Şimdi Ara

Kitap okumayı ders çalışmayı vs. sevmiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kitap okumayı ders çalışmayı falan sevmiyorum bilgisayar oyunları oynamaktan zevk alıyorum saatlerce sıkılmadan oynayabilirim ama bana deseniz ki her gün 6 saat belli bir oyunu oynayacaksın onu da yapamam.Ders çalışmayı vs. sevmeyi gerçekten istiyorum ama içimden gelen bir şey değil ancak kendimi kandırabilirim.Sevmediğim bir şeyi yaparsam da uzun süreli yapamıyorum düzenli yapamıyorum.Kendimi zorluyorum yapmaya işte diyorum yapman gerek falan ama maksimum 2-3 gün yani sonra yok bilgisayar oyunları oynamak TV izlemek daha tatlı geliyor sorun bende mi anlayamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sylora -- 24 Ekim 2017; 23:3:49 >

• Hmm tamam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakinharman

Hmm tamam.

Hmm tamam.
  • Yazdıklarımı lütfen yanlış anlama ama sende biraz şımarıklık, bolca tembellik ve odaklanma sorunu var. Muhtemelen yaşın küçük bu yüzden hayatta istediğin her şeyin olamayacağını düşünebildiğin halde bu iki neden yüzünden böyle davranıyorsun. Kendini zorlamadan, bir şeye emek harcamadan onu elde edemezsin. Bu yüzden bir an önce otur ve ders çalış, hayatını bilgisayara ve televizyona boş boş bakarak harcama.

Sert yazmış olabilirim ama bunları duymaya senin gibi pek çok insanın ihtiyacı var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Usbehci

Yazdıklarımı lütfen yanlış anlama ama sende biraz şımarıklık, bolca tembellik ve odaklanma sorunu var. Muhtemelen yaşın küçük bu yüzden hayatta istediğin her şeyin olamayacağını düşünebildiğin halde bu iki neden yüzünden böyle davranıyorsun. Kendini zorlamadan, bir şeye emek harcamadan onu elde edemezsin. Bu yüzden bir an önce otur ve ders çalış, hayatını bilgisayara ve televizyona boş boş bakarak harcama.

Sert yazmış olabilirim ama bunları duymaya senin gibi pek çok insanın ihtiyacı var.

Hocam şimdi bir şey sormak istiyorum Einstein Tesla Elon Musk vs. gibi başarılı insanlar yaptıkları işi her gün saatlerce zorla oturarak mı yapıyorlardı ? Yoksa zaten o işi yaparken zevk aldıkları için mı yapıyorlardı ? Emek elbette ki var ama bir düşünsene Paul Erdös adlı matematik tutkunu her gün ama her gün 20 saat matematik çalışırmış ben böyle bir çalışmanın zorlayarak olabileceğini düşünmüyorum.

• Sylora kullanıcısına yanıt
    Onlar gibi üstün zekalı olsan zaten burada bu konuyu açmazsın o yüzden bu kişilerden senin durumun için söz bile edilemez. Sadece otur çalış olmazsa olmaz, sonuç her türlü işi yapacak insan lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: gandalff

Ben de sen gibiyim kurallı işler ve kısıtlamalar tüm isteğimi yok eder. İşin ilginç yanı bazen bu kuralsızlığı, uymak zorunda olduğum bir kural gibi görüyorum, kendi karakterimin bana dayattığı bir kural. Böyle oldu mu da inadına içimden planlı olmak geliyor. Sonra ise bu planlılık, içimdeki inatçılığın yaptığı bir dayatma gibi gözüküyor. Bu durumda da, inatçı olmamaya inat edemeyeceğim için oturup kalıyorum öylece.

Alışılmışlığın sınırlı duvarlar hissiyatı verdiğiyle dışardan kişiliğine zuhur eden algısal baskının sende doyumsuz anlık isteme yol açmasını bağlamını belirtmeden peşin yargıda eritmen indirgeme hatası değil midir hocam çünkü kelimeler eş olsa bile iki dayatma biçimi farklı
  • Herkes kitap okuyacak, ders çalışacak, üniversiteye gidecek diye bir kural yok. Yapmaktan zevk alacağın ve sağladığı hayat kalitesi seni tatmin edecek bir meslek bulduktan sonra ister bilgisayar oynarsın ister televizyon izlersin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Routine

Herkes kitap okuyacak, ders çalışacak, üniversiteye gidecek diye bir kural yok. Yapmaktan zevk alacağın ve sağladığı hayat kalitesi seni tatmin edecek bir meslek bulduktan sonra ister bilgisayar oynarsın ister televizyon izlersin.

Benimde istediğim şey bu ama hangi meslekten zevk alacağımı bilemiyorum daha keşfedemedim

• quote:

Onlar gibi üstün zekalı olsan zaten burada bu konuyu açmazsın o yüzden bu kişilerden senin durumun için söz bile edilemez. Sadece otur çalış olmazsa olmaz, sonuç her türlü işi yapacak insan lazım.

Konuyla alakasız dediğiniz şey ben onlar gibi çalışırsam dünyayı değiştirebilirim demedim.Bence en aptal insan bile sevdiği ama gerçekten sevdiği bir şeyi saatlerce yapabilir zorlamadan.

• Sylora kullanıcısına yanıt
    Ama farkında olmadan yapar ki bu da bizi bilinçli iş yapmaya getirir. Sen bilinçli bir şekilde kendini zorlayacaksın, ben bunu yapmalıyım diyeceksin yoksa oturup saatlerce çalışsan bile bir şey elde edemeyeceksin, bu da seni aptal veya yeterince zeki olmadığın için böyle olduğun düşüncesine düşürecek . Bir süre zorla olmuyorsa olmaz ama ileride emin ol ki şu yazıları hatırlayıp keşke daha çok çabalasaydım diye pişman olacaksın.

Mesela ben şu an alese hazırlanıyorum ve ara verince buraya girip yazıyorum. Sen de kendini normalde yapıp keyif aldığın şeylerle ders çalıştıktan veya bir işi yaptıktan sonra ödüllendir. Göreceksin ki bir işi başarmanın verdiği haz hepsinden büyük olacak. Benimkiler tavsiye, yazdıklarımı yanlış anlama.

• quote:

Ama farkında olmadan yapar ki bu da bizi bilinçli iş yapmaya getirir. Sen bilinçli bir şekilde kendini zorlayacaksın, ben bunu yapmalıyım diyeceksin yoksa oturup saatlerce çalışsan bile bir şey elde edemeyeceksin, bu da seni aptal veya yeterince zeki olmadığın için böyle olduğun düşüncesine düşürecek . Bir süre zorla olmuyorsa olmaz ama ileride emin ol ki şu yazıları hatırlayıp keşke daha çok çabalasaydım diye pişman olacaksın.

Mesela ben şu an alese hazırlanıyorum ve ara verince buraya girip yazıyorum. Sen de kendini normalde yapıp keyif aldığın şeylerle ders çalıştıktan veya bir işi yaptıktan sonra ödüllendir. Göreceksin ki bir işi başarmanın verdiği haz hepsinden büyük olacak. Benimkiler tavsiye, yazdıklarımı yanlış anlama.

Dediklerinize yine katılmıyorum ama dediğiniz gibi kendimi zorlamaktan başka çare şu anda yok.Çok defa denedim bu tür şeyleri kendimi zorlayarak yapmaya hep başarısız oldum ama tekrar deneyeceğim. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.