Orijinalden alıntı: levanesa Valla oyun oynuycaksanız ekran kartı sart ben nası olduda fark etmedım ekran kartsız oldunu o sıstemın:S
Aslında şu anda pc'de oyun oynamanın zevkini bilmediğimden midir bilinmez, ekran kartına yatırım yapmak istemiyorum, Yine işletim sistemi de büyük bir soru işareti olarak aklımda... Bu sebeplerle sürekli değiştiriyorum konfigürasyonu, mesela son durum şu bende:
Bir de aklıma gelmişken; GSKILL'in yukarıdaki modeli bu topikte çokca tavsiye edilirdi, şimdilerde Corsair tavsiye ediliyor genelde, Bunun belirli bir sebebi var mı? Selamlar...
toplam 1380 tl ( HD 6870 stoklarda kalmamıs.Eyer gtx460 a oc yapmıyacaksanız baska bır sıteden alma sansınz varsa hd 6870 alın ...)
G skıll ramler gzl ama fıyat olarak baya cıktı onlar onun ıcın su sıralar corsaır tercıh edılıyor yukarıda yazdım sıstemı alın bence ekran kartı gerekecektır.
Öncelikle ilgin için teşekkür ederim sevgili dostum, Sen ve sevgili Serhat'tan başka yorum yapma gereği duyan olmadı nedense! Halbuki Tv ve Projeksiyon ve Ev Sinema Ses Sistemleri topiklerinde, yardımımızı esirgemezdik biz dostlarımızdan, Bu topikte nedense birkaç mesajdan sonra yardım kesiliyor, neyse...
Yazdığın sistemi değerlendireceğim ancak işletim sistemiyle ilgili ne yapabilirim, Pm'le bildirirsen sevinirim... Bir de 1090T o.c. yapılmayacaksa anlam ifade ediyor mu sence 1055T'ye nazaran? Selamlar...
tmm pm attım.
quote:
Orijinalden alıntı: kursad_75
Sevgili Z1mBaBwE, tvardar ve LEON-X, Paylaşımınız için teşekkürler...
quote:
fakat yerinizde olsam sisteme işlemci olarak AMD Athlon II x4 620 işlemcisini kullanırdım. biraz maliyet artacaktır fakat 4 çekirdek şu sıralar masaüstü kullanmanın en büyük bahanelerinden olarak görüyorum.
Bu sebeple zaten bütçe için limit koymadım sevgili dostum, Yani; eğer şu zamanda işlemci mutlaka 4 çekirdekli olmalı varsayımı mevcutsa, 4 çekirdekli amd işlemci modellerinin arasında f/p olarak bir seçimdi kastım...
Burada önerilen sistemler, haklı olarak bütçeye ve kullanım amacına göre oluşturuluyor, Örneklemem gerekirse; 3000 Tl civarı bütçe için tavsiye edilen işlemci intel'in i7'si oluyor, Ancak kıstas f/p olduğunda, tercih i5 olabilir mesela... Bilmem biraz daha açıklayıcı olabildin mi?
+1
Kullanım amacımı ve F/P kıstasını tekrar esas alarak aşağıdaki sisteme karar verdim, Değerlendirip fikirlerinizi beyan ederseniz sevinirim, Selamlar...
PIONEER DVR-S18LBK 22X ± DOUBLE LAYER LABELFLASH SATA DVD YAZICI SİYAH 30,00 USD 51,33 TL *41,06 TL
XIGMATEK ASGARD-II PURE BLACK EDITION 400W MidT ATX SİYAH KASA 69,00 USD 118,06 TL *94,45 TL
Toplam (KDV Dahil):795,62 TL* 636,49 TL TOPLAM (KDV DAHİL): TL
quote:
Kullanım amacımı ve F/P kıstasını tekrar esas alarak aşağıdaki sisteme karar verdim, Değerlendirip fikirlerinizi beyan ederseniz sevinirim, Selamlar...
PIONEER DVR-S18LBK 22X ± DOUBLE LAYER LABELFLASH SATA DVD YAZICI SİYAH 30,00 USD 51,33 TL *41,06 TL
XIGMATEK ASGARD-II PURE BLACK EDITION 400W MidT ATX SİYAH KASA 69,00 USD 118,06 TL *94,45 TL
Toplam (KDV Dahil):795,62 TL* 636,49 TL TOPLAM (KDV DAHİL): TL
Ekran kartı lazım degılmı yanı oyun oynamıycakmsınz?
Anakartın sahip olduğu o.b. ekran kartıyla idare etmeyi düşünüyorum sevgili dostum... Aklımdaki soru işareti ise; sistemin ileriye dönük bir sistem olup olmadığı, Yani bütçeyi yukarı çekebilirim bu bağlamda...
quote:
Anakartın sahip olduğu o.b. ekran kartıyla idare etmeyi düşünüyorum sevgili dostum... Aklımdaki soru işareti ise; sistemin ileriye dönük bir sistem olup olmadığı, Yani bütçeyi yukarı çekebilirim bu bağlamda...
Anladım ob kulanmayı dusunuyorsan Gzl sıstem olmus ben sadece merak ettım ekran kartı alcanmı almıcanmı dıye.
quote:
Orijinalden alıntı: levanesa Anladım ob kulanmayı dusunuyorsan Gzl sıstem olmus ben sadece merak ettım ekran kartı alcanmı almıcanmı dıye.
Peki sistemin ileriye dönüklüğünü en üst seviyeye çıkarmak için yapılması gereken değişiklik var mı? Bir de konudan bağımsız olarak birşey sormak istiyorum: Mönitörü şu anda ASUS PC1001 Netbook'a vga üzerinden bağlı olarak kullanıyorum, Netbook sık sık kilitlenmeye başladı bu aralar, bu monitör ile birlikte kullanmam zarar veriyor olabilir mi cihaza?
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: levanesa Anladım ob kulanmayı dusunuyorsan Gzl sıstem olmus ben sadece merak ettım ekran kartı alcanmı almıcanmı dıye.
Peki sistemin ileriye dönüklüğünü en üst seviyeye çıkarmak için yapılması gereken değişiklik var mı? Bir de konudan bağımsız olarak birşey sormak istiyorum: Mönitörü şu anda ASUS PC1001 Netbook'a vga üzerinden bağlı olarak kullanıyorum, Netbook sık sık kilitlenmeye başladı bu aralar, bu monitör ile birlikte kullanmam zarar veriyor olabilir mi cihaza?
Sanmam eyer oyle bı zarar verme durumu olsaydı netbooklara monıtor baglama cıkısları vermezlerdi.
quote:
Orijinalden alıntı: levanesa Sanmam eyer oyle bı zarar verme durumu olsaydı netbooklara monıtor baglama cıkısları vermezlerdi.
Monitör 24" ve 1920x1080 çözünülürlükte kullandığım için ana kartı zorladığını düşünmüştüm, Umarım söyledin gibidir, aksi halde masaüstü toplayacağım derken elimdeki netbooktan da olacağım
Leon master geleceğe yönelik pc toplar bence onun seçtiği şeylerde tereddüte düşmemelisin :)) ki aşağıda yaptığı yorumlarıda gördüm söylediği her parçanın nedeni ve niçinide var :) bende onun sayesinde pc topladım 1 tek ekran kartinda onun dedigini yapmadim gibi bisey oldu (hd5770 almami soylemisti) 4650 aldim kuzenim yariyil tatilinde getircek 5770 ide :)) uzun lafin kisasi bu sisteme +1 :) iyi forumlar :)
Uzun uzun düşünüp taşındıktan sonra; X6 işlemcilerin çıkmasıyla X4'lerin ucuzladığı ve şu anda almak için en mantıklı zaman olduğu kanısıyla, Kasanın ücretsiz psu ödülü ve sürekli önerilen bir ürün olması itibari ile aşağıdaki sistemi birazdan Vatan Bilgisayardan sipariş vereceğim... Sadece ram'lar konusunda tereddütüm var ancak tüm bileşenler hakkında yorumlarınızı bekliyorum, Özellikle Leon-X kardeşim, senin yorumun benim için belirleyeci olacaktır, Selamlar...
Toplam (KDV Dahil):1.353,06 TL*1.082,45 TLTOPLAM (KDV DAHİL): TL
Son durum budur... Tek sorun, diğer topiklerde tavsiye edilen 870A-G54 AMD 870/SB850 AM3 DDR3 2000MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart stokta yok! Dolayısı ile MSI 785GM-E51 MSI AMD 7850 + SB710 DDR3 1333MHz DVI&HDMI Anakart'ı aldım ekibe, Eğer sıkıntı olmayacaksa lütfen haber ediniz, şu %20 indirimi kaçırmadan sipariş edeyim, Selamlar...
Sevgili arkadaşlarım, Vatan Bilgisayar'ın ödeme sayfasındayım ve sadece "siparişi onayla" yı tıklama işlemim kaldı Sistemde bir uyumsuzluk ya da değiştirilmesi gereken bir bileşen varsa lütfen belirtiniz, Selamlar...
quote:
Sistemde bir uyumsuzluk ya da değiştirilmesi gereken bir bileşen varsa lütfen belirtiniz
??
quote:
Sevgili arkadaşlarım, Vatan Bilgisayar'ın ödeme sayfasındayım ve sadece "siparişi onayla" yı tıklama işlemim kaldı Sistemde bir uyumsuzluk ya da değiştirilmesi gereken bir bileşen varsa lütfen belirtiniz, Selamlar...
Ben herhangi bir sorun göremedim ama anakarta 250 lira mı yazıyor orda 1333 mhz bi akartın o kadar pahalı olcak ne özelliği olduğunu kestiremedim de onun yerine m4a88td ya da m4a89td baksaydınız iyi olabilirdi aslında iyi akşamlar :)
quote:
Orijinalden alıntı: rido_knight Ben herhangi bir sorun göremedim ama anakarta 250 lira mı yazıyor orda 1333 mhz bi akartın o kadar pahalı olcak ne özelliği olduğunu kestiremedim de onun yerine m4a88td ya da m4a89td baksaydınız iyi olabilirdi aslında iyi akşamlar :)
O durum, aynı anakarttan yanlışlıkla iki tane seçmemden kaynaklanmış sevgili dostum, Neyse ki farkına vardım daha sonra, teşekkürler...
Siparişi veriyorum, katkıda bulunan tüm dostlarıma tekrar teşekkür ediyorum, Selamlar...