Şimdi Ara

Klass (2007)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu filmi izleyin ..muhtesem gercekten... sınıftaki ezik insanlar ve sınıfın serserileri... eston filmi (sanırım)
    http://www.imdb.com/title/tt0988108/
    8.3 gibi yüksek bir puanı var.tavisye ederim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Estonya Yapımı Müthiş bir Psikolojik/Gerilim Filmidir.
    Eminim ki İzlerken ne demek istediğimi anlayacaksınız.
  • son derece sinir bozucu ve aynı zamanda yürek burkan bir drama ; izlerken içinizden, dışınızdan küfürleri saydırabileceğiniz bir film.
  • listeye ekledim merak ettim şimdi
  • quote:

Orjinalden alıntı: ArGentum#47

son derece sinir bozucu ve aynı zamanda yürek burkan bir drama ; izlerken içinizden, dışınızdan küfürleri saydırabileceğiniz bir film.

aynen...cinnet geçircektim ..birden berbat lise yıllarım geldi aklıma....
  • sağlam film joosep'i oynayan eleman gerçekten çok iyi sanki joosepi çağırmışlar o oynamış
  • izleyecek film arayan varsa tavsiye edilir hala...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İzleyecek film arıyorum, listede dursun.
  • Beyler torrentde aradım filmi bulamadım ya İndirmeye başlamıyor. Yeterli seed eden kişi yok.
    Düzgün bulabilirseniz bana pm atabilir misiniz?
  • Hayatımda film izlerken içine girip öldüresim gelen 2 film var birisi Orphan diğeri klass izleyin sinir küpüne dönüceksiniz.Sonunda çok rahatlatıyor ama.
  • ondskan

die welle

klass

üçüde güzel film

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yado1907 -- 17 Haziran 2012; 9:48:45 >
  • az önce izledim süper bir film(sinirden ayağım titredi izlerken ve sonrası) izlemediyseniz kısa zamanda izleyin bence
  • Süper filmdir zamanında çok etkilenmiştim
  • Mutlaka izlenmesi gereken şahane bir sistem eleştirisi.

http://cineshoot.net/klass-the-class-2007.html

quote:

Hani bazı filmleri bitirdiğinizde içinizde bir düğüm oluşur, şöyle ufaktan bir sallar sizi film, kendinize gelmeniz için soğuk bir su içmeniz, biraz da hava almanız gerekir. Kuzey Avrupa ülkesi Estonyalı vatandaş Ilmar Raag'ın 2007'de görücüye çıkan Klass adlı filmi de işte böyle bir özelliğe sahip. İzledikten sonra neye uğradığınızı şaşırıyorsunuz.

Klass, sıradan bir lisedeki öğrencileri anlatıyor. Bu öğrencilerin, son yıllarda iyice popülerleşen "şiddete eğilimli" sıfatıyla epey ilgili olduklarını söyleyebiliriz. Sınıfta seçtikleri bir arkadaşlarını -tabii onlar için o hayvandan farksız- şarlatana çevirip sürekli alay ediyorlar, çoğu zaman da dövüp istediklerini söyletiyorlar. Üst düzey biçimde içine kapanık Joosep adlı karakterimiz de bu arkadaşlarının eğlence adını taktıkları gösteriye ses çıkaramayıp yapılanları sürekli sineye çekince, elemanlar azmaya, yaptıklarının şiddetini her geçen gün arttırmaya devam ediyorlar haliyle.

Gerçek hikayelerden uyarlanan film, başlı başına bir sistem eleştirisi. Ama eleştirmediği yer kalmıyor. Eğitim sisteminden girip, ailelerden çıkıyor, öğretmenlerden dalıp çevreden çıkıyor. Ergenlerin ne kadar başı boş bırakıldıkları, kendi evladının lafına güvenmeyen ebeveynler, yapılanları görmezden gelmekle kalmayıp bir de üstüne körükle giden öğretmenler, şiddet yanlısı gençlerin ne boyutlara ulaşabileceği... Klass'ın, Raag'ın anlatmak istedikleri aslında çok çok önemli de, ama tabii anlamak isteyene...

Klass'ın vurucu hikayesinin yanı sıra bir de oyuncuları var. Gençlerden oluşan bir kadro ve hemen hemen hepsinin daha ilk sinema filmleri. Ama oyunculuklar o kadar doğal ki, onlarla beraber o sınıftaymışınız gibi hissediyor, Joosep'in yaşadıklarını yaşıyor ve haykırmak istiyorsunuz. Hatta hani biraz küfür bile etme şansınız olabilir.
    Aynı yıl Belçika'dan çıkan Ben X filmiyle de benzerlikler taşıyan, aynı yolda ilerleyen, aynı yapıdaki insanları incelemeye çalışan bir film olmuş aslında Klass. Ufaktan pişti olmuşlar sanki. Ben X de aynı duyguları yaşatmış, aynı şekilde etkilemişti. Gerçi onun yeri epey bir ayrı ama, benzerlik çok dikkat çekiyor. Hatta iki filmin de kendi ülkelerinin Oscar adayları olarak gösterildiklerini ama ikisinin de son elemeye kalamadığını farkettim şimdi. Ki o sene Yabancı Dilde En İyi Film Oscarı'nı alan filmin Avusturya yapımı Die Fälscher (Kalpazanlar) olduğunu hesaba katarsak elimizin kolumuzun bağlı olduğunu söyleyebiliriz. Kalpazanlar da enfes bir yapımdı.

Klass, her açıdan önemli bir Estonya filmi. Es geçilmeyecek bir eleştiri filmi. Çok önemli bir başkaldırı filmi. Uzun süreler hafızalardan çıkmayacak bir Ilmar Raag filmi. Klişelerden sıkılıp ayırdığınız 1,5 saate değecek bir yapım arıyorsanız es geçmeyin, ilk fırsatta izleyin bu filmi! 9/10

• böyle bi konu actığımı bile hatırlamıyorum

hala izlemeyen varsa ...
  • hala izlemeyen varsa ...
  • olağan_şüpheli kullanıcısına yanıt
    Birkaç ay önce bu konu sayesinde izlemiştim. Sanırım dizisi de var bunun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.