Şimdi Ara

Kitap okumak , test çözmek ? (Türkçe)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
3
Favori
3.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Trkçe ygs şuan 30-33 arası gidiyor. Bunu en az 37'ye çıkarmak lazım. Kitap mı okumaya başlayayım yoksa test mı çözeyim ?

• Net artırmak için kitap okunmaz test çözülür kitap hızlanmak ve okuduğunu anlamak içindir.Belki uzun vadede kitap okumak etkili ama 3 ay kalmış pek fayda sağlamaz teste gömül,olmadı türkçe deneme kitapları var onları çöz.
  • Günde en azından yarım saat kitap okumakta yarar sağlar.En azından belli sürede olsa kitap okumak gerekli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bustercyl

Günde en azından yarım saat kitap okumakta yarar sağlar.En azından belli sürede olsa kitap okumak gerekli.

Haklısınız . En az 30dk kitap gerçekten çok iyi bir yol olabilir. Paragraf sıkıntısı var.
  • ben dünya klassiklerini yarıladım kitap okumak işe yarıyor denemelerde bilmedğiim konularıda anlayarak mantık yürüterek yaptım mesela matta 21 soru yaptım 15 dogruydu yani kitap okumanın faydaları diyebilirisz
  • evet kitap okumak çok yararlıdır ancak genel kültür ve dünya görüşünün şekillenmesi açısından yararlıdır
    ygs sınavında kitap okumak değil paragraf sorusu çözmek ölçülüyor.Bir kitabı okurken kendinizi kasmazsınız;ancak bir paragraf sorusunda beyin radar gibi sürekli çalışır.Ben çok iyi hatırlıyorum 8-9 yaşındayken bir kitabı anlayarak okuduğumda 30dkda 15sf okuyabilirdim hızlı okuyarak denediğimde 1dkda sadece kelimeleri düzgün okuyarak 140 küsür kelime okurdum.Şuan mezuna kalan koca adamım evet 1dkda şuan sanırım 250 kelimeyi harf yutmadan okurum ama 30dkda bir kitaptan anlayarak sadece 15 sf kadar okuyorum.10 senede o kadar kitap okudum,bir sürü ders çalıştım değişen pek bir şey olmadı.Kısaca anlayarak kitap okuma sürenizi çok fazla geliştiremezsiniz belki şu kurslarda falan paragraf sorusu çözer gibi pür dikkat okunursa tek bakışta 5 satır okuyanlar vardır da koca kitap da öyle okunmaz beyne yazık.Paragraf sorusu çözerseniz mutlaka gelişecektir bu iş antrenman işi

• kısa vadede test çözmek uzun vadede kitap okumak netlere daha faydalı olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    zor türkçe deneme önerileri
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Esen Dil Anlatım kitabını bitireceğim.O zaman 36+ ya cikarim heralde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İBu saatten sonra kitap okumanın pek faydası olacağını düşünüyorum. Dilbilgisinden hataların var ise o hataları sıfıra indir paragraf hataların oluyorsa da pek üzerinde durmak diğer derslerden eksiklerini bak bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kitap okursun evet ama bunu görev gibi görmeden okursan faydalı olur.

Bence şöyle yap günde yarım saat çok seveceğin bir kitabı oku(fantastik olmasın biraz kafa yoracağın bir kitap olsun tarihi olabilir)

Kısa vadede test çözmen daha faydalı ama hergün türkçe çalış ve de kitap okumayı ihmal etme bence :D
  • Güvenderin türkçe yıldızlı testleri nasıldır veya Türkçe testlerinde hangi yayın daha kaliteli?
  • bugün dersanede dil anlatım hocamız ales sınavında çıkmış türkçe sorularını çözün dedi.çok uzun sorularmış sanırım belki anlama ve okuma açısından hızlanırsın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.