Şimdi Ara

Klima elektrik faturası hesaplaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
9.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Aldığım 24lük inverter klimanın bana söylenenden çok daha fazla elektrik tükettiğini düşünüyorum. .Klimanın markası beko (biliyorum birçok arkadaş çöp klima diye sallayacak bana ama bekodan yarı yarıya bir indirimim vardı mecburen almak zorunda kaldım).Günde 12 saat 24 derecede 3. fan kademesinde çalışıyor klima.Hava sıcaklığı bu haftaya kadar 8,10 derece civarındaydı birkaç gündür -2,-3 civarı.Bana bu ay gelen fatura 230 lira..Normalde 80 lira civarı falan geliyordu faturam.Sizce ortalama 140-150 lira elektrik sarfiyatı yapması normal mi bu klimanın??? Değerli fikirlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evin izalasyonu ' ara kattami oda kaç metre kare veya küp bu durumlarda önemli birde isindinmi rahat ettin mi 24000 BTU için normal gibi yinede bilen ustalar cevaplasalar çok iyi olur bilgleniriz

• Isınma konusunda gayet iyiydi hiç problem yaşamadım ve çok rahat ettim.4-5 yıllık yeni bir apartman ve ısı yalıtımının iyi olduğunu düşünüyorum.Isıttığım alan 50 metrekare salon ve 15 metrekare bir adet oda.Daire ara kat.Fakat salonun önü ve yanı açık alan.

• modeli ne klimanın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: screamt

Isınma konusunda gayet iyiydi hiç problem yaşamadım ve çok rahat ettim.4-5 yıllık yeni bir apartman ve ısı yalıtımının iyi olduğunu düşünüyorum.Isıttığım alan 50 metrekare salon ve 15 metrekare bir adet oda.Daire ara kat.Fakat salonun önü ve yanı açık alan.

Toplamda 65 m2 civarı bir alan ısıtmışsınız.Kaba hesapla evin elektriği 80 lira geliyorken klimayla beraber 230 lira gelmişse klima 150 lira yakmış demektir.150 lira bugünün elektrik birim fiyatıyla yaklaşık 400 kw enerji demektir.Ayda 400 kw,günlük 13 kw demektir,ve son olarak günde 12 saat kullanıyorsanız saatte 1 kw,makul bence...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fluminense -- 9 Ocak 2015; 17:34:19 >
  • Güç Tüketimi (Soğutma, W) 1030
    Güç Tüketimi (Isıtma, W) 1100

bu değerlerde olan klima için saatte ne kadar yakar arkadaşlar ? açıkça bir hesaplama yapan yazabilirmi
  • benim bildiğim 1030 W..... 1.030 KW eder. elektrıgın kwh 40 kuruş civarı. günde 10 saat çalışsa 10x 0.40 TL= 4.00 tl CİVARI EDER. A ncak forumdan anladığım kadarı ile inv.klimalar sürekli 1,030 KWH çekmiyorlar.ortam ısıssına göre 300 W (0,30 KWH) ile 1000 W (1.00 KWH) arasında değişiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ısıtmada ise 1100 Watt demişsiniz, o da 1,1 KWH eder.onuda elektrıgın kwh saat ücreti ile çarpacaksınız.
  • 3 lü eletkrik tarifisine göre gece 10 dan sonra 0,06 kuruş yakıor buna göre 1,030 x 0,06 =0,0618 ve 10 saat çalışsa misal x10 daha 0,618 tl eder sanırım dogrumuyum arkadaslar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sevenhillli

3 lü eletkrik tarifisine göre gece 10 dan sonra 0,06 kuruş yakıor buna göre 1,030 x 0,06 =0,0618 ve 10 saat çalışsa misal x10 daha 0,618 tl eder sanırım dogrumuyum arkadaslar

bir yanlışlıkmı var,0.0618 , 6 kuruş eder. acaba 60 kuruş mu demek istediniz.elektrıgın kwh 40 kuruş civarı.
  • sizin bu hesaba göre 10 saatta 60 kuruş eder. malum 1 liranın altında gibi.
  • Hocam tek zamanlida her saatte 0,40 kurus , ama 3 zamanli elektrikte gece 10 dan sonra 0,06 kurus

• quote:

Orijinalden alıntı: Sevenhillli

Hocam tek zamanlida her saatte 0,40 kurus , ama 3 zamanli elektrikte gece 10 dan sonra 0,06 kurus

sayındostum, inatlaşmak degil maksadım, 0,006 TL yani,6 kuruş yanlış gibi,mesajınıza saygı duyuyorum ama,benim göruşum şu:

01.07.2015 tarihinden itibaren geçerli ulusal tarifeye göre, konutlarında 3 zamanlı tarife kullanan tüketiciler için, tüm vergiler ve bedeller dahil elektrik fiyatları aşağıdaki tabloda gösterilmiştir:

Üç zamanlı mesken tarife için kWh fiyatları:

Tarife Gündüz (06:00 - 17:00) Puant (17:00 - 22:00) Gece (22:00 - 06:00)
    Üç Zamanlı Mesken 0,3684 TL 0,5743 TL 0,2197 TL

buna göre 22.00-06.00 arası 6 kuruş değil, 22 kuruş civarı.
  • hocam yanlıs anlamam merak etmeyın , size bir tabla göstereceğim belki bunlara kdv dahil değildir . kdv dahil ettiğimiz zaman sizin söylediniz fiyatlara ulaşırmı peki .

Klima elektrik faturası hesaplaması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sevenhillli -- 7 Ağustos 2015; 22:57:04 >
  • arkadaşım inverter klimalarda bu hesaplama işi tamamen tutdurulamayabilir.çünki değişken akım çekerler.
    örneğin 1100 watt bunu klimanız ilk çalıştığında belirli bir süre çeker.daha sonra yavaş yavaş düşürür.

tabi wati düşürmesi odanızın konumundan tutunda birçok etkenlerden dolayı etkilenerek değişkenlik gösterir.

on -of klimalar sabit çeker.oda sürekli çalışırsa.çünki odayı soğuttuğu veya ısıttığı zaman durur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.