Şimdi Ara

kiz begenmeyen aile ve evlilik sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yasim daha evlenmek icin kucuk ama maddiyat ile ilgili bir sorunum olmadigindan onumuzdeki 6yil icinde evlenebilirim, yas 19 ailem sevgili olayina cok karsi ama sevgilim oldunuda biliyorlar. Nasil diyiyim ailem beni rahat buyuttu ama rahat olamami istemeyip kendi ailem nasilsa oyle yasamami istiyorlar. Bizim ailede baba ne derse o olur, annenin fikri arasira alinir, calismasi yasak, sac boyatmaz, makyaj yapmaz. Ben ise bunlara karsiyim hatta babama kizarim diye o senin kolen degil esin derim, iyiki siddet yok siddet olsa daha beter sorun yaparim.

Mesala sevgilim sacini boyatti, ailem sorun yapti bu yasta ne boyatmasi ne makyaji diye. Ben anne arkadas cevreme bak onu gectim sokaktan gecen liseli kizlara bak onlarda boya var, kiz arkadasim universitede o muu boyatmasin dedim, bu seferde kizi koruyorum diye kizdilar. Ben zaten ciddi degilim, bu kizlada evlenmem ama benim iliskimin sekline karisamazlar yorum yapsinlar, yol gostersinler ama direk istemiyorum, bu boyle olucak demesinler.

Evlilik konusunu acti sonra, mesala cok yakin bi arkadasim var, gercekten 24yas civari olsaydim evlenme telifi ederdim, ailemde kizi taniyor ama kiz jimlastik yapti, dusunceleri benle ayni, rahat kiz diye sevmiyor. Ailesine bayiliyorlar ama, ailesi cok super diyiyorlar.

Yan komsunun kizi var, annem yavastan islemeye calisiyor, kizida ben begenmiyorum, kendi kararlarini vermeyen, benim gibi surekli aktif olmayan, sessiz sakin kiz. Aileside benimkilerle ayni ama ailesiylede anlasamam ben. Anneme en son yeter artik kizdan bassettigin islemeye calisma yemem ben boyle seyleri dedim kadin bozuldu.

Suanki sevgilim ve digerler kizlar gercekten namuslu kizlar, en fazla opusmuslerdir sevgilim disinda kizlarin sevgilisi hic olmadi diye biliyorun. Ilk kendi ogullarina bi baksinlar, ben onlarin istedigi turden kizlarla nasil anlasicam, evlilige daha var bana gore ama ailem 2yil icinde nisanlanacak kiz ariyorlarmis, bana dediklerinde bende her kiza evet diyecem, sanki kiz gormedim ilk gelen kiza salyalarimi akiticam diyoyorum. Onlarda susup oturuyorlar, sonra illaki evlencen diyiyorlar. Ben evlenmicen demiyorum ama dusuncem uyusmayan kizla nasil evleniyim
    Kizin sevgilisi olmusaa bastan evlilik kriterlerini asamiyorlar, bana gorede sevgilisi olabilir, opusmuste olabilir ama daha fazlasi olamaz.

Sizden yardim istiyecegim konu ise ailemi bu evlilik muhabbetinden nasil kurtulcam, surekli aciyorlar, nasil benim dusunceleriminde onemli oldunu gostercem, onlarin degil evliligi benim yapicami nasil gostercem. Evlilikten hem korkuyorum artik hemde tiksindim, ne berbat biseymis, maddi durumumuz iyi oldugundan, her ailede kizlarini gorucuye getirir gibi anneme soyluyor.

• Eğer ailenin maddiyatına güvenirsen onların dediğini yapmak zorunda kalırsın bunun kaçarı yok. Ama kendi kazancını sağlayacak durumda olduğunda sağlam bir karakterle ne şiş yansın ne kebap hesabı hem karını hem aileni idare edebilirsin.

Kilit nokta ailen maddi anlamda bağlı kalmak. Ayaklarının üstünde durabilme kabiliyetin kendi kararlarını verebilme gücü sağlayacak sana.
  • Ogrenci oldugumdan her turlu aileme bagliyim ama ailemde bana bagli cunku mal varligini verebilicekleri tek saglam adam ben varim, ben bu yasima kadar zaten aileme guvenmedim sadece bi ev bi araba verdiler simdilik onuda dedemden dolayi verdiler. Ben sirkete yazin gittigimde baya tasaruf ettirdim yaklasik yillik 10bin tl tasaruf ediyorlar. Onuda gectim gittim garsonluk yaptim babama ezilmemek icin ama istedigim kadar ekonomik ozgurlugum olsun aile bu, aileyede bi anda sirt donulmez. Ben ailemle uzlazmas istiyorum
  • Kusura bakma da senin ailen kafayi yemis bu kadar geri kafalilik olmaz...Ne ya bu evlen evlen evlen cocuk isi mi evlilik, hayatini yasayacagin insani seciyorsun...bak arkadasim sen nasil biliyorsan oyle yap kimseyi de dinleme cunku yanlis seyler sokuyorlar kafana...
  • Ben zaten ailenle uzlaşabilmen için yazdım onu. Aileyi sil demek kimsenin haddine düşmez burada. Güç dengesi açısından bütün kozlar ailenin elinde o yüzden istediğin kadar konuş bu durumda hep boşa olur.

Senin ailen ile anlaşabilmen için iyi bir diplomasi izlemen lazım, annenin sana yaptığını sen annene yap. Yavaştan işle, alıştıra alıştıra.
  • Anneme yavastan isledim kizi gordu sorun yapti, iyiki kiza durumu onceden soylemistimde annemin butun sert seylerine haklisiniz vs diye gecistirdi, kiz suratta yapmadi hep guler yuzluydu. Yinede begendiremedik, evlenme icinde degil kiz sevgilimdi.

Annem zaten kapalimi acikmi istiyorsun diye sordugunda sorun cikmasin diye, politik olarak ask otoda bokada konar diyiyorum, benim icin acik kapali olmasi onemli degil, insan olmasi onemli, benle gecinmesi, ac gozlu sonradan gorme olmamasi, aramizda konusulanin aramizda kalmasi, aileleri iliskimize sokmamasi, sadece bize yol gostermeleri icin yardim istemek disinda baska seye burunlarini sokmamalari, iliskiyi bizim yurutebilicegimiz biri, gerektiginde sadece benim degil onunda bana supriz yapmasini mesala bi aksam yemegine goturebilir, sorunlarimizi konusarak cozmeyi, cocuklara iyi bir anne olabilicek bir es istiyorum. Annem cocugun adini bile dusunuyordu bi ara, bende anne sizden fikrinizi aliriz ama ismi koyucak olan evlendigimde ben ve esim olur dedim. Kadin bozuldu simdi laf etmiyor o konudada. Simdi bazen buyuk konusuyorum ondanda korkuyorum, kadinlar evlenirken bi ton yalan dolanla evleniyor sorun cikiyor ins basima gelmez ama ben ailemin arkamda olsun kizi kabul etsinler, her iki ailese iyi anlassin istiyorum. Yoksa benim kendi evimde surekli kizi avutmaya caliscam veya surekli kavga cikicak hissi oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 2 Ocak 2012; 0:31:14 >

• Ne hissettiğini çok iyi anlıyorum sadece sunu bil ki hiç bir zaman yüzde yüz çözüme kavuşmaz bu durum kavuşamaz. Hep suruncemede gider. Aldığın kararlara göre ne kadar Alfa bir erkek olduguna ve olacağına göre cennet ve cehennem arasında gidip geleceksin dostum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kiz olmak nasil bir duygu?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sen evleneceksin ailen değil,tavrını koy bence . Ayrıca evlendiğin zaman ailenin eşine ters birşey söylemesi ya da engellemeye çalışması hiç hoş olmaz . Bunu engelleyecek tavrını koyarsan sorun olmaz diye düşünüyorum.
  • Allahtan beşik kertmesi yapmamışlar küçükken. Geçmiş olsun
  • aile'nin, sozunu dinle buyukler her daima haklidir.
    bide soyle dusun:
    aile:servet
    aileye karsi: no servet

• Bu gidisle para kazanmaya baslayim ailemle evimi ayiracam, bunada karsilar ama evimi ayirirsam en azindan cok tartismayiz. Evlencegim zamanda ev vs oldugundan aileme muhtac olmam. Kendileri bana boyle yapiyorlarda, kendi evliliklerinde iki tarafin aileside evlenmelerine cok karsi cikmis, hala akillanmamislar bana sorun yapiyorlar. Bu konuda yardim istiyecek kimsem yok, dedem gile gitsem, evin araban azda olsa gelirin var, okurken evlen diyiyorlar, ailem 2yil icinde nisanlandircaz diyiyor, sanki kiz cocuguyumda bi 24-25 yaslarina geliyim dusunurum o zaman. Ben normalde klasik gitar caliyordum, yan flut hevesi basladi dun aldim eve getirdim, annemin dedigi yine cins cins calgilar getiriyor, kiz arkadasinla sokakta calarsinda sen diyiyor(keman caliyor). Calarim tabiki icimden oyle dedim ama disari anne liseye basladim baslayali siz benim hic bir seyimi begenmediniz, lise bitti hala begenmiyorsunuz, kardesime yilda 20bin tl veriyorsunuz okuluna adam hala it cakal, universite olmazsa yurt disini dusunuyorsunuz ona bana gelince sirf dusuncelerim yuzunden devlet okuluna yolladiniz, o kadar teklif aldim sirf veli oldugunuzdan yurt disina yollamadiniz, yeter artik ya benle ugrasmayin yada ceker giderim dedim. Bugun bisiler demiyor bakalim bu hafta nasil gecicek

• Hocam lise terkim 18 yaşındayım beni bile yavaştan evermeye çalışıyorlar belki adam olurum diye yaş daha 18 :S Aldırmıyorum ama askerden sonra kesin bunaltmaya başlarlar.
  • Kardeşine böyle davranmalarıanın bir çok farklı sebebi olabilir. Bence ailenin huyuna gidiyor, söyledikleri şeylere evet diyor onlar da bundan dolayı yaptıklarına ses etmiyordur.

Dediğim gibi iyi bir manipulator ve diplomat olman şart
  • Kardesime farkli davranmalarinin sebebi, dini bi özel okula gidiyor tek sebebi bu. Ailem icin it cakal veya cok basarili biri olman onemli degil, onemli olan dusuncelerin ve dine yakinligin
  • Abi yamanlar koleji değil mi ?
  • Anladığım kadarıyla ailen muhafazekar insanlardan oluşuyor sen hariç. seni o şekilde yetiştirmemeleri onların suçu. ve buna katlanmak zorundalar. yukarda yazmışın liseli kızlar saç boyatıyor benim kız arkadaşım üni öğrencisi o niye boyatmasın diye. lise çagında saç boyatan kızların akibetini görüyoruz.ayrıca çoğunluğun yaptığı herşey doğrudur diye bişey yok. ama sana şunu söyleyim bence ailen boşuna uğraşıyor senin düşüncelerin belli ve sen ona göre kız alcaksın .
  • Ailemin korkusu su, simdi duz liseler ve meslek liselerinde kizlarin kisa etek giyeni, makyaj yapanin akibeti belli, siradan bolumlerde universite okuyan kizlarda amaci direk anliyorsun. Benim arkadas cevrem evet makyaj yapan, kisa etek giyen (abartili degil) var ama lisedeyken okula bi kere geldiklerini gormedim, saclari boyali geliyordu o sorun olmuyordu, disarida bi yere gittigimizde ise bildigin genc kiz gibi giyiniyorlar, makyajlarida yatmak icin degil, ortam onu gerektiginden yaslarina uygun yapiyorar. Benim cevremdeki kizlar siradan bi liseye veya orta seviye bi universiteye gitse, ya ezilirler yada dislanirlar, bende cevremdeki erkek arkadaslarimda, kizlarda, Lisede ve universitede uckuru pesinde olan insanlar degiliz, hepimizin onceligi bunlardan once iyi bir kariyer, iyi bir gecmis, bos vakitlerde egelence, pek bos vakit olmuyor ama oldugundada iyi egleniriz. Dis gorunusumuz, kasarlanmis insanlara benzeye bilir ama onlarla alakamiz yok, ailemde ben ve benim arkadaslarimi oyle saniyor. Kac kere arkadaslarim eve geldi, annem tanisti hala inanmiyor kadin.

Yilbasi partysinde ne alkol kullandik, nede yatakta bitti ama kizlarin kiyafetlerini goren, hediyeleri goren bizi baska seyler pesinde sanar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 2 Ocak 2012; 18:03:42 >

• kiz bulsunlar getirsinler sallama istemiyorum de ve gec

ailenle polemige girme kirma kalplerini.

tek mantikli aciklaman su olur.

kizla yarim saat konus ailene git ben bu kizla bir omur boyu mutlu olamam de ve kapat.

ev ayirma olayina girme. cok kirilirlar.

evi,arabayi hor gorme kimden dolayi verilirse verilsin dusunup vermisler. o eve,arabaya sahip olamayan insanlar oldugunu unutma.

tasarruf yaptiriyorum diye sakin ha sakin soyleme bu kaniya kendileri varsinlar.

herseyden once Allah'a şükür arabam da evim de var, ac da acikta da degilim diyerek haline sukretmeyi kendine gaye edin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

Ailemin korkusu su, simdi duz liseler ve meslek liselerinde kizlarin kisa etek giyeni, makyaj yapanin akibeti belli, siradan bolumlerde universite okuyan kizlarda amaci direk anliyorsun. Benim arkadas cevrem evet makyaj yapan, kisa etek giyen (abartili degil) var ama lisedeyken okula bi kere geldiklerini gormedim, saclari boyali geliyordu o sorun olmuyordu, disarida bi yere gittigimizde ise bildigin genc kiz gibi giyiniyorlar, makyajlarida yatmak icin degil, ortam onu gerektiginden yaslarina uygun yapiyorar. Benim cevremdeki kizlar siradan bi liseye veya orta seviye bi universiteye gitse, ya ezilirler yada dislanirlar, bende cevremdeki erkek arkadaslarimda, kizlarda, Lisede ve universitede uckuru pesinde olan insanlar degiliz, hepimizin onceligi bunlardan once iyi bir kariyer, iyi bir gecmis, bos vakitlerde egelence, pek bos vakit olmuyor ama oldugundada iyi egleniriz. Dis gorunusumuz, kasarlanmis insanlara benzeye bilir ama onlarla alakamiz yok, ailemde ben ve benim arkadaslarimi oyle saniyor. Kac kere arkadaslarim eve geldi, annem tanisti hala inanmiyor kadin.

Yilbasi partysinde ne alkol kullandik, nede yatakta bitti ama kizlarin kiyafetlerini goren, hediyeleri goren bizi baska seyler pesinde sanar.

Ailenden düşünce olarak bir farkın yok ki. Sen de insanları kendi saçma ölçülerine ve görünüşlerine göre değerlendiriyor ve sınıflandırıyorsun zaten. Belki bir adım onlardan öndesin ama, kesinlikle farklı değilsin.

• Ailen gibi düşünüyormuş numarası yap, ama kendi istediklerin doğrultusunda onları yönlendir. Dine yönelmeni mi istiyorlar, dine yönelmiş gibi yap, temel şeyleri öğren, onların hakkında soru sor, kısaca göz boya.

Ailen seni düşüncen için yargılıyorsa, düşünceleri ve fikirleri onların en zayıf tarafıdır.Kullan bunu. Kardeşin çözmüş olayı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.