Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1223. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir - 10 Masaüstü
5 sn
57.242
Cevap
703
Favori
4.432.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
72. Sırada  bugün en iyi #61
Sayfa: önceki 12211222122312241225
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr

    tekrar teşekkür ediyorum.

    peki ya alarko-carrier nasıldır?

    me, mhi, toshiba ve alarko-carrier?

    sharpı direk elediniz sanırım...bu yukardaki 4lüden birini alsam, sıkıntı yaşamam anladığım kadarıyla (servis olayı hariç)

    peki, me, mhi ve toshibadan benzer özelliklte olanalrdan ucuzunu alsam, yanlış bi tercih mi yapmış olurum?

    bir de 18000lik size yeter demiştiniz sadece serinletmek için. klima bakarken soğutma kapasitesi 18,000 btu olanlara mı bakacağım, yoksa, ısıtması 18,000 btu olanalra mı?

    mazur görün eğer bu soru size çok cahilce geldiyse... :)

    Alarko-Carrier XPower Gold, Toshiba SKV'nin ucuzlatılnış versiyonudur denebilir.
    Ana parçalar aynıdır, plastik aksam falan daha basit-ucuz malzemedir. Ama işlev olarak düzgün aletlerdir, öneririm. Tam F/P ürün.
    Servis-parça konusunda da ilk önerilerim ME ve Toshiba/Carrier sülalesi olur.
    Sharp'ı özellikle bu nedenlerle elerim.

    18 bin BTU nominal güçte, adında 18 veya 50 rakamları geçen ürünlere bakacaksınız. (18=18 bin BTU, 50=5 kW, BTU'nun diğer standartttaki eşiti)
    Mesela Toshiba RAS 18***, Mitsubishi Electric MSZ-GE50**, Alarko-Carrier XPower Gold 50M gibi.

    Zaten burada bu konudaki "cahil" kişilere yardım etmeye çalışıyoruz, gocunmanız gerekmez.
    Başka yerde de bizim cahil olduğumuz konularda o işi bilenlerden biz akıl istiyoruz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: samsungr522tr

    Arkadaşlar 22-23 metrekare salon için, oda sıcaklığı 31 derece yazın, güneşi akşama doğru görüyor..

    Başta Alarko Carrier X-POWER GOLD 53 NQV 035M 12.000 Btu Duvar Tipi İNVERTER Klima (+A Enerji ) 2,229.00 TL düşünüyordum başka arkadaş çakma a sınıfı dedi bunun için.

    Peder de alacağız bari iyi bir şey alalım, fonksiyonları çok olsun, az elektrik tüketsin diyor. Mitsubishi'de ya da diğer markalarda bize göre alınabilecek çok uçuk fiyatı olmayn 3.000 üstü olmayan yani, klima arıyorum

    Neler önerirsiniz.

    Kimmiş o çakma diyen uzman kişi acep?
    Bu çakma ise diğer klimaların tümü de vantilatördür.

    Çok fonksiyonlu ve yüksek verimli klima ararsanız MHI ZGX ya da Toshiba SKVP gibilerine bakın, ama alım+kullanım olarak ekonomik olmaz.

    http://forum.donanimhaber.com/m_79787149/f_//tm.htm#79807409




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: samsungr522tr

    Arkadaşlar 22-23 metrekare salon için, oda sıcaklığı 31 derece yazın, güneşi akşama doğru görüyor..

    Başta Alarko Carrier X-POWER GOLD 53 NQV 035M 12.000 Btu Duvar Tipi İNVERTER Klima (+A Enerji ) 2,229.00 TL düşünüyordum başka arkadaş çakma a sınıfı dedi bunun için.

    Peder de alacağız bari iyi bir şey alalım, fonksiyonları çok olsun, az elektrik tüketsin diyor. Mitsubishi'de ya da diğer markalarda bize göre alınabilecek çok uçuk fiyatı olmayn 3.000 üstü olmayan yani, klima arıyorum

    Neler önerirsiniz.

    Kimmiş o çakma diyen uzman kişi acep?
    Bu çakma ise diğer klimaların tümü de vantilatördür.

    Çok fonksiyonlu ve yüksek verimli klima ararsanız MHI ZGX ya da Toshiba SKVP gibilerine bakın, ama alım+kullanım olarak ekonomik olmaz.

    1) Alarko Carrier X-POWER GOLD 53 NQV 035M 12.000 Btu Duvar Tipi İNVERTER Klima (+A Enerji )

    2) Toshiba Ras 13 Skvr 14000 Btu/h Inverter Duvar Tipi Split Klima (Daisekai)

    3) ZİBRO 3D DC İNVERTER SP 7535

    4) GENERAL - ASHG12LECZ

    5) LG AS-W126MMF0

    Son olarak bunları topladım. Amacım çok fonksiyonlu olması (iyonizer, kendini temizleme vs.vs.) ve tasarruflu olması. Toshiba daha bir önde aklımda. Bunlara muadil ve yaklaşık fiyat aralığında Mitsubishi'de öneriniz varsa dikkate almak isterim.

    Ek olarak Toshiba Ras 13 Skvr 14000 Btu/h Inverter Duvar Tipi Split Klima (Daisekai) , 4,07/4,21 COP ile enerji tasarrufunda en yüksek sınıf açıklamalarda böyle web sitelerinde. Ama COP (W/W) 3,89 gösteriyor web sitesindehttp://www.toshiba.com.tr/ras-13-n3kvr-skvr-inverter-daiseikai-klima-p9.html. Nasıl oluyor bu bilginiz var mı ?

    Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samsungr522tr -- 20 Ağustos 2013; 15:53:56 >




  • Arkadaşlar bende 12.000 lik inverter bir klima alacağım. Son olarak çok pahalı birşey almamaya karar verdim ve iki seçeneğim kaldı.

    1. Vestel inverter Plus 12 a - Yani midea vertu 12.000 ( 6 yıl garanti )
    2. Airfel inverter as12 - 0933 yada 940 ( 2 yıl garanti)

    Normalde vestel klima düşünmüyordum ancak bu modeli tamamen midea vertu ile aynı olduğu için düşündüm.
    Vestel ağustos ayı içinde alınırsa 6 yıl garantili ve fiyatı 1700 tl... 12 taksit
    Airfel ise bakır borular extra olarak hesaplanıp dahil edilince yaklaşık 1600 tl...12 taksit

    Şimdi bu iki klimadan vestel filtre olarak çok zengin..golden fin ve follow me özellikleri var. Airfelde hiçbiri yok. Ayrıca airfel garantisi sadece 2 yıl. Ses ve enerji seviyeleri tahminim aynıdır. Sizce hangisini almak mantıklı? daha doğrusu vestel (midea) 100 lira farka değer mi? Yoksa airfel daha güvenilir filtrelerin önemi yok deyip airfel almak mı mantıklı?




  • Dükkan icin klima alıcam yaklasık han icinde 60m2 lik bir alan en üst kat, binanın yapısı bozulmasın diye diger tum dukkan sahipleri klima motorlarını han icine koydurtmuslar ve oglen motorlardan cıkan ısının yukarı cıkmasıyla felaket bir sıcaklık olusuyor kapı acıldıgı an icerisi sauna gibi oluyor oturdugunuz yerde terlemeye baslıyorsunuz. Halıcıyım tum halıları duvar onlerine dizdim bu yuzden kısın pek bir ısınma sorunum olmuyor ama belki kullanılabilir bazı zamanlar. Nasıl bir sey almam lazım bilgilendirirseniz sevinirim.
  • Mitsubishi pahali ise Beko alabilirsin. Bekoda inverter degil A sinifi tuketimli al derim cunku bu tip firmalar inverter urunlerinde yenilikler icerisinde ve gelisimi tamamlanmamis. Bol ve ucuz yedek parca ile musteri memnuniyeti odakli yaygin servis agi ile mahcup etmez. Dusunsenize mitsubishi de ic unite fan motoru iscilik haric 350 tl iken Beko da iscilik dahil 50 tl ornekleri cogaltmak mumkun. Eskiden klimayi Lg ye yaptiran Beko artik direk kendisi uretiyor. Emin ol 20 sene sonra bile butun parcalari temin edebilirsin. Firmalar ancak bu sekil yatirimlarla piyasada soz sahibi olabiliyor ki hakli sonuc ortada...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, evime uygun bir klima almak istiyorum. Bütçem fazla yok, yardımcı olacak arkadaş var mı acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FILIGRANE

    Dükkan icin klima alıcam yaklasık han icinde 60m2 lik bir alan en üst kat, binanın yapısı bozulmasın diye diger tum dukkan sahipleri klima motorlarını han icine koydurtmuslar ve oglen motorlardan cıkan ısının yukarı cıkmasıyla felaket bir sıcaklık olusuyor kapı acıldıgı an icerisi sauna gibi oluyor oturdugunuz yerde terlemeye baslıyorsunuz. Halıcıyım tum halıları duvar onlerine dizdim bu yuzden kısın pek bir ısınma sorunum olmuyor ama belki kullanılabilir bazı zamanlar. Nasıl bir sey almam lazım bilgilendirirseniz sevinirim.

    selamlar arkadasım,

    bence 0212 660 67 96 numaralı telefonu ara ucretsız kesıf ve bılgılendırme ıcın ekıp yolluyorlar almak zorunda degılsın tamamen ucretsız bır hızmet ayrıyetten yakında evlenıyorum halı lazım kendınden desenlı halı bakıyorum myhome dan baktım m2 700 dolar dedıler belkı sende bana bu konuda yardımcı olabılırsın




  • quote:

    Orijinalden alıntı: S.Togay

    Mitsubishi pahali ise Beko alabilirsin. Bekoda inverter degil A sinifi tuketimli al derim cunku bu tip firmalar inverter urunlerinde yenilikler icerisinde ve gelisimi tamamlanmamis. Bol ve ucuz yedek parca ile musteri memnuniyeti odakli yaygin servis agi ile mahcup etmez. Dusunsenize mitsubishi de ic unite fan motoru iscilik haric 350 tl iken Beko da iscilik dahil 50 tl ornekleri cogaltmak mumkun. Eskiden klimayi Lg ye yaptiran Beko artik direk kendisi uretiyor. Emin ol 20 sene sonra bile butun parcalari temin edebilirsin. Firmalar ancak bu sekil yatirimlarla piyasada soz sahibi olabiliyor ki hakli sonuc ortada...

    Mitsubıshı vs markalarda ,hatta Çinli üretimlerde 10-15 sene fan motoru değişimi gerekmezken,Arç,Bk da ise 2 senede bir kafanı tırmalar ses,hatta sıkıntı rulman iken tamir edilemediğinden fan motoru değiştirirsin.Kullandıkları fanın kıymeti o kadar da ondan o para.Üstelik oda Çin üretimi.Ama gelgör ki en dandik Çin üretimi klimanın bile fan motoru bu kadar dandik değil...

    Sizin şu tanımda aynen şuna benzemiş, BMW pahalı geldiyse Hacı murat al....

    Yani Wosw.Toyota,Opel,Ford,Daici,Reno vs alınmaz.O para verilmez.




  • Oturduğum evde salonda 18.000 btu Mıtsubishi heavy, oturma odasında 12.000 btu ınverter aura ve diğer odalarda Beko mevcut. Fan ağrızasını
    yapan ve fiyatları net aldığım maalesef Mitsubishi oldu... Fan motoru ise 10 yıllık cihaz için sadece istanbul stokta bulundu.Yani bir yorum yazarken neyi yaşıyorsam onu paylaşıyorum. Hacı murat benim kullanmadığım biraraç kullanmadığım için yorum yapmam anlamsız. Fakat o noktada Fiat'a hacı muratı götürüp yeni araçla takasa sokmak istediğinizde benim gibi 40 yaşında aracı değerinde satın alırken bile Koç gurubunun sağlıklı anlayaışına tanık oluyoruz o ayrı mesele...
    Elektronik arıza yapmayacak diye bir kural yok mesele bozulduğu an servis,parça ve destek ilişkileridir. Pişirim fırınlarında klima prensiplerine ters düşen ortamlarda bile arçelik Beko yıllara meydan okumuyormu? Bulunduğunuz yerlerde ilginizi çekerse bir bakarsınız.
    Bu sene sağlık kuruluşları ve okullar için 7705 serisi Beko klimaları satıldı ki malum buralarda yıllarca bakım bile yaptırmadan tepe tepe kullanılmakta.
    Bulunduğunuz mahalleye en yakın servis arıza kaydında size yönlendiriliyor ve arıza kaydınızda memnuniyetsizlik oluşuırsa bulunduğunuz mahalleyi bırakın o ile komşu bölgedeki tüm servislerin sistemine sorununuz düşüyor gerektiğinde acil destek için. Böylesi bir anlayış ve sistem benim bilmeyip sizin bildiğiniz başka markada varsa elbette onu tercih edin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 21 Ağustos 2013; 10:45:50 >




  • Herkese iyi çalışmalar.
    25-30 m2 salon.
    Daire üst giriş. Alt katta garaj var. Mantolama, yalıtım yok.
    Odada batıya bakan bir pencere ve balkon kapısı var.
    Bütçe maksimum 2.000-TL
    Yer Bursa.
    Servis sorunu olmayan,
    Sadece soğutma amaçlı, sessiz bir klima tavsiyesi lütfen.
    Teşekkürler.
  • emresevinc E kullanıcısına yanıt
    klıma alırken suanda dıkkat etmenız gereken 22 serılı gaz olmamaısı dunyada yasakalandı zehırlı gaz verdıgı ıcın buna dıkkat edın derım yenı gaz modelı 410 serısı ve suanda butun klımalarda bu gazın kullanılması zorunludur ancak markalar ellerınde kı stogu hala satmaktadırlar bu konuda mıtsubıshı general elektrık ve toshıba markaları on plana cıkan servıs sorunu olmayan elıt markalardır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cyhnsr

    quote:

    Orijinalden alıntı: FILIGRANE

    Dükkan icin klima alıcam yaklasık han icinde 60m2 lik bir alan en üst kat, binanın yapısı bozulmasın diye diger tum dukkan sahipleri klima motorlarını han icine koydurtmuslar ve oglen motorlardan cıkan ısının yukarı cıkmasıyla felaket bir sıcaklık olusuyor kapı acıldıgı an icerisi sauna gibi oluyor oturdugunuz yerde terlemeye baslıyorsunuz. Halıcıyım tum halıları duvar onlerine dizdim bu yuzden kısın pek bir ısınma sorunum olmuyor ama belki kullanılabilir bazı zamanlar. Nasıl bir sey almam lazım bilgilendirirseniz sevinirim.

    selamlar arkadasım,

    bence 0212 660 67 96 numaralı telefonu ara ucretsız kesıf ve bılgılendırme ıcın ekıp yolluyorlar almak zorunda degılsın tamamen ucretsız bır hızmet ayrıyetten yakında evlenıyorum halı lazım kendınden desenlı halı bakıyorum myhome dan baktım m2 700 dolar dedıler belkı sende bana bu konuda yardımcı olabılırsın

    Cok saol bilgilendirme icin. Dayımla kilim satıyoruz halıyı genel anlamda yazdım. Cogu eski m2 si 100-1000$ arasında degisiyor. Myhome da ki çesitleri Sultanahmet teki toptancılarda da bulabilirsin m2si 200-300 dolar arasında degisiyor. Alacagın halının rengini desenini kac m2 olacagını soylersen belki buradan yardımcı olabilirim.




  • FILIGRANE kullanıcısına yanıt
    bızım hanımın alerjısı var kendınden desenlı ıpek halılardan begendık yaklasık 4 adet halı 12 m2 olması lazım sıtesıne baktım begendıgımız halıyı bulamadım bıldıgım tek ozellık bu modelı begendıler ben ucret ıle ılgılendım sadece :)))
  • cyhnsr kullanıcısına yanıt
    Burdaki toptancilar oyle antibakteriyel halılardan anlamazlar, alerjisi varsa halı kullanmayın bence illa alıcaksan nanoteknolojik ipliklerden yapılan halı varmı onuda bilmiyorum ama onları bir arastır derim yada yıkanabilen bisi olsun ne kadar süpürürsen süpür yinede halı dibinde mutlaka organizmalar kalacaktır, sıcak suda makinede yıkanabilecek halı yada kilim daha temiz ve saglıklı olacaktır kanaatimce.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cyhnsr

    klıma alırken suanda dıkkat etmenız gereken 22 serılı gaz olmamaısı dunyada yasakalandı zehırlı gaz verdıgı ıcın buna dıkkat edın derım yenı gaz modelı 410 serısı ve suanda butun klımalarda bu gazın kullanılması zorunludur ancak markalar ellerınde kı stogu hala satmaktadırlar bu konuda mıtsubıshı general elektrık ve toshıba markaları on plana cıkan servıs sorunu olmayan elıt markalardır

    Bu konuda size katılamıyacağım.
    Keşke R22 gaz kullanımı yasaklanmasaydı.
    Çevre yönünden bakılırsa her ikisi de değişik yönlerden zararlı. Birisi diğerinden daha temiz değil.
    Kullanıcı yönünden bakıldığında R22 daha sorunsuz, stabil bir gaz, ilerde oluşabilecek kaçak durumlarında daha masrafsız ve pratik oluyor.
    Satıcılar yönünden bakılırsa, "Klima satıp bir kere para kazanmak yetmez, R410 gibi bir gaz kullanılsın ki ilerde servisler de bir o kadar kazansın" da denebilir.

    Bu arada, "general elektrik" klimaların üreticisi ve servisi ile ilgili bilgi verebilirseniz iyi olur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alituzcu

    quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    quote:

    Orijinalden alıntı: alituzcu

    Klimanın faturaya ne kadar yansıyacağını nasıl hesap ederiz?

    Klima turkuaz gold model AS18-0925/R2 18.000btu.

    günde kaç saat kullanıyorsunuz ? kaç derecede ?

    25-26 derecede kullaniyoruz bebek oldugu icin fan en dusukte.

    Günde ortalama 8-10 saat calisiyor.

    peki klima çalışmadığında ortam sıcaklığı nedir ?

    Saygılar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: S.Togay

    Mitsubishi pahali ise Beko alabilirsin. Bekoda inverter degil A sinifi tuketimli al derim cunku bu tip firmalar inverter urunlerinde yenilikler icerisinde ve gelisimi tamamlanmamis. Bol ve ucuz yedek parca ile musteri memnuniyeti odakli yaygin servis agi ile mahcup etmez. Dusunsenize mitsubishi de ic unite fan motoru iscilik haric 350 tl iken Beko da iscilik dahil 50 tl ornekleri cogaltmak mumkun. Eskiden klimayi Lg ye yaptiran Beko artik direk kendisi uretiyor. Emin ol 20 sene sonra bile butun parcalari temin edebilirsin. Firmalar ancak bu sekil yatirimlarla piyasada soz sahibi olabiliyor ki hakli sonuc ortada...

    yani arçelik/beko nun yaygın servis ağı dışında bir şeyi yok diyebiliriz :)

    zaten kendilerinin bir şey ürettiği de yok ,çin e ürettiriyorlar (diğerleri gibi)

    ayrıca koskoca mitsubishi de parça bulunmaması olayını ilk defa duyuyorum ,pahalı olması normaldir çünkü kaliteli fan elbetteki daha pahalı olacaktır (gerçi birazda şişiriyorlar gibi) ,benimde şahsi kanaatim bir fan motorunun bu kadar pahalı olamayacağı yönünde ama öyle fiyatlar istiyorlar

    yine yanılmıyorsam mitsubishi dahi panasonic fan motoru kullanıyor ,yani bir suçlu aramak istersek o zaman panasonic suçlu demektir :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kemal1414

    quote:

    Orijinalden alıntı: S.Togay

    Mitsubishi pahali ise Beko alabilirsin. Bekoda inverter degil A sinifi tuketimli al derim cunku bu tip firmalar inverter urunlerinde yenilikler icerisinde ve gelisimi tamamlanmamis. Bol ve ucuz yedek parca ile musteri memnuniyeti odakli yaygin servis agi ile mahcup etmez. Dusunsenize mitsubishi de ic unite fan motoru iscilik haric 350 tl iken Beko da iscilik dahil 50 tl ornekleri cogaltmak mumkun. Eskiden klimayi Lg ye yaptiran Beko artik direk kendisi uretiyor. Emin ol 20 sene sonra bile butun parcalari temin edebilirsin. Firmalar ancak bu sekil yatirimlarla piyasada soz sahibi olabiliyor ki hakli sonuc ortada...

    yani arçelik/beko nun yaygın servis ağı dışında bir şeyi yok diyebiliriz :)

    zaten kendilerinin bir şey ürettiği de yok ,çin e ürettiriyorlar (diğerleri gibi)

    ayrıca koskoca mitsubishi de parça bulunmaması olayını ilk defa duyuyorum ,pahalı olması normaldir çünkü kaliteli fan elbetteki daha pahalı olacaktır (gerçi birazda şişiriyorlar gibi) ,benimde şahsi kanaatim bir fan motorunun bu kadar pahalı olamayacağı yönünde ama öyle fiyatlar istiyorlar

    yine yanılmıyorsam mitsubishi dahi panasonic fan motoru kullanıyor ,yani bir suçlu aramak istersek o zaman panasonic suçlu demektir :)

    Birkaç mesaj üstte yazmıştım kullanıp deneyim kazandıklarım için yorum yapabileceğimi.
    Mitsubishi için şaşırmışsınız, isterseniz model kodunu vereyim ürün sizinmiş gibi sorun fiyatını, belkide taze bitti eski model, gelmiyor artık derlerse yine şaşırmayın. Motoru açıp içindeki sorunu buldum. serçe parmağınızın tırnagı büyüklüğünde 16 bacaklı artık elektroniğin çöplüğü olan çinde bile bulunmayan bir devre elemanı çıktı karşıma. Bu anormallikler ve anakarttaki malzeme,gerilim değişkenlikleri zaten muadil parça kullanmanın yolunu kesiyor. Akıllıca yaklaşım, sonuç o markaya arızada ne fiyat çekerse gebesiniz. Mesela dış kompresör 1400 tl... o paraya gelde sıfır beko alma
    Dediğim gibi sağlık kuruluşları ve okullar seçimlerini Beko olarak yaptı. Bakımsız tepe tepe kullanırlar. Tökezlediği anda da istemediğin kadar parçayı en ucuz fiyat ve işçilikle yaygın servis ağı ile çözerler. Üretim kısmına gelince sadece komprosör çinden hazır geliyor gerisi yurdun malı. Keşke maliyeti uygun olsa da onuda üretselerdi fakat üretmiyor olmaları abartılacak bir dezavantaj değil. Tüketici için en önemli kriter ürünü satın aldıktan sonraki hizmet anlayışıdır ki bu da sizin dediğiniz gibi koç gurubunda mükemmel.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: S.Togay

    quote:

    Orijinalden alıntı: kemal1414

    quote:

    Orijinalden alıntı: S.Togay

    Mitsubishi pahali ise Beko alabilirsin. Bekoda inverter degil A sinifi tuketimli al derim cunku bu tip firmalar inverter urunlerinde yenilikler icerisinde ve gelisimi tamamlanmamis. Bol ve ucuz yedek parca ile musteri memnuniyeti odakli yaygin servis agi ile mahcup etmez. Dusunsenize mitsubishi de ic unite fan motoru iscilik haric 350 tl iken Beko da iscilik dahil 50 tl ornekleri cogaltmak mumkun. Eskiden klimayi Lg ye yaptiran Beko artik direk kendisi uretiyor. Emin ol 20 sene sonra bile butun parcalari temin edebilirsin. Firmalar ancak bu sekil yatirimlarla piyasada soz sahibi olabiliyor ki hakli sonuc ortada...

    yani arçelik/beko nun yaygın servis ağı dışında bir şeyi yok diyebiliriz :)

    zaten kendilerinin bir şey ürettiği de yok ,çin e ürettiriyorlar (diğerleri gibi)

    ayrıca koskoca mitsubishi de parça bulunmaması olayını ilk defa duyuyorum ,pahalı olması normaldir çünkü kaliteli fan elbetteki daha pahalı olacaktır (gerçi birazda şişiriyorlar gibi) ,benimde şahsi kanaatim bir fan motorunun bu kadar pahalı olamayacağı yönünde ama öyle fiyatlar istiyorlar

    yine yanılmıyorsam mitsubishi dahi panasonic fan motoru kullanıyor ,yani bir suçlu aramak istersek o zaman panasonic suçlu demektir :)

    Birkaç mesaj üstte yazmıştım kullanıp deneyim kazandıklarım için yorum yapabileceğimi.
    Mitsubishi için şaşırmışsınız, isterseniz model kodunu vereyim ürün sizinmiş gibi sorun fiyatını, belkide taze bitti eski model, gelmiyor artık derlerse yine şaşırmayın. Motoru açıp içindeki sorunu buldum. serçe parmağınızın tırnagı büyüklüğünde 16 bacaklı artık elektroniğin çöplüğü olan çinde bile bulunmayan bir devre elemanı çıktı karşıma. Bu anormallikler ve anakarttaki malzeme,gerilim değişkenlikleri zaten muadil parça kullanmanın yolunu kesiyor. Akıllıca yaklaşım, sonuç o markaya arızada ne fiyat çekerse gebesiniz. Mesela dış kompresör 1400 tl... o paraya gelde sıfır beko alma
    Dediğim gibi sağlık kuruluşları ve okullar seçimlerini Beko olarak yaptı. Bakımsız tepe tepe kullanırlar. Tökezlediği anda da istemediğin kadar parçayı en ucuz fiyat ve işçilikle yaygın servis ağı ile çözerler. Üretim kısmına gelince sadece komprosör çinden hazır geliyor gerisi yurdun malı. Keşke maliyeti uygun olsa da onuda üretselerdi fakat üretmiyor olmaları abartılacak bir dezavantaj değil. Tüketici için en önemli kriter ürünü satın aldıktan sonraki hizmet anlayışıdır ki bu da sizin dediğiniz gibi koç gurubunda mükemmel.

    sizin 16 bacaklı dediğiniz parça büyük ihtimal entegredir :)

    ama günümüzde artık tamircilik işi nerdeyse bitti ,direk kart değişimi yapıyorlar (artık bu nasıl bir tamircilik anlayışı o da ayrı bir mevzu)

    evet Mitsubishi pahalı klima yapıyor ve satıyor ama asla Arçelik/Beko ile kıyaslanamaz ,gerçi Arçelik te de kaliteli olan modeller var ama nerdeyse muadillerinin 2 katı pahalıya satıyorlar

    Arçelik/Beko ilk önce isminden,sonra yaygın servislerinden ön plana çıkıyor ,misal ben daha yeni Karadeniz'in bir ilçesinden geliyorum orada sadece Beko/Arçelik servisi var ve bu durumda beyaz eşya,klima vs. alacak kişi ister istemez arıza durumunda ne olacağını düşünüyor

    birde Arçelik eskiden çok sağlam cihazlar üretirdi ,şimdi de keşke öyle olsa da bizde yerli ürüne yönelsek ama bir derece onlarda haklı Çin ile başa çıkabilmek mümkün değil ve zaten kimse Çin ile rekabete falan girmiyor direk onlarla temasa geçip kendilerine cihaz ürettiriyorlar (yerli dediğimiz hemen her cihazı Çin üretiyor,sadece biz değil dünyanın büyük çoğunluğu Çin'e ürettirip kendi markasını basıyor) ,biz sadece montaj yapıyoruz

    bu kötü bir durum ama bunlar da gerçekler ,savunsak da ,yersek de bir faydası yok




  • 
Sayfa: önceki 12211222122312241225
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.