Şimdi Ara

KİTAP TAVSİYELERİ [ ANA KONU ] (126. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.768
Cevap
45
Favori
276.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 124125126127128
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Yunan mitolojisiyle ilgili kitap önerilerinizi bekliyorum. Bu tanrıların, kahramanların , efsanelerin vb. şeylerin anlatılıdığı kitaplar.Birkaç tane önerirseniz harika olur şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: alwer

Arkadaşlar Yunan mitolojisiyle ilgili kitap önerilerinizi bekliyorum. Bu tanrıların, kahramanların , efsanelerin vb. şeylerin anlatılıdığı kitaplar.Birkaç tane önerirseniz harika olur şimdiden teşekkürler

bende bu aralar merak sardim yunan mitolojisine. suan sadece arada internetten bir iki ufak olaylar falan okuyorum ilerde okumayi dusundugum birkac kitap var .

Antik Yunan Hikayeleri (yazari hatirlamiyorum)
    Homeros - Ilyada
    Homeros - Odyssia (yanlis yazmis olabilirim)

ozellikle homeros un kitaplarini acayip merak ediyorum yazin firsat bulursam onlari okuyacagim. peki sizin daha onceden okudugunuz kitap var mi yunan mitolojisiyle ilgili ?

birde Jean Christophe Grange - Sisle Gelen Yolcu kitabinda hafiftende olsa yunan mitolojisi anlatiliyor okumayi dusunurseniz bir arastirin derim benim yunan mitolojisine ilgi duymami saglayan kitaptir.

benim surekli okudugum yunanmitolojisi.blogspot.com/ blog var ilginizi cekerse bakabilirsiniz genelde buradan okurum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: A Moonwalker

quote:

Arkadaşlar Yunan mitolojisiyle ilgili kitap önerilerinizi bekliyorum. Bu tanrıların, kahramanların , efsanelerin vb. şeylerin anlatılıdığı kitaplar.Birkaç tane önerirseniz harika olur şimdiden teşekkürler

bende bu aralar merak sardim yunan mitolojisine. suan sadece arada internetten bir iki ufak olaylar falan okuyorum ilerde okumayi dusundugum birkac kitap var .

Homeros - Ilyada

ozellikle homeros un kitaplarini acayip merak ediyorum yazin firsat bulursam onlari okuyacagim. peki sizin daha onceden okudugunuz kitap var mi yunan mitolojisiyle ilgili ?

birde Jean Christophe Grange - Sisle Gelen Yolcu kitabinda hafiftende olsa yunan mitolojisi anlatiliyor okumayi dusunurseniz bir arastirin derim benim yunan mitolojisine ilgi duymami saglayan kitaptir.

benim surekli okudugum yunanmitolojisi.blogspot.com/ blog var ilginizi cekerse bakabilirsiniz genelde buradan okurum

2 saat önce Antik Yunan Hikayeleri'ni bitirdim ve o zamandan beri internetten araştırıyorum kitaptan not aldıklarımı :) Yazarı James Baldwin.Kitapta hikayeler kısa ama açıklayıcı anlatılmış hoşuma gitti.
    Klasik Yunan Mitolojisinin En Güzel Efsaneleri - Gustav Schwab adlı yazarın 2 ciltlik kitabı var gayet detaylıdır diye düşünüyorum okumak istediklerimin arasında o da.
    Aynı şekilde ben de homeros ve heredot u okumak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alwer -- 22 Mart 2013; 23:18:46 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: A Moonwalker

quote:

Homeros - Ilyada

2 saat önce Antik Yunan Hikayeleri'ni bitirdim ve o zamandan beri internetten araştırıyorum kitaptan not aldıklarımı :) Yazarı James Baldwin.Kitapta hikayeler kısa ama açıklayıcı anlatılmış hoşuma gitti.
    Klasik Yunan Mitolojisinin En Güzel Efsaneleri - Gustav Schwab adlı yazarın 2 ciltlik kitabı var gayet detaylıdır diye düşünüyorum okumak istediklerimin arasında o da.
    Aynı şekilde ben de homeros ve heredot u okumak istiyorum.

cok tesekkur ederim hocam

• Mustafa Armağanın yeni kitabı "Satılık İmparatorluk" şuana kadar yaptığı en iyi çalışma olmuş bence. Bu kitapta belgesiz konuştuğu yok. Kesinlikle okunmalı
  • Bulanti-Sartre
    Yabanci,Veba,Dusus-Camus
    Satranc-Stefan Zweig

• kitap degil de, yagmur diye bir edebiyat dergisi var. hikaye yazma teknikleriyle alakali yaklasik 20 bolumluk bir serisi var.

serinin adi "hikaye mektuplari"
    mesela 14. bolumde hitaplar anlatiliyor. seri mektup halinde bir arkadasin digeriyle konusmasi seklinde isliyor. boylece dinamik bir anlatim saglanmaya calisilmis.

derginin android uygulamasi var ve basarili sayilir, oradan rakip edilebilir yada siteden de bakilabilir.

bu mesaji hikaye metodlari soran arkadasa hitaben yazdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk_588

Kitap tavsiyelerinin tek baslık altında toplanması , kitap bölümünü iyice durağan hale getirmedi mi?

Zaten üyeler istedi böyle olmasını.Her gün aynı başlıktan defalarca açılması üyeleri bıktırdı.

Durağanlaştı demişsiniz ama ne zaman aktifti ki?Yazın bi kalabalık vardı o da okullar açılınca dağıldı gitti.

Ne yazık ki bu bölüme ilgi hep düşük.
  • Arkadaşlar en son Metro 2033 kitabını okudum şimdi onun gibi bilim-kurgu,fantastik,macera gibi kitap arıyorum yardımcı olursanız sevinirim :)
  • Arkadaşlar istediğim tarzda kitap tavsiyeleri yapabilecek yardımsever arkadaşların cevaplarını bekliyorum :

Öncelerden Olasılıksız , empati , semerkant , kumarbaz gibi kitapları okumuştum ve bu kitaplarda bana en çok zevk veren yerler karşılıklı konuşmalar , insanın düşüncesi , psikolojik şeyler ... Yani saatlerce betimlemeden çok insanların birbirine karşı kullandığı zeka olsun , kullandığı kelimelerle güzel anlam verebilmeleri olsun bu şeyler dikkatimi çekti.Kızıl Nehirler adlı kitabı okudum 1 hafta önce kitap güzeldi olaylar akıcıydı ama benim aradığım cinsten bir kitap değildi sırf bitirmek için bitirdim.Daha çok kitaptaki karekteri kendi yerime koyup kişiliğime etki etmesini istiyorum.Kullandığı kelimelerle kullandığı cümlelerle beni etkilesin istiyorum.

Tabiki ana unsur farklı olabilir. Bir tarihi roman , aşk romanı , klasik hiç farketmez.Ama 300-400 sayfa boyunca kuru kuru betimleme yapıpta , olayı dışardan gözlemci olarak anlatmak değil bana o anki olayı , durumu yaşatacak kitaplar arıyorum tavsiyelerinizi bekliyorum ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pend0s

Arkadaşlar istediğim tarzda kitap tavsiyeleri yapabilecek yardımsever arkadaşların cevaplarını bekliyorum :

Öncelerden Olasılıksız , empati , semerkant , kumarbaz gibi kitapları okumuştum ve bu kitaplarda bana en çok zevk veren yerler karşılıklı konuşmalar , insanın düşüncesi , psikolojik şeyler ... Yani saatlerce betimlemeden çok insanların birbirine karşı kullandığı zeka olsun , kullandığı kelimelerle güzel anlam verebilmeleri olsun bu şeyler dikkatimi çekti.Kızıl Nehirler adlı kitabı okudum 1 hafta önce kitap güzeldi olaylar akıcıydı ama benim aradığım cinsten bir kitap değildi sırf bitirmek için bitirdim.Daha çok kitaptaki karekteri kendi yerime koyup kişiliğime etki etmesini istiyorum.Kullandığı kelimelerle kullandığı cümlelerle beni etkilesin istiyorum.

Tabiki ana unsur farklı olabilir. Bir tarihi roman , aşk romanı , klasik hiç farketmez.Ama 300-400 sayfa boyunca kuru kuru betimleme yapıpta , olayı dışardan gözlemci olarak anlatmak değil bana o anki olayı , durumu yaşatacak kitaplar arıyorum tavsiyelerinizi bekliyorum ..

yusuf atılgan aylak adam betimlemelerden çok psikolojik tahlliller var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uGuR_OzTuRk -- 23 Mart 2013; 17:13:26 >
  • Arkadaşlar bana hakan gündayın tarzında olan kitap tavsiyeleri gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PhysCopat

Arkadaşlar en son Metro 2033 kitabını okudum şimdi onun gibi bilim-kurgu,fantastik,macera gibi kitap arıyorum yardımcı olursanız sevinirim :)

http://b1303.hizliresim.com/17/k/l5qdd.png

• Sisle gelen yolcu ' yu okuyan birisi bakabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Atacante

quote:

Arkadaşlar en son Metro 2033 kitabını okudum şimdi onun gibi bilim-kurgu,fantastik,macera gibi kitap arıyorum yardımcı olursanız sevinirim :)

Bu bahsettiğin liste mi
    Pek birşey anlamadım ama

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Loney

quote:

quote:

Bu bahsettiğin liste mi
    Pek birşey anlamadım ama

evet :)
    ben 23 biliyordum, ama 33 kitapmis... Universe of Metro 2033
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Loney

quote:

quote:

Bu bahsettiğin liste mi
    Pek birşey anlamadım ama

evet :)
    ben 23 biliyordum, ama 33 kitapmis... Universe of Metro 2033

Bizimki hangisi göremedim? Birde 2034 hangisi oluyor
    Nasıl bi bağlantı var kitaplar arasında merak ettim şimdi

• quote:

quote:

Pek anlayamadım ama bu metro nun kitapları mı ?! 33 tane kitap ? 33 ? hmm evet 33 Bizde niye yok

Arkadaşlar bu ardada Taht oyunları kitabını alıyorum nasıldır bilen varmı ?
  • quote:

quote:

quote:

Pek anlayamadım ama bu metro nun kitapları mı ?! 33 tane kitap ? 33 ? hmm evet 33 Bizde niye yok

Yorumlara göre söylüyorum alın pişman olmazsınız

• quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

cogu rusca ve ya ingilizce
  • 
Sayfa: önceki 124125126127128
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.