< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Klima kompresörü yardım (2. sayfa)

-
-
Hangi il/ilçedesiniz? Dün aynı şekil fabia ya da octavia's olan bir müşteriyle telefonda görüştük de siz misiniz acaba Vag gruplarında bobin yok. Fakat kompresorun kafasında emniyet denilen bir parça var. Bunu da koparmış olabilir. Yani bunları kontrol etmeden kompresor bozuk diyip komple değiştirmek yanlış olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Josepth -- 8 Ağustos 2020; 12:59:50 > -
Ben değilim hocam şanlıurfadayım ben şuan bir ustanın yanındayım direk kompresörü taktı ne temizlik ne birşey allahın umuduna binicem artık yapacak birşey kalmadı, sizin dediğiniz kadar detaylı bakanı görmedim 4. Ustanın yanındayım :)quote:
Orijinalden alıntı: Josepth
Hangi il/ilçedesiniz? Dün aynı şekil fabia ya da octavia's olan bir müşteriyle telefonda görüştük de siz misiniz acabaVag gruplarında bobin yok. Fakat kompresorun kafasında emniyet denilen bir parça var. Bunu da koparmış olabilir. Yani bunları kontrol etmeden kompresor bozuk diyip komple değiştirmek yanlış olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben yapılması gerekeni doğru olanı söyledim hocam ama eline gaz makinesini alan klimacıyım dediği sürece böyle ustalarla çok karşılaşır bizim insanımız. Bize çok uzaksınız aksi takdirde yardımcı olurduk coğrafya kaderdir Ustanız şayet sıfır taktıysa garanti almaya bakın, ama radyatör değişmediği sürece kısa sürede gidecektir (eğer iç yapısından kaynaklı bir arızanız varsa). Mesela x5'e aynı şekil sıfır kompresör takmışlar, radyatör değişmemişler. Bir hafta sonra yanımıza geldiğinde kompresör tekrardan bozulmuştu. Umarım sizin başınıza gelmez, geçmiş olsun.
-
Valla ustam il değiiştirmeyi düşünüyorum şu sanayi çilesi yüzündenquote:
Orijinalden alıntı: Josepth
Ben yapılması gerekeni doğru olanı söyledim hocam ama eline gaz makinesini alan klimacıyım dediği sürece böyle ustalarla çok karşılaşır bizim insanımız. Bize çok uzaksınız aksi takdirde yardımcı olurduk coğrafya kaderdirUstanız şayet sıfır taktıysa garanti almaya bakın, ama radyatör değişmediği sürece kısa sürede gidecektir (eğer iç yapısından kaynaklı bir arızanız varsa). Mesela x5'e aynı şekil sıfır kompresör takmışlar, radyatör değişmemişler. Bir hafta sonra yanımıza geldiğinde kompresör tekrardan bozulmuştu. Umarım sizin başınıza gelmez, geçmiş olsun.
araştırmayı seviyorum benim bildiğimi sezdikçe benden uyuz oluyolar sizin gibi ustaların fikirleri sayesinde tabi birleyden anladığım yok, bakalım artık dedim ya allahın umuduna bineceğim ne çıkarsa bahtıma
cografya kaderdir sözüne katılıyorum çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için saygılar hürmetler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Arabanın yaşına bağlı olarak klima radyatörünü değiştirmek performansı açısından da yerinde olurdu. Bugüne kadar adam gibi temizleyenini görmedim.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Geçti valla hocam, usta baktı talaş falan yok temizlemeden direk taktıquote:
Orijinalden alıntı: ardicli2000
Arabanın yaşına bağlı olarak klima radyatörünü değiştirmek performansı açısından da yerinde olurdu. Bugüne kadar adam gibi temizleyenini görmedim.
Gaziantep sanayisini pek tavsiye etmem ama klima konusunda bir iki iyi usta ve dükkan var. Urfa yakın dilerseniz bir hafta sonu Antep'te baktırın.quote:
Orijinalden alıntı: Mesut929
Ben değilim hocam şanlıurfadayım ben şuan bir ustanın yanındayım direk kompresörü taktı ne temizlik ne birşey allahın umuduna binicem artık yapacak birşey kalmadı, sizin dediğiniz kadar detaylı bakanı görmedim 4. Ustanın yanındayım :)
Alıntıları Göster
Hocam iyi kötü hallettik anca bir dahaki sefere bozulmax umarım gerekte kalmaz :)quote:
Orijinalden alıntı: yiğit_kemal
Gaziantep sanayisini pek tavsiye etmem ama klima konusunda bir iki iyi usta ve dükkan var. Urfa yakın dilerseniz bir hafta sonu Antep'te baktırın.
Alıntıları Göster
Ustan doğru söylemiş. -
Konuyu sonuna kadar şimdi okudum.Yanlış yapmışsın.Umarım tekrar bozulmaz.Radyatörün kesinlikle değişmesi gerekir.Hatta imkanın varsa gidip söktür her şeyi tekrar taktır. -
Merhaba;
Yaşadığınız sorun benim de A6 3.2FSI Quattro aracımda geçen ay başıma geldi hatta yolda giderken klima kompresörü yüzünden V kayış koptu, umarım başınıza bir masraf çıkartmaz gözünüzü de korkutmak istemem ama klima motoru bozulduğu taktirde maalesef %95 ihtimalle klima radyatörü ve kondansatör de bozuluyor. Hatta hortum ve rekorların da temizlenmesi gerekmekte. Bu parçalar çok pahalı değil, yan sanayi olanları tercih edebilirsiniz 300-400 tl arası bir fark çıkar ama en azından sistem komple yenilenmiş olur. Daha önce şirket araçlarının birine Kale marka klima radyatörü takılmıştı araç hala kullanılıyor ve bir sorun yok.
Aklımdayken;
Turbo değişimi yapılan araçlarda da yağ soğutucu ve yağ hortumları değişmediği veya temizlenmediği takdir de çok kısa bir süre içerisinde yine aynı arızayla karşılaşılabiliyor. Umarım bir sorun yaşamazsınız. -
Güncel vaziyette benzer arızaları yaşadığım için yazacaklarım okuyacaklar adına bilgilendirici olacaktır diye tahmin ediyorum.
Öncelikle araç Corsa. Klima çok az soğutuyordu ama ben gazdan diye düşünüyordum. Sonra soğutma tamamen gitti. Klimayı açıyorsun "çıt" sesi geliyor yani devreye giriyor ama soğutma yok. Usta oto elektrikçiye yönlendirdi gittim gazına bakıldı sorun yok, havasına bakıldı sorun yok. Velhasıl kelam kompresör bozuk dediler. Yeterince vakum olmadığı için klima öndeki fanı açamıyor dediler yani gaz dolaşmıyormuş kompresör devreye girdiği halde calismiyormus. Dedim ne kadar tutar dediler revizyon olursa tamir edilebilirse az tutar (10 lira civarı) yok yenisini almak gerekirse çok (10 15 arası) tutar. Ortalama olarak 10-15 fiyat aralığı verildi diyebilirim. Bir de bu kompresör kolay yerdeymiş kolayca sökülüp takılıyormuş ama yandaki kayışın sökülmesi lazımmış örneğin. Ben bu işler için herkese güvenemeyeceğimden ötürü kalsın dedim.
Sonra başka dükkana gittim yol üstü. O da benzer bir fiyat verdi.
Bir de arkadaşlar
Kompresörü değiştik bitti yok. Bendeki Corsa da harici bir klima radyatörü veya fanı yok. Yani arabanın önündeki radyatörü kullanıyor ve fanı kullanıyor.
Bu radyatörün yanında kurutucu diye bir şey varmış bu tarz bir işleme girilecekse bunun da değişmesi elzemmiş.
Velhasıl
Klima kompresörü değiştin bitmiyor.
Radyatörü ve kurutucu denen parçanın değişmesi lazımmış
Sistemin temizlenmesi lazımmış
Sonra vakum yapılıp gaz basılıp denenecekmiş
Bu arada
Benim aracın önündeki etikette benzinli modeller 650gr dizeller 560gr diyor. Gezdiğim her dükkan bu modeller 560 alır dedi 650 basarsak fazla gaz oluşuyor dediler tecrübeyle sabit diye eklediler. Bendeki araba benzinli örneğin. Tecrübeye göre bu yorumu yaptıklarını ilettikleri için bir şey diyemiyorum bu hususa.
Yetkili servisi çok seven arkadaşlar var forumumuzda biliyorum. Teklif aldım mı? Evet.
Kompresör + radyatör + genel temizlik + gaz basımı
Bu arada onlar da 560 basıyormuş dedim bu benzinli olsun dediler.
Sıkı durun arkadaşlar
Yetkili : 94 bin 760tl. (parçaların hiçbiri ellerinde yok birkaç ayda gelir diyorlar ödemesini yaparsam)
Sanayi : Bahsettikleri her şeyi değişirsem ortalama 15-20 lira arası.
Ben şimdilik hiçbir şey yaptırmadım. Açıkcası bir sürü klimacı yorumu okudum Google Maps de dolaştım Google da dolaştım Chatgpt ye sordum. Bir sürü yeri telefonla aradım bilgi aldım vesaire. Yok arkadaşlar hevesim tükendi çünkü değiş değiş bitmeyecek gibi herkes farklı bir şeyler söylüyor yok şu da değişmeli bu da değişmeli vesaire vesaire.
Bu mesajı başına böyle bir durum gelen olursa diye bilgilendirmek adına yazdım.
Sorunu çözdük : https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/161293603
-
bundan dolayı ikinci el araba alırken , klimanın gazı yok , gaz bassak çalışır , radyatöründe minik kaçak var , düğmesi bozuk 100 liralık masrafı var , uzun yolda soğutuyor
gibi yalanlara inanmıyoruz , kliması sağlıklı çalışmayan arabaları almıyoruz yada fiyattan düşüyoruz...
-
Hocam ben ikinci el araba alıp satmadım güncel vaziyet ile. Senelerdir kullandığım araba bu. Başımdan geçeni aktardım ki insanlara faydası olsun. Saygılarımla
-
Geçen sene mayıs ayında fluence klima kompresörü ve radyatörünü değiştirdim fiyat yanlış hatırlamıyosam 25-30 civarı tuttu, maslak oto sanayide.
-
başka bir usta sanırım çözüm...
-
Yapılan işlemleri detayı ile hatırlıyor musunuz hocam? Bir de şu an memnun musunuz, sıkıntısız kullanıyor musunuz? İşlemler ne kadar sürmüştü?
-
Merhaba arkadaşlar
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/161278476
Bu mesajımda bahsettiğim arızayı çözdük. Sizlere detayı ile aktarıyorum.
Detaylı bir şekilde araştırdıktan sonra tavsiye üzerine bir dükkana gittim. Kendileri sadece klima işiyle uğraştığı için dükkana gittiğimde sadece klimaya baktıklarına dair yazılar gördüm.
Benim kompresörü hiç sökmeden bir alete bağladılar, "emiş yapmıyor" dediler ve tamir görmesi gerekiyor dediler. Üzerindeki bazı parçaların değişmesi gerektiğini söylediler.
Biz sökersek 8 , sen söktürüp getirirsen 4 lira dediler.
Önce ilk gazı bastırdığım yere gidip gazı geri çektirdim oradan pek bir karımız olmadı diyebilirim
Ben de ustaya döndüm, usta sökme takmaya pek bir şey almadı. Netice olarak klimacı 4 bin tl aldı.
Kompresör söküldü takıldı tabi gaz basma ihtiyacı oluştu
Klima temizliği , radyatör temizliği, vakumlama şu bu gaz basımı derken bin tl de öyle verdim
Netice olarak ustaya verdiğim sökme takma parası , kompresör tamiri, gaz basımı temizliği derken 5 - 6 küsürlerde bir para harcadım.
Başına gelenler olursa eğer bilgilendirme amaçlı yazmak istedim. Saygılarımla
Not: Klimacı bana radyatörü değişmen lazım dedi ben de ustaya sordum radyatör sağlam dedi değişmeye gerek yok dedi. Üzerinde kurutucu denilen bir parça varmış klimacı ona baktı bir süre sonra sağlam dedi değişmek istemedi. Bu parçanın değişmesi gerektiğine dair bazı yorumlar okumuştum ama gereği yok şu an için dediler gayet iyi çalışıyor dediler. Ellerinde bir sürü alet var nemi ölçen, dereceyi ölçen, kompresörün elektriğine gücüne baktıkları vs. Bu açıdan bir klimacıyı ziyaret etmek faydalı olabiliyor gerçekten.
Bir de şöyle bir not ekleyeyim. Kompresörü yaptırdığım yerde gaz bastırmadım başka yer buldum orada yaptırdım temizliğini gazını vs.
Bu süreçlerde araştırmak çok önemli oluyor ben kompresörü tamir ettirdiğim yere tavsiye ile gittim örneğin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X