Şimdi Ara

klavyeyi KİRİL alfabesi nasıl yaparım ? LÜTFENNNN yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
17.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşla q klavyemi kiril afbesine nasıl uygun hale getirebilirim ? bunun için bir program falan var mı ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kirilik Alfabesi'ne Klavyeni Dönüştürme

Kril alfabesi, Rusça, Ukraynaca, Bulgarca ve Sırpça gibi birçok Slav dilinde kullanılan bir alfabedir. Klavyeni Kirilik alfabesine dönüştürmek, bu dillerde yazmanı ve iletişim kurmanı sağlar.

Windows Kullanıcıları İçin:

• Windows Ayarları'na git ve "Saat ve Dil"i seç.
    • "Dil ve Bölge" sekmesine tıkla.
    • "Tercih Edilen Diller" altında, "Dil Ekle" butonuna tıkla.
    • "Rusça" veya istediğin diğer Kirilik alfabesine sahip dili seç.
    • Klavyeyi değiştirmek için "Seçenekler" butonuna tıkla ve "Klavye Ekle"yi seç.
    • "Rusça Klavye" veya diğer ilgili seçeneği seç.

Mac Kullanıcıları İçin:

• Sistem Tercihleri'ne git ve "Dil ve Metin"i seç.
    • "Giriş Kaynakları" sekmesine tıkla.
    • "+" butonuna tıkla ve açılır menüden "Rusça" veya istediğin diğer Kirilik alfabesine sahip dili seç.
    • Klavyeyi etkinleştirmek için dili işaretle.

Diğer İşletim Sistemleri:

Diğer işletim sistemlerinde, Kirilik alfabesine geçiş yöntemi değişebilir. Lütfen işletim sisteminin özel talimatlarına bak.

Kirilik alfabesine geçiş yaptıktan sonra, klavyendeki tuşlar farklı karakterler üretecektir. Karakterlerin yerlerini öğrenmek için bir çevrimiçi klavye düzenine veya fiziksel bir klavye örtüsüne bakabilirsin.

Alfabenin özelliklerini anlamak ve yazım kurallarına aşina olmak için, ilgili dilin gramerini ve sözlüğünü incelemeni öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hangi işletim sistemi kullanıyorsun?

klavye ayarlarından istediğin dil ekleyebilirsin
    hangi KIRIL alfebesi ekleyeceksin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZedYago

hangi işletim sistemi kullanıyorsun?

klavye ayarlarından istediğin dil ekleyebilirsin
    hangi KIRIL alfebesi ekleyeceksin?

hocam xp kullanıyorum ve istediğim bulgar kiril alfabesi.
  • OK
    sana 2 soru sormam lazım?
    1. XPden bulgar klavyesi yapabilrsin fakat bulgar tuşların yerlerini bilmelisin veya bulgar + latin klavye kullanmalısın
    2. bu yöntemi şahsen ben kullanıyorum. bi tane script var. onu kuruyorsun. sonra bulgar klavyesi kuruyorsun. fakat PHONETIC bulgar klavyesi kuruyorsun. ve türkçe klavye ile bastığın herhangi bir tuş , öğrneğin R bastın, bulgarsa Р çıkar.

hangisini istiyorsun?!? ona göre izzah edeceğim
  • quote:

OK
    sana 2 soru sormam lazım?
    1. XPden bulgar klavyesi yapabilrsin fakat bulgar tuşların yerlerini bilmelisin veya bulgar + latin klavye kullanmalısın
    2. bu yöntemi şahsen ben kullanıyorum. bi tane script var. onu kuruyorsun. sonra bulgar klavyesi kuruyorsun. fakat PHONETIC bulgar klavyesi kuruyorsun. ve türkçe klavye ile bastığın herhangi bir tuş , öğrneğin R bastın, bulgarsa Р çıkar.

hangisini istiyorsun?!? ona göre izzah edeceğim

hocam 2.madde uyar bana
  • http://www.4shared.com/folder/eOuyhX5r/keyboard.html
    bu linkte bulgarian phonetic keyboard koydum.

çektikten sonra RARdan çıkarıyorsun ve yeşil programı çalıştırıyorsun.

sonra buradan dil ekliyorsun (bulgarca phonetic yazanı ekleyeceksin)
    Dil eklemek için

Başlat'ı ve sonra Denetim Masası'nı tıklatın.

Tarih, Saat, Dil ve Bölge Seçenekleri'ni tıklatın.

Başka dil ekleyin öğesini tıklatın.

Bölge ve Dil Seçenekleri iletişim kutusunda Diller sekmesinde Ayrıntılar'ı tıklatın.

Metin Hizmetleri ve Giriş Dilleri iletişim kutusunda Ayarlar sekmesinde Ekle'yi tıklatın.

Giriş Dili Ekle iletişim kutusunda Giriş dili listesini tıklatın ve tercih ettiğiniz dili ve lehçeyi seçin. Standart klavye düzenini değiştirmek istiyorsanız Klavye düzeni/IME listesini tıklatın ve yeni klavye düzenini seçin. Sonra Tamam'ı tıklatın.

Metin Hizmetleri ve Giriş Dilleri iletişim kutusunda Ayarlar sekmesinde Varsayılan giriş dili listesini tıklatın ve en sık kullandığınız dili seçin. Bilgisayarı ilk başlattığınızda varsayılan olarak seçtiğiniz dil görüntülenir.

Başka dil eklemek için 5. adıma gidin veya dil eklemeyi bitirdiyseniz Tamam'ı tıklatın.

Bölge ve Dil Seçenekleri iletişim kutusunda gerekiyorsa Karmaşık komut dosyası ve sağdan sola dillerin dosyaları yüklensin ve Doğu Asya dilleri dosyaları yüklensin onay kutularını seçin.

Bölge Seçenekleri sekmesini tıklatın. Standartlar ve biçimler listesini tıklatın ve sonra bölgenizi seçin.

Konum listesini tıklatın ve sonra konumunuzu seçin.

Ayarlarınızı kaydetmek için Tamam'ı tıklatın.

Diller arasında geçiş yapmak için

Bilgisayarınızda yüklü birden fazla dil varsa, Windows XP sağ alt köşede, sistem saatinin yanında Dil Çubuğu'nu görüntüler. Dil Çubuğu o anda görüntülenmekte olan dilin iki harfli kısaltmasını gösterir.

Dil Çubuğu düğmesini tıklatın ve sonra kullanmak istediğiniz dili ve lehçeyi seçin.

• quote:

http://www.4shared.com/folder/eOuyhX5r/keyboard.html
    bu linkte bulgarian phonetic keyboard koydum.

çektikten sonra RARdan çıkarıyorsun ve yeşil programı çalıştırıyorsun.

sonra buradan dil ekliyorsun (bulgarca phonetic yazanı ekleyeceksin)
    Dil eklemek için

Başlat'ı ve sonra Denetim Masası'nı tıklatın.

Tarih, Saat, Dil ve Bölge Seçenekleri'ni tıklatın.

Başka dil ekleyin öğesini tıklatın.

Bölge ve Dil Seçenekleri iletişim kutusunda Diller sekmesinde Ayrıntılar'ı tıklatın.

Metin Hizmetleri ve Giriş Dilleri iletişim kutusunda Ayarlar sekmesinde Ekle'yi tıklatın.

Giriş Dili Ekle iletişim kutusunda Giriş dili listesini tıklatın ve tercih ettiğiniz dili ve lehçeyi seçin. Standart klavye düzenini değiştirmek istiyorsanız Klavye düzeni/IME listesini tıklatın ve yeni klavye düzenini seçin. Sonra Tamam'ı tıklatın.

Metin Hizmetleri ve Giriş Dilleri iletişim kutusunda Ayarlar sekmesinde Varsayılan giriş dili listesini tıklatın ve en sık kullandığınız dili seçin. Bilgisayarı ilk başlattığınızda varsayılan olarak seçtiğiniz dil görüntülenir.

Başka dil eklemek için 5. adıma gidin veya dil eklemeyi bitirdiyseniz Tamam'ı tıklatın.

Bölge ve Dil Seçenekleri iletişim kutusunda gerekiyorsa Karmaşık komut dosyası ve sağdan sola dillerin dosyaları yüklensin ve Doğu Asya dilleri dosyaları yüklensin onay kutularını seçin.

Bölge Seçenekleri sekmesini tıklatın. Standartlar ve biçimler listesini tıklatın ve sonra bölgenizi seçin.

Konum listesini tıklatın ve sonra konumunuzu seçin.

Ayarlarınızı kaydetmek için Tamam'ı tıklatın.

Diller arasında geçiş yapmak için

Bilgisayarınızda yüklü birden fazla dil varsa, Windows XP sağ alt köşede, sistem saatinin yanında Dil Çubuğu'nu görüntüler. Dil Çubuğu o anda görüntülenmekte olan dilin iki harfli kısaltmasını gösterir.

Dil Çubuğu düğmesini tıklatın ve sonra kullanmak istediğiniz dili ve lehçeyi seçin.

hocam çok teşekkür ederim .şimdi gördüm mesajınızı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yapabildiniz mi?
  • ben göktürkalfabesieklemekistiyorumnasilyaparimlütfenyardimedermisiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben göktürkalfabesieklemekistiyorumnasilyaparimlütfenyardimedermisiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam arkadaşlar;

belarus rusça kursu okurken bana çok lazım olmuştu,

aşağıdaki linkden gerekli bilgiyi bulabilirsiniz

http://beyazrusya-minsk.com/haber-detay-Windows-rusca-klavye-yukleme.html
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.