Şimdi Ara

Klavyedeki Tuhaf Sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde Trust KB-2200 model klavye var. Bu klavyeyi severek almıştım ama asla tadına varamadım çünkü klavyenin tuhaf bir sorunu var.

Klavyenin bazı tuşları, BAZEN işlemiyor. Bu tuşlar Tab, T,Y,Ü ve numerik klavyeden 4,5,6.

Uzun zaman önce rafa kaldırdığım klavyeyi bugün bir inatla tekrar raftan indirdim, içini açıp tuşları özenle şeffaf devre üzerine yerleştirdim ve tekrar kapattım. Yaklaşık 6-7 saat kullandım. Sonra bir ara o tuşlar yeniden işlevini yitirdi.

Eğer sıvı teması / elektronik arıza olsaydı hiç çalışmazdı diye düşünüyorum. Birkaç saat çalıştıktan sonra işlevini yitiren tuşlar konusunda ne tavsiye edersiniz?

Not: "Panpa ne uğraşıyon git yenisini al" diyecek olursanız bu klavyeyi çok beğenerek almıştım ve aynısını bulup tekrar almak hem sıkıntı, hem masraf. Çözüm belki de çok basit. Yardımlarınızı bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: tayfun808

Merhaba,

Elimde Trust KB-2200 model klavye var. Bu klavyeyi severek almıştım ama asla tadına varamadım çünkü klavyenin tuhaf bir sorunu var.

Klavyenin bazı tuşları, BAZEN işlemiyor. Bu tuşlar Tab, T,Y,Ü ve numerik klavyeden 4,5,6.

Uzun zaman önce rafa kaldırdığım klavyeyi bugün bir inatla tekrar raftan indirdim, içini açıp tuşları özenle şeffaf devre üzerine yerleştirdim ve tekrar kapattım. Yaklaşık 6-7 saat kullandım. Sonra bir ara o tuşlar yeniden işlevini yitirdi.

Eğer sıvı teması / elektronik arıza olsaydı hiç çalışmazdı diye düşünüyorum. Birkaç saat çalıştıktan sonra işlevini yitiren tuşlar konusunda ne tavsiye edersiniz?

Not: "Panpa ne uğraşıyon git yenisini al" diyecek olursanız bu klavyeyi çok beğenerek almıştım ve aynısını bulup tekrar almak hem sıkıntı, hem masraf. Çözüm belki de çok basit. Yardımlarınızı bekliyorum.

Hocam zaten denemişsiniz içini açıp. Başka ne yapılabilir ki? Bence yenisini alın hocam başka çare yok.

• Tuslari seffaf devre uzerine yerlestirdim derken temizledin mi yani? Sivi temasi oldugunda klavye calisir ama tusa bir defa bastiginda 3 defa basar, A tusuna basarsin Z yazar v.s. Ama uzun suredir rafta ise tozlanmadan kaynakli temassizlik olabilir. Gecenlerde 2-3 yildir cekmecede duran tv kumandasini kullanmak istedim ama ayni klavyedeki gibi sacmalamaya basladi. ve cogu tus calismiyordu. İcini acip kulak karistiricisinin ucuna alkol dokup tek tek temizledikten sonra calisti. Ayni sekilde tum tuslari tek tek temizlersen duzelecegini dusunuyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Garip bir titreşim sorunu
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.