Şimdi Ara

Klima Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
2
Favori
11.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: demirparcasi

    Eğer çok kullanacaksanız ve iyi bütçeniz varsa Mitubishi alın. Daikin gibi diğer Japon'larda olabilir. Mitsubishi'yi denediğimden biliyorum. Ama pahalıdır.
    Bütçeniz daha azsa yeni nesil üçgen tasarım Samsung alın. Kendi fiyat aralığından diğer bütün rakiplerinden üstündür. Üçgen tasarım da klasik tasarımdan az biraz daha pahalıdır ama fazlasıyla hak eder. Normal bir evin ihtiyacını rahat karşılar.
    Eğer çok az kullanacaksanız, yılda birkaç kez en ucuzunu alabilirisiniz ama şöyle söyleyeyim. Çoğu az kullanılacak denilen klima öngörülenden çok daha fazla ve uzun süre kullanılıyor. O yüzden Samsung üçgen iyidir.
    Onun haricinde inverter gibi şeyler çok önemli değildir. Çin OEM malı inverter'lı bir klima alırsın, sürekli arıza verir, doğru düzgün soğutmaz veya ısıtmaz. Onun yanında belki 15 yıllık mitbusishi çatır çatır soğutur. Bakımını yaparsınız arıza da pek vermez.

    ''İnverter gibi şeyler çok da önemli değildir' Cümlenizden hareketle, sektör ve bu teknoloji hakkında hiç bir şey bilmediğinizi yazarsam darılmazsınız umarım.

    Sabit akım sabit frekans esasına göre çalışarak yüksek enerji çeken eski teknoloji ile, DC 3 faz ve değiştirilebilir frekans esasına göre çalışan teknolojiyi nasıl bir tutarsınız?

    Rica ediyorum insanları yanlış yönlendirmeyin sırf yorum yazmış olmak için.

    Mitsubishi'nin Diyot tedarik ettiği firma ile X markasının tedarik ettiği firma hakkında bilginiz var mı merak ediyorum zira ME de Diotec Semiconductor - Semikron - JGD (Jiman Guide Electronic Diode) firmalarından tedarik eder diğer firmalar da. Bu sadece basit bir konponent örneğidir, bunun dışındaki %80 üretime dayalı konponentler tedarik usulüdür, adamlar kalkıp da bakırı cevher hali ile madenden çıkartıp işlemiyor ya? Polipropilen maddesini veya hammaddesini kendisi yapmıyor ya, mecburlar tabi ki dışarıdan alacaklar.

    Mitsubishi nereden Bakır tedarik ediyorsa diğer markalar da aynı yerden alır, Mitsubishinin inkar edilemez kalitesi mühendisliğinden ve kompresöründen gelir, bunun dışında elektronik alt yapısını diğer markalardan ayıran bir özelliği veya ayrıcalığı yoktur. Kalitesine lafımız yok da, sanki dünyada bir tek bumarka varmış gibi hareket etmenin de anlamı yok.

    Haydi bunu geçtim anladım Mitsubishinin yadsınamaz kalitesine hayran kaldınız, peki sonraki SAMSUNG nedir Allah aşkına

    Sırf ÜÇGEN diye bir klima önerildiğini hayatımda ilk defa duyuyorum. SAMSUNG markasının o methettiğiniz üçgen yapısı nedeniyle yatay kanatın bir türlü yukarı kalkmadığından haberiniz varmıydı acaba?

    Mitsubishi den sonra Samsung nedir? DAIKIN ne oldu? TOSHIBA ne oldu? GENERAL ne oldu?

    İnverter dediğiniz ve önemsemediğiniz unsur bu işin yapı taşıdır. Rica ediyorum daha doğru bilgiler paylaşalım.

    Sizin tezinizden hareketle bu gün bütün Mitsubishi lerin arıza vermesi lazım. E malum hepsi inverter ya ;)
    Aaa pardon Mitsubishi Japon du değil mi? Ancak nedense bütün tedarikler çinden yapılır bunu kimse görmek bilmek istemez, ADI japon, içi ÇİN. Aman ne fark eder canım, önünde MİTSUBİSHİ yazsın da.




  • alın en ucuzunu milleti kazıklıyorlar...

  • Ado kullanıcısına yanıt
    Hocam yok etmissiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Kısaca yazmıştım yukarıda lakin, Detay merak eden arkadaşlar için daha önce yazdığım yazı linkini paylaşabilirim.

    İnverter klima nedir? Ne değildir için bana göre anlaşılabilir güzel bir yazı.

    https://forum.donanimhaber.com/mitsubishi-msz-sf35-alindi-balkona--123959786#124000734



    Arkadaşlar buradaki en önemli unsur, çalışma teknolojisinin içeriğidir.

    On/Off dediğimiz eski sistem ürünlerde, klima iç ünitesinde bulunan bir adet elektronik kart bütün işleri yapmaya çalışırdı. Dış ünitede ise elektronik devre elemanı anlamında hiç bir unsur bulunmaz, soğutucu akışkanın bulunduğu kondanser, kompresör, 4 yollu valf, selenoid bobin ve kılcal gurubu vs olurdu. Elbette on off sistemlerde de hem iç hem de dış ünitede sensör bulunurdu ancak sayısal ve yeterlilik anlamında bu derece gelişmiş değildi. Tüm işi yapan ve kodlanan kart ise buydu.

    Klima Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?



    Kodlama teknikleri içerisinde en önemli olanı ''Setlenen ısıya gelince dur, Isı düşünce çalış'' şeklindeydi. Yani halk dilindeki DUR/KALK durumuydu.





    İnverter Teknolojisinde ise durum bambaşka bir hal aldı. İnverter dediğimizde Halk bakış açısı ile hep az yakan ekonomi yapan olarak değerlendirilse de, Biz buna Daha akıllı bir sistem gözü ile bakıyoruz. Zaten mevcut olan bu AKIL sayesinde bir çok işi aynı anda yaptırabiliyoruz.

    İnverter teknolojisinde aslolan unsur SENKRONİZE ÇALIŞMA şeklidir zira hem iç ünite de hem de dış ünitede gerek BASIC gerekse PIC destekli tam elektronik donanım mevcuttur.

    Aşağıda görmüş olduğunuz iki ayrı kart aslında bir klimaya aittir. Birinci resimdeki İç ünitede, İkinci resimdeki ise Dış ünitede bulunur.

    Klima Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?


    Klima Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?



    İkinci resimde 2 ayrı kart görüyorsunuz, bu kartlardan bir tanesi IPM kartı diğeri ise PFC ünitesidir. IPM kartı frekans dengesini dizayn eder, PFC ünitesi ise GÜÇ unsurunu sağlar ve stabilize eder. Teknik detaylarına çok girmiyorum konu sıkıcı olmasın.

    Bu resimdekiler dahi ESKİ sistem inverter kartlardır, depoya gitmeden elimin altında bunları bulup resimlerini çektim. Bunların dahi daha gelişmiş daha etkin hale getirilmiş olanları mevcut şu an. Hatta o çift kartlı olan sistem tekilleştirildi vs.



    Çok dağılmadan ana konumuza geri dönmek istiyorum.

    Yüksek BTU konusunu SORUN olmaktan çıkartan en önemli unsur işte bu teknoloji ve kodlama tekniklerinin daha gelişmiş işlenebilmesi ile birlikte sensör sayılarının yüksekliğidir.

    Bakınız aşağıdaki resimde SADECE DIŞ ÜNİTEDE bulunan sensörleri göreceksiniz.

    Klima Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?


    Bu sensörler sırasıyla

    Dış Ünite Ortam Sensörü
    Dış Ünite Kompresör Sıcaklık Sensörü
    Dış Ünite Boru Sıcaklığı Sensörü

    Şeklindedir

    Bunların dışında
    Dış Ünite IGBT Basınç Sensörü gibi elektronik kart üzerinde bulunan sensörler de mevcuttur

    Ayrıca iç ünite üzerinde de

    İç Ünite Ortam Sensörü
    İç Ünite Boru Sensörü

    Gibi sensörler bulunur.

    Sistemin Kodlama tekniğine göre sensör algı şekli aşağıdaki gibidir

    Sensör Tanımlamaları
    T1: İç oda sıcaklığı.
    T2: Evaporatör (iç ünite eşanjör) sıcaklığı.
    T3: Kondenser (dış ünite eşanjör) sıcaklığı
    T4: Dış ortam sıcaklığı
    Td: Kompresör basma sıcaklığı
    Ts: Ayarlanan Sıcaklık



    Tüm bu bilgiler doğrultusunda neden yüksek BTU sorun değil ona bir göz atalım.

    18m2 alana 9.000btu klima olması gerekirken 12.000btu takılınca neler oluyor önce ona bir bakalım.


    9.000 BTU klimanın ORTALAMA 0.6kw enerji harcadığını varsayalım. Hemen açıklayayaım ki itiraz gelmesin, inverter sistemlerde SABİT tüketim verisi yoktur. 9.000BTU bir klimanın başlangıç tüketimi 1kW dolaylarındadır, ancak ilerleyen saatlerde marka model ve kalitesine göre 0.3KW değerlere kadar düştüğü de bilinen ve ölçümleri yapılan bir gerçektir. Normal şartlarda ben forumda 0.8KW olarak belirtirim ancak burada 24 saatlik veri üzerinden hareket edeceğim için ortalamayı 0.6KW olarak aldım.

    Elektrik KW değerini KW başına 41 kuruş olarak kabul edelim ve bu değerler üzerinden

    0.6KW x 24 = 14.4KW Günlük tüketim VERİSİ

    14.4 x 0.41 = 5904 / 100 = 5.9TL günlük tüketim BEDELİ

    30 x 5.9 = 177TL aylık tüketim BEDELİ

    Olarak kabul ediyorum. yani 24 saat boyunca hiç kapatmadan 30 gün boyunca çalışan klimamızı 9000BTU da 177TL tüketim yaptı olarak kabul ediyorum.


    Şimdi aynı şekilde 12.000BTU klimayı değerlendirelim

    12.000BTU klimanın başlangıç verisi yaklaşık 1.5KW dolayındadır bunu da 1.5 olarak kabul ettim. lakin yine 24 saat üzerinden hesap yapacağımız için bu klimanın ortalama tüketim verisini de 0.7kw olarak değerlendiriyorum.

    Bu veriler ışığında

    0.7 x 24 = 16.8KW Gümlük tüketim VERİSİ

    16.8 x 0.41 = 6888 / 100 = 6.8TL Günlük Tüketim BEDELİ

    6.8 x 30 = 204TL Aylık Tüketim BEDELİ


    Bakınız STANDART kullanımda ve 24 saat üzerinden AYNI GÜÇ tükettiklerini varsayarak 9000BTU da 177TL olan bedel, 12.000BTU da 204TL ye çıktı.

    Şimdi gelelim asıl gözardı ettiğimiz yere.

    Biz bu hesaplamada her iki klimayı da AYNI SÜRE çalışacak olarak kabul ettik ancak aslında aynı süre çalışmayacaklar zira;

    Burada bir parantez açarak sizlere önce İNVERTER teknolojisindeki en önemli unsur olan FREKANS ESASINI anlatmam gerekir (Ana Konuya Tekrar Döneceğim Merak Etmeyin)

    Arkadaşlar inverter teknolojisi de, aynı on/off klimalar gibi 220Volt elektrik ile çalışır ve BTU nun büyüklüğüne oranlar kompresörüleri büyür, Kompresör büyüklüğüne oranla da fazla GÜÇ tüketirler. yani 220 Volt 1.000watt bir kompresör de olur, 220Volt 2.000Watt bir kompresör de olur.

    İnverter klimalarda da elbette aynı şekilde GÜÇ tüketen kompresörler bulunmakla birlikte bu kompresörler 3 FAZ teknolojisi feyz alınarak üretilmiş DC besleme sistemli AC motorlardır (DC MOTOR lar da var, Bu örneğimiz AC motor) Bizler her ne kadar klimalarımıza AC220VOLT enerji versek de, Bu kompresörler size yukarıda resmini yayınladığım PFC ünitesinde DC450 ye kadar yükseltilmiş enerji ile endükte edilmektedir. Burası olayın GÜÇ kısmıdır. Bir de bu olayın FREKANS boyut var ki en önemli unsur zaten bu dur.

    Sizlere olayın frekans kısmını ve Güç verilerini elbette teknik olarak da anlatabilirim lakin burada amacımız konunn ne olduğunu anlamak olduğu için müsade ederseniz arabalarımızdan örnek vermek isterim.

    Arabalarımızda da MOTOR var hepimizin bildiği üzere, bu motorların da GÜÇ anlamında HP leri var. Benim arabam 75HP dir sizin arabanız 100HP dir, diğer arkadaşın 140HP dir.

    Bunların hepsi GÜÇ göstergesidir. Ancak burada HIZ unsuru için bize lazım olan ise VİTES dir. Biz şimdi 100HP bir arabada 1 inci viteste 3000 devir ile giderken harcadığımız benzin ve kazandığımız hız ile, 5 inci viteste 3000 devir ile giderken harcadığımız benzini ve kazandığımız hızı aynı değerde kabul edebilirmiyiz? Tabi ki kabul edemeyiz.

    Bu anlamda İnverter teknolojisinin esası gücün kontrol edilmesi ve işin gerektirdiği kadar gücün sağlanmasıdır şeklinde yorumlanabilir.

    Gücün etkili kullanımı ve kontrolü, bir arabanın yolda hareket ederken harcadığı güç örneklenerek açıklanabilir. Bir arabada güç vites ile motorun dönme hızı değiştirilerek ve yakıt miktarı azaltılıp arttırılarak ayarlanır.

    O zaman;

    Klima Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?


    Araba yokuş çıkarken motorun tam gücü gerekir.
    Vites küçültülür, hız düşürülür.
    Güç, gaz pedalı vasıtasıyla yakıt miktarını arttırıp ya da azaltarak ayarlanır. Motor zorlandıkça vites küçültüp gaza daha fazla basılarak güç arttırılır.


    Klima Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?


    Düz bir yolda motor gücünün bir kısmı gerekir.
    Bunun için vites yükseltilir, motorun hızı arttırılır.
    Gaz pedalına istenilen hızı sabit tutacak kadar basılır.


    Klima Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?


    Yokuş aşağı inerken motor gücünün çok az bir kısmı gerekir.
    Bunun için vites değiştirilmez, motorun hızı sabittir.
    Gaz pedalına iniş hızını koruyacak kadar çok az basılır / basılmaz.


    Tabi Şöyle bir durum var, Ne yazık ki yollar her zaman iniş, havalar da hep ılık değildir. Örneğimizdeki 2. ve 3. durumlar arasında esas olarak bir fark yoktur. Dolayısıyla örneğimizi daha basitleştirmek için olaylarımızı;
    1- Harekete Geçme, 2. Normal ve Ekonomik Çalışma durumları ile sınırlandıralım.

    Buna göre;

    Klima Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?


    Çalışma evrelerinin sonucunu bizim için sürdürülebilir ve konfor koşullarında süreklilik olarak belirlememiz gerekir. Bu durumda her zaman için arabamızın iniş eğilimini değil düz yoldaki stabilitesini korumak öncelikli hedefimiz olmalı. (İyi izolasyon, sürekli kullanım olan ev ise klimayı kapatmamak vs)


    Arkadaşlar;

    GELENEKSEL KLİMALARDA konfor ayar sıcaklığına ulaşıldıktan sonra ortam koşullarının korunması, klimanın motoru olarak kabul edebileceğimiz kompresörün, belirli bir sıcaklık aralığında durma/çalışma (ON/OFF) döngüsü ile sağlanır.
    Ortam sıcaklığı soğutmada üst sıcaklık sınırına yükselince klima çalışır, alt sınırda durur; ısıtmada alt sıcaklık sınırında klima çalışır, üst sınırda durur. Bu sürekli tekrarlanır.
    Klima kompresörleri de araba motorları gibi çalışsa daha iyi olmaz mı?
    YAKIN ZAMANA KADAR BU MÜMKÜN DEĞİLDİ,
    ÇÜNKÜ GELENEKSEL KLİMALARIN KOMPRESÖRLERİ SABİT HIZLIYDI.

    Bakınız on/off klima

    Klima Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?



    Inverter teknolojisinin esası kompresörün hızının istenilen güce göre değiştirilmesidir.
    Inteverterli sistemlerde kompresör araba motoru gibi sürekli çalışır.
    Klima çalışmaya başladıktan sonra konfor ayar sıcaklığı sağlanıncaya kadar kompresör sürekli sabit hızda ve yüksek basınçta çalışır.
    Klimanın yakıtı olarak kabul edebileceğimiz soğutucu akışkanı soğutucu devresinde maksimum debide dolaştırır ve yüksek verimli bir ısı transferi işlemi gerçekleştirir.
    Ortam koşullarına geleneksel klimalara göre çok daha hızla ulaşılır.


    Bakınız inverter klima

    Klima Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?


    Klima Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?



    İnverter Teknolojisinin çalışma prensibini anladığımıza göre, Söz verdiğim gibi Konumuza Geri dönüyorum.

    Bu teknolojiye sahip bir 12.000BTU klima şunu yapacaktır.

    9000BTU klima setlenen ısı değerine 15 dakikada ulaşacaktır
    9000BTU klima sürdürülebilirlik adına belirlediği frekans 66 hertz olacaktır (3 üncü vites)

    12000BTU klima setlenen ısı değerine 10 dakikada ulaşacaktır
    12000BTU klima sürdürülebilirlik adına belirlediği frekans 72hertz olacaktır zira 9000 e nazaran çıkış ısısı daha yüksek, ortam ısısını daha erken konfor koşuluna getirdi.


    Toplamda 9000BTU klima 24 saatte 14.4KW tüketmişken, 12000BTU klima ise setlenen ısı değerine daha çabuk ulaşıp daha hızlı bir şekilde alt frekansa geçtiği için aslında 9000 BTU kadar fazla enerji tüketmemiştir. GÜÇ adı altındaki tüketim verisi yüksek olan 12000BTU klima, Buna keza ısı üretimi de daha yüksek olması nedeniyle setlenen değere daha çabuk ulaşıp aslında yüksek gibi görünen GÜÇ tüketimini alt seviyelere çekmiştir.

    9000BTU klima sürdürülebilirlik oranında 3 üncü vites 3000 devir giderken, 12000BTU klima aynı koşullarda 4 üncü vites 3000 devir ile ilerlemiştir. Genel ortalama ve sonuca bakarsanız 12 lik klima 9 luk ile neredeyse AYNI ve hatta bazı koşullarda DAHA AZ enerji tüketmiştir. Bunlar farazi bilgiler değil gerçek testlerde alınan sonuçlardır lakin elbette bölge koşul şebeke ev ortam kişi gibi bir çok etkene göre değişiklik gösterir.


    Burada bahsettiğim tüketim verileri ve vitesler elbette mecazi bilgilerdir. Veriler mecazi olsa da senaryo tam anlamı ile gerçektir arkadaşlar.


    Bu tüketim verilerinin haricinde bahsettiğim sensörel üstünlük nedeniyle de sahte ısı algılama olasılığı %3 seviyelerindedir.

    İşte tüm bu nedenlerden dolayı ABARTI olmadığı sürece yüksek BTU durumları sorun olmaktan çıkmıştır, lakin elbette ki düşük btu halen büyük sorun teşkil etmektedir.

    Bu yazdıklarımdan hareketle lütfen 9000BTU luk alana da 24000 lik klimayı takmayınız

    Umuyorum Detaylı ve yeterince halk Dilinde teknik olmuştur

    Saygılarımla




    hocam baştan sona okudum. büyüksün. bunu bir konuya sabitlemen lazım. çok faydalı oldu gerçekten. eline emeğine sağlık.




  • bullx kullanıcısına yanıt
    Sayın Hocam Elbette amacımız saygısızlık etmek veya arkadaşlarımızı kırmak değil lakin bilgiyi doğru ise paylaşmak lazım. Bilgimiz yok ise yanlış yönlendirmemek lazım
  • ceo-tr kullanıcısına yanıt
    Sayın Hocam klima bölümünde aslında konu olarak var lakin tabi sirkülasyon yüksek dikkatten kaçıyor. Neden olmasın? Daha detaylı bir çalışma yapıp ''İnverter Klima nedir? nasıl çalışır?'' şeklinde bir üst konu yapabiliriz haklısınız
  • BEN KLİMA DEĞİLDE MEDİA MARKT İLE İLGİLİ DÜŞÜNCEMİ YAZMAK İSTİYORUM. Geçenlerde reklam yapan media markt dikkatimi çekti ram i yüzde 30 indirimle satıyorlarmış. Ürüne baktım 300 liraya yakın bir fiyattı. Sonra birde hepsiburada.com a baktım ürün 220 lira civarıydı. Adamlara link attım nasıl yüzde 30 indirdiniz diye? İndirimli hali bu mu, insanları aldatmaya utanmıyor musunuz? Hepsiburada bu üründen kar etmeden mi satıyor da sizden 70 80 lira düşük fiyata satıyor? Yaptığınız şey soygun, utanmazlık dedim. Tabi yorumu yayınlamadılar :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kill1033

    Mitsubishi electric olsun camurdan olsun
    9 yildir kullaniyorum, bir kere bile kalitesini sorgulatmadi


    mitsubishi electric kumandadan kullanımı biraz komplike.
    mitsubishi alacaksanız heavy industries olanı tercih edin kullanımı daha pratik.

    ionizer özelliği ile öne çıkmağa çalışan modeller aldatmaca, her ne marka olursa olsun.

    bu haber her marka klimaya hizmet veren teknik uzman ile yapılmalıydı.
  • Bence videodaki klima yetkilisi gelsin burayı okusun,biraz bilgi sahibi olsun...
    Sağolsun hiçbirşey öğrenemedik kendisinden,spot mağaza elemanı kadar yetersiz kendisi...

  • Nemrut17 N kullanıcısına yanıt
    Gürcan Abi her zaman yazabilirsin hiç sorun değil. Bu düşüncelerine saygımız sonsuz. Sadece aynı düşünceleri 100 ayrı fake hesapla da yazma, fikirlerine karşı çıkılınca kötü sözler yazma yeterli, bak yazık günah sürekli ceza alıyorsun sonra.
  • Nemrut17 N kullanıcısına yanıt
    Aslında herkesin kendi cephesinden savunduğu fikirler var, buna karşı çıkmak ve saldırıya geçmek yerine anlamaya çalıştığımız gün büyük bir şey başarmış olacağız.

    Hayatım boyunca hiç bir markanın fanı olmadım hem de bazı markaları temsil etmişliğim ve halen bazı markaları temsil ediyor olmama rağmen, kaldı ki bunu forum ortamına hiç yansıtmadım o ayrı konu.

    Bu anlamda bu forumda isterim ki sadece GERÇEKLER yazılsın.

    VESTEL klimaların afedersiniz öküz gibi böğürdüğü
    ARÇELİK markasının kendisini matah bir şey sanıp neredeyse DAIKIN fiyatına klima satmaya çalıştığı
    ME denilen markanın araba fiyatına klima sattığının kabul edilmesi
    DAIKIN markasının bazı modellerinde kompresör şaibesinin açığa kavuşturulması
    HAİER markasında gerçekten bir sensör sorunu var olup olmadığının ortaya çıkartılması
    PANASONİC markasının adının büyük olduğu ama klimalarını kimin ürettiğinin açıklanması
    GREE üretimi klimaların neden yerin dibine sokulup da MİDEA üretimlerinin yere göğe sığdırılamadığının izah edilmesi
    AUX da MİDEA da ÇİN menşeli olmasına rağmen neden AUX ürünlerine karşı psikolojik savaş başlatıldığının ortayta çıkartılması

    vs vs vs gibi paragrafların tartışılıp (Kavga demiyorum, tartışma diyorum, fikir alışverişi diyorum) TÜKETİCİ YARARINA bunların ortaya çıkartılması lakin bunları ortaya çıkartırken firmaları karalamak yerine onlara sosyal gücümüzden gelen baskıyı uygulayıp bu FAYDASIZ hareketlerinden vazgeçirmek için neler yapılabileceğini konuşmamız gerekmiyor mu sizce de?

    Bakınız ister inanır ister inanmazsınız, VESTEL gibi bir firmayı yıllardır ısrarla ürettiği o gürültücü klimaları üretmekten geri adım attıran ve 2017 itibari ile farklı bir üretim şekline geçmesini sağlayan da bir nevi ŞİKAYETVAR ve DONANIMHABER sitelerinin yaptığı/yarattığı baskıdır.

    ME nin fiyat politikasından geri adım atması için de mücadele etmek gerekirken neden herkes forumda birbirine düşman kesiliyor bunu anlamak mümkün değil.

    ME nin aynen DAIKIN gibi bir vizyon yenilemesi, ürünlerinin kozmetik panellerini yenilemesi, satış rakamlarını aşağı çekmesi gerekmez mi artık?

    ARÇELİK denen o markanın kendisini ME zannedip fiyat belirlerken, LG kalitesinde ürün satmasına itiraz etmemiz gerekmiyor mu?

    JAPON diye tamponlanan bir çok markanın üretim tedariklerinin ÇİN olduğunu konuşmak gerekmiyor mu?,

    Daha bunun gibi onlarca üstünde durulması gereken konu varken forum geneline bir bakarmısınız lütfen?

    Siz bunları bırakıp kişisel yaklaşıyorsunuz Gürcan Abi. Bırakın kişilerle uğraşmayalım, olayları da bırakalım fikirler ile vakit geçirelim artık


    NOT: Ben Karşıyakalıyım zaten, İzmire geldiğimde çayını içerim, parasını da ödemem sen ısmarlarsın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ado -- 18 Haziran 2017; 13:27:8 >




  • Ado kullanıcısına yanıt
    İnverter teknolojisini bilmediğimden değil. İnverter diye klima alıyorsunuz ama içinde kullanılan malzeme kötü oluyor. Bir bakıyorsunuz yazın iyi soğutmuyor ve kışın iyi ısıtmıyor. Kolay arıza veriyor. Kötü bir marka inverter klima alacağıma kaliteli marka eski tip klima kullanırım. Belki elektrik tüketimi çok olur ama iyi soğutur ve arıza yapmaz.
    Zaten benim önerdiğim hem klimaların hepsi inverter hem Mistubishi hem Samsung. Piyasada zaten inverter olmayan pek klima da kalmadı. İstesen bile en ucuz ve kalitesizleri hariç inverter olmayan klima yok.
    Dakin veya Toshiba yerine Samsung önermemin sebebi fiyat farkı. Samsung onlardan çok daha ucuz. Neredeyse Çin veya yerli marka klima fiyatına yakın.
    Samsung üçgen tasarımı modelini kullanıyorum. O açı problemini ben görmedim. Ama şu ana kadar kullandığım en sesiz klima. Havayı üflemesi de farklı ve güzel. Gece uyku modu Samsung kadar başarılı olan görmedim Mitsubishi dahil. Benim için gece modu önemli çünkü gündüz yeterli gücü olan bütün klimalar soğutabiliyor. Gece ise çok soğutmak değil sağlıklı soğutmak, sessizlik çok önemli. Ayrıca Samsung 3 yıldır da hiç sorun çıkartmadı.
    Daha şirkete yeni Sigma inverter aldık. Hemen sorun çıkarttı. İklimsa servisi iyi hemen geldiler. Samsung da Sigma da inverter olmasına rağmen aralarında çok kalite farkı var ama fiyat farkı neredeyse yok. Sigma'nın güzel yanı ise servisin iklimsa olamsı ki samsung servisinden daha iyiler.




  • demirparcasi D kullanıcısına yanıt
    Sayın hocam size örneklerini yazdım zaten, bakınız JAPON diye üretilen bir çok ürün aslında MALEZYA menşelidir. Yedek para depoları Almanyadadır, üretim Almanyada yapılmaz ancak FEDEX tarzı dağıtım unsurlarını ara depo olarak kullanır ve yedek parça sevkiyatlarını bu şekilde yaparlar. Aynı zamanda tekrar belirtiyorum ki tüm ama istisnasız tüm konponentler ÇİN de üretilir.

    Üreten firmalar bellidir, satın alan markalar da bellidir. Yani sizin en kaliteli JAPON ürününüz ile En kötü dediğiniz ÇİN (Ki buna ısrarla itiraz ediyorum ÇİN demek kötü demek değildir) markası da aynı üretici firmadan tedarik sağlar. Elektronik donanımda bu değişmez yıllardır böyledir bu. Haklı olduğunuz konu şu, ÇİN size 10 ayrı kalitede üretim yapar, siz gider ithalatçı olarak 10 uncu kaliteyi 1 liraya alıp ülkemizde 10 liraya satarsanız elbette sizin belirttiğiniz sonuçlar çıkar ortaya. Ancak 1 inci kalite 10 lira olan malı alıp getirip burada 12 liraya satanlar da var, bunda da marka farkı değil ithalatçı farkı devreye giriyor.

    Bakın klimadan vazgeçelim TV den örnek vereyim size.

    Dünya da toplamda 183 TV markası var. Bunların hepsi TV üreticisi.

    Enteresandır ki toplasanız 5-6 Panel üreticisi var ve bu 183 TV üreticisi de gidip panellerini bu 5-6 panel üreticisinden alıyor.

    Sonra insanlar kendi aralarında birbirine giriyor ''benim tv seninkinden daha güzel'' diye. Yahu aynı panel kardeşim, birisinde Ahmetin yazılımı var, diğerinde Mehmetin yazılımı var. Birisi bu yazılımla HDR yapmış ''bu daha güzel'' demiş, diğeri kendi yazılımı ile SMR yapmış ''bu daha güzel'' demiş halbuki ne yaparsanız yapın panelin size vereceği tepkiler 3 aşağı 5 yukarı aynı. HDR yaptığında bir tarafı düzeltirken diğer taraftan açık verirsin, SMR yaptığında o açığı kapatırken başka açık verirsin.

    Ve inanın panel üretim kalitelerinde birbirlerine çok fark atacak bir üstünlükleri de yoktur.

    Bunlar tamamen ticari varyasyonlar. Yani klima sektöründe d edurum farklı değil. MÜKEMMEL ürünü yakalayabilen firma/marka YOK.

    Bizler olaya teknoloji yarışçısı olarak değil de, Tüketici bilinci ile yaklaşmak zorundayız.

    Ben her zaman yazarım, Önünde ne yazdığı zerre kadar umurumda olmaz, Bana En kaliteli malı, en ucuz fiyata, en uzun garanti ile, en iyi servis hizmetiyle sunan marka en kral markadır hocam isterse önünde MAHMUT yazsın.

    KLİMA İŞİ MARKA İŞİ DEĞİLDİR KOŞUL İŞİDİR. Siz uygun koşullarınıza göre ürün alırsanız, gereksiz yere marka değeri bedeli ödemek zorunda kalmazsınız

    Gelin bu cümlemize bir örnek verelim.

    Diyelim Rize de yaşıyorsunuz, yine de bir klima almaya gerek gördünüz. Eviniz mantolamalı ara kat günde toplasanız 2 saat güneş gören ama nem yüzünden sizi rahatsız eden bir yer. 20m2 oda, pimapen çift cam ne ararsan var. Şimdi ben bu oda için gidip 10.000TL verip Mitsubishi electric alırsam ne olur?

    Diyelim Antalya da yaşıyorsunuz, mantolama yok, 1 inci kattayım alt katım da pide fırını. evde tek cam aluminyum doğrama pencere var. güney cephe günde 10 saat güneş alır. 20m2 oda. Ben bu eve gidip 2.000TL ye Baymak klima alırsam ne olur?


    Hocam ikiside yanlış tercih olur. Tam tersine çevirmelisiniz, Rizeye Baymak, Antalyaya ME almalısınız.

    Koşullarınız ne kadar ZORLU ise, ürünü o kadar ince düşünmeniz gerekir.

    Peki madem konponentler aynı o halde neden marka ayırıyoruz?. Mühendislik farklı sayın hocam, Kompresör farklı

    Ben Mitsubishinin kalitesini her zaman ön plana çıkartmışımdır ancak MARKA DEĞERİ adı altında bizlerden yüksek paralar aldığı konusunda da inatla ısrar ediyorum.




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Bir ürünün Çin'de üretilmesiyle Çin kalitesi olması farklı şeyler. Iphone da Çin'de üretiliyor ama hiç bir Çin'li marka Iphone kalitesinde ürün üretemiyor. Son yıllarda Çin markaları gelişti ama Iphone ilk çıktığından beri Çin'de üretiliyor. O zamanlar bütün Çin markalı telefonlar dökülüyordu. Şimdi de çoğunluğu hala dökülüyor. Çünkü tekonolojik ürünlerde asıl önemli olan tasarım, kullanılan teknoloji ve malzeme seçimidir. Üretim yeri temelde ürünün monte edildiği yer. Genelde en ucuz iş gücü olan ülkeler tercih ediliyor. Mesela Samsung telefonları Vietnam'da üretiyor artık. Vietnam hangi telefon teklojisine sahip? Vietnam sadece montaj yeridir. Telefonun bütün önemli parçaları Kore, Tayvan, Japonya, ABD'den geliyor. Ama üzerinde "Made in Vietnam" yazıyor. Klima da bence benzer. Üretim yeri değil içinde kullanılan teknoloji ve malzeme önemli.
    Doğru klimanın yere ve koşullara göre alınması gerektiğine inanırım. Yılda birkaç kez kullınılacak bir yere pahalı bir klima almak da, sürekli yoğun kullanılacak bir yere en ucuzunu almak da hatalı.




  • demirparcasi D kullanıcısına yanıt
    İşte bu nedenle ilk yazdıklarınıza hatalı dedim zaten :)
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Hocam Baymak olanı http://urun.n11.com/klima/baymak-elegant-plus-12-a-12000btu-inverter-klima-P106532836 buradan aldık. Yani biraz önce sipariş ettik. Sizi sıkıyor olabilirim kb. Servis geldiğinde vakum veya başka bir şeye dikkat etmem gerekli mi montajda? Birde o önerdiklerinizden akıllıca bir seçim mi olmuş?

    EDİT: Hocam yukarıdaki yazınızda antalyaya ME mantıklı demişsiniz. Bizde Gaziantep nizip Suriye Sınırı biryer ev mantolamalı camı çift pencere ve sürgülü balkon kapısı var benim aklım karıştı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheRebeliousTR -- 27 Haziran 2017; 22:56:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • TheRebeliousTR kullanıcısına yanıt
    Konuyu sadece il bazlı düşünmeyin lütfen ben de hiç bir zaman marka ve il kıyaslaması direkt olarak yapmam. Hep yazdığım gibi klima işi koşul işidir, marka değil.

    Evinize geleceklerse şu konuyu okuyabilirsiniz. Zaten evine klima montajına gelecek olan sizler için hazırlamıştım bu yazıyı.

    https://forum.donanimhaber.com/evinize-klima-montajina-geleceklerse-mutlaka-okuyunuz--119601629
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam peki ben internetten aldığım için nasıl keşif hizmeti alabilirim?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheRebeliousTR kullanıcısına yanıt
    Aslında keşif hizmeti ile satın alış noktanız arasında bağlantı yok.

    Zira keşif hizmetleri satıcı bağımsız hizmetlerdir yani kurumun o an temsilcisi konumunda olan yetkili servis zaten öncelikle siz satın almadan evvel size keşif hizmeti sunarak MARKA MODEL DEĞİL, btu önerisinde bulunup montaja dair teknik altyapı kontrolü sağlamalıdır.

    Siz zaten ürünü satın almışsınız, şu aşamada keşif hizmetinin pek anlamı kalmaz zira eğer takılmasında sakınca var ise zaten firma yetkili servisi montajı yapmayacaktır.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    @Ado Başkan Allah razı olsun valla çok güzel klima Baymak Elegant Plus. Daha önceden klimamız olmadı ama bu çok hoşumuza gitti. Sessiz şık ve servisi güzel denk geldi. Vakumu yaptılar alçıyı yaptılar temiz çalıştılar. Ama ben şeye dikkat edemedim. 6 metre oldu ama gaz basmamış olabilirler. @Ado bu arada servis sigorta takmanıza gerek yok dediler içinde var dediler sence ne yapmalı takmalımı?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.