Şimdi Ara

Kitap Yazacağım. Tavsiyelerinizi Bekliyorum :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhaba;

    Ben Hem Bana Daha Sonra Referans Olsun Diye (İş Hayatı Anlamında),
    Hemde Java & Android İle İlgilenen, Bu İşe Yeni Başlayan, Yada Kendini Geliştirmek İsteyen İnsanlara Yardımcı Olabilsin Diye Bir Kitap Yazmaya Karar Verdim.

    Bu Kitap, Az Önce Yukarıda Bahsettiğim Gibi Java ve Android Hakkında Bir Kitap Olucak.
    Hedefim, Bu İşi Hiç Bilmeyen Kişileri Belirli Bir Noktaya Taşımak, Yada Daha Önce Java İle Çalışmamış Fakat, C, C# Gibi Dilleri Bilen Birisini Java Ve Android Konuları Hakkında Baya Bilgi Sahibi Yapmaya Çalışmak Olucak.

    Hem Java Hem Android İçin, Çoğu Kitapta Bahsedilen Şeylerde Olacak, Hiçbir Kitapta Bulamayacağınız Bilgilerde.

    Sizden Talep Ettiğim Şey; Aşağıdaki Adreste :

    http://emircivas.com/Ornek_Icerik.pdf

    Yazacağım Kitabın İçerdiği Konuların Bir Listesi Mevcut. Bu Konu Listesini İnceleyip, Ne Eklenmeli, Ne Çıkartılmalı Bu Konuda Bana Tavsiye Vermeniz :)

    Birde Ben Kitapta Hemen Hemen Hiç Kod Kullanmayı Düşünmüyorum. Hani İlla Görmüşsünüzdür, Bilgisayar İle İlgili Bir Kitabı İncelediğinizde Ara Ara 3-5-7 Sayfalık Kod Yığınları Var.
    Böyle Birşey Yerine, Kendim Bir Web Sitesi Oluşturup, Düzenli Bir Şekilde Kodları Buraya Bölüm Bölüm Zip'leyip (Yada Pastie Tarzında Bir Web Sitesinde Highlight Edilmiş Kodlar Olarak) Kitapta Gerekli Yerlerde Linkler Vermeyi Düşünüyorum.
    Bu Konu Hakkındaki Tavsiyelerinizede Açığım :)

    Yukarda Linkini Verdiğim PDF'e Bakmadan Önce Lütfen Şunu Aklınızdan Çıkarmayın.
    Kitap 2 Bölümden Oluşacak. İlk Bölüm Java, İkinci Bölüm İse Android.

    Yani Sırf Java Kitabı Olarakta Kullanılabilecek, Sırf Android Kitabı Olarakta...

    Bu Kadar Şeyi Yazmak, Ne Kadar Sürer En Ufak Bir Fikrim Bile Yok Gerçi. Ama Kendime Hedef Olarak 1 Ocak 2015'i Koyuyorum :)

    Eleştirilerinizde Gayet Hoş Karşılanacaktır.

    Hoşçakalın :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecivas -- 26 Mayıs 2014; 17:44:29 >







  • Hocam öncelikle tebrikler ciddi emek isteyen bir iş inşallah dilediğiniz gibi bir sonuca ulaşırsınız.

    İçeriği inceledim ama gözümden de kaçmış olabilir kitabı bitirmeye yönelik büyük örnek bir uygulamaya rastlamadım. Şöyle ki aşağı yukarı kitaptaki tüm konuları içeren kitabı özetleyecek ve gerçek bir tasarım nasıl olur anlatacak ve gösterecek bir uygulama koyasanız çok iyi olur. (yeni başlayanlar için çok yararlı oluyor kendimden biliyorum )

    Ayrıca sadece sitenizden link vermek sıkıntı olabilir ileride url bozulur, alan adı değişir site kapanır vs. kullanıcı için türlü türlü sıkıntı çıkabilir.

    Bunu yerine yine kitabı o kod yığınlarında boğmayıp, zipli dosyalar verebiliriniz. Ama bunu hem kitaba ek bir CD ile isteyene de kitabın ilgili kısımlarına url içeren bir karekod koyup sağlayabiliriniz. Bence sadece web sitesine yüklemek sıkıntı. Çeşitli kaynaklarda başıma geldiği için söylüyorum ya link kırık oluyor ya site erişilemez bu sefer kullanıcının başı ağrıyor.

    Edit : Bu arada madem forumumuzda profesyonel işlerle uğraşanlar var kitap bittiğinde imzalı bir kopya isterim

    Kolay Gelsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karanlikmadde -- 26 Mayıs 2014; 18:18:02 >




  • Her Konunun İçinde, Sonunda Neyse Uygulamalar Olucak Zaten.
    Mesela Belli Konular Ardı Ardına Bittiğinde, Bir Büyük Uygulama Şeklinde Örneklerde Yapılabilir.
    Örneğin, SQLite Veritabanı Bitip, GUI Konusunda Biraz İlerleyince (Formlar, Tablolar) Pat Diye Bir Telefon Defteri Örneği,
    Yine FTP İstemcisi & GUI Bitince, Basit Bir FTP İstemcisi Uygulaması Gibi Uygulamalar...

    Yani Kısacası, Bol Bol Örnekler Olucak Kitapta :)

    CD Olabilir Pek Tabii :)

    Teşekkürler Vakit Ayırdığınız İçin :)
  • Hocam şimdiden hayırlı olsun. 2 adet Java kitabı bitirmek üzereyim sonrasında 2 android kitabı aldım onlar bekliyor şuanlık. Javanın standardı bitince onlara geçeceğim. Onlarla birlikte JSF ilerlemeyi düşünüyorum tabi androidde yol aldıktan sonra.

    Kitabın kodsuz olması konusunda bir düşüncemi söyleyeceğim bilgi konusunda haddime olmaz o kadar bilgi sahibi değilim.

    Bugün yaşadığım birşey Swing de ufak bir çalışma yaparken cardLayout kullanmam gerekti kullanılışını kitaptan açtım baktım. Kodlara bakarak anlamaya hatırlamaya çalıştım ve işe yaradı da.

    Demek istediğim faydalı olan kodları uzun olmayacak şekilde koyarsanız okuyucunun faydasına olur. Koyacağınız her koda neden yapıldığına dair bilgi girmeniz cidden faydalı olur.

    Ve mümkünse başlangıcında NetBeans ve Eclipse ikisininde kullanılışını anlatın. Kitaplarda hangisini kullanacaklarsa onu anlatmışlar.

    En önemlisi konu sonlarına boşluk doldurma , doğru-yanlış ve 2-3 konuyla alakalı proje sorusu eklerseniz cidden iyi olur hatta konu bitiminde konuyla alakalı sorular bulmak için geçtiğimiz aylarda konu açmıştım foruma .

    Şimdiden hayırlı olsun.




  • Konu Anlatımlarının İçinde Açıklamalı Snippetler (Ufak Kod Parçaları).
    Konu Sonlarında, Hem Teorik Hemde Pratik Çalışma Soruları.
    Java'da Kişilerin Tercihine Göre IDE Değişebileceğinden Hem NetBeans, Hemde Eclipse'in Anlatılması.

    Tamamdır :)

    Cevabınız İçin Teşekkür Ederim :)
  • Bence de o kodlar icin cd kullanilmali.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam öncelikle tebrikler, çünkü hikaye kitabı bile olsa hatta masal bile olsa kitap yazmak zor iştir ki bu öğretmeyi amaçlayan bir kitap. işiniz zor :D iyi anlamda söylüyorum tabii ki :D hadi hayırlısı bakalım ne çıkacak :)
    Ben sizin kodları kitaba yazmama fikrinize hem katılıyorum hem de katılmıyorum yani bence 1 sayfayı geçmeycek kodlar yani örnekimsi (ne diyeceğimi bilemedim :D) kitapta kalmalı geri kalan uzun kodlar ayrı bir yerde olmalı. kastettiğim sen küçük kod parçalarını kutular halinde gösterip bu küçük parçaların bir bütünde toplanmış yani asıl program haline gelmiş halini zip dosyaya koymalısın veya cd ama uğraştırır cd :). Ve bence kitabın sonuna sözlük türü bir bölüm ekleyip komutları alfabetik sıraya göre yazsan fena olmaz. hem okuyucu kitabınızdan veya başka bir kaynaktan yeni bir komut öğrenirse kitabınızın sözlük kısmına bakıp hemen anlamını öğrenebilir. Ve kitabınızı asla ellerinden bırakamazlar Şimdilik tavsiyelerim bu kadar maalesef :/ umuyorumki kitabı bitirirseniz bize imzalı bir kopyasını gönderirsiniz :D
    Aslında ben JAVA'ya 2 gün önce başladım. yani bende yeniyim JAVA'da. O yüzden kitap benim işime yarayacaktır diye düşünüyorum :D. gerçi o zamana kadar orta seviyeye gelmiş olurum ama bakalım.
    Size inancım tam Tekrar tebrikler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EuroTrumpSimulator2 -- 26 Mayıs 2014; 19:44:10 >




  • Merhaba
    Benden önce mi çıkacak kitabın bakalım :) benimki jsf+primefaces üzerine yazın başlayacağım.Umarım başarılı olursu çünkü bende genç bir yazarım :).
    Kitabınıza dönersek
    Java anlatmak ayrı bir iş Android anlatmak ayrı bir iş ikisini birleştirmek bence zor bir iş olacak :)
    İkinci olarak Kod olmadan kitap yazmak bence pratik değil sözde kodlarla geçiştirmek yerine önem arz eden yerleri kodlarını verip web sayfanız üzerinden teknik detay merak edenler için ek kodlar daha karmaşık kodlar paylaşmalısınız (java for dummies vb dummies kitaplarındaki gibi)
    Üçüncü olarak bildiğiniz gibi kod kitapları Referans,guide cookbook vb tabirlerleri ayrılıyor ben sizin amaçınız tam anlayamadım eğer cevap yazarsanız daha yapıycı yorumda bulunabilirm kolay gelsin.
  • yok kitapta kod olucak bi web sitesinde yada yaninda cd ile. benim demek istedigim sey kitapta sayfalarca kod class olmayacak. mesela kitapta ornek olarak bir fatura uygulamsi yapmislar.. 9 yaprak 18 sayfa kod sadece.. bu tip bisey olmayacak demek istedim.

    amacim hem javaya baslamak isteyenler, hem biraz java bilipte android e gecmek isteyen kisileri bir kitapta birlestirmek ve bilgiyi gercekten ise yarayabilecek uygulamalarla orneklemek. javadoc seviyesinde siniflarin , methodlarin, degiskenlerin anlatilmasi & orneklenmesi.

    aslinda hedefledigim bir universite ogrencisinin alipta (derslerindeki kitaplardan ziyade) okulundaki butun java&android derslerinden, hatta tezinde bile(java veya android oluraa tabii ki) sadece bu kitabi kullanarak cok guzel bir sekilde dersini gecebilmesi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.