Şimdi Ara

Kitap Bastıracak Olsanız Hangi Yayınevini Tercih Ederdiniz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
4
Favori
10.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Razer

TheDarkDefender

Hocam olaya bu kadar sert bir üslupla girmenize gerek yoktu. DK'nın ütopik olduğunu ben de biliyorum. Onu yalnızca konunun ilk başındaki gidişata göre hayali bir yayınevi olarak yazmıştım.

Yanlış anlama da bunlar boş muhabbetler ondan böyle söyledim. Bizdeki zihniyetin hatalı olduğunu düşünüyorum, bir yazar neden kitabını sadece satacağı garanti kitapları basan yayınevlerinde görmek ister anlam veremiyorum. Şimdi senin özgün, farklı bir edebi dilin, anlatım şeklin var diyelim, ilk kitabını bir şekilde büyük bir yayınevi kabul etti basıldı, harika bir kitap oldu, ama fazla satış yapamadı yayınevinde kitabının içeriği ile ilgilenmiyor, satış rakamı ile ilgileniyor bu durumdan memnun değil. Aradan bir süre geçti yayınevi seri üretime geçişini bekliyecek konularını daha basitleştirmeni, dilinide daha çok kişinin anlayabileceği şekilde biçimlendirmeni. Sen ne yapıcaksın büyük bir yayın evinden ayrılmak yerine birbirine benzer, parlak ve ışıltılı fakat manasız, tüketimi kolay, kısacası kıytırık kitaplar yazmaya başlayacaksın. Bu mu hayalin? Daha iyi anlamak istiyorsan gir idefix, d&r vs. en çok satan yayınevlerinin çok satanlarını ayarla arama motorunu bir kitaplara gözat gerçek bir kitap görürsen buraya yaz.

Bak mesela en acı örneklerinden biri Emrah Serbes, muazzam bir öykü kitabının ardından yeni öykülerini bitiremediği ve 3 yıldır kitap çıkarmadığı için muhtemelen yayınevi baskısıyla oldukça bayağı bir kitap çıkardı. Kitap sattı mı dersen tabii sattı Pucca ile yarışıyor, ama ne değeri var bu kitabın?

Edit: Ekleme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheDarkDefender -- 7 Aralık 2012; 19:42:43 >

• Biraz gevşeyin hocam. Haklısınız da bu kadar sıkıntı yapmanıza gerek yok. Sizin başınızdan böyle bir mevzu geçtiyse bilemeyeceğim. Eğer sizin bir öneriniz varsa, aradığım kriterlere göre hangi yayınevini önerebilirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheDarkDefender

quote:

Orijinalden alıntı: Razer

TheDarkDefender

Hocam olaya bu kadar sert bir üslupla girmenize gerek yoktu. DK'nın ütopik olduğunu ben de biliyorum. Onu yalnızca konunun ilk başındaki gidişata göre hayali bir yayınevi olarak yazmıştım.

Yanlış anlama da bunlar boş muhabbetler ondan böyle söyledim. Bizdeki zihniyetin hatalı olduğunu düşünüyorum, bir yazar neden kitabını sadece satacağı garanti kitapları basan yayınevlerinde görmek ister anlam veremiyorum. Şimdi senin özgün, farklı bir edebi dilin, anlatım şeklin var diyelim, ilk kitabını bir şekilde büyük bir yayınevi kabul etti basıldı, harika bir kitap oldu, ama fazla satış yapamadı yayınevinde kitabının içeriği ile ilgilenmiyor, satış rakamı ile ilgileniyor bu durumdan memnun değil. Aradan bir süre geçti yayınevi seri üretime geçişini bekliyecek konularını daha basitleştirmeni, dilinide daha çok kişinin anlayabileceği şekilde biçimlendirmeni. Sen ne yapıcaksın büyük bir yayın evinden ayrılmak yerine birbirine benzer, parlak ve ışıltılı fakat manasız, tüketimi kolay, kısacası kıytırık kitaplar yazmaya başlayacaksın. Bu mu hayalin? Daha iyi anlamak istiyorsan gir idefix, d&r vs. en çok satan yayınevlerinin çok satanlarını ayarla arama motorunu bir kitaplara gözat gerçek bir kitap görürsen buraya yaz.

Bak mesela en acı örneklerinden biri Emrah Serbes, muazzam bir öykü kitabının ardından yeni öykülerini bitiremediği ve 3 yıldır kitap çıkarmadığı için muhtemelen yayınevi baskısıyla oldukça bayağı bir kitap çıkardı. Kitap sattı mı dersen tabii sattı Pucca ile yarışıyor, ama ne değeri var bu kitabın?

Edit: Ekleme.

Hakan Gündayın ilk kitabı 3 yıl boyunca başka bir yayınevinde basıldı baktılar satılıyor Dogan Kitap satın aldı hakları

ben açıkçası para kazanmak amacıyla doğanı tercih ederdim dedim,Hakan Gündayın ilk kitabını okuyorum gayet güzel,bakalım diğer kitaplar bahsettiğinz yazarlar gibi öylesin yazılmış kitaplar mı

• Sanirim iletisim, ithaki veya ayrinti yayinlarindan birinin basmasini tercih ederdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 42_SeNTeZ_42

İthaki olmasını dilerdim Kral Katili Güncesi'nden sempatim var.

+1
    Zaman Çarkı'nı da unutmamak lazım, bence çevirisi en başarılı fantastik kurgu çevirilerinden bir tanesi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kim kitabimi basmayi kabul ederse o yayinevini tercih ederdim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • iş bankası,altın,bordo siyah olabilir
  • YKY
  • Ayrıntı
    Sel
    İletişim
    Siren
    Metis

Bu yayınevlerin ortak özelliği adam akıllı kitap basmaları. Sırf para getirecek diye bok püsür,anlamsız metin basmamaları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joplin -- 8 Aralık 2012; 12:17:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Joplin

Ayrıntı
    Sel
    İletişim
    Siren
    Metis

Bu yayınevlerin ortak özelliği adam akıllı kitap basmaları. Sırf para getirecek diye bok püsür,anlamsız metin basmamaları.

Katılıyorum.
  • kitap bastırmaktan önce bunun maliyetini öğrenmek gerekiyor. ben bir çok yayınevfi ile görüştüm ve oldukça masraflı. hatta ilk görüştüğüm yayınevi ittihaki yayıneviydi ama oldukça yüksek fiyatlardan bahsediyorlar.
  • İş bankası
    Martı
    Altın
    Oğlak
    İthaki
  • nesil
  • Konuyu hortlattığınız için teşekkür ederim. Şu anda son aşamadayım. Yayınevi araştırmam devam ediyor.
  • araştırmalarınızdan haberdar olmak isterim. çünkü ben de araştırıyorum ve aldığım fiyatlat aşırı. teşekkür ederim.
  • ben şuan kitap yazıyorum ama eğer ilk kitabınsa yayın evini sen seçemiyosun o seni seçiyo.hangisini isterdin dersen çaylak bi yazar olarak derim ki hiç önemli değil kitabım basılsın yeter :)
  • Birazda kitabın tarzına bağlı. Şahsen ;

Ayrıntı
    Sel
    İletişim
    Can
    YKY
    İş Bankası
    İthaki
    Metis

Olabilir.
  • Ben kitabımı yazdım, gidip parayla bastırdım. Ne doğan ne altın ne ithaki.. hiç bir yayınevine göndermedim.
  • Beyler kitabı olanlar burada paylaşsın. Satın alırız. Birbirimize destek veririz.
  • 6:45 veya Parantez, insallah.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.