Bildirim
Klass, Ben X benzeri filmler
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
-
Söylediğin filmleri izlemedim ama okul konulu şunları önerebilirim :
If.... =http://www.imdb.com/title/tt0063850/
Dead Poets Society =http://www.imdb.com/title/tt0097165/ -
Klass'ın anca çeyreği olabilecek, ama zevkli bir film. Dayandığı olay Klass yada Ben X kadar dramatik değil, daha çok politik. Öneririm.
http://www.imdb.com/title/tt1063669/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S. Todd -- 20 Nisan 2013; 21:18:53 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: S. Todd
Klass'ın anca çeyreği olabilecek, ama zevkli bir film. Dayandığı olay Klass yada Ben X kadar dramatik değil, daha çok politik. Öneririm.
Neye göre belirleniyor bu çeyreği falan olma mevzusu. Tartısı falan mı var bu işin. Die Welle çok iyi filmdir. Tavsiye ederim. Ayrıca Ondskan filmi de izlenebilir bu türde. -
Klass'ı şimdi izledim. Bence bu filmi bulur bulmaz izleyin.
Son sahnede içimin yağları eridi. Bu beni kötü bir insan yapar mı? -
quote:
Orijinalden alıntı: Yılmaz Güney
quote:
Neye göre belirleniyor bu çeyreği falan olma mevzusu. Tartısı falan mı var bu işin. Die Welle çok iyi filmdir. Tavsiye ederim. Ayrıca Ondskan filmi de izlenebilir bu türde.
Olay örgüsü desek? Anlatım desek? Bence Klass çok daha sağlam, gerçekçi, içine çeken bir yapımdır. Die Welle'de ise olay oldu bittiye getirilmiş ve toplumsal mesaj kaygısı taşınmış. Hocam tamam güzel filmdi Die Welle ama o adaptasyon süreci bile çok hızlıydı, her şey tek bir çizgide ilerleyecek denilmiş oldu bittiye gelmiş tüm film haksızmıyım?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Akan Adam
Klass'ı şimdi izledim. Bence bu filmi bulur bulmaz izleyin.
Son sahnede içimin yağları eridi. Bu beni kötü bir insan yapar mı?
Dizisini de öneririm. İlk bölümleri filmde ikinci plandaki karakterleri konu alıyor ama sonuncu bölüm direk filmin finalinden tekrar devam ediyor.
quote:
quote:
quote:
Neye göre belirleniyor bu çeyreği falan olma mevzusu. Tartısı falan mı var bu işin. Die Welle çok iyi filmdir. Tavsiye ederim. Ayrıca Ondskan filmi de izlenebilir bu türde.
Olay örgüsü desek? Anlatım desek? Bence Klass çok daha sağlam, gerçekçi, içine çeken bir yapımdır. Die Welle'de ise olay oldu bittiye getirilmiş ve toplumsal mesaj kaygısı taşınmış. Hocam tamam güzel filmdi Die Welle ama o adaptasyon süreci bile çok hızlıydı, her şey tek bir çizgide ilerleyecek denilmiş oldu bittiye gelmiş tüm film haksızmıyım?
Kısmen katılıyorum sana ama şu kıyas meselesi rahatsız ediyor beni. Klass ve Die Welle ayrı ayrı değerlendirilmesi gerek filmlerdir gözümde. Elephant ile Klass karşılaştırılabilir mesela ama Die Welle ve Klass deyince duraksarım biraz ne alaka derim. Tarkovsky'nin Stalker'ı ile Bergman'ın Yedinci Mühür'ünü de karşılaştırmam mesela. Ne bileyim stoper ile sol beki karşılaştırmak gibi geliyor bunlar bana.
-
quote:
quote:
quote:
quote:
Kısmen katılıyorum sana ama şu kıyas meselesi rahatsız ediyor beni. Klass ve Die Welle ayrı ayrı değerlendirilmesi gerek filmlerdir gözümde. Elephant ile Klass karşılaştırılabilir mesela ama Die Welle ve Klass deyince duraksarım biraz ne alaka derim. Tarkovsky'nin Stalker'ı ile Bergman'ın Yedinci Mühür'ünü de karşılaştırmam mesela. Ne bileyim stoper ile sol beki karşılaştırmak gibi geliyor bunlar bana.
Anlıyorum hocam ama şöyle bir şey var, Klass benzerleri arasında en iyilerden biri. Anlatmak istediğini çok iyi anlatıyor, o dünyayı çok iyi yansıtıyor vs. her açıdan oldukça iyi bir film. Ama Die Welle'e gelene kadar benzerleri arasında bir çok film var. En dikkat çekici noktada dediğim gibi her şeyin oldu bittiye gelmesi.
-
The Breakfast Club. -
Bugün Çağan Irmak'ın Bana Şans Dile filmini izledim. Tamamiyle Klass, Ben X gibi olmasada konusu benziyor.
quote:
İçe kapanık, iletişimsiz, sakar lise öğrencisi Bahadır bir sabah uyandığında dünyayı değiştirmeye karar verir. O sabah okula giderken beline taktığı tabancayla sınıf arkadaşlarını rehin alarak korkulu anlar yaşatacak olan Bahadır, onlardan hayatları boyunca kendilerini en çok yaralayan anılarını anlatmalarını ister. Öğrencilerin anlattıkları hikayelerden yola çıkan “Bana ŞANS Dile”, aile içi şiddet, sevgisizlik, iletişimsizlik ve saptıkları yanlış yolları anlatan Aksiyon-Gerilim türünde bir film. Film boyunca annesi tarafından çocukluğunda dolaba kilitlenen ve karanlıktan korkan Çağlar, ünlü bir televizyoncu olmaya çalışan ve maddi durumu pek iç açıcı olmayan Ayşegül, şair olmaya çalışan romantik Behiç, satanist gruplara katılan Serkan, otoriter bir babanın baskısından bunalmış Türker ve hiç anne sevgisi görmemiş Bahadır’ın öykülerini izleriz. Çılgın bir medya muhabirinin de kışkırtmasıyla çığırından çıkan olaylar, soğukkanlı davranmaya çalışan komiser ve öğretmenleri fazlasıyla zorlayacak, sınıf ve bahçedeki olaylar hiç beklenmedik şekilde gelişecektir.
Öneririm. Güzel film.
Ayrıca filmden sevdiğim bir kısmı paylaşayım
"- anne!
iyi insanlar için hep şey derdin. etrafındakileri mutlu etmeyi başaran insanlardır. ben bunu başardım! sadece bugün değil, kendimi bildim bileli. aptal, sakar bahadır. beden derslerinde nal toplayan bahadır. otobüslere binemeyen, dört göz, salak bahadır.
herkesi mutlu eden, başarısız çocuk. aslında hiç önemsemez gibi görünseniz de, hep beni düşünüyorsunuz. hep kendinizi benimle kıyaslıyorsunuz. sınavlarda boktan notlar aldığınızda nasılsa bahadır da aynı notları alıyor deyip, üzülmüyorsunuz.
pantolonunuzun arkası patladığında, ayağınız takılıp düştüğünüzde kafanızı yanlışlıkla bir yere çarptığınızda nasıl olsa bahadır da çarpıyor deyip, gülüyorsunuz, değil mi? öyle değil mi? her gün, her dakika, beni seviyorsunuz, değil mi?
kendinize bile söylemekten korkuyorsunuz bunu. ama biliyorum. beni seviyorsunuz. ben iyi bir insanım. çünkü sizi mutlu ediyorum.
her gün bana bakarken yüzünüzün aldığı ifadeyi ezberledim artık. ama bugün, bu gözlerde hiç görmediğim bir şeyi görüyorum. saygı... evet, saygı. harika. bunu başardım. sizi korkuttum. benden korktunuz. bunun sayesinde.
adam yapmış işte. bilmem kaç milimetre metali dökmüş, kabzalı mabzalı... adam yapmış kardeşim bunu, başkalarını öldürün diye. resmen öyle ha. sabah uyanmış, işine gitmiş fabrikasında bunu imal etmiş.
neden?
başka bir insan ölsün diye.
ne kadar anlamsız bir dünyada yaşadığımızı görüyor musunuz? adam bunu yapmak için sabah uyanıp işine gidiyor kardeşim.
var mı böyle bir şey?"
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drake Ramoray -- 22 Nisan 2013; 18:03:25 >
-
ayrı konu açmak istemedim önerisi olan varsa yazabilir mi? -
bende arıyorumda -
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 25 Eylül 2013; 13:12:58 > -
ben x i herkes bana öneriyor, oyunlarla aram iyi olduğu içinmiş anlamadım valla
-nasıl filmdir izlenir mi?
bir de social network diye film varmış, onuda herkes izle diyor. -
iki filmde ayrı ayrı güzel yani dram olarak gerçekten fena...
Önerim mi, önereceğim film herkesin başına gelme ihtimali olan bi olaydan bahsediyor, ki gerçek olaylardan esinlenilmişti sanırım bayağı güzel filmdi ben altyazılı seyretmiştim, tavsiyem altyazılı seyredin. http://www.imdb.com/title/tt0401383/ -
Film Özeti
Bir ıslah evi olarak faaliyet gösteren Bastøy Okulu’nda yeni çocuklar Erling ve Ivar’ın gelişiyle değişen olayları konu ediniyor. Film, bu tür kurumların eğitim yöntemlerini eleştirmekte ve eğitimcilerin niteliklerine dikkat çekmektedir. Bir ada üzerinde kurulu olan okul, dış dünyadan tamamen kopmuştur. Öğrenciler; tarlada, ormanda yada okul içinde çalışmakta ve disiplini korumak amacıyla ağır cezalara çaptılabilmektedir. Hikaye’nin kahramanı Erling daha ilk günden aklına buradan kaçmayı koymuştur. Kaçmak kendisini hikayenin başında anlatılan balina ile bir kader birliğine mi götürecektir?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bolivya -- 25 Eylül 2013; 11:24:17 > -
Ben X'in hikayesi hoşuma gitti.
Film çıkalı bayağı oluyor ama izleme fırsatım olmadı henüz. Çok önceden filmin tanıtımına denk gelmiştim fakat izleme imkanı bulamamıştım.
Takip.
Benzer içerikler
- batman animasyon izleme sırası
- bedava film izleme siteleri türkçe
- pk türkçe dublaj izle
- rurouni kenshin izleme sırası
- en hızlı film izleme sitesi
- x-men filmleri
- felaket filmleri
- pasifik savaşı 3
- kişisel gelişim filmleri
- dc filmleri
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X