Merhaba. Bildiğiniz gibi Q Klavyelerimizin sağ tarafları genellikle Türkçe karakterlere ayrılmış. Orijinal İngilizce Q klavyelerde bu kısımlarda bizim ALT GR tuşuyla bastığımız simgeler falan var. Şimdi ben kodlama yaparken {[]} veya <> simgelerini çok sık kullanıyorum. Bu bahsettiğim İngilizce Q klavyeye çevirebilirsem klavyeyi geçici olarak çok daha rahat ve çok çok daha hızlı yazabilirim kodları. Malum ALT GR ile basarken aynı zamanda sayıların üzerindeki simgelere basmak pek uğraştırıcı ve sürekli bakmak zorunda kalıyorum. Açıkça canımı çıkartıyor. Yok mudur geçici olarak İngilizce dizilimine çevirebilmek için bir yol? Zaten kodlama yaparken Türkçe karakterlere ihtiyaçta olmuyor.
Tekrar merhaba. Daha öncede kurcalamıştım ancak bir şey bulamamıştım. Bu sefer nasılsa buldum. Arama motorlarında arayanlar olur diyerekten anlatayım faydalı olur herkese. Basitçe ilk önce sağ altta Başlat Çubuğunun sağında TR yazacak ona tıklayın orada İngilizce seçeneği varsa seçin. Eğer yoksa Denetim Masasından, Bölge ve Dil'i görüyorsunuz. Altında Klavyeleri veya Diğer Giriş Yöntemlerini Değiştir yazacak. Ona tıklayın oradan İngilizce ekli değilse ekleyin daha sonrasında tekrar ilk söylediğimi yapın. Artık ü ye basınca ], ğ ye basınca [ yazıyor olacak. İnanılmaz kolaylık sağlar eminim şu an bunu keşfettiğim için inanılmaz sevinçliyim. Parmaklarım bayram edecek. :D