Şimdi Ara

KLİMA KULLANAN ARKADAŞLAR KIŞ PERFORMANSI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
6.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kışın millet elektiriğe yükleniyor ve voltajlar bariz şekilde düşüyor sabah mesai saatinde ve akşamları voltajlar 195 volta kadar iniyor sonra klimaların performansı düşüyor sizede voltaj regülatörü takmanızı öneririm
  • Adana da ikamet ediyorum.16 m2 lik oturma odamiza inverter klima almayi dusunuyoruz.Hem ısıtma hemde sogutmasi icin...Mıtsubishi Electric Inverter GC35VA modelini bulamiyorum.Yardimci olabilir misiniz? Nereye baktiysam yoktu..Forumda adana dan katilan yada adana da nerde satildigini bilen birisi varsa yardim etsin..Malum kampanya bitti bitiyoooo....
  • Selam

Ayni klimadan kullaniyorum cok guzel secim sizi adana sicaginda epey rahatlatacak klimaplus sayfasinda asagidaki adana bayileri var umarim isinize yarar.

Adres: CemalPaşa Mah. 6.Sok. Yalçın Apt. No:27/A Seyhan
    Telefon: 0322 453 46 31-457 97 02
    Faks: 0322 0322 457 97 11

Doğuş Klima
    Adres: Turgut Özal Bulvari Baştac Apt. No. 63/D
    Telefon: 0322 - 234 67 08-09
    Faks: 0322 - 234 64 52

Özel Mühendislik
    Adres: Çınarlı Mah. Cumhuriyet Cad. Renk Apt. No:53 / C Olgunlaşma Enstutisi Yanı Seyhan
    Telefon: 0322 - 456 07 66 / 453 24 96
    Faks: 0322 - 456 07 67 / 453 27 36

quote:

Orjinalden alıntı: memolix

Adana da ikamet ediyorum.16 m2 lik oturma odamiza inverter klima almayi dusunuyoruz.Hem ısıtma hemde sogutmasi icin...Mıtsubishi Electric Inverter GC35VA modelini bulamiyorum.Yardimci olabilir misiniz? Nereye baktiysam yoktu..Forumda adana dan katilan yada adana da nerde satildigini bilen birisi varsa yardim etsin..Malum kampanya bitti bitiyoooo....

• Aleykum selam,

Cok tesekkur ediyorum..Vermis oldugun adres ve iletisim bilgileri icin..insallah vardir stoklarda...

Tekrar tesekkurler

quote:

Orjinalden alıntı: cemele

Selam

Ayni klimadan kullaniyorum cok guzel secim sizi adana sicaginda epey rahatlatacak klimaplus sayfasinda asagidaki adana bayileri var umarim isinize yarar.

Adres: CemalPaşa Mah. 6.Sok. Yalçın Apt. No:27/A Seyhan
    Telefon: 0322 453 46 31-457 97 02
    Faks: 0322 0322 457 97 11

Doğuş Klima
    Adres: Turgut Özal Bulvari Baştac Apt. No. 63/D
    Telefon: 0322 - 234 67 08-09
    Faks: 0322 - 234 64 52

Özel Mühendislik
    Adres: Çınarlı Mah. Cumhuriyet Cad. Renk Apt. No:53 / C Olgunlaşma Enstutisi Yanı Seyhan
    Telefon: 0322 - 456 07 66 / 453 24 96
    Faks: 0322 - 456 07 67 / 453 27 36

quote:

Adana da ikamet ediyorum.16 m2 lik oturma odamiza inverter klima almayi dusunuyoruz.Hem ısıtma hemde sogutmasi icin...Mıtsubishi Electric Inverter GC35VA modelini bulamiyorum.Yardimci olabilir misiniz? Nereye baktiysam yoktu..Forumda adana dan katilan yada adana da nerde satildigini bilen birisi varsa yardim etsin..Malum kampanya bitti bitiyoooo....

• Sayin Cemele; mitsubishi electric MSZ GC35VA klimayi almış ve kullanmış birisi olarak benimle tecrubelerinizi paylasir misiniz ??? Isıtmasi,sogutmasi,ses duzeyi, elektrik faturasina etkisi vb.??
  • Sayin memolix

Adanada kısın pek bulunmadim ama yazin benim gibi sicaga pek gelemeyen birisi icin o sıcakların ne bunaltıcı oldugunu biliyorum. Birde acili kebab yaninda aci biber ve salgam varsa sırılsıklam olurdum:)))

Sorunuza gelecek olursam ben acikcasi sogutma amacli almistim yazin cihaz cok guzel verim verdi gunde ortalama 12 saat calisti faturama etkisi 10 ile 15 ytl arasi oldu. Klima oncesi 50-55 ytl oderken klima sonrasi 60-65 ytl arasi geldi. Dogalgaza gelen son zamlardan sonra denedigim sicak hava performansi benim icin cok buyuk memnuniyet oldu cunki salonda ki 2 metrelik petegi artik acmiyorum.

Tabii ürün cok guzel ve verimi yuksek ama bu bulundugunuz binaya kullanima ve cevreye görede cihazin verimi etkileniyor.

Ben en ust katta oturuyorum yalitim cok iyi tek cephe acik oda guney cephe ve klima 24 m2 lik salonda bulunuyor camlar pimapen yalitim iyi. Kullanim ise dedigim gibi yazin 21-22 derece kisin 23-24 derece istanbul icin cok soguk sayılacak su gunlerde gercekten cok memmunum zaten bu yuzden belkide bazi arkadaslar beni mitsibushi electrigin bayii yada getiri saglayan biri olarak sana bilir ama üründen son derece memmunum su ana kadar ve elimden geldigi kadarda insanlara tavsiye ediyorum. Benim cati kati katinda Mitsibushi MSH 25 invertrosuz bir klima daha var ama iki klima arasinda cok fark.

Ses olayini hci hissetmiyeceksin diye bilirim cihaz hedef sicakliga 3 derece yaklasinca sesiz mode geciyor ic unite dis unite sesiz bide buna yoldaki gurltu evdeki tv gibi ses olursa hissetmiyrosun ama ilk kalkınmadaki ses hissediliyor ama ses seviyesi olarak bu seviyedeki chazlar icinde en dusuklerden biri diyebilirim.

Not: Simdi cihaz cok iyi sorunsuz ve benim övgumu aliyor Allah gostermesin bir sorun cikarsa o zmanda klima plus ve mitsibushi electrigi servis v.b konularda yine olumlu yada olumsuz elestirecegim. Amacim burda Mitsibushi yada Japon malini sattirmak degil urun aldim kullaniyorum ve cok memnun kaldim keske diger klimamida inverterlu MZS GC 35 alsaydim.

quote:

Sayin Cemele; mitsubishi electric MSZ GC35VA klimayi almış ve kullanmış birisi olarak benimle tecrubelerinizi paylasir misiniz ??? Isıtmasi,sogutmasi,ses duzeyi, elektrik faturasina etkisi vb.??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemele -- 29 Aralık 2008; 15:35:58 >

• bende fujitsu asya 14lc modelini aldım bende yaptığım ölçümde ağız üflemesi 59.8 dereceye kadar çıktı. herzaman aynı değerde üflemiyor klima ihtiyaca göre bu maksimum değeri.daha önce beko kullanıyordum. fujitsu müthiş bir klima şuanki dondurucu soğuklarda evin içini 11 dereceden 20 dereceye 5 dakikada 30 dereceye ise yaklaşık yarım saat getiriyor. odam 10 mt2 civarında klima 40 m2 ısıtabiliyor.
  • bende fujitsu asya 14lc modelini aldım bende yaptığım ölçümde ağız üflemesi 59.8 dereceye kadar çıktı. herzaman aynı değerde üflemiyor klima ihtiyaca göre bu maksimum değeri.daha önce beko kullanıyordum. fujitsu müthiş bir klima şuanki dondurucu soğuklarda evin içini 11 dereceden 20 dereceye 5 dakikada 30 dereceye ise yaklaşık yarım saat getiriyor. odam 10 mt2 civarında klima 40 m2 ısıtabiliyor.benim ev çok korunaksız hertarafı açık
  • quote:

Orjinalden alıntı: teknikdestekci

bende fujitsu asya 14lc modelini aldım bende yaptığım ölçümde ağız üflemesi 59.8 dereceye kadar çıktı. herzaman aynı değerde üflemiyor klima ihtiyaca göre bu maksimum değeri.daha önce beko kullanıyordum. fujitsu müthiş bir klima şuanki dondurucu soğuklarda evin içini 11 dereceden 20 dereceye 5 dakikada 30 dereceye ise yaklaşık yarım saat getiriyor. odam 10 mt2 civarında klima 40 m2 ısıtabiliyor.benim ev çok korunaksız hertarafı açık

Hocam Fujitsu yu kaça aldınız?
  • ben de geçen sene araştırmalarım sonucu fujitsu inverter 9.000de karar kılmıştım ve iyiki de almışım diyorum....hem ısıtması hem de konforuyla yüzümü kara çıkarmadı.....
    KIŞTAN KORKMA
    FUJİTSUDAN ŞAŞMA....

MUTLU YILLAR MİLLET...
  • Bende dün gittim Mitsubishi Electric MSZ-HC35VA Power inverter modelini aldim...Daha tam olarak inceleme firsatim olmadi işten güçten.Ama ilk izlenimim iyi...İleriki zamanlarda olumlu olumsuz yonlerini paylasirim..Ama simdi hersey guzel..Masalllah
  • Hayirli olsun GC35 modeli yokmuyudu? Onu almayi dusunuyordunuz.

quote:

Bende dün gittim Mitsubishi Electric MSZ-HC35VA Power inverter modelini aldim...Daha tam olarak inceleme firsatim olmadi işten güçten.Ama ilk izlenimim iyi...İleriki zamanlarda olumlu olumsuz yonlerini paylasirim..Ama simdi hersey guzel..Masalllah
  • Arkadaşlar selam,

Bende de Mitsubishi Msz-Hc 35VA klima var. Odam 24 m2 dış mantolama yok altımda dükkan camlar pvc çift cam ve 1. katta oturuyorum. Yazın performansından çok memnun kaldım. Bir süre öncesine kadar kasım ve aralık başlarında da kış performansı iyi gibi gelmişti ama dün akşam maksimumda (31 derece) çalıştırmama rağmen (akşam 10'da açtım sabaha kadar) içerisinin ısısı tam istediğim gibi olmadı. Biliyorsunuz İstanbulda dün gece sıcaklık 0, -2 aralığında idi. Sabah 06:00'da arabama bindiğimde ısı 0'ı gösteriyordu. Haftasonuna servisten randevu aldım. Bana kalırsa bir problem var. Bence daha verimli olması gerekiyordu çünkü ısıtma btu'su 15.000 ve soğutmaya göre daha yüksek. Kullanan arkadaşlar olduğu için fikir verebilirler.
  • Selam

Bende GC35 modeli var ve 24 m2 alanda kullaniyorum. Calismasi ise sabah 10-11 gibi basliyor gece 24:00 e kadar sabit 24 derece(bebek var) . Sonra oda degisiyor ve dogal gazli bölüme geciyoruz.
    Ilk aldiigm da kullanim klavuzunda (sogutmada denemistim) cihaz eger istenilen sıcakligiga uzun sure de calismasina ragmmen ulamasamiyorsa mode degistirme yapabiliyor sanirim. Bu cihazda sorun olabilecegi gibi sizin kullanimizdanda kaynaklanmis olabilir. Kullanim klavuzunu iyice okuyun cevap orda da olabilir.

quote:

Orjinalden alıntı: IMPARATORUS

Arkadaşlar selam,

Bende de Mitsubishi Msz-Hc 35VA klima var. Odam 24 m2 dış mantolama yok altımda dükkan camlar pvc çift cam ve 1. katta oturuyorum. Yazın performansından çok memnun kaldım. Bir süre öncesine kadar kasım ve aralık başlarında da kış performansı iyi gibi gelmişti ama dün akşam maksimumda (31 derece) çalıştırmama rağmen (akşam 10'da açtım sabaha kadar) içerisinin ısısı tam istediğim gibi olmadı. Biliyorsunuz İstanbulda dün gece sıcaklık 0, -2 aralığında idi. Sabah 06:00'da arabama bindiğimde ısı 0'ı gösteriyordu. Haftasonuna servisten randevu aldım. Bana kalırsa bir problem var. Bence daha verimli olması gerekiyordu çünkü ısıtma btu'su 15.000 ve soğutmaya göre daha yüksek. Kullanan arkadaşlar olduğu için fikir verebilirler.

• Eyvallah arkadaşım sağol.

Servisten önce bir göz atarım. Sen klimayı 24 dereceye ayarladağında oadanın ısısının da 24 olduğunu gözlemledin mi? Bir de 31 dereceyi hiç denedin mi? Yani sormak istediğim şu odanın 24 dereceye ulaşması için klimanın derecesini maksimuma mı çıkartıyorsun? Bir sorumda oda soğuk iken klimayı açtığında mesela 24 dereceye bu soğuk günlerde cihaz ışığının teke düşmesi yaklaşık kaç saat alıyor? Biliyorsun çift ışık yüksek performanstayken yanıyor, oda ayarlanılan ısıya ulaştığında tek ışığa düşüyor ve cihazın sesi ve üfleme devri azalıyor. Bende sabaha kadar çalışmasına rağmen (yaklaşık 8-10 saat) istenilen değere ulaşamadığından hep full performans çalışıyor.
  • Ozellikle 31 dereceyi denemedim. Soyle bir ornek vereyim oda mevcut sicakligi 22 derece sen bunu 24 yapmak istiyorsun. Kumandadan 24 e set ettin ve bastin tusa. Anladigim ve okudugum kadari ile cihaz soyle dusunuyor istenilen hedefe 3 dereceden yakınım nasil olsa o dereceye kısa surede ulasirim diyerek fazla enerji cekmeden calisiyor ve tek led operating led i yaniyor. Eger hedef derece 3 dereceden fazla ise o zaman deli gibi calisiyor ve her iki led de yaniyor.

Benim ev genelde 19 derece filan oluyor ben ilk basta 26-27 ye ayarlayip deli gibi calistiriyorum sonra iceri isininca bunu 24 e cekiyorum. Cihaz da kendi devirini dusuruyor.

Tek led yanarsa cihaz hedef dereceye ulasti ve dusuk mode da calisarak az enerji kullaniyor. Eger her iki led de yaniyorsa cihaz hedef dereceyi saglayamayacak durumda ve maximum mode da calisiyor. Zaten onlardan biri operating mode digeri ise emergency led lambalari olmasi lazim su anda evde degilm bakamiyorum. Cihazda sorun oldugunu pek sanmiyorum bence kullanima bagli teknik birsey eksik kaldi gibi. Bende ilk sicak performansi deneyecegim zaman sicak hava verdirememistim. Sonra deneme yanilma be kulanma klavuzu ile yaptim.

Icerinin 24 derece oldugunu gozlemleme gerek yok cunki 23 derece olunca be t-shirt ile otururum ve icerinin sicakligi kesinlikle hissediliyor ve konfor u cok iyi bu yuzden salonda dogalgaz kullanmiyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: IMPARATORUS

Eyvallah arkadaşım sağol.

Servisten önce bir göz atarım. Sen klimayı 24 dereceye ayarladağında oadanın ısısının da 24 olduğunu gözlemledin mi? Bir de 31 dereceyi hiç denedin mi? Yani sormak istediğim şu odanın 24 dereceye ulaşması için klimanın derecesini maksimuma mı çıkartıyorsun? Bir sorumda oda soğuk iken klimayı açtığında mesela 24 dereceye bu soğuk günlerde cihaz ışığının teke düşmesi yaklaşık kaç saat alıyor? Biliyorsun çift ışık yüksek performanstayken yanıyor, oda ayarlanılan ısıya ulaştığında tek ışığa düşüyor ve cihazın sesi ve üfleme devri azalıyor. Bende sabaha kadar çalışmasına rağmen (yaklaşık 8-10 saat) istenilen değere ulaşamadığından hep full performans çalışıyor.

• arkadaşlar lütfen bana yardımcı olun.iki adet klima almak istiyorum ama ne alcağımı bilmiyorum.23 m2 salonuma ve 10 m2 lik yatak odasına klima seçmeme yardım edin.izmirde oturuyorum ve evim güneş alıyo.yalıtımıda iyi.aynı zamanda ara kat.toshiba ve mitsubishi inceledim ama kararsızım.kaçlık almalıyım ve hangi marka.
  • 12.000 ve 9.000'lik söylediğin markalardan alabilirsin. Benim de mitsubishi electric'in kış performansı ile ilgili kafamdaki soru işareti sonuçlansın. Sana onu al diyeceğim ama haftasonundan sonra net cevap verebilirim. Toshiba ise birçok kişinin beğendiği bir marka.

Dostum kesene uyanlara bak ,zaten fiyatlarıda birbirine yakındır sanırım.

Bu arada, Cemele kardeşim cevabın için teşekkürler
  • Selam

Ben 24 m2 salonda 12000 btu mitsibushi gc35 ve 12 m2 lik odada 9000 btu mitsibushi msz ga 25 kullaniyorum. yer istanbul guney cephe.

quote:

Orjinalden alıntı: tahirtopcu

arkadaşlar lütfen bana yardımcı olun.iki adet klima almak istiyorum ama ne alcağımı bilmiyorum.23 m2 salonuma ve 10 m2 lik yatak odasına klima seçmeme yardım edin.izmirde oturuyorum ve evim güneş alıyo.yalıtımıda iyi.aynı zamanda ara kat.toshiba ve mitsubishi inceledim ama kararsızım.kaçlık almalıyım ve hangi marka.
  • Pardon ya HC yazmisim yanlislikla...GC modelini aldim...

quote:

Orjinalden alıntı: cemele

Hayirli olsun GC35 modeli yokmuyudu? Onu almayi dusunuyordunuz.

quote:

Bende dün gittim Mitsubishi Electric MSZ-HC35VA Power inverter modelini aldim...Daha tam olarak inceleme firsatim olmadi işten güçten.Ama ilk izlenimim iyi...İleriki zamanlarda olumlu olumsuz yonlerini paylasirim..Ama simdi hersey guzel..Masalllah

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.