Şimdi Ara

Kitap taramanin en hizli yolu nedir??????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kitap Taram ve yazi formatina Çevirme??

Slm arkadaşlar Benim bir müşterim Benden var olan kitaplarina Tarayip digital ortama aktarmami istiyor ve bunu yapmam için belli bir zaman var tabiki kitap sayisi oldukca çok bu kitaplarii en hizli şekilde nasil tariyabilirim???
    bir fikri olan varsa çok makbule geçer bu beni için çok onemli benim için

Teşekkurler arkadaşlar

• arkadaşlar bu tarama işlemi aşşagi yukari 100.000 kitap için kullanilacak yani buyuk ve otomatik bir makine olmasi gerekiyor bu mkineleri kullanan veya turkiyede satilan yerleri biliyosaniz cok sevinirim bu kitaplar tarandiktan sonra yazi formatinada çevirilecek bununlada ilgili teknik detaylara ihtiyacim var bununla ilgili beni bilgilendirirseniz sevinirim
    teşekkurler
  • Sevgili blueeren senin müşteri herhalde hiç hesap yapmamış.

Istediği şey çok çok zahmetli ve müthiş pahalı bir operasyon.

Yapılacak iş dört etapta olacak

1. Kitaplar taranacak
    2. OCR programlarıyla sayısal hale dönüştürülecek
    3. Bütün bilgiler bir veri bankasına aktarılacak , gerekli yazılımlar hazırlanacak.
    4. Yedekleme sistemleri hazırlanacak vs. vs.

Sadece 1. bölüme bakarsak, 100.000 kitap x 150 sayfa = 15 milyon sayfa taranacak.

Bildiğimiz scanner'larla ömür yetmez , "Planetary Camera" kullanmak lazım, tanesi 20.000 usd civarı. Ayrıca operasyon otomatizede edilemez , birinin sayfaları elle çevirmesi lazım.

Dakikada 1 sayfa ortalama tarama diye hesaplarsak günde 60 x 8 saat = 480 sayfa

15 milyon sayfa / 480 = 31.250 gün lazım , senede 260 gün çalışılıyor , yani bir makineyle 120 senede biter

Daha sayısal hale dönüştürülüp , database'e yüklenecek vs.

Hocam sen müşterine benden selam söyle , daha devlet arşivleri bu yüzden hala atıl duruyor , hiç hayal görmesin.

Bunlar çok büyük ve profesyonel projeler , sende hiç vaktini harcama.

Selamlar

• otomatik beslemeli scannerlar var, kitapların cildini söküp sayfa haline getirecen sonra bu tip tarayıcılarda taratacan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darker -- 12 Haziran 2005, 19:07:51 >
  • Sevgili darker

Dediğin için adamın 100.000 kitabının parçalanması lazım. Blueeren teklif ederse cinayet çıkar valla , forum bir üyesini kaybeder.

Şaka bir yana senin dediğin ofisteki hepsi A4 üzerine yazılmış dökümanlar için geçerli , kitaplar vs gibi standart olmayan yazılar için başka yolu maalesef yok.

Bu o kadar zor ve pahalı bir işki Osmanlı arşivlerinin büyük kısmı hala tozlu raflarda çürüyor. Tabii yapılmamasının tek nedeni bu değil ama yinede en büyük neden bu.
  • arkadaşlar cevaplariniz için gerçekten teşekkur ederim
    1 kitap parçalama fikri aklima geldi ama bu kadar kitap parçalanarakta bitmez
    şaka bi tafa kitaplari parçaliyamam

bu Planetary Camera nedir nasil kullnilir bunun hakkinda bir ön araştirma yapiyorum

bir arkadaşimdan duyduguma göre kitap taramak için bir otomatik tarayici yapmişlar
    sayfalari kendi çeviriyormuş ve ve aşşagi yukari 20 dk bi kitap gibi bi zaman
    ama bu makine ile ilgili net ortaminda hiç bir veriye raslamadim herhalde arkadaş kesti biraz

bu işe bi kere girdik bakacagiz artik sikinti maliyetinin çoklugu değil sadece zaman en önemlisi en kisa sürede nasil girebilirim bu kitaplari
  • Bir yanlislik var mutlaka 100.000 tane kitap olmasi mumkun degil. 100.000 sayfa dersen o da olabilir ama 100.000 kitap olmaz. Turkiyedeki yayinevlerini dusunuyorum da 100.000 farkli kitap basilmis midir acaba? Basilmissa bile acaba 100.000 degisik kitap piyasada satiliyor mu su an turkiyede? Cok zor bence.

Senin musterinde 100.000 tane kitap olmasi da mumkun degil. Tabii kurumsal musteri ise o zaman baska. Ogrenci tezleri gibi seyler geliyor aklima. Zaten diger turlu olursa yani normal kitap olursa telif haklarinin satin alinmasi mumkun degil bu kadar kitap icin.

Ogrenci tezleri gibi seyler olsa o zaman da bu isin nasil yapilacagini bilirler zaten adamlar.

Seni isletmisler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://kirtas-tech.com/

buyur arkadaşım işini görürmü bilmem ama saatte 1000 sayfa scan ediyor
    100 bin kitap gerçekten çok fazla bu aletle bile bir ömür sürer ama şöyle düşün sınırsız para olursa bu aletten 50 tane alırsın ( 50x1000 eder saatte 50 bin sayfa scan) ve dediğiniz gibi 100.000 kitabı yaklaşık 15 milyon sayfayı 1 senede tararsın ki sanırım yurtdışında bu böyle yapılıyodur
    saygılar...

burda da bu aletin demo video ları var
    http://www.kirtas-tech.com/index.asp?section=0&page=54
    fiyatına bakıyorum ama bulamadım heralde 30.000$ üstündedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chivi -- 14 Haziran 2005, 14:48:11 >

• arkadaşlar "Kirtas' APT BookScan 1200" fiyatını buldum 120.000$ mış
    burada öyle diyor
    http://www.scanhelp.com/288int/artcopy/comments/DIR8-6-04.pdf

50 tane alsak 6 milyon $ eder ama sonuç olarak 100 bin kitabı ort. 150 sayfadan 150 milyon sayfayı tarayarak ( 2500 saatte= günde 10 saatten) 250 günde bitiririz, bakın bir sene bile sürmedi :)

yav nelerle uğraşıyorum

saygılar
  • chivi arkadaşim bu makine super olsa olsa bu iş onunla olur
    100.000 kitap olmaz demeyin bu buyuk bir organizasyon ve bunun için diretiyorlar yakinda nette duyarsiniz zaten bu nettede hizmet verecek bir site olarakta tasarlaniyor

bizim için sikinti olan tek buydu onuda bi bakima hallettik gibi
  • hallettiğine çok sevindim
    120.000$ lık makineyi alıcak ya da almayı düşünen kişi/şirketle tanışmak isterim
    saygılar
  • Herşey bi yanada insanlar neler icat ediyor kitaplkarın sayfasını çeviren alet vay beee
  • "Herşey bi yanada insanlar neler icat ediyor kitaplkarın sayfasını çeviren alet vay beee "

evet arkadaşlar mu makine ile ilgili mail attim gerçekten güzel bir makine icat etmişler ama
    bizim bu makine ile yapacaklarimiz cok daha yararli işler olacak bunun için herkese ve özellikle
    chiviye

Teşekkur ederim
  • rica ederim blueeren
    forumun amacı bu zaten

quote:

100.000 kitap olmaz demeyin bu buyuk bir organizasyon ve bunun için diretiyorlar yakinda nette duyarsiniz zaten bu nettede hizmet verecek bir site olarakta tasarlaniyor

en kısa zamanda bizimle paylaşmanı isteriz

saygılar
  • Bilgisayara bağlı profesyonel bir fotokopi makinesi olan bir işyerine git.
    Kitabın cildini boz. 15 dak sonra 500 sayfa kitabı pdf formatında versin.
    ancak bu pdf resim pdfsi.
  • bu makinadan benda var arzu eden bana ulaşabilir
  • böyle makine alınır mı yaw. vay be.

quote:

Orjinalden alıntı: asb

Sevgili blueeren senin müşteri herhalde hiç hesap yapmamış.

Istediği şey çok çok zahmetli ve müthiş pahalı bir operasyon.

Yapılacak iş dört etapta olacak

1. Kitaplar taranacak
    2. OCR programlarıyla sayısal hale dönüştürülecek
    3. Bütün bilgiler bir veri bankasına aktarılacak , gerekli yazılımlar hazırlanacak.
    4. Yedekleme sistemleri hazırlanacak vs. vs.

Sadece 1. bölüme bakarsak, 100.000 kitap x 150 sayfa = 15 milyon sayfa taranacak.

Bildiğimiz scanner'larla ömür yetmez , "Planetary Camera" kullanmak lazım, tanesi 20.000 usd civarı. Ayrıca operasyon otomatizede edilemez , birinin sayfaları elle çevirmesi lazım.

Dakikada 1 sayfa ortalama tarama diye hesaplarsak günde 60 x 8 saat = 480 sayfa

15 milyon sayfa / 480 = 31.250 gün lazım , senede 260 gün çalışılıyor , yani bir makineyle 120 senede biter

Daha sayısal hale dönüştürülüp , database'e yüklenecek vs.

Hocam sen müşterine benden selam söyle , daha devlet arşivleri bu yüzden hala atıl duruyor , hiç hayal görmesin.

Bunlar çok büyük ve profesyonel projeler , sende hiç vaktini harcama.

Selamlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.