Şimdi Ara

......

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F33CFF7EF -- 10 Haziran 2022; 9:24:51 >

• kıbrısa gidip paranızı kıbrıslı türklere yedirmeyin gerekirse 1 sene daha hazırlanın veya yurtışına gidin.Hayatımda kıbrıslı Türkler kadar lanet insan görmedin rumlar onları kendilerine eşit görmiyor ve aşağılıyor onlarda hala biz rumlarla birleşeceğiz diyor rumların asıl sorunu türk garantisi değilde dönüşümlü başkanlık ve rumlarla eşit haklarla sahip olmasıdır.Geçmişte grivas ve sampsonun neler yaptığını bilmezler gidip türkiyeye işgalci derler
  • Vayy ve geçen sene bir zamanlar mezuna kalmak mı Kıbrıs ta hukuk mu diye çelişkide kalmistim neyse boş gitmeyin konudan müzakereler nasıl gidiyor hocam Kıbrıs'ta Rumlar hala enosis hayali kuruyor mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: MariJuann

Vayy ve geçen sene bir zamanlar mezuna kalmak mı Kıbrıs ta hukuk mu diye çelişkide kalmistim neyse boş gitmeyin konudan müzakereler nasıl gidiyor hocam Kıbrıs'ta Rumlar hala enosis hayali kuruyor mu
    ......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F33CFF7EF -- 10 Haziran 2022; 9:25:3 >

Orijinalden alıntı: Seaword

Bu mesaj silindi.
    ......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F33CFF7EF -- 10 Haziran 2022; 9:25:16 >
  • kıbrısa gidip paranızı kıbrıslı türklere yedirmeyin gerekirse 1 sene daha hazırlanın veya yurtışına gidin.Hayatımda kıbrıslı Türkler kadar lanet insan görmedin rumlar onları kendilerine eşit görmiyor ve aşağılıyor onlarda hala biz rumlarla birleşeceğiz diyor rumların asıl sorunu türk garantisi değilde dönüşümlü başkanlık ve rumlarla eşit haklarla sahip olmasıdır.Geçmişte grivas ve sampsonun neler yaptığını bilmezler gidip türkiyeye işgalci derler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Louie-Andy Anderson -- 1 Haziran 2017; 1:49:48 >

Orijinalden alıntı: demisnikolaidis

kıbrısa gidip paranızı kıbrıslı türklere yedirmeyin gerekirse 1 sene daha hazırlanın veya yurtışına gidin.Hayatımda kıbrıslı Türkler kadar lanet insan görmedin rumlar onları kendilerine eşit görmiyor ve aşağılıyor onlarda hala biz rumlarla birleşeceğiz diyor rumların asıl sorunu türk garantisi değilde dönüşümlü başkanlık ve rumlarla eşit haklarla sahip olmasıdır.Geçmişte grivas ve sampsonun neler yaptığını bilmezler gidip türkiyeye işgalci derler

Rumların dönüşümlu başkanlık istediğinden emin mısınız hala enosis derdindeler bana kalırsa ve bu arada Kıbrıs Türkleri hakkındaki tespitinize hak veriyorum

Orijinalden alıntı: MariJuann

quote:

Orijinalden alıntı: demisnikolaidis

kıbrısa gidip paranızı kıbrıslı türklere yedirmeyin gerekirse 1 sene daha hazırlanın veya yurtışına gidin.Hayatımda kıbrıslı Türkler kadar lanet insan görmedin rumlar onları kendilerine eşit görmiyor ve aşağılıyor onlarda hala biz rumlarla birleşeceğiz diyor rumların asıl sorunu türk garantisi değilde dönüşümlü başkanlık ve rumlarla eşit haklarla sahip olmasıdır.Geçmişte grivas ve sampsonun neler yaptığını bilmezler gidip türkiyeye işgalci derler

Rumların dönüşümlu başkanlık istediğinden emin mısınız hala enosis derdindeler bana kalırsa ve bu arada Kıbrıs Türkleri hakkındaki tespitinize hak veriyorum

hocam yanlış anladınız beni rumlar dönüşümlü başkanlık ve kararlara etkin katılım yüzünden k.türklerle anlaşmak istemiyor bunları k.türklerin yüzüne açıkca diyemediklerinden sürekli Türkiyenin garantisi kalksın asker gitsin gitsin diyip çözüme karşı engel çıkartıyorlar ben çözüm karşıtı değilim ama Türkiye'nin çıkarlarını koruyan yani çözümden sonra asker ve garantörlük olan bir çözümden yanayım bazı kıbrıslı türkler Türk garantisi kalsın ve asker defolup gitsin diyor bunlar olursa ilerde rumlar provake olup adanın tümüne sahip olmak için sistematik şekilde Türkleri imha ederler tıpki 1963 deki akritas planı gibi ab bunlara izin vermez diyor ama bosnadaki katliamı engelleyemeyen ab çıkarları için bunuda görmezden gelir belki de o güne kadar ab diye birşey kalmaz kıbrıslı Türkler gibi yatmayı seven uyuşuk para meraklısı insanlar bunları hesap edemiyor.Benim çözüm önerim iki devletli çözümdür Türkiye'ninde çıkarları koruyacak çözümdür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Louie-Andy Anderson -- 1 Haziran 2017; 5:37:48 >

• Hocam odtunun kibris kampusu hakkinda bilgin varsa verebilir misin? Egitim olarak ankara odtuyle ayniymis galiba da, kampusun yeri, ortami, sosyal faaliyetleri acisindan bir nasil acaba?

• Geçen sene Doğu akdeniz üniversitesi Gastronomi ve Mutfak sanatlarını kazandım. Şimdi öncelikle eğer kıbrıstaki üniversiteleri puanım yetmiyor ilk tercihe yarı burs veriyor az para öderim istanbulda türkiyedeki özellerden daha ucuz puanı düşük kafasıyla yazacak veya gidecekseniz yazmayın. Neden ? Kendimden örnek vererek anlatıyorum her kıbrısta okuyan bunu yaşayacak değil. Okula 8.000 TL + yurt ile birlikte 11.000 verecektim. İstanbuldaki gastronomilere göre sadece eğitim harcından daha düşük bir fiyata geliyordu yatacak yerim ve eğitim ücretlerim. Oo dedim ne güzel ne hoş. Kıbrıs böyle size çoook mükemmel bir yer olarak anlatılır. Evet gece hayatı ve diğer şeyleri çok güzel hoş bir ada. Ancak havalimanına inerken karşılacağınız manzara ile lan ben sahra çölüne mi geldim yanlışlıkla dedirtecek kadar vardır. Daü nün sitesine girdiğinizde heryeri yemyeşil mükemmel böyle sanki hayat oradaymış gibi görüyorsunuz sanki dışarısı felanda öyle. Hayır değil. Dışarısı leş (Magusa için konuşuyorum) Daünün kampüsü gerçekten çok hoş ve elinizin altında herşey var ama dışarısı o kadarda güzel değil.Şimdi diyeceksiniz elinin altında kampüste herşeyin varsa neden dışarıyı dert ediyorsun. Kampüsteki şeyler neredeyse 2 katı fiyatına satılıyor. Öğrenci olduğunuzdan 1 lirayı bile bazen hesap edecek duruma gelecek olunca dışarıdan alışveriş yapmak zorunda kalıyorsunuz. Kıbrıs yazın gerçekten çok sıcak ve türkiyedeki gibi minibüs iett tarzı otobüsler yok varsa ya taksi vardır yada kampüsün otobüsleri vardır.Kampüsün otobüsleride 5 dakikada bir kalkmaz öyle. Sıcakta yürürüm nolucak canım diyebilirsiniz. Evet yürürsünüz ama biryere kadar en sonunda beyniniz size taksiye binmeniz için baskı uygulayacaktır. Magusada birşey vardır öğrenci magusa içinde heryere 10 liraya gider.Tamam kampüsten çıktık taksiyle gittik alışveriş merkezine yada alacağımız şeyleri bulabileceğimiz bir yere hazır kampüsten çıkmışken arkadaşlarla birşeyler içelim dediniz. Taksiye 10 lira verdiniz. Birde birşeyler içtiniz 10 lirada ona etti 20 acıktınız olum insansınız (ki ben orada sadece günde 1 öğün ile yaşadım 1 ay boyunca :D) 10 lirada üç lavaşlı dürüm yediniz tok tutsun diye ettimi 30 dönüş parası bir 10 lira daha etti 40 sigaranız varsa etti 50 benim günlük minimum hiçbirşey yapmadan harcadığım para buydu kısmaya çalıştım yürümeye çalıştım malzeme alıp kendi yemeğimi yapmaya çalıştım malzemeler (tava vs kendiniz alıyorsunuz) daha pahalıya geldi. Şimdi hesaplayalım günde 50 liradan ayda 1500 lira (Tamam len her gün 50 lira harcamayacaksınız ama kıbrıstasınız kıbrısın özelliklerinden tadın mesela yine bulursunuz bi 1500 Tl yi) Yaklaşık 10 ay gibi süreç ordasınız 15.000 Tl yakın para harcayacaksınız demektir bu. Neresinden kısarsanız kısın böyle olacak kıbrıs biraz pahalıdır. 11.000 Tl de okul yurt etti 26.000 bunun daha uçak parası havalimanına gitmek için kıbhası vs felan küçük minik şeyleride ekleyince 30 bini belkim bulur. Ne için gelmiştik az para aldığı için gelmiştik değilmi istanbuldaki üniversite ne kadar istiyordu 16 bin istiyordu ben kıbrısta herşey dahil ne kadar harcadım 30 bin tl harcadım. İstanbulda kalsaydım 16 bin okula gidecekti yemeğim yatağım ailemin yanında ulaşım deseniz öğrenci için ucuz birşey 14 bin liraya rahatça kapatırdınız istanbulda. Ee davaro aynı paraya çıktı hesap. Evet aynı paraya çıktı ama sürünmeden ailenizin yanında aynı paraya çıktı.

Şimdi lütfen gelip atlamayın abartıyorsun yok bende okuyorum öyle değil vs felan. Her insanın harcamaları istekleri ve hesapları farklı olacağından her hesap farklı çıkabilir kendi hesaplarım bunlardı.
    Yani demeye çalıştığım şey kıbrıs cazip gelebilir. Ucuz gibi gözükebilir ama öyle değildir. Görünenden daha fazla para harcatır adama.
    Daünün devlet yurtları hakkında konuşuyorum. Tek kelimeyle BERBAT.
    Özel yurtlar var onlar MÜKEMMEL. Tabi mükemmellik karşısında dolar dolar alıyor sizden

Eğitim olarak bahsedicek olursak gelişmiş bir üniversite kampüsü gerçekten çok güzel ve mavi diploma ile mezun oluyorsunuz çok fazla yabancı insan var dilinizi ve kültürünüzü geliştirip ufkunuzu açabileceğiniz bir yer. Eğitim olarak gerçekten güzel bir eğitimleri var.

Sınıf ortamı olarak kendi bölümümden örnek vererek söylüyorum. Benim bölümümde yarısı türk yarısı kıbrıslıydı. Kıbrıslılar daha bölümün adını söyleyemiyor Astrolokjimi ney dir hocam diyorlardı. Hepsi erkek idi ve hepsinin gelme amacı askerden kaçmak idi. Türklere gelecek olursak içimizden sadece 5 kişi bölümle alakalıydı geri kalanlarının söyledikleri. Ben yemek yapmayı seviyorum. Süslemeyi seviyorum.Parası iyi vs felan. Yazın köpek gibi çalışacağını ve stajının olduğunu ileriki hayatında yaz tatillerinin olmadığını ayağa kalkıp söylediğimde herkes bi şok oldu

Diyeceğim o ki eğer sadece üniversitenin ve yurdun parası diğer üniversitelere göre daha ucuz ve girilebilmesi daha kolay olduğu için gidecek ve maddi durumunuz çok iyi değil sırf ailenize çok yük olmamak için gidiyorsanız veya yazacaksanız yazmayın gitmeyin bir sene daha bekleyin devlet üniversitesi kazanın ben bu hesapları yaptığımın ertesi günü gidip kayıdımı dondurdum ve türkiyeye geri döndüm tekrar hazırlanmaya başladım. Zamanında banada dediler ama bu kadar detaylı bir şekilde anlatmadılar pahalılığını ve bende yazdım gittim geri geldim şimdi kırık bir obp ile devlet üniversitesi kazanmaya çalışıyorum.

Tekrardan dediğim gibi her insanın yaşantısı ve düşünceleri farklı olabilir. Harcamaları hesapları ve okuduğu bölüm üniversite şehir farklı olabilir.Maddi durumu istekleri ve arzuları farklı olabilir. Kendi maddi durumum harcamalarım hesaplarım ve okuduğum üniversite bölüm üzerinden böyle bir hesap ve böyle bir bilgilendirme yaptım. Eğer sizin maddi durumunuz beklentileriniz benim yazdığım yazı içerisindekiler ile uyuşuyorsa tekrar düşünün derim.

• Benim eğer 10k nın altına düşersem yakın doğuda veya doğu akdenizde tam burslu tıp okuma durumum var, eğer sınavlar çok zorsa sınıfta kalıp bursumun kesilmesi söz konu olur mu? Bir arkadaşım özel üniversitelerin özellikle bir dersin sınavını aşırı zor yaptıklarını, böylece burslu olanların burslarını kestiklerini söylemişti, bu mümkün mü?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.