Şimdi Ara

Klima hakkında detay bir soru?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bugün Arçelik Invertec Black 25000 BTU klima taktırdım bodrum kattaki odama. Klimadan asıl beklentim % 70 - 80 civarında gezinen nem oranını % 50 - 55 arasına çekebilmek. Şuan nem alma modunda kullanıyorum ve klima odanın nemini % 50 ye kadar indirdi. Güzel ama bir sorunum var. Oda sıcaklığını 28 lerden 22 dereceye indirdi ve sabitledi, üşüyorum resmen. Halbuki benim derdim nemi almaktı, odayı buz gibi yapmak değil (25 derece ideal olur sanırım)

Sorum şu; Nem Alma modu yerine Soğutma Modunu kullansam ve 25 dereye ayarlasam yine nem alma özelliği çalışır mı ve önemli bir soru da hangi mod daha tasarruflu olur?

Not: Yaz boyu 7 gün 24 saat nem aldırmak zorundayım. 2 saat kapatırsam nem yükselir. Faturayı minimumda tutacak bir optimizasyon gerekli. Yani oda sıcaklığı ikinci planda. Ve ben bu sorularıma servisten sağlıklı cevap alamadım.

Tavsiyelerinizi sabırsızlıkla bekliyorum. Teşekkürler.

• Nem alma cihazı almanız gerekirdi.Klima nem alırken ortamıda soğutur. Tüketimi de yüksek olur.Birde nem alma cihazlarında nem oranını ayarlayabilirsiniz.25 000 btü makine almak yerine nem alma cihazı +12 lik klima alsaydınız daha doğru olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Nem alma cihazı almanız gerekirdi.Klima nem alırken ortamıda soğutur. Tüketimi de yüksek olur.Birde nem alma cihazlarında nem oranını ayarlayabilirsiniz.25 000 btü makine almak yerine nem alma cihazı +12 lik klima alsaydınız daha doğru olurdu.

Sayın mbirol cevabınız için teşekkürler. Elimde 20 litre kapasiteli nem alma cihazı zaten mevcut ve bıktım bu cihazdan o yüzden klima taktırdım. Nem alma cihazının 2 sıkıntısı var.

1. Nem alma cihazlarının soğutma özelliği olmadığı gibi bir de oda ısısını 2 derece kadar arttırıyor. Yani 29 olan oda ısısı 31 dereceye çıkıyor ve ortam çalışılmaz hale geliyor. Bir de kalabalık oldu mu nem alma cihazı başlı başına problem oluyor.

2.Nem alma cihazları klimalara göre daha fazla gürültü yapıyor. İşimiz müzik olduğu için ses seviyesi önemli.

Önceki mekanımda da klima ile nem ılıyorduk. Hem nemi kontrol ediyorduk hem de o zamanki klima 24 dereceye sabitliyordu. Bu klima ise nem alırken 22 dereceye sabitliyor ve hasta olmalık bir soğukluk oluşuyor ortamda. Yani sıkıntım nem alırken soğutması değil. Çok soğutması.

• Bu arada benim sorum kaynamasın :)

Özetle 2 seçeneğim var sanırım; Nem Alma Modu veya Soğutma Modu.

Klima Nem Alma Modunda oda ısısını 22 dereceye sabitliyor (Fazla soğuk) Ama odadaki nemi %50 - 55 aralığına indirmeyi gayet başarıyor.

Ya da

Klimayı Soğutma Modunda 24 dereceye ayarlayıp daha rahat bir çalışma ortamı sağlanır. Ama soğutma Modu da Nem Alma Modu kadar nem tahliyesi yapar mı?

Ve diğer soru, klima bu iki modun hangisinde daha tasarruflu çalışır?

Yukarıda yazdığım sıcaklık değerlerini baz alırsak Soğutma Modu sanki daha tasarruflu gibi. Öyle ya, Nem Alma ısıyı 2 derece daha fazla düşürdüğüne göre daha fazla enerji tüketebilir. Buna mukabil Aynı miktarda nem alır mı onu bilemiyorum. Neden denemiyorsun diye sorarsanız: Odada nem hızlı yükseliyor ve bazı hassas cihazlarıma hızlı tesir edebiliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Klima Alma Tecrübem ve sorular
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.