Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2088. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Vaio Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 14 Misafir (1 Mobil) - 13 Masaüstü2 Mobil1 Android
5 sn
57.239
Cevap
703
Favori
4.431.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
17. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 20862087208820892090
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zukerman

    Tamamdır ustam duvardan çıktığı yerden boruya bir delik açarım.Bugün elektrik tesisatını çektirdim.Yarın kısmetse Arçelik 15325 için sipariş vereceğim inşallah pişman etmez 28 m^ için.Birde tahminin 6-6.5 metre bir boru mesafesi olacak bunun için ekstra gaz basmak gerekecek mi ya da başka bir şey?
    Şimdiden hayırlı olsun hocam.

    6-6.5mt mesafe için ekstra gaz basılmasına gerek yoktur. 7 Metreye kadar ilave olmadan kullanılır.

    Ancak montaj için gelen boru standart olarak 5 metredir. Ek olarak 1-1.5mt ilave için 5nt boruya ek yapılması yerine 6.5mt tek parça boru kullanmanızı tavsiye ederim.

    Bu şekilde uygulama yapılırsa,kaynak ünyon vs. ile ekleme yapılmadan tek parça boru kullanılırsa daha sağlıklı olur.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Aleyküm selam hocam.

    Eskiden EER ve COP değerleri vardı. Sonra Sezonsal EER ve COP yani SEER ve SCOP çıktı iş değişti. Inverter klimalar çıktı kompresör yazılım vb. derken orada da hileler başladı.

    R410A gazını çıkardılar çevre dostu dediler,ozona zararlı çıktı. Şimdi R410A'yı yerin dibine geçirip R32'yi övmeye başladılar.

    Yani ne yazık ki çok fazla düzen mevcut ve herhangi bir markayı hedef almak imkansız,genel anlamda bir ticari zeka kullanımı söz konusu.

    Avrupa'da test edilen klimalara baktığımızda 25 SEER değerlerine ulaşan klimalar mevcut. Çünkü test koşulları zorlu değil. Aynı klimayı ülkemizdeki farklı bölgelerde test ettiğimiz zaman bu değerleri yakalamak mümkün değil.

    Akdeniz bölgesinin kıyı kesimlerinde bu değerlere yakın değerler elde edilebilir.

    Çoğu markanın da test koşulu bu şekildedir. Isıtmada verilen SCOP değeri daha gerçekçi bir değerdir. Bu en azından kıyaslamada yardımcı olabilir. Ancak SCOP değerinde de Ortalama Sezon'da mı yoksa Sıcak İklim'de mi test edildiği önemli. Soğuk iklimde test kısmına ise neredeyse hiçbir firma bulaşmıyor.

    Saygılarımla...

    Alıntıları Göster
    Bilgi için teşekkürler hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Antalya ‘da ara katta bulunan dairemizin 25 m2 civarında olan salonuna sadece soğutma amaçlı bir klima düşünüyoruz? Mitsubishi Electric veya daikinden hangi seriyi önerirsiniz? Veya alternatif önereceğiniz başka bir klima markası da olabilir. Şimdiden cevaplar için teşekkürler.@klima5505

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Merhabalar. Bu tarz bir uygulamada aç-kapa şeklinde bir kullanımla verim alamazsınız. Yani cihaz bir kere açıldığında mümkün mertebe uzun süreli çalıştırılmalıdır ki odalar da ısınsın veya serinlesin. Büyük cihaz mantığı şuradan geliyor,

    Tüm odaların m^2 cinsinden alanı hesaplanıp toplanıyor ve buna göre kapasite seçiliyor. Ancak bu yanlıştır. Servis 48m2 alana göre kapasite söylemiş.

    Çünkü toplam m^2'lik alan tek parça halinde geniş bir alan değil. Havanın geçeceği alan kapının genişliği ve yüksekliği kadar. İster istemez cihaz holde takılı iken klimanın üflediği soğuk/sıcak hava holde toplanacak,sonrasında odalara dağılacak. Bu nedenle 24000 btu gibi bir kapasite seçerseniz hem sesli olur,hem holde olduğu için yüksek debili olan 24'lük cihaz üflediği sıcak/soğuk havayı çeker bypass yapar. Bunun neticesinde kendini daha erken kısar,diğer odalar iklimlendirilmeden kapasitesini azaltır,hatta gerekirse dur-kalk yapmaya başlar.

    Bu nedenle kapasite yerine çalışma süresini uzatmanız daha uygun olur. Yani klimayı ortalama bir kapasitede seçin,12000 btu tavsiyemdir. Ancak çalışma süresini uzun tutun. Bu sayede konfor ve tasarruf elde edersiniz.

    Bütçenize uygun olacak şekilde biraz daha arttırma imkanınız varsa Sigma Plus INVDMG serisini tavsiye edebilirim. Bayilerde fiyat konusunda biraz daha indirim olabilir. Aklınızda bulunsun diye bunu ekledim.

    E.C.A Syplos veya Airfel LTXN serilerini tavsiye edebilirim. E.C.A'nın servisi çok yaygın değil,ancak bölgenizde yaygın ise ilk olarak tercih edebilirsiniz.

    Sigma,E.C.A,Airfel şeklinde bir sıralamayla tercih yapmanızı tavsiye ederim.

    Saygılarımla...

    Alıntıları Göster
    Cevaplariniz icin tesekkurler, istanbulda oldugum icin eca servisi yaygindir diye dusunuyorum tavsiye ettiginiz model ECA Klima SPYLOS 12 Full İnverter A++ Duvar Tipi 12000 Btu ESA1212A100 bu degilmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba klima 5505 Hocam yazdıklarının gerçekten de çok güzel ve bilgilendirici emeğinize sağlık bende sizden yardım isteyebilir miyim acaba Antalya da ara katta yaşayan bugüne kadar soba kullanıp artık klimayla ısınmak isteyen biri olarak klima tavsiyesi almak isterim tüm evi ısıtacağım bazı kapıları kapatıp bazılarını açarak, ama Antalya'nın yazıda malum soğutması da iyi olmalı, ev 100 m2 civarı ama dediğim gibi gereksiz odalar kapanacak bunun için "Beko 31525 A++ Enerji Sınıfı 14000 BTU" nasıl acaba daha önceki bir tavsiyeniz de "Beko 61210 AA 12 BTU" tavsiye ettiğinizi de gördüm bu iki klimanın değerlerine baktığımda tasarruf olarak 14 btu olmasına rağmen beko 31525 in daha iyi sonuç vereceği görünüyor ama sizin dediğinize göre diğeri LĞ değerinde açıkçası karar veremedim Demir dökümün Performans serisini araştırdım 12 BTU aşırı fan gürültüsünde şikayetler olduğunu gördüm açıkçası sese karşı tikim var sessiz çalışan ekonomik ve iyi ısıtan ve soğutan klima önerisi sizden rica ediyorum emeğiniz için şimdiden teşekkür ediyorum saygılarımla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEMİLİ -- 21 Kasım 2019; 15:10:51 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Şimdiden hayırlı olsun.

    Saygılarımla...

    Alıntıları Göster
    Merhaba, montaj yapıldı. Temiz işçilik oldu diyebilirim. Dış ünite için duvar içinden saplama yaptılar sağlam oldu. 10 dakika kadar vakum yapıldı. Eski klimayı da söktüler. Ekip gayet iyiydi.

    Elektrik hattını yapmıyorlar, 20 amperlik Viko marka sigorta verdiler, artık gerisini elektrikçi çağırıp halledeceğim. Kısa süreli deneme yaptık. Hem iç hem de dış ünite geyet sessiz çalışıyor 10 dakikada salonu güzel ısıttı. Bana gelen cihazın kumandası daha değişik, ilk çıkanlara benzemiyor. Umarım memnun kalırım. Kullandıkça deneyimlerimi paylaşacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enarr -- 22 Kasım 2019; 10:41:38 >




  • Dün klimamın montajı gerçekleşti.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zukerman -- 22 Kasım 2019; 13:18:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Şahsen

    Bilgi için teşekkürler hocam

    Alıntıları Göster
    Rica ederim hocam.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metuva

    Antalya ‘da ara katta bulunan dairemizin 25 m2 civarında olan salonuna sadece soğutma amaçlı bir klima düşünüyoruz? Mitsubishi Electric veya daikinden hangi seriyi önerirsiniz? Veya alternatif önereceğiniz başka bir klima markası da olabilir. Şimdiden cevaplar için teşekkürler.@klima5505
    Merhaba.

    12000 Btu bir cihaz yeterli olacaktır.

    Mitsubishi Electric için Enviro serisini tavsiye edebilirim. AP kodlu olan seri alınabilir.

    Daikin için Shira Plus veya Shira Seasonal serilerini tavsiye edebilirim.

    İki markada bu seriler memnun edecektir.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kupes

    Cevaplariniz icin tesekkurler, istanbulda oldugum icin eca servisi yaygindir diye dusunuyorum tavsiye ettiginiz model ECA Klima SPYLOS 12 Full İnverter A++ Duvar Tipi 12000 Btu ESA1212A100 bu degilmi?

    Alıntıları Göster
    Rica ederim. Evet bahsetmiş olduğum cihaz budur. Bölgenizde servisi yaygın ise rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SEMİLİ

    Merhaba klima 5505 Hocam yazdıklarının gerçekten de çok güzel ve bilgilendirici emeğinize sağlık bende sizden yardım isteyebilir miyim acaba Antalya da ara katta yaşayan bugüne kadar soba kullanıp artık klimayla ısınmak isteyen biri olarak klima tavsiyesi almak isterim tüm evi ısıtacağım bazı kapıları kapatıp bazılarını açarak, ama Antalya'nın yazıda malum soğutması da iyi olmalı, ev 100 m2 civarı ama dediğim gibi gereksiz odalar kapanacak bunun için "Beko 31525 A++ Enerji Sınıfı 14000 BTU" nasıl acaba daha önceki bir tavsiyeniz de "Beko 61210 AA 12 BTU" tavsiye ettiğinizi de gördüm bu iki klimanın değerlerine baktığımda tasarruf olarak 14 btu olmasına rağmen beko 31525 in daha iyi sonuç vereceği görünüyor ama sizin dediğinize göre diğeri LĞ değerinde açıkçası karar veremedim Demir dökümün Performans serisini araştırdım 12 BTU aşırı fan gürültüsünde şikayetler olduğunu gördüm açıkçası sese karşı tikim var sessiz çalışan ekonomik ve iyi ısıtan ve soğutan klima önerisi sizden rica ediyorum emeğiniz için şimdiden teşekkür ediyorum saygılarımla
    Merhaba hocam. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana...

    Diğer alanların ısıtılıp soğutulması,klimanın bulunacağı alana göre seçilip mümkün mertebe uzun soluklu çalıştırılmasıyla mümkündür. Diğer alanlar da ısıtılıp soğutulacak diye evin toplam m^2 değerine göre kapasite seçip onu bir odaya konumlandırmak yanlıştır. Kanallı klima olsa bu geçerli olabilir. Ancak duvar tipi gibi tek noktadan emiş yapıp tek noktadan üfleyen cihazlarda bu tercih geçerli olmaz.

    Yani klimayı kullanacağınız alana göre kapasite seçmek gerekir.

    Arçelik/Beko 12610/61210 için bütçeniz yeterli ise tavsiye ederim. Bir önceki üretim olmasına karşın Arçelik/Beko'nun en üst serisidir.

    SEER : 8.5 SCOP : 4.0 değerine sahiptir.

    15325/31525 serisi cihazın değeri ise SEER : 6.4 SCOP : 3,92'dir.

    Yani 12610/61210 daha verimlidir.

    Demirdöküm A5 Performans serisi memnun kalınan bir cihazdır. Ancak şüpheleriniz varsa onun yerine 12610/61210 tercih edilebilir. Ses konusunda normal çalışması halinde sorun yaşatmayacaktır,bu konuda sıkıntı yaşamayacağınızı söyleyebilirim.

    Rica ederim.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: enarr

    Merhaba, montaj yapıldı. Temiz işçilik oldu diyebilirim. Dış ünite için duvar içinden saplama yaptılar sağlam oldu. 10 dakika kadar vakum yapıldı. Eski klimayı da söktüler. Ekip gayet iyiydi.

    Elektrik hattını yapmıyorlar, 20 amperlik Viko marka sigorta verdiler, artık gerisini elektrikçi çağırıp halledeceğim. Kısa süreli deneme yaptık. Hem iç hem de dış ünite geyet sessiz çalışıyor 10 dakikada salonu güzel ısıttı. Bana gelen cihazın kumandası daha değişik, ilk çıkanlara benzemiyor. Umarım memnun kalırım. Kullandıkça deneyimlerimi paylaşacağım.

    Alıntıları Göster
    Merhaba. Hayırlı olsun. Arıza yüzü görmeden kullanmanızı dilerim.


    Elektrik hattına karışmıyorlar. Elektriksel bir arızada mesuliyet kabul etmemek adına neredeyse tüm servisler bundan uzak duruyorlar. Az bir ücret karşılığında gizliden yapan elemanlar mevcut ama genel anlamda prosedür gereği elektrik kısmına müdahale etmezler.

    Kumandalar da uzun zaman önce yenilendi daha modern hale getirildi.

    Detaylı izlenimlerinizi merakla bekliyor olacağım.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zukerman

    Dün klimamın montajı gerçekleşti.


    Merhaba. Hayırlı olsun. Arıza yüzü görmeden kullanmanızı dilerim. İç ünitenin tavana olan mesafesi iyi ayarlanmış. Dış ünite montajı da güzel görünüyor,o da herhangi bir müdahale ihtiyacına karşı tavana mesafeli takılmış,gayet güzel. Kanal işçiliği de orijinal köşe parçalarıyla yapılınca daha iyi olmuş. İç ünite tarafında herhangi bir boru,kablo vs. görünmemesi de isabetli olmuş.

    Tekrardan hayırlı olsun.

    Saygılarımla...




  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.Boru kanallarını önceden almış olmam iyi oldu.Usta başlarken kendi evime nasıl kuruyorsam öyle kuruyorum dedi.Sağoksun getçekten de 2 saatten fazla emek verdi eline sağlık.İşinin hakkını veren her usta ve çalışana Allah bol kazanç versin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Merhaba. Hayırlı olsun. Arıza yüzü görmeden kullanmanızı dilerim.


    Elektrik hattına karışmıyorlar. Elektriksel bir arızada mesuliyet kabul etmemek adına neredeyse tüm servisler bundan uzak duruyorlar. Az bir ücret karşılığında gizliden yapan elemanlar mevcut ama genel anlamda prosedür gereği elektrik kısmına müdahale etmezler.

    Kumandalar da uzun zaman önce yenilendi daha modern hale getirildi.

    Detaylı izlenimlerinizi merakla bekliyor olacağım.

    Saygılarımla...

    Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim. Allah razı olsun. Elektrik konusunda aynen dediğiniz şeyleri söylediler, artık önümüzdeki günlerde bir usta çağırıp hat çektireceğim. Mahallede elektrikçi yok, gelen ustalara sordum tanıdık yok dediler, mesleki yeterlilik belgesi istediklerinden yapmak istemiyorlar. Kumanda Web sayfasında gösterilen gibi değildi, bence daha kullanışlı olmuş.




  • Ustalarım selamlar.Ankarada ikamet ediyorum evim 160m2. Geçen sene 450-500tl civarı gaz geldi Aralik-Mart döneminde aylık ve salonda öyle ahım şahım ısınmadı. Bu sene düşünemiyorum bile hele birde bebek var. Salonu kapatsam %30-40 tasarruflu oluyor(15m2 cam yüzey kuzey ve batı cephe sebebiyle) ve bu sayede evin kalanı da iyi ısınıyor, açık bırakınca da evi makul derece de isitamiyorum. Niyetim salonda klima kullanmak. Ancak gazdan yaptığım tasarrufu da elektriğe fazlasıyla yatırmak istemem.

    Mesajıma çizim ekliyorum 12lik u crown (hepsi burada da 4800 TL civari) bütçeme uygun ama 30 M2 lik bu salonu kurtarir mi bilemedim, 18lik de bütçemi aşar biraz.

    18lik sigma plus ile A5 performansda aklıma yattı ama işinin ehli kişilerden net bir görüş almak istedim.

    12 lik u crown mu orta segment 18'lik mi ne önerirsiniz. Yada 5-6 bin verme giriş seviyesi 18'lik Airfel- eca syplos (3500 TL civarı) da iş görür diyebilir misiniz.

    Niyetim salonun peteklerini kapatıp 24 saat klima açmak burada evin diğer kısımları kombi ile beni yormadan ısınıyor.

    Bu arada salondaki bu klimanın günlük 10 saat açık kalması ile düşük ayarda 24 saat açık bırakma arasında faturada yaklaşık ne kadar bi oynama olur.( Tabiki net birşey diyemezsinin ama yaklaşık olarak tutar verirsenin memnun olurum)

    Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zukerman

    Teşekkür ederim.Boru kanallarını önceden almış olmam iyi oldu.Usta başlarken kendi evime nasıl kuruyorsam öyle kuruyorum dedi.Sağoksun getçekten de 2 saatten fazla emek verdi eline sağlık.İşinin hakkını veren her usta ve çalışana Allah bol kazanç versin.
    Rica ederim. Bu tarz işini seven servislerin darısı tüm kullanıcıların başına diyelim.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enarr

    Teşekkür ederim. Allah razı olsun. Elektrik konusunda aynen dediğiniz şeyleri söylediler, artık önümüzdeki günlerde bir usta çağırıp hat çektireceğim. Mahallede elektrikçi yok, gelen ustalara sordum tanıdık yok dediler, mesleki yeterlilik belgesi istediklerinden yapmak istemiyorlar. Kumanda Web sayfasında gösterilen gibi değildi, bence daha kullanışlı olmuş.

    Alıntıları Göster
    Rica ederim,cümlemizden.

    Klimadan çıkan yangınlar,elektriksel problemler vs. sebebiyle olduğu için,olası bir yangında can ve mal kaybı riski derken iş uzayacağı için o kısma bulaşmıyorlar. Cihazda bir şey olsa montajda hata yoksa üretim hatası vb. sebebiyle olabileceği için servis aradan çekilmiş oluyor. Hak vermek lazım aslında.
    O nedenle elektriksel kısım tüketiciye kalıyor. Sizlere durumu açıklamaları da iyi olmuş.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mlyc

    Ustalarım selamlar.Ankarada ikamet ediyorum evim 160m2. Geçen sene 450-500tl civarı gaz geldi Aralik-Mart döneminde aylık ve salonda öyle ahım şahım ısınmadı. Bu sene düşünemiyorum bile hele birde bebek var. Salonu kapatsam %30-40 tasarruflu oluyor(15m2 cam yüzey kuzey ve batı cephe sebebiyle) ve bu sayede evin kalanı da iyi ısınıyor, açık bırakınca da evi makul derece de isitamiyorum. Niyetim salonda klima kullanmak. Ancak gazdan yaptığım tasarrufu da elektriğe fazlasıyla yatırmak istemem.

    Mesajıma çizim ekliyorum 12lik u crown (hepsi burada da 4800 TL civari) bütçeme uygun ama 30 M2 lik bu salonu kurtarir mi bilemedim, 18lik de bütçemi aşar biraz.

    18lik sigma plus ile A5 performansda aklıma yattı ama işinin ehli kişilerden net bir görüş almak istedim.

    12 lik u crown mu orta segment 18'lik mi ne önerirsiniz. Yada 5-6 bin verme giriş seviyesi 18'lik Airfel- eca syplos (3500 TL civarı) da iş görür diyebilir misiniz.

    Niyetim salonun peteklerini kapatıp 24 saat klima açmak burada evin diğer kısımları kombi ile beni yormadan ısınıyor.

    Bu arada salondaki bu klimanın günlük 10 saat açık kalması ile düşük ayarda 24 saat açık bırakma arasında faturada yaklaşık ne kadar bi oynama olur.( Tabiki net birşey diyemezsinin ama yaklaşık olarak tutar verirsenin memnun olurum)

    Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
    Aleyküm selam.

    Bu alana göre 18000 Btu cihaz gerekir ancak tavan yüksekliği fazla olmadığı için m^3 cinsinden U-Crown serisi kurtarabilir. Buna bir de planladığınız uzun soluklu çalışmayı eklersek "U Crown serisi olursa" 12000 Btu yeterli olur.

    Bu cihaz Gree'nin en üst serisi. Çift kademeli kompresörü mevcut. 30m^2 alan bu cihazın 12000'liği için üst sınır olur. Yani 30m^2 alana kadar verim sağlayabilir.

    Binanın yeni olması da avantajdır.

    Sigma Plus veya DD A5 Performans olursa 18000 Btu olması uygun olacaktır.

    Bütçeniz yeterli iken asgari tercihin Sigma Plus veya DD A5 Performans olmasını tavsiye ederim.

    Düşündüğünüz gibi net bir yorum yapmak mümkün olmaz. Cihaz Inverter olunca hiç mümkün olmuyor. On-Off cihazlar sabit bir kapasitede çalıştığı için tüketim verileri sabit olması sebebiyle 3 aşağı 5 yukarı yorum yapılabiliyordu. Ancak Inverter olunca hangi kapasitede çalışacağını,mekanın ısı kaybı ve kazancını vs. net bilemeyeceğimiz için tahmini bir değer verebiliriz. 10 Saatlik çalışma ile 24 saatlik kısık ayarda sürekli çalışması arasında "tahminen" 50-150TL arasında bir fark olacaktır. Yine alt ve üst sınırlar tahminidir,bu sınırın dışında da olabilir. Sadece fikir vermesi amacıyla bu sayıları belirtebilirim.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Aleyküm selam.

    Bu alana göre 18000 Btu cihaz gerekir ancak tavan yüksekliği fazla olmadığı için m^3 cinsinden U-Crown serisi kurtarabilir. Buna bir de planladığınız uzun soluklu çalışmayı eklersek "U Crown serisi olursa" 12000 Btu yeterli olur.

    Bu cihaz Gree'nin en üst serisi. Çift kademeli kompresörü mevcut. 30m^2 alan bu cihazın 12000'liği için üst sınır olur. Yani 30m^2 alana kadar verim sağlayabilir.

    Binanın yeni olması da avantajdır.

    Sigma Plus veya DD A5 Performans olursa 18000 Btu olması uygun olacaktır.

    Bütçeniz yeterli iken asgari tercihin Sigma Plus veya DD A5 Performans olmasını tavsiye ederim.

    Düşündüğünüz gibi net bir yorum yapmak mümkün olmaz. Cihaz Inverter olunca hiç mümkün olmuyor. On-Off cihazlar sabit bir kapasitede çalıştığı için tüketim verileri sabit olması sebebiyle 3 aşağı 5 yukarı yorum yapılabiliyordu. Ancak Inverter olunca hangi kapasitede çalışacağını,mekanın ısı kaybı ve kazancını vs. net bilemeyeceğimiz için tahmini bir değer verebiliriz. 10 Saatlik çalışma ile 24 saatlik kısık ayarda sürekli çalışması arasında "tahminen" 50-150TL arasında bir fark olacaktır. Yine alt ve üst sınırlar tahminidir,bu sınırın dışında da olabilir. Sadece fikir vermesi amacıyla bu sayıları belirtebilirim.

    Saygılarımla...

    Alıntıları Göster
    Üstadım yorumun için çok teşekkür ederim.

    Evet 12lik crown 15m2 cam yüzeyi ve Kuzey cephe göz önünde bulunduruldugunda beni korkutuyor, sizde tereddüt ettiğinize göre başka çözüm aramak lazım. Ancak 18lik orta segment sigma ile A5 performansın 5500tl civarindaki fiyati da beni 6000tl'lik 18'lik üst segmentteki crown'a yönlendiriyor(-30 çalışma -çift kompresör- tasarim vs özellikler sebebiyle)

    Sizce de 18lik crown 6000 TL civarı fiyata değen bir makina midir, sizin farklı bir tercihiniz, öneriniz olur muydu 5500-6500 bandında?

    Varsa böyle bir öneriniz paylaşırsanız sevinirim. Tekrar teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 20862087208820892090
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.