Öncelikle meraba herkese. Arkadaşlar ben klarnet alıyorum bi kaç gün sonra ve gerçekten hevesim var bu konuda ama iş falan derken kursa zamanım olmuyo malesef ve sürekli aksıyo bu konu. Aldığımda evde tek başıma öğrenebilir miyim çalmayı alıştırma yaparak ? Bi de klarnet çeşitleri var her kafadan ayrı bi ses çıkıyo bu konuda. Benim çalmak istediklerim daha çok hüsnü şenlendirici tarzı slow müzik yani. Hangi klarnet iyi olur bu konuda yardımcı olursanız sevinirim Paylaş
Türk Müziği için Sol klarnet, Batı Müziği için de Sibemol klarnet tercih ediliyor ekseriyetle. Senin istediğin de Sol klarnet. Sibemol klarnet ile Türk Müziği çalınmaz diye bir kural da yoktur bunu da dip not olarak belirteyim. Ders konusuna gelince, mutlaka bir eğitmenden, hocadan ders alman gerekir. Tek başına başarılı olabileceğin bir enstrüman değil malesef klarnet. Sevgiler.
Kursa gitmeyeceksen alma bence klarneti evde tek başına öğrenebilceğini sanmıyorum. Öğrenirsin illaki ama çok zorlar ve istediğin gibi olmaz.
aslında kursa gitmeden de oluyor... internetten parmak pozisyonlarını bulup sürekli gam çalışıp klarneti tanıdıktan sonra nota bilginde varsa bence çalabilirsin. benim hiç nota bilgim yoktu yıllardır saz çalıyordum ama alaylı tabir edilen tarzdan. 40 yaşından sonra nota öğrenip kendi kendime klarnet çalmaya başladım...
bu arada benim klarnet sibemol yissi diye bir marka İzmir Yılmaz İpek saz evinden almıştım . fiyatı uygun diye. daha iyi bir klarnet kullanmadığım için aralarında fark varmıdır ne kadar vardır hiç bir fikrim yok. 600 tl civarında Suzuki MCC1 Sib Klarnet var ... acaba alsam mı? diye düşünüyorum bu suzuki ne malıdır kalitesi nedir yeniden bir klarnet almaya değer mi? arada ciddi bir kalite ve ses farkı var mıdır? bu konuda bilgisi olan varsa ve beni bilgilendirebilirse sevinirim... şimdiden teşekkürler...