Şimdi Ara

kişilik puanı hesaplıyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 28 hazirandan beri bazı oranlamalar ve istatistikler yapmaya çalışıyorum. zaten ders ağırlıklarını hesaplıyorum bunu sosyal bilimlere uyarlama şansım varmı diye düşündüm ve bir istatistik hazırladım . işte karşınızda ,

KİŞİLİK ANALİZİ

DÖRT ANA UNSURDA İNCELEYECEĞİZ .BU DURUMLARI VE 1-10 ARASI SIRALAMA YAPACAĞIZ.

UNSURLAR

1. FİZİKSEL YETERLİLİK (%50) : bu maddeyi çok açıklamama gerek yok. biliyorum hepiniz kendinize 7 diyeceksiniz ama sıralamayı leonardo di capriodan (10) başlatıp, ibrahim tatlıses(1)'e götürecek şekilde yapın. bu 7'leri 5,5 - 6'ya çeker. bu orana 1/2 vermem insanların hayatının yarısını dış görünüşleri etkiliyor olmasıdır.
    2. SOSYAL YETERLİLİK (%25) : Sosyal zeka diyede geçebilir. bir ortama girdiğinizde kararı alan yada karardan etkilenen değilseniz yani nötr kalıyorsanız grupta 5 puan verin kendinize. ben bir gruba girdiğimde herkes bana saygı duyar ve grubun lokomotifi benim diyorsanız 8-9 verin ( cumhurbaşkanı yada doctor who değilseniz 10 vermeyin arkadaşlar). karşıma biri gelince heyecanlanıyorum diyorsanızda 1 verin arkadaşlar.
    3. EKONOMİK YETERLİLİK(%15): bu göreceli bir konui eğer kolejde burslu okuyorsanız çok fakir gözükebilirsiniz yada ilçelerin liselerinden mezunsanız okulun en zenginide olabilirsiniz burada dikkat etmeniz gereken kendi sosyal çevrenizde kaç puanlık bir ekonomik yeterliliğinizin olduğu. eğer ortamdaki ortalama gelir miktarındaysa E.Y 5'i işaretleyin.
    4. AKIŞKAN ZEKA: kızların büyük bir çoğunluğu akışkan zekaya aşık olduklarını söylerler (sapyoseksüelizm) ama bu doğru değildir. burada bu konuya yüzde 10luk dilim bırakmamın sebebi akışkan zekanın diğer yeterlilikler üzerinde %5 ile %10 arasında sapmalara yol açabileceği.(örnek: çok yakışıklı birinin bütün sevgililerinin 1 ay içinde terketmesi yada 4-5 puanlık birinin akışan zeka farkıyla 6 puanlık biriyle yarışır hale gelmesi ) Akışkan zeka: sizin ıq puanınız değil sizin motivasyönel hızınız (vektörel hızınız) olarak tanımlayabiliriz. birnevi yaşam farkındalığı .bu zeka türü ıq'den beslenir ve ıq ne kadar fazla ise bu zeka türüde o kadar iyidir . ama genel kültür - kişisel çabalar , yaşam tecrübesi de bu zeka türünün gelişmesini sağlar.

şimdi ana unsurları belirledik örnek bir tablo yapalım

yüzdelik dilim puan ağırlıklı puan

fiziksel yeterlilik %50 6 3

sosyal yeterlilik %25 4 1

ekonomik yeterlilik %15 4 0,6

akışkan zeka %10 9 0,9

( 3 + 1 + 0,6 + 0,9 = 5,5 )

örnek tabloda 5.5'lik bir oran çıkıyor. arkadaşlar bu oranı dikkate almanıza gerek yok ama bir kız veya erkek konusunda yarışıyorsanız rakibinizle aranızdaki mesafeyi ölçmek için kullanabilirsiniz. kızlar siz kendi kişilik puan analizinizi yapacaksanız. fizikseli %70'e çekip ekonomik ve akışkan zekadan %10'ar alabilirsiniz. biz kadınlarda ekonomi veya zeka pek aramıyoruz :D

yazında şenlensin buralar :))

• Çok fazla işlem var. Akşam hesaplayayım  

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.