Şimdi Ara

Klasik gitarıma mikrofon takıcam.(önemli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende normal bir klasik gitar var.Pcdeki mikrfonu gitarain deliğnden sarkıtıp direk hoparlöre ses verdiğinde gitarı çaldığımda ses çok fena boğuluyor.Ve gitarı(dolayısıyla mikrofonu)hoparlöre biraz yaklaştırsam kalın bir çınlama yapıyor.
    Benim amacım klasik gitarımı, elektro klasik gitar yapabilrmek(düz elekto gitarla karıştırmayın.)
    Sesin boğulmasını ve hoparlörle çakışıp uuuuuuuuu diye ses vermesini engelleyen bir filtre devresi filan yapabilirmiyim?Ve bu devreyi ve devreye bağlı olan mikrofonun tellerdeki ses tam olarak alabilmesi için gitarın kasasının neresine konumlandırmalıyım?İçinde birçok diyafram var.
    Mümkünse PIC olmasın.Zorluğundan ziyade hem bulamam.Hemde onu programlıyacak aletlerden bende yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sampiyon bilo -- 22 Ekim 2009; 21:51:08 >

• Arkadaşım herhangi bi müzik aleti satan yere git. Gitar için mikrofon istiyorum de verirler. Ufak bişey üstünde vakum var onunla gitara tutturuyorsun çok temiz ses veriyor. Fiyatıda 15 lira gibi bişey. Adını unuttum aklıma gelirse yazarım.

http://www.sesmuzikaletleri.com/x_ses-muzik-aletleri-vakumlu-manyetik-kmv_1002.php?k_id=76&kn=Mikrofon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KNTLG -- 22 Ekim 2009; 20:23:39 >
  • Adı kristal diye geçiyordu yanılmıyorsam, müzik aletleri satan yerlere sor ellernde vardır mutlaka .
  • pul yada para mikrofon diyorlar. herhangi bir müzik aleti satan yerden alabilirsin. yalnız düz elektro gitar lafına yarıldım
  • gitar çalmayı bilmem fakat çalan bir arkadaşım için böyle bir uygulama yapmıştım. Piezo kristal diye sarı metalden Reber in bahsettiği adlarla satılan hem mikrafon hemde hoparlör olarak kullanabilen parçalardan alıp bir kablo lehimleyeceksin. kristalin ortasındaki gri kısma canlı uç sarı kısma da şase lehimlenecek. maliyeti 50 kuruş gibi birşey. Yalnız müzik marketler yerine karaköy deki elektronikçilerden almanı öneririm .
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.fusion

gitar çalmayı bilmem fakat çalan bir arkadaşım için böyle bir uygulama yapmıştım. Piezo kristal diye sarı metalden Reber in bahsettiği adlarla satılan hem mikrafon hemde hoparlör olarak kullanabilen parçalardan alıp bir kablo lehimleyeceksin. kristalin ortasındaki gri kısma canlı uç sarı kısma da şase lehimlenecek. maliyeti 50 kuruş gibi birşey. Yalnız müzik marketler yerine karaköy deki elektronikçilerden almanı öneririm .

hazır olarak aldığınızda kablo ve jackıda oluyor ayrıca öpücklü (sanırım adı bu) sabitlemesi çok kolay. dediğiniz şekilde yapılabilir ama hazır almak daha mantıklı. fiyatları 7-8 tl civarında. oldukça ucuz. ben mikrofon kullanıyorum. shure c606 kullanıyorum. oldukça iyi fi
    yatına göre 50 liraya aldım. preamfi ile giriyorum pc ye.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bas Gitar İçin Pedal Önerisi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.