Klimanın drenaj hortumu, iç üniteden, duvardaki delikten çıkıyor ve dış üniteyle ilgisi yok. Bu iç üniteden direkt çıkan hortum, uzun bir hortum. Dış ünitenin altında bir yere bantlanmıştı. Bant çözülmüs ve hortum aşagıya sarkmış. Aşağıya sarkan hortum, bir şekilde iç üniteden, odanın icine su damlamasına sebep oluyor. Galiba suyu geri tepiyor. Hortumu dış üniteye bant ile ilistirince sorun çözülüyor. Yani hortum ucunun eğimli olması gerekir değil mi? Hortum duvardan dik inip, uc kısmı eğik olmalı sanırım çünkü eskiden öyleydi ve sorun çıkmıyordu. Ben de hortumu tekrar dış üniteye uc kısmına uygun eğimi vererek bantladım ama içinden gaz geçen o soğuk boruya bantladım. Klima drenaj hortumunun, icinden soğutucu gaz geçen boruya temas etmesi, yani o borunun direkt üzerine değmesi sakıncalı mıdır? Hortumu daha aşağıya bir yere bağlayamıyorum çünkü klimanın altını göremiyorum dördüncü kattayım. Gaz borusunun üzerine, plastik tahliye hortumunun bağlanması ve bu ikisinin birbirine değmesi tehlike ya da sorun yaratır mı? Gaz boruları çıplak üzerlerinde yalıtım malzemesi falan yok ve dokununca çok soğuk.. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 25 Temmuz 2025; 13:27:34 > |
Bildirim