Şimdi Ara

Kitabımdan kısa bir bölüm paylaşmak istedim, sizce güzel mi? (Remastered Edition :D )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle birkaç ön bilgi Vereyim. Kitap orta çağ atmosferinde, büyülü bir Dünya'da geçiyor.
    Siyah (Ejder)ler:Uluslararası bir haydut çetesi, Dünya'nın ilk ve tEk uluslararası çetesi hatta.
    4 haydut:Siyah (Ejder)lere bağlı bir haydut grubu, ayrı bir çete değil, Siyah (Ejder)ler her bölgeye belli haydut grupları atarlar, 4 haydut da onlardan işte.
    Lunel:4 haydut çetesinin lideri. Diğer üyeler Nira, Kuron ve Juin. Tek kız Nira ve Lunel'in sevgilisi. Hepsinin yaşı da 19, 20 civarında.
    Lunias:Lunel'in abisi, Kaharan komutanı
    Dugrak:Kaharan haydutlarına verilen isim.
    Kaharan:O civardaki en büyük krallık diyebilirim.
    Nehantis:Kaharan'ın doğudaki komşusu, 4 haydut çetesinin bulunduğu bölge.
    Siyah Antlaşma:Siyah (Ejder)ler ve eksiksiz olarak Dünya üzerindeki bütün krallıklar arasında imzalanmış bir antlaşma, krallıkları ve Siyah (Ejder)leri ayakta tutan antlaşma da denilebilir.
    Mungorlar:Orklara benzeyen bir ırk ama çok farkları var, Kaharan'ın düşmanları.
    Notçu:Kralların neredeyse her görüşmesini kaleme alan ve görüşme bittikten sonra tüm taraflara imzalatan, böylece daha sonra bu görüşmenin olup olmadığı konusunda sorun çıkmamasını sağlayan kişi.
    Boşluk(void):Genel olarak ölen bir Tanrının hapsolduğu, ne bir ses, ne bir düşüncenin yer aldığı, tamamen hiçlik olan bir boyut.

Sahnenin öncesini bağlayabildim ama kesin bir şey de yok. Büyük ihtimalle Lunel intikam amaçlı bir plan sırasında flashback olarak görecek bu sahneyi. Neyse yeni sahneyi izleyelim, eski halini okumayanlar için.http://forum.donanimhaber.com/m_61982169/tm.htm

*lı kısımlar spoiler olmasın diye var :)

..Lunel'in gözleri ****'a doğru bakarken intikamdan başka bir şey düşünmeyen zihni Lunias'ın öldüğü günü görüyordu.

O gece 4 Haydut kampı neredeyse "boşluk" kadar sessizdi. Bu sessizliği yaklaşan bir Dugrak atlısı bozdu. Atın üzerindeki sıradan bir Dugrak değildi, Dugrakların liderlerinden Valanirdi bu. Kamp ateşinin başında oturan haydutlar toprağa vuran toynak sesleri ile kamp girişine doğru baktı. Valanir kampın bulunduğu tepeye çıktığında Lunel Dugrak'ı karşılamak için ayağa kalktı ve Valanir'e doğru kollarını açarak yürümeye başladı.
    "Bir Dugrak'ı Nehantis'e getiren nedir? Mungorlar Kaharan'ı yıktı da yardım istemeye mi geldin?"
    Valanir başını eğip yere baktı. Lunel'in alaycılığı bir anda gitti, belli ki ciddi bir mesele vardı. "Sorun nedir Valanir?" diyerek elini Dugrak'ın omzuna koydu. Valanir başını kaldırdı. "Buraya gelene kadar binlerce kez düşündüm, binlerce kez geri dönmek istedim," diye karşılık verdi. "Yine de ne olursa olsun bunu bilmeye hakkın var, ben gelmesem bile büyük ihtimalle öğrenecektin."
    "Ne oldu Valanir?". Lunel'in sesi yükselmeye başladı. "Cevap ver!"
    Lunel'in bağırmasını duyan diğer haydutlar kalkıp Lunel'in yanına yürüdü. Valanir'in sesi hafif titremeye başladı "Bunu söylemeden önce, yanlış bir şey yapmayacağına dair söz vermeni istiyorum, Tanrılara pek bağlı olmasan da, herhangi bir şey üzerine söz ver, ancak o zaman rahatça söyleyebilirim." Lunel biraz düşündü. "Abim Lunias'ın üzerine yemin.." cümlesi daha bitmeden Valanir'in "Lütfen!" diye bağırmasıyla Lunel'in sözü kesildi.
    "Başka bir şey üzerine yemin et, lütfen."
    Lunel ters bir şeyler olduğunu anladı, bıçağını çıkarıp Dugrak'ı tutarak bıçağını Valanir'in boğazına dayadı. "Benimle oyun oynama Valanir, söyle neler oldu, neden Lunias üzerine yemin etmeyeyim," diyerek eliyle Dugrak'ı yere itti ve bıçağını yerine soktu. "Lunias'a ne oldu?"
    Valanir ayağa kalktı, hızlı bir şekilde nefes alıyordu. "Lunel.." dedi ve bir süre durakladı, "Lunias öldürüldü Lunel."
    Lunel gülümsedi, "Söylemek için tereddütte kaldığın, bana boş yere yemin ettireceğin şey bu muydu?" Valanir ve haydutlar Lunel'in soğukkanlılığına şaşırmıştı. "Abimin ölüm haberini yıllardır bekliyordum, o da bekliyordu. Abim bir Kaharan şövalyesi ve bir şövalye, bir savaşçı gibi onurlu bir şekilde savaşta öleceği günü bekliyordu." Lunel gözünden bir damla yaş süzülerek iyice gülümsedi. "Bu haberin beni üzmekten çok sevindirdi."
    Valanir'in sesi titriyordu. "Lunias savaşta ölmedi Lunel, idam edildi.". Lunel'in gözleri bir anda ardına kadar açıldı, az önceki gülümsemesi donuk bir ifadeye dönüştü, sanki sırtına bir ok saplanmış gibi Valanir'e bakıyordu. Yutkundu ve donuk ifadesi kayboldu, burnundan soluyordu. "Kim?" diye bağırdı, "Abime böyle onursuz bir ölümü kim layık gördü?". Bıçağını çıkardı ve tekrar Valanir'in boğazına dayadı, o kadar sert dayıyordu ki Dugrak'ın boynunu hafiften kesti. Kuron Lunel'i tutup geri çekti ve bıçağını elinden aldı. Valanir parmaklarını boynuna sürttü ve elindeki kana baktı. "İşte bu yüzden yemin etmeni istedim Lunel, daha olayı öğrenmek bile seni bu kadar sinirlendiriyor, yapanı öğrenmek Siyah Antlaşmayı bozmana bile sebep olabilir." Lunel derin bir nefes alarak "Kendi hayatım üzerine yemin ederim ki, abime bu onursuz ölümü layık göreni öğrendiğimde saçma bir şey yapmayacağım," diye yemin etti. "Teşekkür ederim. İzninle, boğazımı tamamen kesmeden olayı anlatayım. Lunias 14 saat önce idam edildi, tam 16 saat önce Kral Hullen'in huzuruna çağırıldı, yanında ne bir notçu ne de bir muhafız ile. Görüşmeleri bittiğinde, artık her ne olmuş ise, Hullen Lunias hakkında ihanet suçlamasında bulundu. Kaharan meclisi toplanıp Lunias'ı yargıladı ve idam cezasına karar verdi. Görüşme 1 saat kadar sürdü, birkaç dakikalık yargılamadan sonra idam hazırlıkları yapıldı ve tam 14 saat önce Lunias idam çukuruna atıldı."
    Lunel gözünü bile kırpmadan Valanir'i dinledi, ayakta duracak gücü yoktu. Bayıldı ve yere yığıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joseph Nightingale -- 10 Temmuz 2012; 17:18:10 >

• Bir önceki versiyonuna göre kesinlikle daha iyi olmuş. Birkaç küçük bölüm dışında, bu anlatımı bir fantastik romanında görürsem, hiç yadırgamayacağım kesin. Oldukça akıcı olmuş, anlatımı da farklı farklı kavramlarla süslemişsiniz. (Toynak sesi, 'boşluk' kadar sessiz olmak...) Devam ederseniz güzel bir şey çıkacağı çok belli, başarılar... Umarım ben de bir gün güzel bir kitap yazabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yerdeniz B.

Bir önceki versiyonuna göre kesinlikle daha iyi olmuş. Birkaç küçük bölüm dışında, bu anlatımı bir fantastik romanında görürsem, hiç yadırgamayacağım kesin. Oldukça akıcı olmuş, anlatımı da farklı farklı kavramlarla süslemişsiniz. (Toynak sesi, 'boşluk' kadar sessiz olmak...) Devam ederseniz güzel bir şey çıkacağı çok belli, başarılar... Umarım ben de bir gün güzel bir kitap yazabilirim.

Kavramlara övgü geleceğini bekliyordum. Çok teşekkür ederim, başka bölümler de paylaşacağım yakında.
  • Yok mu başka yorumu olan?
  • Yukarı çıksın da daha çok okunsun
  • Koca konuyu 1 kişi mi okudu :(
  • hocam bence de güzel olmuş yani yazmaya devam et
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: aşkacısı

hocam bence de güzel olmuş yani yazmaya devam et

Teşekkürler. Edeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlangıcı bence de oldukça güzel olmuş,(naçizane)kitap okumaya bayılan biri olarak; sanki kitap sitelerinde verilen ilk 10 sayfayı okuyor gibi hissettim kendimi.Devamı için merak uyandırdı. Lunel mesela, giriş cümlesinde gözlerinin nasıl baktığını(intikam vs) çok güzel tasvir etmişsin. Ben betimlemeler uzun olunca bayılıyorum, yani istiyorum ki yüzünü öyle bi anlatsınlar ki mimikleri kafamda canlansın. O karakter hırsa büründüğü zaman sureti nasıl oluyor, kafamda canlandırabileyim. Tabi istemek kolay:))
    En başında karakterler ve kullandığın kavramların açıklamasını yapman çok iyi olmuş. Ben biraz isim özürlüyümdür kitap okurken. Hatta bazı bilim kurgu ya da fantastik kitaplarda şema filan çiziyorlar hatta biraz daha abartırsam soy ağacı:)) ancak anlıyorum..
    En başta biraz Game of Thrones havası sezdim ama devamı gelmeden yanlış olur tabi.. Başarılarının devamını dilerim. Umarım neticeye ulaştırır ve çıkarırsın kitabını..Önemli olan bi hevesle başladığın işlerin devamını getirebilmek..

• quote:

Orijinalden alıntı: Morgana'

Başlangıcı bence de oldukça güzel olmuş,(naçizane)kitap okumaya bayılan biri olarak; sanki kitap sitelerinde verilen ilk 10 sayfayı okuyor gibi hissettim kendimi.Devamı için merak uyandırdı. Lunel mesela, giriş cümlesinde gözlerinin nasıl baktığını(intikam vs) çok güzel tasvir etmişsin. Ben betimlemeler uzun olunca bayılıyorum, yani istiyorum ki yüzünü öyle bi anlatsınlar ki mimikleri kafamda canlansın. O karakter hırsa büründüğü zaman sureti nasıl oluyor, kafamda canlandırabileyim. Tabi istemek kolay:))
    En başında karakterler ve kullandığın kavramların açıklamasını yapman çok iyi olmuş. Ben biraz isim özürlüyümdür kitap okurken. Hatta bazı bilim kurgu ya da fantastik kitaplarda şema filan çiziyorlar hatta biraz daha abartırsam soy ağacı:)) ancak anlıyorum..
    En başta biraz Game of Thrones havası sezdim ama devamı gelmeden yanlış olur tabi.. Başarılarının devamını dilerim. Umarım neticeye ulaştırır ve çıkarırsın kitabını..Önemli olan bi hevesle başladığın işlerin devamını getirebilmek..

Çok teşekkür ederim, betimlemeler en çok zorlandığım konuydu ve iyice geliştirdim bu konuyu. Game of Thrones havası var evet, çok fazla krallık var çünkü ve hepsi eskiden bütün haldeki bir imparatorluğun parçaları, dağılmış bir imparatorluktan doğan krallıklar ama hepsi gerektiğinde ortak bir amaca hizmet ediyor, özellikle din konusunda.

• Güzel bi kitaba benziyor. Alınmalı ve okunmalı
  • Bitirdiğinde bir yayın evine ver.Çok güzel
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Frew-

Bitirdiğinde bir yayın evine ver.Çok güzel

Verecem elbette. Teşekkürler.
  • Çok aşağılara gitmiş konu :(
  • Yukarı.
  • Up to top baby

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devam hocam devam..
  • Hocam düşündüm de ben de sizin gibi bir şeyler yazmaya çalışsam, kös kös oturmasam iyi olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yerdeniz B.

Hocam düşündüm de ben de sizin gibi bir şeyler yazmaya çalışsam, kös kös oturmasam iyi olacak.

Önerim şu, ben böyle başladım işe, gerçi nasıl başladığımı hikayesi ile anlatsam daha iyi, madde madde yazacaktım ama.
    Aslında bu hikaye ilk hikayem değildi, başka bir hikaye yapmıştım, hikayenin içinde bir haydut vardı, karakter o kadar karizmatikti ki yan karakter olmayı hak etmiyordu, konuyu değiştireyim dedim, onun üzerinden gitsin. Karakteri belirledim.
    Bu karakterin olayı nedir diye belirledim sonra. Sonra bu karakterin nasıl bir evrende olduğunu. Bu evrenin varoluş öyküsünü, yapısını vs. Böyle yapa yapa Yüzüklerin Efendisi gibi bir kitap çıktı ortaya
  • "sanki sırtına bir ok saplanmış gibi"

Bence gayet akıcı yazmışsın. Sınav maratonundan yeni çıktığım için belki de, burası akıcılığını kesti roman kesitinin. Bence bir kırpma yap. Anlatım bozukluğu olmuş gibi ya da bana öyle geliyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.