Şimdi Ara

Klasik Gitar akorları ve tabladı hakkında bazı sorularım..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar , abim zamanında bir heves ucuz bir gitar almıştı falan ondan gelen hevesle bir tane de ben almıştım. Sonra tam eğitime başlayacaktık falan abimin hevesi kaçtı, bende tek başıma eğitim almak istemedim arkadaş aradım. Bulamayınca babamın çocukluk arkadaşı gitarist bir amcamız vardı. O bana ders vermek istedi geliyordu arada bana el alıştırmaları veriyordu falan, parmaklarımın kıvama gelmesi için sonra ülke dışına çıkması gerekti , geldi mi gitti mi haberim olmadı. Sonra benim hevesim arttı falan gitarları satıp Rodriguez El yapımı gül ağacından pahalı bir klasik gitar aldım. Netten birazcık baktım tab okuma ile ilgili kafama takılan sorular oldu.

1) Bu işe gerçekten istekliyim , illa ki kurs gerekir mi? Gerek yoksa önerebileceğiniz eğitim sitesi var mı?
    2) Başlangıç için önerebileceğiniz minik tablar var mı? ( Godfather , Caddelerde Rüzgar falan çıkartabiliyorum)
    3) Tab okurken karşıma -"3--3\5-6-" şeklinde burdaki 3\5 ne anlama geliyor? ve "6-6h7p6" ne anlama geliyor?
    4) Tab okurken aşağıda veya yukarda herhangi bir basmam gereken olmamasına rağmen bazı mesafeleri uzak tutuyorlar beklemem mi gerekiyor bu durumda "2-------2--2 " şeklinde mesela , bazıları ise çok seri "2323423" şeklinde sanırım solo sırasında oluyor çok hızlı basmak gerekiyor?
    5) Parçaları akor ile çalmak daha mı basittir , akor ile nasıl çalınır?

Acemi olarak belki pot kırmış olabilirim , umarım gülünç birşey ortaya atmamışımdır.

• 1)kursa gitmeni öneririm kendi başına da öğrenirsin ama iyi bir hocanın vereceği tekniklerle öğrenme zamanını aşağı çekebilirsin, çoğu kişi gitar çalmayı kolay bişey sanıyor öyle olmadığını görünce de sıkılıp bırakıyor ama o püf noktalardaki tadı alırsan devamı gelir

2) başlangıç için dinlediğin türler neyse onların tablarını indir öncelikle kendine kolay gelen kısımlarını çal (genellikle şarkıların başı olur) yavaş yavaş zorla kendini, yılma ;)

3) ör: 3\5 3 ten 5 e kayarak geç demek, p teli yukarı kaldır veya aşağı çek oluyor

4) aralıkları belirtir oradaki uzaklıklar gerçi bunu çaldığın şarkıyı dinlerken de görebilirsin (guitar pro programını kullanmanı tavsiye ederim tab çalıyorsan)

5) akor veya solo hangisinden daha çok keyif alıyorsan ona yönel diğeri de gelecektir zaten

• illaki tab okumak istiyorsan Guitar pro dan öğrenmeni öneririm şahsen ben internet sayfalarından tab baktığımda kafam karışıyor ayrıca parmaklarının tam olarak açılması için en az bir yıla ihtiyacın var
  • 2 - 3 aylık eğitim sana yeterli olur.İstersen devam edeilirsin tabi daha aşama kaydetmek istiyorsan.Ama kendin de hevesli isen internetten parça çalışarak geliştirebilirsin.Bu parçada gördüğün değişik teknikleri de hocana sorarsın.En büyük yardımcın Guitar Pro , hemen indir bir tane.Kursla başlarsan 1 yıl değil 5 aya başkalarına bile hava atabilirsin

Zorlandığın parçalardan youtube gibi sitelerde o parçaların eğitim videoları mutlaka vardır.Ordan nasıl çalışndığına bakabilirsin.Fakat gitar öğrenmekte en büyük iş çalışmaktır,yılmamaktır...Ben de gitar çalıyorum ilk yıllarda youtube'da hangi parmağını nereye koyuyor bu diye görüntünün piksellerine kadar kafamı sokardım Ama şimdi eğitim videoları dolu her tarafta öğrenmen kolay olur o şekilde.

• Teşekkürler arkadaşlar yorumlarınız için , tekrar şartlarımı gözden geçirip kursa gideceğim veya Guitar pro programından biraz kurcalayağım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Klasik gitar için tel önerisi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.