Arkadaşlar, Türkçeden farklı alfabe ile yazarken (mesela kirilik ve ya arapça), tuşların yerini değiştirebilen program arıyorum. Microsoft'un programı mevcut, ama tuşların nasıl map edileceği belli değil. Yeni düzen oluşturduktan sonra, bu düzeni işletim sistemine nasıl uygulayacağız anlayamadım. Bi bilen varsa yardımcı olur mu?
Ben XP de ingilizcesini yazayim sen (yada baskasi) tr ye cevirir: Yeni klavye Ekledikten SONRA
Control Panel-Regional and Language Options-Languages-Details-Language Bar--- Show Language bar on desktop-->kutuyu doldur Show additional Language bar icons in the taskbar-->kutuyu doldur ==>OK OK OK
Menulerin konumu MS Office yukleyip yuklemedigine gore degisebilir. Bende Office2003 yuklu. Duruma gore yolu bulursun :)
Ayrica extra dil destegi icin: Control Panel-Regional and Language Options-Languages- de iki kutu var install files for complex script.... install files for East Asian language ikisinide doldur
artik assagida toolbar da cikan menu sayesinde zirt pirt degistirebilirsin, bende hep ingilizce ve turkce klavyeler yuklu, degistirmek iki tiklamama bakar.
Birde yazdigin yeni duzen senin varolan klavye setine ekleme yapman ile oluyordur Yani TR secili ama TR icin ayarlanmis klavye setini eklemis olabilirsin Bu durumdada yukardaki yontem ile ekleyecegin toolbar menude eger bir dile ayarlanmis birden fazla klavye tipi var ise klavye ikonu cikar :) Yada standart yontem ile Control Panel-Regional and Language Options-Languages-Details de gorebilirsin.
kolay gelsin
Lancelot çok sağ ol, fakat çözemediğim bir sorunum var. Kiril alfabesindeki harfleri tanımladım, fakat, türkçe Ç harfine denk gelen harfi hangi tuşa tanımlarsam, Build DLL işleminden sonra, o tuş ile ilgili hata verdi. Bu hatayı nasıl aşabilirim.
sistemde 2 cince 1 tayvanca 1 japonca 1 kore 1 turkce (2 klavyeli) yuklu idi bir de simdi Kyrgyz (Cyrillic) yukledim tam oldu
velle build dll islemi ile neyi kastettigini anlamadim --> Eger klavyeyi manuel ayarlayip koydu isen yanlis yaptin , once kiril yukle, sonra varolan kiril alfabesinin klavyelerini degistir :).
sorununu bilmiyorum lakin kiril secince notepad ile artik sunlari yazabiliyorum
2. satir ç harfi
belki programda islem yaparken klavyenin kiril secili olmasi onemli olabilir.
Bilebildiklerim (be birazda sallayabildiklerim) bu kadar, rusca bulgarca vs bende 0 , kiril cince vs olayinada baska vesilelerle bulasmistim........ simdiden kolay gelsin
Lancelot, zaman ayırdığın için çok sağ ol. Ben programın yüklenme/çalışma mantığı kendim çözmeye çalıştım. Ve; Programda tuşları istediğim gibi düzenledikten sonra, validate keyboard komutu ile çalışmadığını tespit ettim. Daha sonra build dll işlemi ile setup yaratıp, setup'ı kurduktan sonra istediğim klavye diziliminin aktif olduğunu gördüm. Bundan dolayı, build dll diye tutturmuşum sanıyorum. Bu programın doğru kullanımı hakkında kısa anlatım yapabilirsen sevinirim. ( belki de validate keyboard sonrası klavye çalışmalıydı, ama bende nedense olmadı. )
quote:
Orjinalden alıntı: Levcho Bu programın doğru kullanımı hakkında kısa anlatım yapabilirsen sevinirim.
Levcho yardimci olmak isterim ama programi indirip kurali 2 sene filan oldu, sadece 1 klavye seti icin kurdum sonrada sildim (kurdugumu paketleme secenegi vardi)...
simdi indirip ugrassam senin gibi 0 dan gidiyor olurum --> neticede evet bir klavye ayari .dll si yaratiliyor (zaten windowsla gelen q klavye dedigin kb..q.dll gibi bisiyin ayaridir), paket olayida sisteme geri yuklemek icin basit bir .exe hazirlamak (sartta degil, ellede yapilabilir, MS kiyak cekmis).
bildigin uzere dh a geciyorken arada mola olsun die ugrayip kil tuy olan seylerde bildiklerimi yaziyorum, eminim yardimi olacaktir, panik yapmayip saglam kafa ile biraz ugrassan cozersin. (yada benden daha cok vakti olan bir arkadas belki olaya el atar )