Şimdi Ara

Kışın Nem Almak için Hangi Klima Uygun? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
22.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

bende nem olayından yakınıyordum.bana da en önce binanın ısı yalıtımı eksikliğinden kaynaklandığını söylediler.gittim mantolama yaptırdım.binanın üzeri çatı ile kaplı.ev katkaloriferli.nem sorunu kesinlikle çözülmedi aksine daha da beter arttı.bende klima da var onun nem alma modu var.klimanın markası toshiba.onu da çalıştırdım ama eve soğuk hava veriyor.
    en sonunda next nem alma cihazı aldım.cihazın türkiyedeki adı next ama ingiliz firması olan ebac üretiyor,ingilterede üretiliyor.türkiye ye getiren firma sadece dış kabuğuna next yazdırmış.aletin diğer yerlerinde hep ebac yazıyor.180 metrekare ev için olan model 500 tl.
    2 hafta oldu sanırım 3.haftaya döndü.alet ile evin nemliliğini ölçemedim hiç.günde 3,5 lt nem çıkarıyor.bakalım kış şöyle bir başlasın göreceğiz ne olacak ne bitecek şimdilik herşey yolunda gidiyor.forumda bu küf,nem olayı yüzünden canı yananların açtığı pek çok konu var ama sonuçlandırılmamış hiç.eğer bu alet işime yararsa detaylı bir inceleme yapacağım bakalım.

• bendede evin bazı odalarının köşelerinde küflenme ve rutubetlenme var ,bende mantolama ile çözeriz diye düşündüm ama sizin yazınızdan sonra şüphelendim ..siz çözüm saglayabildinizmi ? keza 1.5 yasında oğlumuzun odası en önemli tedirginlik kaynagımız
  • quote:

Orijinalden alıntı: fulham

bendede evin bazı odalarının köşelerinde küflenme ve rutubetlenme var ,bende mantolama ile çözeriz diye düşündüm ama sizin yazınızdan sonra şüphelendim ..siz çözüm saglayabildinizmi ? keza 1.5 yasında oğlumuzun odası en önemli tedirginlik kaynagımız

aman sakın bulaşmayın.bende de aynı problem vardı mantolama yap geçer dediler daha berbat oldu.kendi kendilerine bir şehir efsanesi geliştirmişler .hiç alakası yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: x571

merhaba

bende nem olayından yakınıyordum.bana da en önce binanın ısı yalıtımı eksikliğinden kaynaklandığını söylediler.gittim mantolama yaptırdım.binanın üzeri çatı ile kaplı.ev katkaloriferli.nem sorunu kesinlikle çözülmedi aksine daha da beter arttı.bende klima da var onun nem alma modu var.klimanın markası toshiba.onu da çalıştırdım ama eve soğuk hava veriyor.
    en sonunda next nem alma cihazı aldım.cihazın türkiyedeki adı next ama ingiliz firması olan ebac üretiyor,ingilterede üretiliyor.türkiye ye getiren firma sadece dış kabuğuna next yazdırmış.aletin diğer yerlerinde hep ebac yazıyor.180 metrekare ev için olan model 500 tl.
    2 hafta oldu sanırım 3.haftaya döndü.alet ile evin nemliliğini ölçemedim hiç.günde 3,5 lt nem çıkarıyor.bakalım kış şöyle bir başlasın göreceğiz ne olacak ne bitecek şimdilik herşey yolunda gidiyor.forumda bu küf,nem olayı yüzünden canı yananların açtığı pek çok konu var ama sonuçlandırılmamış hiç.eğer bu alet işime yararsa detaylı bir inceleme yapacağım bakalım.
    Nem alma cihaziniz probleminizi cozume kavusturdumu detayli bi yazi hazirlayacagim demissiniz forumda nerde bulabilirim eger hazirladiysaniz. Bu problemler benimde karsilastigim problemler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• nem ve yoğunlaşma maalesef o ev yıkılmadan düzelmez,tamamen yanlış yapımdan kaynaklanıyor.
  • cengizumur C kullanıcısına yanıt
    Neden nem alma cihazlarını tavsiye etmiyorsunuz trotec markasını alan herkes çok memnun benimde evimde yoğun terleme ve Küf var bende konuyu açan arkadaş gibi İlkin nem alma cihazı düşündüm sonra da nem alma özelliği olan bir klima ile bir taşla iki kuş vurma düşüncesine kapıldım biraz bizi aydınlatır mısınız hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu 2008'de açılmış, yorumlar yapılmış fakat tecrübe edenlerden geri bildirim gelmemiş. Nem sorununu çözen var mı?

Benim de aynı sorun başıma geldi.

Binada her katta üç daire var. En üst katta benim dairem tek ve geniş bir terasım var. Dairemin kiremitli bir çatısı var.

Daire sobalıydı. 2012 yılında kendim oturmaya karar verip tadilat yaptırdım. Koku geldiği için Baca delikleri kapatıldı. Kalorifer, pimapen takıldı. Tavanda kireç boya varken üzerine plastik boya atılmış. Ve kabusum başladı.

Terasın altındaki dairelerde bile sorun yok. Benim dairemin üzerinde çatı olmasına rağmen duvarlar ve tavan su damlaları ile dolu siliyorum bir saate kalmadan aynı hale geliyor. Camlar çift cam olduğundan damlalar duvarlarda olduğu kadar iri değil.

Kışın havalandırma ile sorun çözülmüyor. Havalandırma yapılırsa ev ısınmıyor.

Tavandaki küfü önleyemiyorum. Bir usta, çatıyı açıp tavanı dıştan izocam içten köpük, duvarları da mantolamak lazım dedi. 15.000 TL maliyet çıkardı. Fakat daire içindeki nemin dışarı atılmadan, sadece ısı yalıtımı ile yoğunlaşmanın bertaraf edileceğine ikna olmadım.

Nem alıcı cihaz daha mantıklı geliyor. 3-4 bin lira maliyetle sorun çözülecek gibi geliyor.

Gerçekten ısı yalıtımı çözüm olabilir mi?

• İstanbulda nem çok büyük sıkıntı arkadaşlar, evimde Toshiba marka klima var fakat nem alma modundan memnun değilim, trotec marka nem alma cihazlarına bakıyorum ama evimiz küçük olduğundan yer kaplamasini istemiyorum, bir klima daha almayı düşünüyorum fakat nem alma özelliğinin iyi olduğu bir klima.. öneride bulunabilecek olanlar varsa sevinirim, veya mitsubishi zen serisinin günde kaç litre su çektiğini yazabilecek olan varsa sevinirim, şimdiden tşk ler 🙏

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kışın nem almak için klima değil de "nem alma cihazı" kullanabilirsiniz. Ben nemkom firmasına ait KT-850 nem alma cihazını kullanıyorum. Sizlerede tavsiye ederim.

Linki: www.nemkom.com

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.