Şimdi Ara

klima (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
0
Favori
10.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ME ve Shira en iyi tercihler olarak gorunuyor, performans ve tüketimlerinde çok fark yoktur diye düşünüyorum.

Peki bu klimalarda kullanilan parca ve malzemelerinin kalitesi, dayanıklılık, kullanım ömrü, problemsizlikleri yönünden kiyaslarsak sonuç ne olur.

Bu husus bence digerlerinden daha önemli.

Yani o kadar para verip yok aşındı, catladi vs. gibi sorunlar yaşanırsa çok sinir bozucu olur. Az para değil sonuçta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yüksel75 -- 21 Ocak 2015; 23:29:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim evde Carrier 42 UQV 050 H (18.000) model ve ME CHC 35 VA (12.000) model iki adet inverter klima var, ev kuzey cephesi güneş görmüyor, ancak önü açık kör cephe değil, carrierın kurulu olduğu salon 25,60 m2, ME'nin kurulu olduğu oda 18 m2, bu klimalardan carrier günde 15-16 saat, ME 12 saat calışmakta, bana kasım ayında 217 TL fatura geldi, aralık ayında 380 TL sizce bu değerler normalmi arkadaşlar
  • 24 saat ,90 m2 ev her şey elektrikli ocak şohben dahil fatura.

klima

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbirol -- 22 Ocak 2015; 1:55:40 >
  • Nesi çok ablam İzmirde 250 TL fatura ggelmiş içinde klima yok sobayla isiniyor sadece fazladan küçük fanli isitici var herhalde izmir'de kaçak elektrik çok faturalar normal vatandaşa biniyor yazik

• mbirol kullanıcısına yanıt
    Birol abi yukarıdaki sordugum soruya yorumun nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

24 saat ,90 m2 ev her şey elektrikli ocak şohben dahil fatura.

klima

Hocam faturadaki 5.80 TL TRT payi beni delittiyor yav bari çocuk esirgeme kurumuna bagisladaydik

• FH fiyatı 4500 o da indirimi olan, bende liste aldım, oradan bakıyorum, bir de SF modeli var, SF35 o da 3290 tl görünüyor. O da iyi cihaz olmalı. Diğer markalarında kataloglarını inceledim, baktıklarım, fujitsu, Toshiba idi bunların içinde fiyat performans olarak ME nin SF modelleri daha iyi bence.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ME ile beraber daikın' ın değerleri de güzel ama ME ye göre emsali diyebileceğimiz cihazların fiyatları arasında fark var. Sonuç olarak kalite performans ve alınan verime göre kendimce vardığım sonuç mitsubishi elektrik SF.
    Yalnız daikın ile ME arasında malzeme kalitesi, dayanıklılık, ömür, sorunsuzluk olarak fark nedir bilemiyorum.

• Bizde Mitsubishi heavy ve sharp klima var, ikisi de eski düz split klima, heavy yi pek kullanmıyoruz, büyük ve elektrik tüketimi çok. sharp ise çok iyi cihaz, daha çok onu kullanıyoruz, düz cihaz olmasına rağmen elektrik tüketimi iyi ve ısıtması da soğutması da gayet iyi.
    Bu cihazlarda kalite performans ve elektrik tüketimi önemli, bu cihazları aldıktan sonra beğenmedim tüh keşke başka cihaz alsaydım dememek için iyi seçim yapmalı.
    Teknik datalara baktığımda SF iyi cihaz bence. Shira da çok güzel cihaz fakat performansı yakın olmasına rağmen fiyat farkı var diye biliyorum.
    SF bütçesine shira alabiliyorsanız daha iyi seçim olur bence de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yüksel75 -- 24 Ocak 2015; 22:03:04 >
  • Sen bitmişsin bilader :D
  • fluminense kullanıcısına yanıt
    Valla hocam bitmek ne kelime ; şener şen koşusu yapacam az daha :D
    100 metre :)
    100 metre :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HasanÖztürk1979 -- 25 Ocak 2015; 20:04:55 >
  • Yeri değil ama beyaz eşya alırken bir de bekoya bak..hesaplı oluyor,bosch ve siemens pahalı ürünler.
  • fluminense kullanıcısına yanıt
    Kaç metre kareyi istiyorsun? makine 18000 BTU için harika bir tüketim 120 TL bide soğuklarda değilmi? yalitim super olmali herhalde

• sabanoz S kullanıcısına yanıt
    22-kasım 22 aralık faturam 185 lira idi..bir önceki dönem klima kullanımı olmadan eve 65 geldiğinden 65 çıktım 120 lira klimaya saydım..
    22 aralık-22 ocak faturam 235 lira geldi..yine 65 civarı ev ihtiyaçlarına sayarsam bu ay klima 170 lira yakmış..günlük 6 lira falan o da 15 kw yapar..saatte de 0.625 kw..
    Cihaz 18000 lik ME,30 m2 yi ısıtıyorum,kuzey doğu cepheli salon mutfak..Ekstra bir yalıtım yok,standart 24 lük izotuğla ile örülmüş duvarlar mevcut.Birol usta saatlik tüketim normal dedi,bana biraz fazla geldi açıkçası...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fluminense

Yeri değil ama beyaz eşya alırken bir de bekoya bak..hesaplı oluyor,bosch ve siemens pahalı ürünler.

Hocam tavsiyeniz için çok teşekkür ederim ama ölürümde beko arçelik vestel almam.Hem pahalı hem kalitesiz .. Üzgünüm .. Yerli malı almayı çok isterdim ama koca ülkede malesef üretici tek bir firma yok.. Bilgisayar toplar gibi beyaz eşya topluyor adamlar..Bosch Siemens ise hem pahalı hemde onlarında bazı serileri çok kalitesiz , sorunlu ; mesela No Frost ürünlerinde inanılmaz şikayet var.Bu konuda napacamı zaten hiç mi hiç bilemiyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HasanÖztürk1979 -- 26 Ocak 2015; 19:03:09 >
  • Komsumda beko klima vardı, özellikle geceleri sanki motor çalışıyor gibi ses, en uzak odalara bile geliyordu, dayanılacak gibi değildi, basım belaya girecekti. Allahtan klimalarini alip defolup gittiler. Hayatımda boyle işkence görmedim, Allah düşmanına vermesin.

• Klimasına iyi demiyorum da,buzdolabı davlumbazına bir bakın diyecektim..iyi niyetli bir tavsiyeydi,kötü tecrübeleriniz varsa bilemem..Benim tüm beyaz eşya grubum bosch şu ana kadar bi kaç sıkıntı oldu,garantiden hallettim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fluminense

22-kasım 22 aralık faturam 185 lira idi..bir önceki dönem klima kullanımı olmadan eve 65 geldiğinden 65 çıktım 120 lira klimaya saydım..
    22 aralık-22 ocak faturam 235 lira geldi..yine 65 civarı ev ihtiyaçlarına sayarsam bu ay klima 170 lira yakmış..günlük 6 lira falan o da 15 kw yapar..saatte de 0.625 kw..
    Cihaz 18000 lik ME,30 m2 yi ısıtıyorum,kuzey doğu cepheli salon mutfak..Ekstra bir yalıtım yok,standart 24 lük izotuğla ile örülmüş duvarlar mevcut.Birol usta saatlik tüketim normal dedi,bana biraz fazla geldi açıkçası...

Tahminen bu kişi toplam kaça cikarirsiniz 500tl bulur mu? Evdeki klimalarin hepsini hesaba katarsak

• arcelik 12320 model klima taktirdim. ilk zamanlarda anlik yakit tuketimi 0.9 kw ya da 1 olarak gorunuyordu simdi ise 0.4 e fixlenmis durumda, sogutma kapasiteside dusuk gibi bunun bi ayari mi var acaba ? enerji tasarrufu da kapali

• quote:

Orijinalden alıntı: yüksel75

FH fiyatı 4500 o da indirimi olan, bende liste aldım, oradan bakıyorum, bir de SF modeli var, SF35 o da 3290 tl görünüyor. O da iyi cihaz olmalı. Diğer markalarında kataloglarını inceledim, baktıklarım, fujitsu, Toshiba idi bunların içinde fiyat performans olarak ME nin SF modelleri daha iyi bence.
    2014-2015 di sanırım. FH35 (12000BTU) 3500TL civarı idi. Liste fiyatına kanmayın. Liste fiyatı 5500TL idi.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.