Şimdi Ara

Klima ağız ısısı ne olmalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir klimada ortalama ağız ısısı soğuğa ayarlandığında ilk açılışta ve istenilen ısıya geldiğinde ortalama kaç derece olmalı?
    düşük - orta ve yüksek fan hızlarında yada ortama göre değişken bir soru fakat bunun bir baz aralığı olmalı değil mi?

Değerlendirmeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyagrafik -- 9 Temmuz 2010; 9:56:29 >

• "Gürcan FAKE" benim "dandik" Vestel 9bin likte Soğukta>>en alt kademede ağız sıcaklığı Digital-Term.ile ölçüldüğünde 6/7 derece çıkıyor

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

"Gürcan FAKE" benim "dandik" Vestel 9bin likte Soğukta>>en alt kademede ağız sıcaklığı Digital-Term.ile ölçüldüğünde 6/7 derece çıkıyor

Antalya'da dış sıcaklık 35 C üzerinde iken White Westinghouse A (ARID) İKLİM SINIFI klima ile yaptığım ölçümde ağız sıcaklığı artı 2 (iki) C görmeyi başardım.

Mübalağasızdır.
  • Kişisel gözlemim 4°C veren sistemler nemi konforlu bir seviyede tutuyorlar, çarpmıyorlar, hasta etmiyorlar bakteri bombasına dönüşmüyorlar, zamanla kokmuyorlar... Yalnız bu sistemlerin hiç biri dikkat çekici ekonomiye sahip değil, tüketimleri yüksek oluyor. Elimi üfleyiciye koyduğumda pek öyle üşümüyor, ölçüyorum: 4°C. Bazen cycle anlarında 2°C'ye kadar da inebiliyorlar ama sıfıra inmeseler iyi olur ;) 40°C üzerinde de 6°C'ye çıkabiliyorlar.

Ekonomik olanlar 9-14°C arası sıcaklıkta tutuyorlar. İlk bakışta çok daha iyi soğutuyor hissi veriyorlar çünkü nemi alabilme hızları sirkülasyon hızlarıyla iyi bir orantıda olmuyor. A++ gibi iddialı düşük sarfiyata sahip olanlar gördüğüme göre bunu yapıyor. Elimi üfleyiciye yaklaştırdığımda sanki donuyor geri çekmek istiyorum. Ölçüyorum: 9-10°C. Bu da havayı nemli bıraktığını düşündürüyor.

Anladığıma göre ısı farkı yüksekse sirkülasyonu düşük tutabilirsiniz. Isı farkı düşükse de sirkülasyonu yüksek tutarak ortamı aynı ısya getirmek mümkün. Pervaneyle sağlanan sirkülasyon ucuz, çünkü evaporatör tarafı fanlar herhalde 40 watt gibi bir enerji çekiyordur. Fakat diğeri ısı pompasıyla evaporatör ısısnı düşük tutarak mümkün olabilyor, kompresörün değişken kapasitede çalıştırılmasına pek elverişli değil... haliyle de tüketimi daha yüksek olan yöntem.

Ortamı aşırı kurutmak da ortama yeni girildiğinde ve dışarı her çıkıldığında konforsuz olabiir. Ancak gördüğüme göre bu, küçük split veya pencere tipi sistemlerle zaten pek olası bir hata değil.

Aramızda daha iyi açıklamalar getirebilecek arkadaşlar veya profesyoneller varsa memnun olurum. Biz de klima konusunu ev için değerlendirmeye başladık. Hangi ürünün ne yapacağını anlayamıyorum, broşürler detayların etrafında dönüp duruyorlar ama hangi teknolojiyi kullandığını dürüstçe yazan yok. Bazı markalarda nem alma kapasiteleri var ama maksimal mi nominal mi bilemiyorum.

> Sayın karavelioğlu; Bahsettiğiniz klima yeni bir sistem midir? Hangi soğutucuyu kullandığını veya klimanın tam modelini biliyor musunuz?

WhiteWestinghouse'un bazı Avrupa modelleri Toshiba veya Electrolux ile aynı mı acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

> Sayın karavelioğlu; Bahsettiğiniz klima yeni bir sistem midir? Hangi soğutucuyu kullandığını veya klimanın tam modelini biliyor musunuz?

WhiteWestinghouse'un bazı Avrupa modelleri Toshiba veya Electrolux ile aynı mı acaba?

Bahsettiğim klimayı 20 yılı aşkın bir süredir Antalya Belek'de kullanıyorum. Özellikle kompresör devrede iken komşuların tabiri ile neredeyse hızar gibi bir ses çıkartıyor:) Elektrik tüketimi ise korkunç, 3050 watt. White-Westinghouse 24000 BTU pencere tipi bir klima. Artık bu yaz insallah emekli olacak:)

Bu klimayı 1988 yazında free shopdan almıştım. A (Arid) iklim sınıfı bir klima. Yani Suudi Arabistan, Ürdün, Yemen vb. ülkeler için üretilmiş. Kutunun üzerinde Arapça yazılar vardı ayrıca kullanım kitabı İngilizce ve Arapça basılmış. Türkiye'deki klimaların hepsi T (Tropik) iklim sınıfıdır. Değişik marka klimalar da kullanıyorum ancak bunun gibi soğutan görmedim.

Eksileri artılarını geçince de mecburen çıkartıp atacağım. (Satsam da kimse almaz zaten:) Saygılar..

• + 52 derecede soğutma yapabilme özelliğine sahip cihazların ağız sıcaklığı daha düşük olabilir. Şimdilerde +52 cihaz nadir Türkiye'de. +43 ve +46 Avrupa modelleri piyasada çoğunlukla. Ancak güney illerimize tropikal bölgeler için tasarlanmış klimaları öneriyorum. Havalar her sene normal düzeyde değildir. 1998 yazı neydi öyle ! Allah göstermesin bir daha.

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Kişisel gözlemim 4°C veren sistemler nemi konforlu bir seviyede tutuyorlar, çarpmıyorlar, hasta etmiyorlar bakteri bombasına dönüşmüyorlar, zamanla kokmuyorlar... Yalnız bu sistemlerin hiç biri dikkat çekici ekonomiye sahip değil, tüketimleri yüksek oluyor. Elimi üfleyiciye koyduğumda pek öyle üşümüyor, ölçüyorum: 4°C. Bazen cycle anlarında 2°C'ye kadar da inebiliyorlar ama sıfıra inmeseler iyi olur ;) 40°C üzerinde de 6°C'ye çıkabiliyorlar.

Ekonomik olanlar 9-14°C arası sıcaklıkta tutuyorlar. İlk bakışta çok daha iyi soğutuyor hissi veriyorlar çünkü nemi alabilme hızları sirkülasyon hızlarıyla iyi bir orantıda olmuyor. A++ gibi iddialı düşük sarfiyata sahip olanlar gördüğüme göre bunu yapıyor. Elimi üfleyiciye yaklaştırdığımda sanki donuyor geri çekmek istiyorum. Ölçüyorum: 9-10°C. Bu da havayı nemli bıraktığını düşündürüyor.

Anladığıma göre ısı farkı yüksekse sirkülasyonu düşük tutabilirsiniz. Isı farkı düşükse de sirkülasyonu yüksek tutarak ortamı aynı ısya getirmek mümkün. Pervaneyle sağlanan sirkülasyon ucuz, çünkü evaporatör tarafı fanlar herhalde 40 watt gibi bir enerji çekiyordur. Fakat diğeri ısı pompasıyla evaporatör ısısnı düşük tutarak mümkün olabilyor, kompresörün değişken kapasitede çalıştırılmasına pek elverişli değil... haliyle de tüketimi daha yüksek olan yöntem.

Ortamı aşırı kurutmak da ortama yeni girildiğinde ve dışarı her çıkıldığında konforsuz olabiir. Ancak gördüğüme göre bu, küçük split veya pencere tipi sistemlerle zaten pek olası bir hata değil.

Aramızda daha iyi açıklamalar getirebilecek arkadaşlar veya profesyoneller varsa memnun olurum. Biz de klima konusunu ev için değerlendirmeye başladık. Hangi ürünün ne yapacağını anlayamıyorum, broşürler detayların etrafında dönüp duruyorlar ama hangi teknolojiyi kullandığını dürüstçe yazan yok. Bazı markalarda nem alma kapasiteleri var ama maksimal mi nominal mi bilemiyorum.

Arkadasım Mit.Heavy nin tropikal bölgeler için ürettiği klimayı inceledim soğutucu akışkan r22 kullanılıyor, 24000 btu için 2200 watt gibi bir tüketimi var gözüküyor bu kapasite için normal bence link aşağıda;

http://www.mhi.co.jp/aircon/catalogue/index.php?mode=browse&lang=en&contentsNumber=45&right

• dün ölçtüm diamond electric dsh 12xv klimamın ağız sıcaklığı 1.5 dereceye kadar düştü 20-30dk içinde,bu durum iyimi kötümü asıl kafama takılan ise 22 dereceye ayarladığım klima kendini bir türlü kapatmadı 18 metre kare yerde ama 24 dereceyi seçtiğimde 5 dakika çalışıp 7 dk kapatıyor kendini bu durumda bir tuhaflık yokmu arkadaşlar 5 dk'da 24 derece olan yer nasıl olurda 30dk'da 22 derece olmaz ki

Orijinalden alıntı: sendomi

dün ölçtüm diamond electric dsh 12xv klimamın ağız sıcaklığı 1.5 dereceye kadar düştü 20-30dk içinde,bu durum iyimi kötümü asıl kafama takılan ise 22 dereceye ayarladığım klima kendini bir türlü kapatmadı 18 metre kare yerde ama 24 dereceyi seçtiğimde 5 dakika çalışıp 7 dk kapatıyor kendini bu durumda bir tuhaflık yokmu arkadaşlar 5 dk'da 24 derece olan yer nasıl olurda 30dk'da 22 derece olmaz ki

Şu kadar dakikada şu kadar soğutursa şu kadar dakikada da şu dereceye indirmesi gerekir diye bir oranlama yapılması yanlış. Bence klimanız normal soğutuyor. Hatta ağız ısısı olan 1,5 dereceyi doğru ölçtüyseniz kilmanız mükemmel ötesindedir. Genellikle oda, ağız ısısının 10 derece üzerine kadar soğutulabilmektedir.

İnsanların rahat hissettikleri sıcaklık genel olarak 21-23 C civarı ancak nem oranı %50 nin üzerinde değilse 25-26 derecelerde de terleme ve bir rahatsızlık hissetmeyebilirsiniz.

En doğru kullanım şekli odayı belli bir dereceye kadar soğutmaya çalışmak değildir. Klimayı yaklaşık 1 saat çalıştırdıktan sonra odanın düştüğü sıcaklığı baz alınız. Örneğin 24 dereceye düşürebilmişse siz de termostatı 24 dereceye ayarlayınız. Bir başka şekil de bir saat çalıştırdıktan sonra 1 er derece yükselterek klimanın kompresörünün durduğu sıcaklıkta klimayı çalıştırmak. Sonuç aynıdır. Inverter kullanmadığım için bu durumun Inverterde geçerli olup olmadığını bilmiyorum.

• Dış ortamın ve içi ortamın sıcaklığı da ağız ısısına etki eder. Serin bir bölgede aynı klima daha rahat soğutur doğal olarak.

Orijinalden alıntı: sendomi

dün ölçtüm diamond electric dsh 12xv klimamın ağız sıcaklığı 1.5 dereceye kadar düştü 20-30dk içinde,bu durum iyimi kötümü asıl kafama takılan ise 22 dereceye ayarladığım klima kendini bir türlü kapatmadı 18 metre kare yerde ama 24 dereceyi seçtiğimde 5 dakika çalışıp 7 dk kapatıyor kendini bu durumda bir tuhaflık yokmu arkadaşlar 5 dk'da 24 derece olan yer nasıl olurda 30dk'da 22 derece olmaz ki

1.5 derece!!!!

Şu vakite kadar bu forum sayesinde ve değerli arkadaşların bilgileri doğrultusunda bende birkaç mevzu öğrendiysem eğer, bu değer mükemmel... Ben en az 5 dereceye kadar getirebildim. Oda güneş alıyor hemde cayır cayır. 21 m2.
  • bu soruya klima teknikerleri yanıt versinler, acaba bir klimanın 1,5 yada 2 derece üflemesi dogrumudur dogrusu nedir bana gelen servis 9 yeterli seviye dedi kim dogru söylüyorki 1,5 - 2 derece nerede ise 0 derece gibi iç ünite kar yapar yav
  • klima 5-10 dk arası 7-8 dereceye düşürüyor ağız sıcaklığını,30 dk falan olunca bu değeri gördü,benim kafam bunda değil zaten neden 22 derecede kendini kapatmayıp sürekli çalışıyorda 24 derecede 5 dk sonra kendini kapatıyor,ben balıkesirdeyim dışarısı 32-35 derece rahat vardır tabi hissedilen daha fazladır,terden bi harap oluyorsun
    Benimde buna benzer bir problemlerim vardı. İşin uzmanları arkadaşların anlattıkları neticesinde durumu anlayabildim. Bendekide 24 dereceye 40 dk da getirmekte idi. bu süre bana çok uzun geldi. Meğer dış ısı bilmem ne biiiiiiiiiiiir yığın sebeb nedeni ile ısı düşüşü bir noktadan sonra zorlaşmaktaymış. Hatta 25 dereceye 15 dk da getirse bile 1 derece daha düşürmek dakikalar sürebilirmiş. Oda içindeki ısı emen asalakları yada açık delikleri bir kontrol ediz. Kapı altlarıda buna dahil kanımca.
    Klimanızı en düşük dereceye ayarlayınız (-16 vb) kendinizi rahat hissttiğinizde odadaki termometreye bakınız.O değeri klimanıza setleyiniz.Yani termometreniz 25 dereceyi gösteriyorsa kimanızın kumandasına da 25 derece soğutma komutunuzu giriniz.Genelde yaz-kış klima ile ısınmak ve serinlemek için 23-25 derece idealdir.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.