Şimdi Ara

Kitap yazmak istersem zorluklarım neler ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba dostlarım , ben emekli bir kişiyim . Boş olduğum zamanlar var , bu zamanlarda bir şey yapmak istiyorum . Benim mesleğim kimya , ama öğretmenlik değil bu yüzden piyasada bulunan kitaplardan istifade etmem gerekecek . Diyelim piyasada 30 tane değişik kitaptan notları alıp yeni bir kitap yapayım diyorum , ama bu yapmak istediğim piyasaya sürmek amacıyla değil. Örneğin A kitabına bakıyorum öyle güzel anlatmış kısa geçmiş , veya çok detaylı anlatmış insan sıkılıyor. Benim sormak istedğim ben bu kitaplardan istifade ederken bana bizim kitaptan alıntı olmuş diye sorun çıkarmı ? Saygılar.

• Hocam aç mebin kitaplarını tara zaten tüm yayınevleri de mebden alıyor.. Hem zaten aynı tür soruları almazsan konu olarak hepsin de hemen hemen aynı.. Yayın farklı diye bilgiler değişmeyecek heralde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bir kaç cümle ekle , daha ayrıntılı anlat filan pek anlaşılmaz zaten çoğu kitap birbirine benziyor
  • Yorumunuz için teşekkür ederim. Yukarıda bahsettiğim gibi ben kimyacıyım , şimdiki gençlerin okuduğu kaynaklara bakıyorum gerçekten gereksiz okadar çok konu varki. Son 2 sene içinde derslerde biraz kısaltmalara gittiler. İşin acı tarafı yabancı kaynaklara bakın bizim kitaplarımız hep onlardan alınma. Benim demem o ki Final yayınlarının kitabında bir yazı varki kitaba ait metin - sorular - resim ve fotgraflar kaynak gösterilerekde olsa kullanılamaz kitabın hazırlanış biçimi bile kullanılamaz diye . Şimdi bu ne demek yani sen hiç bir surette benim kitabımı kullanamazsın peki sorması ayıptır sen nereden yazdın bu kitabı noktası virgülüne kadar senmi yazdın hiç bir yerden istifade etmedinmi? Neyse yazılacak çok şey var ama değmez . Bu kitapları yazanlarında ne kadar bildikleri malüm. Benim düşüncem bir çok kaynaktan alıntı yaparak güzel bir kaynak yapabilirmiyim diye düşünmüştüm. Bu kaynağı kitap haline getirmeden ziyade öğrenciler için sade ve kullanışlı bir kaynak olabilirmi diye düşünüyorum. Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Saygılarımla.

• piyasaya sürmeyecekseniz kafanıza göre takılın
  • Bence direkt internetten konu anlatımı olayına girin.kimyayi domine eden bı hoca yok internette su an

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkozcan

Yorumunuz için teşekkür ederim. Yukarıda bahsettiğim gibi ben kimyacıyım , şimdiki gençlerin okuduğu kaynaklara bakıyorum gerçekten gereksiz okadar çok konu varki. Son 2 sene içinde derslerde biraz kısaltmalara gittiler. İşin acı tarafı yabancı kaynaklara bakın bizim kitaplarımız hep onlardan alınma. Benim demem o ki Final yayınlarının kitabında bir yazı varki kitaba ait metin - sorular - resim ve fotgraflar kaynak gösterilerekde olsa kullanılamaz kitabın hazırlanış biçimi bile kullanılamaz diye . Şimdi bu ne demek yani sen hiç bir surette benim kitabımı kullanamazsın peki sorması ayıptır sen nereden yazdın bu kitabı noktası virgülüne kadar senmi yazdın hiç bir yerden istifade etmedinmi? Neyse yazılacak çok şey var ama değmez . Bu kitapları yazanlarında ne kadar bildikleri malüm. Benim düşüncem bir çok kaynaktan alıntı yaparak güzel bir kaynak yapabilirmiyim diye düşünmüştüm. Bu kaynağı kitap haline getirmeden ziyade öğrenciler için sade ve kullanışlı bir kaynak olabilirmi diye düşünüyorum. Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Saygılarımla.

Hocam eğer becerebilirseniz gerçekten çok yararlı bir iş olur.. Piyasa kitap dolu tamam ama hepsi aynı mantıkla hareket ediyor bi dersi sevdirmek gerçekten o dersi öğretmek yerine yığınla bilgi verip sadece sınava yönelik düzenleniyor..

Hocam o kitaplardaki şekillerin çoğu meb kaynaklı ya da akademik kaynaklı yani o kitabı yazanların değil onlarda birnevi derleme yapıyorlar.. Onları da kullanmanıza gerek yok aslında mesela orada bi resim veya şekil mi gördünüz aratın googleden veya elinizdeki kaynaklardan birçok benzerini bulabilirsiniz..

Ayriyetten böyle bi çalışma yapıp paylaşmamak ta doğru olmaz yani iyi bir çalışma olursa yayınlarsınız eğer gerçekten kaliteliyse bu işten para da kazanırsınız alacağınız hayır duası da var tabi..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: siaben33

quote:

Yorumunuz için teşekkür ederim. Yukarıda bahsettiğim gibi ben kimyacıyım , şimdiki gençlerin okuduğu kaynaklara bakıyorum gerçekten gereksiz okadar çok konu varki. Son 2 sene içinde derslerde biraz kısaltmalara gittiler. İşin acı tarafı yabancı kaynaklara bakın bizim kitaplarımız hep onlardan alınma. Benim demem o ki Final yayınlarının kitabında bir yazı varki kitaba ait metin - sorular - resim ve fotgraflar kaynak gösterilerekde olsa kullanılamaz kitabın hazırlanış biçimi bile kullanılamaz diye . Şimdi bu ne demek yani sen hiç bir surette benim kitabımı kullanamazsın peki sorması ayıptır sen nereden yazdın bu kitabı noktası virgülüne kadar senmi yazdın hiç bir yerden istifade etmedinmi? Neyse yazılacak çok şey var ama değmez . Bu kitapları yazanlarında ne kadar bildikleri malüm. Benim düşüncem bir çok kaynaktan alıntı yaparak güzel bir kaynak yapabilirmiyim diye düşünmüştüm. Bu kaynağı kitap haline getirmeden ziyade öğrenciler için sade ve kullanışlı bir kaynak olabilirmi diye düşünüyorum. Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Saygılarımla.

Hocam eğer becerebilirseniz gerçekten çok yararlı bir iş olur.. Piyasa kitap dolu tamam ama hepsi aynı mantıkla hareket ediyor bi dersi sevdirmek gerçekten o dersi öğretmek yerine yığınla bilgi verip sadece sınava yönelik düzenleniyor..

Hocam o kitaplardaki şekillerin çoğu meb kaynaklı ya da akademik kaynaklı yani o kitabı yazanların değil onlarda birnevi derleme yapıyorlar.. Onları da kullanmanıza gerek yok aslında mesela orada bi resim veya şekil mi gördünüz aratın googleden veya elinizdeki kaynaklardan birçok benzerini bulabilirsiniz..

Ayriyetten böyle bi çalışma yapıp paylaşmamak ta doğru olmaz yani iyi bir çalışma olursa yayınlarsınız eğer gerçekten kaliteliyse bu işten para da kazanırsınız alacağınız hayır duası da var tabi..

Sn siaben güzel yaklaşımınız için çok teşekkür ederim. Kitap yazmak gerçekten büyük emek ister , benim nacizane düşüncem çalışacak kişiyi usandırmadan bir şeyleri verebilmek. Konu anlatımlı kitaplara bile olsa baktığımda bir sürü soru var. Zaten talebenin elinde soru kaynağı çok. Okuldaki değerli öğretmenlerimizde müfredat dışına çıkamadıkları ve zümrede alınacak karara göre hareket etme durumunda talebe ister istemez bocalayıp duruyor. Bugün kimya ve biyoloji talebelerin çok zorlanmadıkları dersler , esas fizik ve matematik talebenin belini büküyor . Hele hele matematikte permütasyon - olasılık - trigonometri , integral bunlar başlı başına bela konular Allah herkesin yardımcısı olsun. Dediğim gibi eğer bunu düzene sokarsam kimyadan soru sormadan kısa pasajlı metinsel bilgilerle hazırlamaya çalışacağım. Kitap düşüncem yok o iş bayağı zor çünkü. Saygılar.

• Hocam bu iş baya zahmetli
    Benimde bir kaç hocam kitap yazmaya çalıştı yapamadı hiçbiri
    Sağdan soldan almakla pek olmaz o
    Kendiniz duzenlemeniz içinde yıllar gerekli

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: siaben33

quote:

Sn siaben güzel yaklaşımınız için çok teşekkür ederim. Kitap yazmak gerçekten büyük emek ister , benim nacizane düşüncem çalışacak kişiyi usandırmadan bir şeyleri verebilmek. Konu anlatımlı kitaplara bile olsa baktığımda bir sürü soru var. Zaten talebenin elinde soru kaynağı çok. Okuldaki değerli öğretmenlerimizde müfredat dışına çıkamadıkları ve zümrede alınacak karara göre hareket etme durumunda talebe ister istemez bocalayıp duruyor. Bugün kimya ve biyoloji talebelerin çok zorlanmadıkları dersler , esas fizik ve matematik talebenin belini büküyor . Hele hele matematikte permütasyon - olasılık - trigonometri , integral bunlar başlı başına bela konular Allah herkesin yardımcısı olsun. Dediğim gibi eğer bunu düzene sokarsam kimyadan soru sormadan kısa pasajlı metinsel bilgilerle hazırlamaya çalışacağım. Kitap düşüncem yok o iş bayağı zor çünkü. Saygılar.

Hocam düşünceniz güzel ama.. Düşündüğünüzü aynen uygulayabileceğinizi düşünmüyorum yani ordan burdan bilgi toplayacaksınız bi yandan kalabalık olmasın diyeceksiniz bi yandan da bazı bilgileri atamayacaksınız ve sonuçta yine kalın bi kitap çıkacak.. Üstelik bu piyasa öyle bi duruma gelmişki en ufak bi konuyu atlarsanız bile insanlar direk çizgi çekiyor üstünüze.. Yani siz bi birey olarak anlaşılan tek başınıza yapacaksınız bu işi ama eksiksiz bi şekilde yapabilmeniz gerçekten güç..

Haddimize değil ama bi tavsiye vereyim şuan internette video konu anlatım olarak tatmin edici bir kimya öğretmeni yok.. Böyle bir yöntemle düşündüğnüz derleme modelinden daha az zaman harcarsınız hem de on binlere çok daha kolay ulaşırsınız.. Bu işlem de öyle çok zor değil sadece bir bilgisayar bir hoperlörle bile yapıp başarılı olanlar var.. Eğer böyle bi işe girişirseniz sırf dh de bile yardım edecek biton insan çıkar..

İnternette özkan güray diye aratın.. Kimya hocası kendisi çok ta iyi anlatıyor fakat piyasada eski videoları var yenilerini ise parayla.. Yani istifade edebilen çok az

• quote:

Orijinalden alıntı: palpitation342

Hocam bu iş baya zahmetli
    Benimde bir kaç hocam kitap yazmaya çalıştı yapamadı hiçbiri
    Sağdan soldan almakla pek olmaz o
    Kendiniz duzenlemeniz içinde yıllar gerekli

Sn palpitation342
    Dediğiniz gibi çok zor bir olay . Tabiki büyük şevk lazım. İnşallah başlarım. Saygılar.
  • quote:

Merhaba dostlarım , ben emekli bir kişiyim . Boş olduğum zamanlar var , bu zamanlarda bir şey yapmak istiyorum . Benim mesleğim kimya , ama öğretmenlik değil bu yüzden piyasada bulunan kitaplardan istifade etmem gerekecek . Diyelim piyasada 30 tane değişik kitaptan notları alıp yeni bir kitap yapayım diyorum , ama bu yapmak istediğim piyasaya sürmek amacıyla değil. Örneğin A kitabına bakıyorum öyle güzel anlatmış kısa geçmiş , veya çok detaylı anlatmış insan sıkılıyor. Benim sormak istedğim ben bu kitaplardan istifade ederken bana bizim kitaptan alıntı olmuş diye sorun çıkarmı ? Saygılar.

Arkadaşlar bu işin zorluğundan bahsetmiş. Kitap yazmak kesinlikle zor bir eylem değildir hocam. Sadece birikim ve biraz zaman gerekir, anladığım kadarıyla sizde birikim var, tek ihtiyacınız zaman. Emekli olduğunuza göre zamanınız da vardır. Yazacağınız kitap kimya üzerine olduğu için telif hakkıyla ilgili bir sorunla karşılaşmanız pek muhtemel değil, sonuçta kimya kitaplarının hepsi üç aşağı beş yukarı aynı şeyi anlatıyor. hem yeni bir kitap ortaya çıkaracağınız için kitaplardaki şeyleri doğrudan kitabınıza eklemeyeceksiniz, değiştirecek, zenginleştireceksiniz. bu konuda sorun olmaz yani. Piyasaya da sürmeyeceğiniz için yararlandığınız kitapların hak sahipleri bu durumdan haberdar olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-43316ACAF -- 20 Mayıs 2015; 18:22:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: schumacher075

quote:

Merhaba dostlarım , ben emekli bir kişiyim . Boş olduğum zamanlar var , bu zamanlarda bir şey yapmak istiyorum . Benim mesleğim kimya , ama öğretmenlik değil bu yüzden piyasada bulunan kitaplardan istifade etmem gerekecek . Diyelim piyasada 30 tane değişik kitaptan notları alıp yeni bir kitap yapayım diyorum , ama bu yapmak istediğim piyasaya sürmek amacıyla değil. Örneğin A kitabına bakıyorum öyle güzel anlatmış kısa geçmiş , veya çok detaylı anlatmış insan sıkılıyor. Benim sormak istedğim ben bu kitaplardan istifade ederken bana bizim kitaptan alıntı olmuş diye sorun çıkarmı ? Saygılar.

Arkadaşlar bu işin zorluğundan bahsetmiş. Kitap yazmak kesinlikle zor bir eylem değildir hocam. Sadece birikim ve biraz zaman gerekir, anladığım kadarıyla sizde birikim var, tek ihtiyacınız zaman. Emekli olduğunuza göre zamanınız da vardır. Yazacağınız kitap kimya üzerine olduğu için telif hakkıyla ilgili bir sorunla karşılaşmanız pek muhtemel değil, sonuçta kimya kitaplarının hepsi üç aşağı beş yukarı aynı şeyi anlatıyor. hem yeni bir kitap ortaya çıkaracağınız için kitaplardaki şeyleri doğrudan kitabınıza eklemeyeceksiniz, değiştirecek, zenginleştireceksiniz. bu konuda sorun olmaz yani. Piyasaya da sürmeyeceğiniz için yararlandığınız kitapların hak sahipleri bu durumdan haberdar olmaz.

Sn schumacher075; insanı motive edici yorum yapmışsınız çok teşekkür ederim. İnşallah bir başlagıç yapabilirsem devamı gelir sanırım. Bunu yapmayı çok arzu ediyorum. Saygılarımla

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.