Şimdi Ara

Klarnet Çalmak Hk Birkaç Sorum Var.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba uzun zamandır isteğim vardır ve şu sıralar boşum.Ortaokul Konservatuvar Lise GSL çıkışlıyım 16 yıldır içindeyim müziğin fakat türk müziği hakkında çok bir bilgim değil hiç bilgim yok Daha önce çalan,halen çalmakta olan arkadaşlar cevap yazar ve beni aydınlatırsa memnun olurum.

-Sol klarnet mi yoksa Si b mü?Neden?
    -Üfelemesi zormudur?(daha önce hiç denemedim)
    -Makam bilgisi şart mıdır?
    -Tuşeyi çözmek tahmini ne kadar zamanımı alır?
    -Ağaç olarak hangi ağaç almalıyım(çok fazlaya çıkamam başlangıç seviyesi için önerirseniz sevinirim max 300 tl)
    -Sıfır mı ikici el mi?

Şimdilik bu kadar.Teşekkürler...

• Ben de başlayalı 2-3 ay oldu ama öğrendiğim kadarıyla bilgi vermeye çalışayım;

1) Sol klarnet Türk müziğine daha uygun. Sibemol ise batı müziği ve klasik müziğe daha uygun.

2) Üflemesi ilk başta biraz zor gelir ama uğraşırsan sıkıntı olmaz. İlk başlarda dudaklarım yarıldı ama zamanla alışılıyor.

3) Tabi ki olursa çok iyi olur. Diğer şekilde bir yere kadar ilerleyebilirsin ama profesyonel şekilde çalmayı düşünüyorsan makam şart.

4) Tuşeyi çözmek bende çok zaman almadı ama hala çok hızlı değilim. Eğer uğraşırsan çok büyük zorluğu yok.

5) 300tl'ye ağaç bulmanız imkansız. 2. eller bile 1000 tl'nin üzerinde satılıyor. O fiyata bir ihtimal 0 bakalit sibemol klarnet alabilirsiniz. 2. el bakalit sol klarnet de bulabilirsiniz

6) Eğer temiz ise 2. el olsa da sıkıntı olmaz. Ama tavsiyem bilen biriyle gidin alın. Sesini bir denesin. Perdelerde hava kaçması falan var mı bir baksın.

• Bilgilendirme için teşekkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Klasik gitar için tel önerisi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.