. kuzey cephem içten 4cm dıştan geçen yıl kışa doğru 3cm strafor yapıldı. beyni olmayan bir yönetici bir halatlar karıştırdı. işe yaramazda olsa 4cm standardını bile kaul etmedi.. şuan 7cm izolasyon var.. inanın bu bile yetersiz.

    tavanımda içten yapılmış olsaydı çok daha iyi olurdu. çatımda 4cm sprey poliüretan varken ısı kaçakları çok çatı saçakları ister istemez tam kaplanamıyor. sebebi bir sıra tuğla örülmesi. çatı yalıtımı yapacak arkadaşlar. şayet yeni bina yapacaklarsa kesinlikle önce sprey poliüretanı attırıp sonra çatı etrafına tuğla dönsünler. dışarıdan yalıtımla balon misali ısı köprüsü kalmayacaktır ozaman..

    yazım uzun oldu birazda karışık gelebilir ama okuyan istediğini alır. harf hatalarım vs olsada..


    dows11 kardeşim bakınız bu yazının içinde türk ve eurovent standartlarını belirten bir resimcik var.. eskiden klimaplus un sitesinde vardı bu değerler şimdi onları bile sanırım korkutmuşlar artık yok.




  • merhaba sn 9köy arkadasım ben bu yazıyı daha once okumammıstım yanı klıma degerlerıyle oynandıgını cok sasırdım ve oyuzden sadece bılgı amaclı koydum daha oncelerde yazılmıs tabııkı ama ınsanları kandırmaktan baska bırsey degıl gecenlerde yıne klıma aldım sımdı marka yazacagım ama yınede yanlıs anlasılmasını ıstemıyorum daha once lcc ıle kısı gecırmıstım ve cok memnunum hala yıne aynı markadan yenı modelı 9 luk ve 12 lık luc modelını aldım ama yazıldıgı kadar abartılı bırsey degıl benım için ısıtma performansı onemlı baktım eurovent de var ama bu yazıları okuyunca ne kadar dogru ınsan suphe içerısınde kalıyor acaba eurovent dekı degerler dogrumu yoksa yıne yuvarlama yapılıyormu dıye yalnız almadan once bu markanın yabancı sıtelerınde ornek buradakı stelerde ve almanya sıtesındekı degerler bır bırını tutmuyor özellıkle sag sol flaplar otamatık yazıyordu ama klımanın montajı bıtıncıye kadar anlamadım sordum abkayı aradım o sıte almanya sıtesı dedı orada yazmıslar ama bu ozellık sadece elle yapılıyor dedı almanya ıle buraya gelen cıhazlar aynımı dıye sordum aynı cıhaz ama flaplar el ıle dıyor kı kullnma klıvuzunda yıne elle yazıyor yanı kısacası ınsanları satmak için kandırma ya devam ne guzel ve hayret bır olay..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dows11

    merhaba sn 9köy arkadasım ben bu yazıyı daha once okumammıstım yanı klıma degerlerıyle oynandıgını cok sasırdım ve oyuzden sadece bılgı amaclı koydum daha oncelerde yazılmıs tabııkı ama ınsanları kandırmaktan baska bırsey degıl gecenlerde yıne klıma aldım sımdı marka yazacagım ama yınede yanlıs anlasılmasını ıstemıyorum daha once lcc ıle kısı gecırmıstım ve cok memnunum hala yıne aynı markadan yenı modelı 9 luk ve 12 lık luc modelını aldım ama yazıldıgı kadar abartılı bırsey degıl benım için ısıtma performansı onemlı baktım eurovent de var ama bu yazıları okuyunca ne kadar dogru ınsan suphe içerısınde kalıyor acaba eurovent dekı degerler dogrumu yoksa yıne yuvarlama yapılıyormu dıye yalnız almadan once bu markanın yabancı sıtelerınde ornek buradakı stelerde ve almanya sıtesındekı degerler bır bırını tutmuyor özellıkle sag sol flaplar otamatık yazıyordu ama klımanın montajı bıtıncıye kadar anlamadım sordum abkayı aradım o sıte almanya sıtesı dedı orada yazmıslar ama bu ozellık sadece elle yapılıyor dedı almanya ıle buraya gelen cıhazlar aynımı dıye sordum aynı cıhaz ama flaplar el ıle dıyor kı kullnma klıvuzunda yıne elle yazıyor yanı kısacası ınsanları satmak için kandırma ya devam ne guzel ve hayret bır olay..

    dows11 braderim, canınızı çok sıkmayınız belki yanlış bakmış olabilirsiniz. euroventte çok oynama olmaz. bilgi amaçlı aldım desenizde eklediğiniz yazı çok güzel. o yazıdada %3-5 sapma ancak olur denmiş.

    otomatik yönlendirme konusunda ve değerlerin tutmaması abkayın ayıbı vardır. eğerki hem otomatik yönlendirme var deyip reklam yapıyorsa. sonra cihaz monte edildikten sonra bu özellik çıkmıyorsa çok yazık. birde dini bütün insan bu abkaycılar neye yarar:(( adam ilk önce görünüşünün ağırlığını taşımalı. çünkü daha önce fujiterma için birebir fujitsu ürünü diye cevap verdikleri yazıları yazılmıştı forumda:((

    şu yazıyı size yazarken yazdım http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=61428306

    siz bana net olarak klimanınzın modelini bildirin birde ben bakayım merak ettim sinir bir durum ona göre paylaşalım durumu tekrar.




  • merhaba asyg 12lu asyg 9lu burada boyle gecıyor ama yabancı sıtelerde asyg 12 luca asyg 9 luca

    http://www.fujitsu-general.de/air-conditioners/residential-use/wall-types/asyg-12-luc.html
  • quote:

    Orijinalden alıntı: papagudim

    Fotoğrafı ekleyemedim sanırım tekrar deniyorum.



    arkadaşım sen SRK50ZJX-S modelini bir araştır aşağı yukarı DXK 18 için aldığın rakamlara bulabilirsin ama yukarıdada açıklandığı gibi salonun için olacak bu güçte bir cihaz,ancak SRK50ZJX-S , DXK18 den 2 gömlek daha üstün bir klimadır.(dxk18z3-s =srk50zjp-s aynı klimadır) benzer rakamlara bulabilirsen ki satılıyor biliyorum bence dikkate al,saygılar.




  • Sayın donanımhaber.com üyeleri hayırlı günler hayırlı akşamlar..
    Klima konusunda yardıma ihtiyacım var. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
    Batman'a tayinim çıktı ve ailemle batman'a taşınacağım. Bildiğiniz üzere inanılmaz sıcak bir şehir. yaklaşık 120 m2 bir evim olacak yani 3+1. ben evimi komple soğutabilmek istiyorum. tabi her oda aynı soğuklukta olamaz ama evin genel derecesini düşük tutabilirim diye düşünüyorum. Alırken de kullanırken de cebimi yakmasın istiyorum. Sonuç olarak tavsiyelerinizi yazarsanız sevinirim.
    - büyük bir klima mı yoksa küçük iki tane mi?
    - markası ?
    - fiyatı ?
    - sessizliği ?

    şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pentolit -- 29 Mayıs 2012; 20:51:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dows11

    merhaba asyg 12lu asyg 9lu burada boyle gecıyor ama yabancı sıtelerde asyg 12 luca asyg 9 luca

    http://www.fujitsu-general.de/air-conditioners/residential-use/wall-types/asyg-12-luc.html


    bendende merhaba,

    alman sitesi ile şu sitedekihttp://www.climshop.com/asyg12lu-fujitsu-xml-209_255_314-1649.html değerler aynı. iç ünite almanlarda luc geçiyor dış ise aoyg lu geçiyor. diğer sitede ise sadec asyg 12lu belirtilmiş.

    dış ün,teler değişik gözüküyor.



    euroventte ise aratma yapınca yanen sizin yazdığınız şekilde 1 ürün var diyor ama ürün çıkmıyor ortaya. LUC olarak çıkıyor sanırım bu sonundaki C harfi otomatik salınım olabilir. klimada çok değişiklik olacağını sanmam.

    bakın ben üstte size verdiğim linkteki arkdaşa daha önce dedim fujitsu grubunun 2 kliması euroventte varken fujielectric hiç girmedi dedim. ondan foto istedim çünkü fujitsuda bu karışıklıklar var. hatta sizin klima ozamanlar bakmıştık electroworldlere verilmiş bir modeldi ama bire bir aynıydı lcc ler ile. ama euroventte yoktu. ben bu durumu dahi yazdıydım arkadaşa. ayrıca fujielectric te hiç bir zaman eurovent e girmesede gayet kalite bir klima kullanan arkadaşlar çok memnun demiştim. bu açıdan arkadaşatan foto istemiştim.

    yeterki lgc serisi olupa milleti soğutmada mağdur etmesin. çok şikayet vardı.

    abkayda biraz fazla kazancam diye fiyat düşürmek için günahı boynuna değerleri düşürmeden otomatik salınımda 3 kahıt yaptıysa çok takmayınız. okadarda yapcaklarını sanmam rahat olun

    bu durumu şuna benzetin mesela iklimsadaki mhi cihazlar eurovette yoktu airfeldekiler vardı. mesela iklimsadaki generalde sharpta euroventte yok. eski modeller geliyor. fakat eski modeller evvelden euroventte vardı. biraz karışık oldu yazım fakat korkmayın.




  • ılgınız ve verdıgınız bılgı ve moral için tesekkkur ederım ..
    gorusmek uzere.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dows11

    ılgınız ve verdıgınız bılgı ve moral için tesekkkur ederım ..
    gorusmek uzere.


    est. kardeşim nedemek. güle güle kullanınız.
  • tesekkurler. aslında ac. ıkısının arasında kararsız kalmıstım onları alacaktım ama ben ısıtmada sorun yasarım dıye bunları tercıh etmek zorunda kaldım tabııkı sızın gorusunuzude almak ısterım ac ıle asyg arasında ?? eer cop degerlerınde fark var ama ne kadar etkılerdi ?
  • 
Sayfa: önceki 807808809810811
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.